Castraveții se spală, apoi se taie la capete, pentru a se mura rapid și uniform. Pe fundul borcanelor se așează crenguțe de mărar și cimbru, apoi se umplu cu castraveți. Usturoiul curățat se adaugă printre castraveți. Pâinea se împarte în căte borcane avem, se...
Mirodeniile uscate se fărâmițează, fără tije, apoi se dau prin mașina de tocat carne sau robot. Peste amestecul obținut se adaugă sarea grunjoasă, se amestecă bine să se omogenizeze toate ingredientele, apoi se depozitează în recipente speciale sau chiar râșniță....
Fasolea păstăi se curăță de capete și se rupe în bucățele potrivte, apoi se spală îm multă apă rece. Între timp se pune apă la fiert într-un vas mare, (eventual unul cu strecurătoare în el, cel pentru fiert spaghete) iar când clocotește apa, se...
Se pune la fiert apa cu zahărul, la foc puternic, cca. 10 minute. Într timp se curăță morcovii, se dau pe răzătoarea fină, adăugăndu-se la siropul de zahăr. Se micșorează focul și se lasă la fiert, cca. 30 de minute, neacoperit. După ce se încheagă dulceața, se...
Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior, ( Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul acestei operatiuni;). Dupa gust ardeii se toaca marunt sau se dau prin robot, eu am preferat, tocat marunt, ca...
Gogoşarii se spală, se curăţă de codiţe şi seminţe. Se taie în patru şi se pun în oţetul fiert cu apa şi mirodeniile.
Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs. Între timp se curăţă restul de legume. Se montează în borcane după gust, un strat de...
Ardeii se taie marunt cu foarfeca, se presara peste ei zahrul, mierea si sarea, apoi se indeasa bine in borcane. Se adauga otet pana se umple borcanele, se agita bine, apoi se aseaza cuminti in camara. La iarna acesti ardei, dulci-picanti, se pot folosi la mancarurile iuti. Spor la treaba.
Boabele de struguri se aseaza in borcane curate. Deasupra lor se aseaza rondele de morcovi si bucatele de hrean. Se pregateste zeama din sucul ramas de la curatirea boabelor de pe ciorchine, apa, otet si mirodenii, dupa ce au dat un clocot se da deoparte, lasandu-se la racit. Cam cand lichidul,...
Se curata legumele, se spala si se toaca marunt, eu am folosit robotul din dotare;). In uleiul incins, se adauga pe rand, ceapa, morcovii, ardeii, merele si se lasa la foc mic cca. 30 de minute. Intre timp rosiile se dau prin separatorul de rosii ( recunosc ca zmeii, au fost plecati si am folosit...
Legumele se spala, se curata ( de seminte, cotoare, de coaja etc.) se dau pe rindea ( eu am folosit Robotul, in 10 minute nu am avut ce face;) ). Conopida se desface buchetele mici si se adauga la legume. Otetul, zaharul si sarea se amesteca energic, adaugandu-se peste amestecul de legume, se...
Rosiile se spala, se aseaza pe o tava de cuptor si se dau la copt cca. 20 de minute la foc mediu.
Se scot intr-un vas incapator si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit, rezonabil, zmeii mei stiu asta;), se trece prin separatorul de rosii. Sosul obtinut se pune la fiert in oala cu...
Vinetele se coc la gratar. Se curata si se lasa la scurc cca. 3 ore. Apoi se portioneaza si se pun in pungi cca. 800g.
Ardeii se spala, se curata, se taie in doua, apoi se dau prin masina de tocat carne sau robot. Se pun in pungi mici, se videaza si se aseaza cuminti la congelator.
Roşiile se spală, se pun la copt in cuptor cca. 20 de minute, până le plesneşte coaja, apoi se lasă la răcit şi se dau prin separatorul de roşii. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Ardeii kapia şi cei graşi, se spală şi se toaca...
Ardeii capia se coc la gratar, direct in jar. Se pun într-un vas adânc se presară sare grunjoasă peste, se acoperă cu un capac şi se lasă cca. 30 de minute să stea în abur. Între timp se pune la fiert apa, cu sare, zahăr, ulei şi piper. Când...
Vinetele se coc pe grătar la foc de lemne. Se curăţă şi se lasă la scurs. Cu ardei capia se procedează la fel, doar ca ei se pun intr-un vas cu capac, se presară sare, se lasă acoperit cca. 30 de minute. Apoi se curăţă de coajă, codiţe şi seminţe, folosind cât mai puţin...
