Panacris

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 08.02.2011

RETETE1565
PRIETENI373
Retete / Bauturi

Lichior din nuci verzi

In Bauturi la 24 Aug 2020

Nucile verzi se spală și se taie în sferturi. Atenție folosiți mănuși ca să nu vă pătați mâinile. Nucile se pun într-un recipient de sticlă, încăpător, sau un borcan de minim 3000 ml, se adaugă lămâiile feliate, zahărul și zahărul vanilinat....

Limoncello - Lichior din coaja de lamaie

In Bauturi la 5 Iul 2020

Lămâile bio, ar fi ideale, dacă nu din cele normale, se spală sub jet de apă rece, apoi se pun într-un bol încăpător cu apă rece, în care s-a dizolvat praful de bicarbonat și se lasă la odihnă cca. 30 minute. Apoi se spală din nou cu apă rece și se...

Smoothie de mango si banane

In Love Smoothies la 20 Apr 2020

Mango și bananele se curăță de coajă, se taie în bucăți mari. Într-un vasul blenderului, se pun bucățile de fructe, laptele rece și se apasă butonul PULSE până când se obține consistența dorită. Smoothie-ul se servește în pahare,  garnisite...

Fresh din piersici, mango, banane si ananas

In Love Smoothies la 8 Iul 2016

Fructele se spală, se curăță de coajă, se mărunțesc, apoi se pun în blender împreună cu apa. Se mixează până ce se obține o pastă fină, în două, chiar trei ”runde”. Nectarul obținut se pune într-o carafă de sticlă de cca. 1000 ml și se...

Nectar din mix de fructe

In Bauturi la 29 Aug 2014

Fructele se spală cu multă apă rece. Se rade coaja citricelor, se curața pielița albă. Caisele se rup în două li se scoate sâmburele (sâmburii se păstrează, se va folsi meizul lor la dulceața de caise!). Merele, doar se taie în patru, nu e nevoie să se curețe...

Lichior de mentă

In Bauturi la 23 Iun 2013

Frunzele de mentă se spală, se întroduc într-un recipient de sticlă, se adaugă palinca, se închide ermetic și se lasă la macerat, la soare cca. 2 săptămâni. Se face un sirop de zahăr, aromat cu cuioșoare, peste care se răstoarnă palinca aromată cu mentă,...

Macchiato pe bază de soia

In Cafea la 6 Apr 2013

Băutura de soia se pune într-o ceașcă transparentă, se toarnă deasupra cafeaua espresso, se decorează cu frișcă vegetala, se îndulcește după gust cu zahăr brun sau miere. Vă las să savurați macchiato cu plăcere! ;)

Vin din macese

In Bauturi la 27 Oct 2012

Macesele se spala, se curata de codite si vrafurile negre. Se pun intr-o damigeana de sticla, eu am folosit-o pe cea de 3 litri. Se adauga mierea. Apa se incalzeste usor, nu se clocoteste, dupa cum stim din concursul "Raspunzi si castigi", mierea isi pierde proprietatile la...

Murata Panacris

In Bauturi la 21 Aug 2012

Murele se curata si se spala rapid sub un jet de apa rece. Se pun intr/un borcan mai mare, se adauga zaharul tos, siropul de menta si alcoolul, atentie alcoolul se pune imediat, nu se lasa fructele la macerat. Se amesteca usor in decurs de cca. 1 saptamana,  odata pe zi, pana se topeste...

Cum se prepara visinata

In Bauturi la 4 Iun 2012

Cum se prepara visinata. Vişinele se aleg, se spală şi se pun în damigeană.  Peste ele se toarnă zahărul, alcoolul, vodca, romul, siropul de cireşe şi batonul de vanilie. Timp de 10 zile, se scutura damigeana, ptr a se dizolva zaharul. Se lasă la macerat 2-3 luni. Se trage...

Afisate 1 - 10 din 10 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Buna, scriu un eseu despre cei mai frumosi oameni in viata. Pot sa-ti iau un interviu?

 
 
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]