Pasul 1: Intr-un vas mare amestecam faina cu drojdia
Pasul 2: In alt vas amestecam bine pana se omogenizeaza ouale, zaharul, zaharul vanilat, sarea si esenta de vanilie
Pasul 3: Turnam compozitia cu oua in mijlocul castronului cu faina si amestecam pana se omogenizeaza, adaugam...
Intr-un vas mai mare punem faina, pe care o amestecam cu sarea, apoi adaugam drojdia, zaharul si amestecam. Facem o mica groapa in mijlocul fainii si turnam apa. Amestecam cu o lingura pana obtinem o compozitie pe care o putem framanta. Rasturnam compozitia pe masa de lucru, turnam un pic de ulei...
Pasul 1: Intr-un vas inalt si incapator se pun 250g de zahar, cca 50 ml apa, se pun pe aragaz la foc mediu si se lasa pana se caramelizeaza. Cand este gata rasuciti vasul usor pentru a tapeta peretii cu zaharul caramelizat.
ATENTIE!!!! CAND ESTE FIERBINTE, ZAHARUL CARAMELIZAT, ESTE MAI...
Intr-un vas incapator se pun faina,zaharul pudra,praful de copt,zaharul vanilat si se amesteca bine,apoi se pun margarina sau untul la temperatura camerei,galbenusul,aromele si se framanta bine pana se omogenizeaza compozitia.
Lasam compozitia sa se ''odihneasca'' 5 minute,apoi taiem din ea...
Ciupercile le spalam,le taiem feliute subtiri si le punem la foc intr-o tigaie impreuna cu uleiul si usturoiul zdrobit.Dupa ce ciupercile s-au rumenit putin si nu mai au lichid adaugaum ardeiul si ceapa spalate,curatate si taiate bucati mai mari.Cand ardeiul este rumenit adaugam vinul,rosiile si...
Pasul 1:laptele,ciocolata,untul,zaharul(150g) si cacaua le punem intr-un vas pe foc si le lasam pana se topeste ciocolata,apoi lasam sa se raceasca
Pasul 2:separam albusele de galbenusuri si mixam spuma albusurile cu un praf de sare si o lingura de zahar,iar in alt vas mixam galbenusurile cu o...
Intr-un vas incapator punem uleiul,otetul,sarea,piperul,mararul tocat marunt si puiul taiat cuburi.Amestecam totul bine si le lasam deoparte.Curatam,spalam,taiem, ardeii si salata si le punem intr-o strecuratoare.
Curatam ouale,le taiem in sase si le punem peste amestecul cu pui,adaugam...
Pieptul de pui il spalam,il stergem cu un prosop de hartie si il taiem bucati potrivite.Intr-o tigaie punem uleiul si puiul si le lasam pana se rumenesc pe toate partile.Scoatem puiul intr-o farfurie,iar in grasimea ramasa punem ceapa taiata bucati mari,ardeiul taiat felii si ciupercile taiate...
Pieptul il taiem cuburi mari si il punem intr-o tigaie impreuna cu uleiul.Adaugam sare,piper,boia dulce si il lasam pana se rumeneste pe toate partile,apoi il scoatem intr-o farfurie si adaugam ardeii taiati fasii si rosiile.Le calim 4-5 min,apoi adaugam o ceasca de apa si lasam sa fiarba 10-15...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu o lingura de zahar,esenta de vanilie,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri.Cu o lingura...
Pasul 1:Puiul(mai putin spatele) il spalam,il curatam, il taiem in 8 bucati si il dam cu sare si piper dupa gust.
Pasul 2:Incingem uleiul intr-un vas si punem bucatile de pui date prin faina, scuturate de exces si le lasam pana se rumenesc pe ambele parti(nu tb sa fie gatite complet,ci doar sa...
Punem pe foc,intr-un vas,apa cu sare,lasam sa clocoteasca,apoi adaugam pastele si lasam 8-12 min. pana sunt fierte.
Intre timp facem maioneza spalam si curatam salata,rosiile,ceapa verde si patrunjelul.Sunca si branza le taiem cubulete,apoi pregatim un vas mare in care amestecam...