Roşiile se spală, se taie in patru şi se dau prin separatorul de rosii. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Gogoşarii şi ardeii kapia se spală şi se toaca mărunt (recomand robotul de bucătărie!). Se adaugă sucul de roşii şi combinaţia de...
Ciresele au fost dezosate de catre " zmeii" mei. Le/am pus intr/un vas mare, am acoperit cu zahar si le/am lasat la somn, peste noapte la rece. A doua zi dis de dimineata, le/am pus la fiert, cca. 60 minute. Dupa primul clocot, am adaugat zeama de lamaie si am spumat de cate ori a fost...
Leusteanul si parunjelul se curata, se spala si se toaca foarte marunt. Reconsc ca am folosit robotul de bucatarie. Se amesteca cu sare mare si ulei de masline, se pune in borcane, indesat, se capseaza si se pune la racoare. E prima oara cand pregatesc, astfel verdeturile, sper sa se pastreze...
Se spala leusteanul, se curata de frunze, se taie marunt si se pune la uscat sau se pune in pungute mici, in portii la congelator.
Alta varianta este sa/l amestecati cu sare de muraturi si ulei de masline, il puneti in borcane, indesat bine, le inchideti ermetic si le puneti in...
Gogoşarii se spală, se curăţă de codiţe şi seminţe. Se taie în patru şi se pun în oţetul fiert cu apa şi mirodeniile.
Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs. Între timp se curăţă restul de legume. Se montează în borcane după gust, un strat de...
Castraveţii se spală şi se taie la capete. Se curăţă zarzavatul apoi se aşează în borcane împreună cu castraveţii în straturi. Oţetul, apa, sarea, zahărul şi condimentele se pun la fiert. După ce au dat în clocot se toarnă peste castraveţii din borcane. Se...
Se pun cantităţi egale de legume, spălate şi curăţate în butoi. Printre ele se pun bucăţi de hrean şi mărar uscat. Se face o saramură din apă şi sare. Saramura este bună, cand pluteste oul în ea. Se toarnă saramura peste legume, se închid borcanele...
Castraveți murați rapid
Castraveții se spală, apoi se taie la capete, pentru a se mura rapid și uniform. Pe fundul borcanelor se așează crenguțe de mărar și cimbru, apoi se umplu cu castraveți. Usturoiul curățat se adaugă printre castraveți. Pâinea se împarte în căte borcane avem, se...
Sare cu mirodenii
Mirodeniile uscate se fărâmițează, fără tije, apoi se dau prin mașina de tocat carne sau robot. Peste amestecul obținut se adaugă sarea grunjoasă, se amestecă bine să se omogenizeze toate ingredientele, apoi se depozitează în recipente speciale sau chiar râșniță....
Fasole verde pentru iarnă
Fasolea păstăi se curăță de capete și se rupe în bucățele potrivte, apoi se spală îm multă apă rece. Între timp se pune apă la fiert într-un vas mare, (eventual unul cu strecurătoare în el, cel pentru fiert spaghete) iar când clocotește apa, se...
Dulceață de morcovi
Se pune la fiert apa cu zahărul, la foc puternic, cca. 10 minute. Într timp se curăță morcovii, se dau pe răzătoarea fină, adăugăndu-se la siropul de zahăr. Se micșorează focul și se lasă la fiert, cca. 30 de minute, neacoperit. După ce se încheagă dulceața, se...
Dulceata de ardei iute
Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior, ( Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul acestei operatiuni;). Dupa gust ardeii se toaca marunt sau se dau prin robot, eu am preferat, tocat marunt, ca...
Gogosari si conopida murate pentru iarna
Gogoşarii se spală, se curăţă de codiţe şi seminţe. Se taie în patru şi se pun în oţetul fiert cu apa şi mirodeniile. Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs. Între timp se curăţă restul de legume. Se montează în borcane după gust, un strat de...
Ardei iuti pentru iarna
Ardeii se taie marunt cu foarfeca, se presara peste ei zahrul, mierea si sarea, apoi se indeasa bine in borcane. Se adauga otet pana se umple borcanele, se agita bine, apoi se aseaza cuminti in camara. La iarna acesti ardei, dulci-picanti, se pot folosi la mancarurile iuti. Spor la treaba.
Struguri murati
Boabele de struguri se aseaza in borcane curate. Deasupra lor se aseaza rondele de morcovi si bucatele de hrean. Se pregateste zeama din sucul ramas de la curatirea boabelor de pe ciorchine, apa, otet si mirodenii, dupa ce au dat un clocot se da deoparte, lasandu-se la racit. Cam cand lichidul,...
