publicat la 24.04.2017
publicat la 17.04.2017
publicat la 01.04.2017
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Biban de mare la cuptor
Incepem cu pestele, il curatam, il taiem in doua, scoatem maruntaiele si oasele. Spalam bine si-l punem la scurs. Taiem felii portocala, scoatem boabele de la rodie. Luam pestele, il saram si-l piperam inauntru, adaugam cimbru, maghiran, felii de portocala si boabele de rodie. Adaugam si...
Sardine prajite
Pestele il taiem pe burta si il curatam,il spalam si-l lasam la scurs. Dupa ce s-a scurs il saram. Intr-un platou punem malaiul.Dam pestele prin malai si-l punem la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Prajim pestele pe ambele parti.Il scoatem si-l asezam pe un platou acoperit cu hartie...
Peste in sos de rosii cu mamaliguta
Incepem cu pestele:eu am avut merlut,deci curatam pestele,il spala si il taie bucati.Il dam cu sare. Intr-o tigaie punem ulei la incins,cand e cald punem pestele si-l prajim un pic pe toate partile. Ceapa,usturoiul si ardeiul, spalam si ii taiem marunt.Punem pe foc o tigaie cu ulei si -i...
Icre de crap
Secretul de a prepara icrele e multa rabdare :)....Ca sa se bata bine,icrele trebuie sa fie sarat si nu proaspat. Punem icrele intr-un bol.Incepem sa adaugam ulei cate un pic,foarte putin si des la inceput.De data asta am folosit batatorul electric. Continuam sa batem si sa...
Somon la gratar cu sos roz
Incepem cu marinatul pestelui:Intr-o farfurie punem ingredientele :vinul,zeama de lamaie,dafin,sare piper,usturoi taiat marunt.Asezam pestele si lasam la marinat cam 30/40 minute. Intre timp preparam sosul roz. Intr-u bol punem maioneza si ketchup si amestecam,adaugam dupa gust zeama de lamaie....
Ciorba de peste
Incepem cu zarzavatul.Curatam si taiem marunt cartofii,ceapa si ardeiul. Punem pe foc o oala cu apa (3 l) .Adaugam zarzavatul . Lasam sa fiarba. Curatam pestele ,i-l taiem bucati si-l spalam. Cand zarzavatul e aproape gata adaugam pestele.Adaugam si rosiile di bulion taiate...
Peste ,,al cartoccio''si cartofi natur
Incepem cu pestele...Curatam pestele,il spalam ,inauntru punem un spic de usturoi,rozmarin si un pic de ulei deasupra.Procedam asa cu tot pestele. Luam trei foi de aluminiu.Pe fiecare foaie punem cate un peste si inchidem bine foaia de aluminiu. Pestele impaturit in foaie punem intr-o tava...
Caras in sos de rosii la cuptor
Mai intai curatam pestele,il spalam si-l crestam.Dam cu sare si-l lasam cam 30 minute deoparte. Dupa accea il dam prin faina si-l punem in tigaie la rumenit. Il rumenim pe ambele parti. Intr-o alta tigaie puem la calit ceapa taiata felii si usturoiul.Dupa ce devine transparenta...
Saramura de stiuca
Preparam pestele.Se taie ,se curata de maruntaie,se spala. Stiuculitele fiind mici le-am preparat intregi. Se dau cu sare si se prajesc pe ambele parti. Intr-o oala fierbem apa cu piper,dafin,cimbru. Pestele il asezam intr-o tavita.Deasupra punem usturoiul taiat felii si ardeiul...
Pastrav in vin la cuptor
Se curata si se spala pestele. Inauntru se pune cate un ramurel de rozmarin,o felie de lamaie, sare si piper. Se pun pastravii pe cate o foaie de aluminiu,se ung cu ulei si se adauga vinul. Cu grija invelim bine pestele in foaia de aluminiu si lasam la cuptor la 200° cam 20 de...