Inghetata:
Intr-un vas punem pe foc 250ml frisca si o lasam pana se incalzeste(nu trebui sa fiarba).Intre timp mixam bine galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si 50ml frisca,apoi turnam putin cate putin din frisca incalzita amestecand...
Blat:
Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu 2 linguri de zahar,zaharul vanilat,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri. Cu o...
Intr-un vas punem 2,5-3 litri de apa sau supa si o lingurita de sare. Lasam sa dea in clocot,apoi punem bucatile de miel spalate si taiate. Cand incepe sa clocoteasca din nou, dam focul mic si eliminam toata spuma care se formeaza pana apa sau supa ramane clara sau spuma este alba....
Preparare Reteta de spaghete cu scoici decorticate, cu unt si parmezan
Eu am avut scoici prefierte, din pacate n-am gasit altele. Daca aveti scoici care nu sunt prefierte, inainte de a le gati, puneti un vas cu apa si sare pe foc lasati sa dea in clocot, puneti scoicile si lasati-le 1-2 min,...
Taiem bananele felii de 2 cm,punem fiecare bucata pe cate o scobitoare,le pun pe o tava si le punem in congelator pana ingheata.Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu uleiul.Scufundam bananele in ciocolata,le dam jumatate prin nuca,jumatate prin nuca de cocos si le punem inapoi pe...
Vinetele le spalam,le stergem cu un prosop de hartie si le taiem in doua pe lungime.Intr-o tigaie care nu lipeste punem o lingura de ulei,il lasam sa se incinga si punem vinetele cu taietura in jos.Cand s-au rumenit le scoatem pe o tava,le dam cu sare si le lasam sa se raceasca.Intre timp spalam...
Am dizolvat drojdia si zaharul in apa calduta si am adaugat-o in masina de paine,am pus uleiul, faina, sarea si am setat pe programul framantare(la mine dureaza 15 min),apoi am mai lasat cca 15 min in masina sa creasca.Daca nu aveti masina de paine,puneti faina intr-un vas mai mare,dizolvati...
Untul rece taiat cubulete impreuna cu faina,oul batut usor cu sarea si 2 linguri de apa le punem in robot si omogenizam totul 2-3 min.Daca mai este necesar pentru a ''lega'' aluatul adaugam si a treia lingura de apa.
Scoatem aluatul pe suprafata infainata,il intindem si il punem in forma de...
Punem pe foc, intr-un vas, apa cu sare, lasam sa clocoteasca, apoi adaugam pastele si lasam 8-12 min. pana sunt fierte.
Intre timp facem maioneza, spalam spanacul, taiem sunca si cascavalul cubulete potrivite si tocam marunt mararul. Intr-un vas mare punem maioneza, smantana, mararul, sare,...
Ardeii:
Intr-un vas punem pe foc untul si il lasam pana se topeste,apoi adaugam orezul si il sotam cca 2-3 min.pana se rumeneste un pic.Ciupercile le curatam,le tocam marunt si le punem peste orez.Sotam totul 3-4 minute sau pana dispare tot sucul lasat de ciuperci,apoi punem apa incalzita...
Blat 1:
Intr-un vas mixam albusurile pana se intaresc,adaugand treptat jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar,zaharul vanilat ,apoi adaugam treptat apa calda si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul(3-4 min).Adaugam treptat faina amestecata cu...
Cotletele se bat usor cu ciocanul de carne,se sareaza si se pipereaza dupa gust.Intr-o tigaie punem uleiul si cele 4 cotlete si le lasam pana se rumenesc pe ambele parti,apoi le scoatem pe o farfurie si le acoperim.In grasimea ramasa(daca cotletele au lasat prea multa mai scoatem din ea) punem...
Aluat:
Am dizolvat drojdia si zaharul in apa calduta si am adaugat-o in masina de paine,am pus uleiul, faina, sarea si am setat pe programul framantare(la mine dureaza 15 min),apoi am mai lasat cca 15 min in masina sa creasca.Daca nu aveti masina de paine,puneti faina intr-un vas mai...