Ketchup Panacris 2
Se curata legumele, se spala si se toaca marunt, eu am folosit robotul din dotare;). In uleiul incins, se adauga pe rand, ceapa, morcovii, ardeii, merele si se lasa la foc mic cca. 30 de minute. Intre timp rosiile se dau prin separatorul de rosii ( recunosc ca zmeii, au fost plecati si am folosit...
Salata mixta pentru iarna
Legumele se spala, se curata ( de seminte, cotoare, de coaja etc.) se dau pe rindea ( eu am folosit Robotul, in 10 minute nu am avut ce face;) ). Conopida se desface buchetele mici si se adauga la legume. Otetul, zaharul si sarea se amesteca energic, adaugandu-se peste amestecul de legume, se...
Bulion Panacris
Rosiile se spala, se aseaza pe o tava de cuptor si se dau la copt cca. 20 de minute la foc mediu. Se scot intr-un vas incapator si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit, rezonabil, zmeii mei stiu asta;), se trece prin separatorul de rosii. Sosul obtinut se pune la fiert in oala cu...
Ardei si vinete pentru iarna
Vinetele se coc la gratar. Se curata si se lasa la scurc cca. 3 ore. Apoi se portioneaza si se pun in pungi cca. 800g. Ardeii se spala, se curata, se taie in doua, apoi se dau prin masina de tocat carne sau robot. Se pun in pungi mici, se videaza si se aseaza cuminti la congelator.
Ketchup Panacris cu usturoi
Roşiile se spală, se pun la copt in cuptor cca. 20 de minute, până le plesneşte coaja, apoi se lasă la răcit şi se dau prin separatorul de roşii. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Ardeii kapia şi cei graşi, se spală şi se toaca...
Ardei kapia in otet
Ardeii capia se coc la gratar, direct in jar. Se pun într-un vas adânc se presară sare grunjoasă peste, se acoperă cu un capac şi se lasă cca. 30 de minute să stea în abur. Între timp se pune la fiert apa, cu sare, zahăr, ulei şi piper. Când...
Zacusca Panacris
Vinetele se coc pe grătar la foc de lemne. Se curăţă şi se lasă la scurs. Cu ardei capia se procedează la fel, doar ca ei se pun intr-un vas cu capac, se presară sare, se lasă acoperit cca. 30 de minute. Apoi se curăţă de coajă, codiţe şi seminţe, folosind cât mai puţin...
Ketchup Panacris
Roşiile se spală, se taie in patru şi se dau prin separatorul de rosii. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Gogoşarii şi ardeii kapia se spală şi se toaca mărunt (recomand robotul de bucătărie!). Se adaugă sucul de roşii şi combinaţia de...
Dulceata de cirese negre!
Ciresele au fost dezosate de catre " zmeii" mei. Le/am pus intr/un vas mare, am acoperit cu zahar si le/am lasat la somn, peste noapte la rece. A doua zi dis de dimineata, le/am pus la fiert, cca. 60 minute. Dupa primul clocot, am adaugat zeama de lamaie si am spumat de cate ori a fost...
Leustean si patrunjel ptr iarna
Leusteanul si parunjelul se curata, se spala si se toaca foarte marunt. Reconsc ca am folosit robotul de bucatarie. Se amesteca cu sare mare si ulei de masline, se pune in borcane, indesat, se capseaza si se pune la racoare. E prima oara cand pregatesc, astfel verdeturile, sper sa se pastreze...
Leustean pentru iarna
Se spala leusteanul, se curata de frunze, se taie marunt si se pune la uscat sau se pune in pungute mici, in portii la congelator. Alta varianta este sa/l amestecati cu sare de muraturi si ulei de masline, il puneti in borcane, indesat bine, le inchideti ermetic si le puneti in...
Gogosari si conopida murate
Gogoşarii se spală, se curăţă de codiţe şi seminţe. Se taie în patru şi se pun în oţetul fiert cu apa şi mirodeniile. Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs. Între timp se curăţă restul de legume. Se montează în borcane după gust, un strat de...
Castraveti Panacris
Castraveţii se spală şi se taie la capete. Se curăţă zarzavatul apoi se aşează în borcane împreună cu castraveţii în straturi. Oţetul, apa, sarea, zahărul şi condimentele se pun la fiert. După ce au dat în clocot se toarnă peste castraveţii din borcane. Se...
Muraturi Panacris
Se pun cantităţi egale de legume, spălate şi curăţate în butoi. Printre ele se pun bucăţi de hrean şi mărar uscat. Se face o saramură din apă şi sare. Saramura este bună, cand pluteste oul în ea. Se toarnă saramura peste legume, se închid borcanele...