Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI391
Retete / Dulciuri

Branzica cremoasa cu dulceata de afine si nuca de cocos

In Dulciuri la 29 Mai 2012

Crema de branza se amesteca cu dulceata de afine, coaja de lamaie, zaharul pudra vanilinat si nuca de cocos. Cantitatile sunt aleatorii. Din crema obtinuta se ia cu lingura de inghetata, se aseza pe un platou, se presara nuca de cocos rasa si putin sirop de afine. Nu stiu daca va incanta...

Tarta cu capsuni

In Prajituri la 27 Mai 2012

Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic, apoi se lasa la racit. Intre timp se dizolva gelatina rosie, in apa indulcita cu sirop de capsuni, se lasa la fiert pana da in clocot, apoi se lasa la racit. Capsunele se spala, se curata de codite si se taie in doua. Blatul de tarta se...

Tort Milka

In Torturi la 25 Mai 2012

Untul, uleiul, zaharul si zaharul vanilat se amesteca energic cu mixerul, pana se obtine un amestec spumos. In amestec se vor incorpora, pe rand, ouale. Separat, se amesteca faina cernuta, amidonul, praful de copt si coaja rasa de lamaie apoi se adauga la amestecul de unt. Afinele se strecoara si...

Tarta cu pere caramelizate

In Prajituri la 24 Mai 2012

Albusurile se bat energic cu zaharul si praful de sare. Apoi se adauga esenta de butter/vanilie si galbenusurile, rand pe rand, apoi se incorporeaza faina cernuta, amestecandu/se usor.  Zaharul ptr caramel se pune pe foc, cand s/a lichefiat se adauga untul sau margarina, amestecandu/se...

Tiramisu reţetă originala cu trufe

In Torturi la 19 Mai 2012

Tiramisu reţetă originala cu trufe Se amestecă într-un vas gălbenuşurile cu zahărul. Se adaugă apoi brânza dulce (mascarpone) şi albuşurile bătute spumă şi se amestecă până la omogenizare. Pişcoturile se însiropează în cafea, în care...

Prajitura Tropicana

In Prajituri la 16 Mai 2012

Se bate spuma untul cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga galbenusurile, faina, amidonul si praful de copt, amestecandu/se usor pana se incorporeaza toate ingredientele. Albusurile batute spuma se adauga in compozitia de mai sus. Se toarna aluatul intr-o forma de guguluf, unsa cu unt si...

Briose cu dulceata de caise

In Dulciuri la 13 Mai 2012

Ciocolata se faramiteaza bine. Faina se amesteca cu ciocolata, cacaua si praful de copt. Ouale se bat energic, in alt vas cu zaharul, untul moale si iaurtul pana se omogenizeaza. Se incoporeaza masa de faina cu compozitia de ou si iaurt, amestecandu-se bine pana se obtine un aluat omogen. Se...

Prajitura cu visine

In Dulciuri la 12 Mai 2012

Ouale se bat energic cu zaharul, zaharul vanilinat si un praf de sare. Se adauga alternand uleiul si laptele. Dupa ce s/au incorporat bine se adauga faina cernuta impreuna cu parful de copt si coaja de lamaie. Se toarna aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu foaie de pergament. Visinele...

Crempita Spaniola

In Prajituri la 9 Mai 2012

Margarina se topeste impreuna cu zaharul tos, zaharul vanilinat si ciocolata. Dupa ce s/a racit, se adauga pe rand galbenusurile de ou, amestecandu/se continuu. Dupa ce /s/a omogenizat crema, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se incoporeaza apoi si laptele. Albusurile se bat...

Lapte de pasare

In Dulciuri la 7 Mai 2012

Albusurile se separa si se bat energic cu un praf de sare si 50 g. zahar. Laptele se pune la fiert intr/un vas larg. Din compozitia de albus se cate o lingura si se rastoarna in laptele fierbinte, se lasa fiecare galusca la fiert, cca. 2 minute pe o parte apoi se intoarce pe cealalta parte....