Supa sau apa o punem la incalzit pana incepe sa clocoteasca.Intr-un vas punem bulgurul si patrunjelul spalat si tocat,le amestecam putin,apoi turnam apa clocotita peste ele si lasam pana bulgurul absoarbe toata apa.
Intr-o tigaie punem uleiul,ceapa tocata marunt,usturoiul zdrobit si tocat,un...
Carnea o spalam,o stergem cu un prosop de hartie si o taiem cubulete de cca 2 cm .Intr-un vas,pe care ulterior il putem pune in cuptor(eu am facut tocanita in tigaie,apoi am rasturnat-o in alt vas) ,punem carnea impreuna cu 2 linguri de ulei si o lasam 10-12 min.pana se rumeneste bine,amestecand...
Intr-un vas punem laptele pe foc si lasam pana incepe sa fiarba, apoi turnam grisul in ''ploaie'', amestecand continuu. Dupa ce am adaugat tot grisul, adaugam zaharul vanilat si lasam sa fiarba cca 10 min, amestecand frecvent. Cand este gata oprim focul, adaugam gemul si omogenizam bine. Zaharul...
Burta intreaga o spalam bine,o punem intr-un vas cu apa si otet(o parte otet si trei parti de apa) cat sa o acopere si o lasam 30-45 de min.Intre timp rasolul de vita,oasele,ceapa si 2 morcovi le curatam,spalam si le punem intr-un vas la fiert.
Burta o scoatem din apa cu otet,o spalam din...
Laptele caldut il amestecam cu o lingurita de zahar si drojdia. Intr-un vas incapator punem faina, in mijlocul careia facem o adancitura, in care punem oul amestecat cu zaharul, uleiul, zaharul vanilat, coaja de portocala si sarea. Deasupra turnam si compozitia cu lapte si omogenizam bine cu...
Corn cu ciocolata ( nutella)
Pasul 1: Intr-un vas mare amestecam faina cu drojdia Pasul 2: In alt vas amestecam bine pana se omogenizeaza ouale, zaharul, zaharul vanilat, sarea si esenta de vanilie Pasul 3: Turnam compozitia cu oua in mijlocul castronului cu faina si amestecam pana se omogenizeaza, adaugam...
Carnaciori de bere in aluat de pizza
Intr-un vas mai mare punem faina, pe care o amestecam cu sarea, apoi adaugam drojdia, zaharul si amestecam. Facem o mica groapa in mijlocul fainii si turnam apa. Amestecam cu o lingura pana obtinem o compozitie pe care o putem framanta. Rasturnam compozitia pe masa de lucru, turnam un pic de ulei...
Crema de zahar ars
Pasul 1: Intr-un vas inalt si incapator se pun 250g de zahar, cca 50 ml apa, se pun pe aragaz la foc mediu si se lasa pana se caramelizeaza. Cand este gata rasuciti vasul usor pentru a tapeta peretii cu zaharul caramelizat. ATENTIE!!!! CAND ESTE FIERBINTE, ZAHARUL CARAMELIZAT, ESTE MAI...
Fursecuri cu ciocolata sau nutella
Intr-un vas incapator se pun faina,zaharul pudra,praful de copt,zaharul vanilat si se amesteca bine,apoi se pun margarina sau untul la temperatura camerei,galbenusul,aromele si se framanta bine pana se omogenizeaza compozitia. Lasam compozitia sa se ''odihneasca'' 5 minute,apoi taiem din ea...
Tocanita de ciuperci
Ciupercile le spalam,le taiem feliute subtiri si le punem la foc intr-o tigaie impreuna cu uleiul si usturoiul zdrobit.Dupa ce ciupercile s-au rumenit putin si nu mai au lichid adaugaum ardeiul si ceapa spalate,curatate si taiate bucati mai mari.Cand ardeiul este rumenit adaugam vinul,rosiile si...
Prajitura cu ciocolata
Pasul 1:laptele,ciocolata,untul,zaharul(150g) si cacaua le punem intr-un vas pe foc si le lasam pana se topeste ciocolata,apoi lasam sa se raceasca Pasul 2:separam albusele de galbenusuri si mixam spuma albusurile cu un praf de sare si o lingura de zahar,iar in alt vas mixam galbenusurile cu o...