Prajitura cu Pepsi sau Coca Cola

In Prajituri la 29 Apr 2012

Budinca se prepara conform instructiunilor de pe amblaj, doar ca in loc de lapte se va folosi Pepsi sau Coca Cola. Cozonacul se taie felii, se tapeteaza o forma rotunda cu feliil de cozonac, se stropesc cu putin Pepsi, se toarna budinca fierbinte si se acopera cu felii de cozonac insiropate cu...

Pasca Panacris (2)

In Prajituri la 25 Apr 2012

Am pregatit aluatul la masina de paine, (Maricica!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojidia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Am pornit masina la programul de aluat, cel de 1 ora si...

Chec din albusuri

In Prajituri la 25 Apr 2012

Albusurile se bat energic cu un praf de sare, zaharul vanilinat si zaharul tos. Se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si se amesteca usor pana se inglobeaza faina. Se adauga stafidele si ciociolata bucatele in aluat, amestecandu-se usor. Se toarna aluatul intr-o tava de chec tapetata...

Cheesecake simplu

In Prajituri la 19 Apr 2012

Biscutii se toaca marunt cu robotul, se amesteca cu untul topit si gemul de pere. Se aseaza pe fundul unei forme termorezistente. Intre timp branza de vaci se amesteca cu galbensurile de ou, zaharul pudra, frisca si coaja de lamaie. Se rastoarna crema de frisca peste blatul de biscuti si se pune...

Orez cu lapte, scortisoara si sirop de visine

In Dulciuri la 19 Apr 2012

Se pune laptele la fiert in vasul special de lapte. Cand incepe sa fiarba se adauga orezul curatat si spalat. Se adauga un praf de sare si se lasa la fiert cca. 20 de minute pana se umfla orezul, la final se adauga zaharul tos si un plic de zahar vanilinat si se mai lasa sa de-a un clocot. Se...

Pasca Panacris

In Prajituri la 14 Apr 2012

Mod de preparare pentru blat: Ouale se separa, se freaca galbenusurile cu un praf de sare, coaja rasa de lamaie si esenta de rom. Separat se bate albusul cu zaharul si zeama de lamaie, picurand din cand in cand, apoi se adaga in compozitia de galbensuri, alternand 1 lingura de albus,...

Tort cu branza cremoasa si dulceata de afine

In Torturi la 9 Apr 2012

Biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie, se adauga untul moale si jeleul de capsuni. Se tapeteaza o forma rotunda cu foaie de pergament,in forma de sticla sau silicon, nu e nevoie sa puneti hartie, se intinde amestecul de biscuiti uniform, pe fundul tavii. Se pune la cuptor ptr cca. 10...

Coronita cu mac

In Prajituri la 9 Apr 2012

Am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, laptele caldut, faina cernuta, untul topit, galbenusurile, sarea, zaharul, coaja de lamaie si drojida. Am setat-o pe "Maricica", la programul de aluat, cca. 1 ora jumatate, si intre timp am pregatit umplutura. Macul se...

Prajitura cu dulceata de zmeura/mure

In Prajituri la 4 Apr 2012

Se pregateste un aluat fraged din ingredientele de mai sus. Se tapeteaza o forma rotunda cu unt si faina. Din 3/4 de aluat se intinde o foaie rotunda. Se pune in tava, se adauga dulceata de mure, iar deasupra se aseaza gratii din aluatul ramas. Se coace in cuptorul preincins, la foc moderat cca....

Foietaj cu magiun de prune

In Prajituri la 4 Apr 2012

Foietajul se dezgheata, atentie, nu se intinde, se lasa exact cum se dezgheata, se taie patratele. Pe fiecare patratel se pune o lingura de magiun de prune, optional cate un miez de nuca, se pliaza ca o foaie pe jumatate. Se introduce tava in cuptorul preincins, la 250 grade cca. 10 minute...

Chec cu rahat

In Prajituri la 28 Mar 2012

Ouale se bata energic cu un praf de sare. Se adauga zaharul, zaharul vanilinat si coaja de lamaie amestecandu-se bine pana se topeste zaharul, apoi se adauga untul moale si se amesteca pana se inglobeaza. Faina si bicarbonatul se cern peste compozitia de oua si se incorporeaza usor. Se rastoarna...

Prajitura din "resturi"

In Prajituri la 25 Mar 2012

Se prepara budinca conform inidcatiilor de pe plic si se lasa sa se racoreasca. Checul se taie felii, se aseaza un strat intr/o forma de yena, se unge cu peltea de capsuni. Se pune budinca peste stratul de chec, se acopera cu restul de chec. Se lasa la rece cca. 30 de minute. La servire se...

Negresa cu aroma de cafea

In Prajituri la 18 Mar 2012

Laptele, zaharul tos, pudra de cacao si cafeaua instant se amesteca si se pune la foc mic, pana dau in clocot. Se lasa sa fiarba, la foc mic, pana incepe sa se ingroase compozitia, se ia deoparte si se amesteca in continuare pana ramane calduta. Separat, se freaca untul cu crema de cacao si...

Trandafiri dulci

In Dulciuri la 15 Mar 2012

Se pregatesc cele 2 feluri de budinci conform instructiunilor de pe ambalaj. Formele de silicon (de la revista Clik pentru femei!) se umezesc cu putina apa rece. Se umplu formele cu budinca alternativ, se dau la rece. Se rastoarna si se presara ciocolata rasa deasupra. 

Gogosi cu iaurt

In Dulciuri la 14 Mar 2012

Faina se cerne direct in vasul de la masina de paine. Se adauga oul intreg, iaurtul, sarea, zaharul, coaja de lamie si drojdia. Se seteaza "Maricica" :D, (masina de paine) la programul de aluat, se urmareste un pic aluatul pana se omogenizeaza bine, ajuntandu/se eventul cu inac...

Linzer cu mac si stafide

In Prajituri la 11 Mar 2012

Din faina, ou, margarina topita, zahar, zahar vanilinat, praf de copt se framanta un aluat elastic, care se pune la rece ptr cca. 30 de minute. Intre timp macul se macina impreuna cu zaharul in masina de macinat cafea. Amestecul de mac se combina cu laptele, coaja de lamaie, grisul si...

Prajitura turnata cu branza de vaci si lamaie

In Prajituri la 7 Mar 2012

Ouale se amesteca energic cu zaharul, zaharul vanilinat, uleiul si laptele. Praful de copt se amesteca cu faina si un praf de sare, se adauga in aluatul de oua si se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul obtinut se toarna in tava tapetata cu foaie de pergament. Intre...

Linzer cu visine

In Prajituri la 6 Mar 2012

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt stins cu zeamă de lămâie şi coaja de lămâie.  Se pune făina şi se amestecă până aluatul devine elastic. Se lasă la rece cca. 30 minute. Mai mult de jumătate din cocă...

Cuib de viespe cu nuca de cocos!

In Prajituri la 29 Feb 2012

Se framanta un aluat de cozonac din toate ingredientele si se lasa la dospit (eu, recunosc, ca m/am lasat ajutata de " Maricica", masina de paine :D). Laptele de la umplutura se pune la fiert si cand clocoteste, se pune zaharul, mierea si nuca de cocos, lasandu/se la racit. Se intind doua foi, pe...

Tiramisu reţetă cu ciocolata

In Prajituri la 23 Feb 2012

Tiramisu reţetă cu ciocolata Ciocolata se topeste pe baie de aburi. Frisca se bate energic cu zaharul pudra pana se intareste. Se adauga crema de mascarpone si se amesteca pana se incorporeaza totul. Se imparte crema in doua, intr-o parte din crema, se pune ciocolata topita si se amesteca...

Afisate 301 - 330 din 369 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 
Retete preferate
Oreo Cupcakes

Voturi:30

Melci de gradina

Voturi:14

Toate retetele preferate
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]