Salata verde cu ou si masline
Intr-un vas incapator punem uleiul,otetul,sarea,piperul,mararul tocat marunt si puiul taiat cuburi.Amestecam totul bine si le lasam deoparte.Curatam,spalam,taiem, ardeii si salata si le punem intr-o strecuratoare. Curatam ouale,le taiem in sase si le punem peste amestecul cu pui,adaugam...
Pui cu orez si ciuperci
Pieptul de pui il spalam,il stergem cu un prosop de hartie si il taiem bucati potrivite.Intr-o tigaie punem uleiul si puiul si le lasam pana se rumenesc pe toate partile.Scoatem puiul intr-o farfurie,iar in grasimea ramasa punem ceapa taiata bucati mari,ardeiul taiat felii si ciupercile taiate...
Tocanita de pui(de primavara)
Pieptul il taiem cuburi mari si il punem intr-o tigaie impreuna cu uleiul.Adaugam sare,piper,boia dulce si il lasam pana se rumeneste pe toate partile,apoi il scoatem intr-o farfurie si adaugam ardeii taiati fasii si rosiile.Le calim 4-5 min,apoi adaugam o ceasca de apa si lasam sa fiarba 10-15...
Tort cu mousse de ciocolata si crema de capsuni
Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu o lingura de zahar,esenta de vanilie,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri.Cu o lingura...
Pui cu cartofi si rosii la cuptor
Pasul 1:Puiul(mai putin spatele) il spalam,il curatam, il taiem in 8 bucati si il dam cu sare si piper dupa gust. Pasul 2:Incingem uleiul intr-un vas si punem bucatile de pui date prin faina, scuturate de exces si le lasam pana se rumenesc pe ambele parti(nu tb sa fie gatite complet,ci doar sa...
Salata verde cu dressing de maioneza si iaurt
Punem pe foc,intr-un vas,apa cu sare,lasam sa clocoteasca,apoi adaugam pastele si lasam 8-12 min. pana sunt fierte. Intre timp facem maioneza spalam si curatam salata,rosiile,ceapa verde si patrunjelul.Sunca si branza le taiem cubulete,apoi pregatim un vas mare in care amestecam...
Profiterol cu inghetata de capsuni
Inghetata: Intr-un vas punem pe foc 250ml frisca si o lasam pana se incalzeste(nu trebui sa fiarba).Intre timp mixam bine galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat si 50ml frisca,apoi turnam putin cate putin din frisca incalzita amestecand...
Prajitura cu fructe de padure si crema de iaurt
Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixam cu 2 linguri de zahar pana se intaresc,iar galbenusurile le mixam impreuna cu 2 linguri de zahar,zaharul vanilat,uleiul,sarea si praful de copt pana obtinem o compozitie alb galbuie,pe care o turnam peste albusuri. Cu o...
Bors de miel
Intr-un vas punem 2,5-3 litri de apa sau supa si o lingurita de sare. Lasam sa dea in clocot,apoi punem bucatile de miel spalate si taiate. Cand incepe sa clocoteasca din nou, dam focul mic si eliminam toata spuma care se formeaza pana apa sau supa ramane clara sau spuma este alba....
Reteta de spaghete cu scoici decorticate, cu unt si parmezan
Preparare Reteta de spaghete cu scoici decorticate, cu unt si parmezan Eu am avut scoici prefierte, din pacate n-am gasit altele. Daca aveti scoici care nu sunt prefierte, inainte de a le gati, puneti un vas cu apa si sare pe foc lasati sa dea in clocot, puneti scoicile si lasati-le 1-2 min,...
Banane pe bat
Taiem bananele felii de 2 cm,punem fiecare bucata pe cate o scobitoare,le pun pe o tava si le punem in congelator pana ingheata.Ciocolata o topim pe baie de aburi impreuna cu uleiul.Scufundam bananele in ciocolata,le dam jumatate prin nuca,jumatate prin nuca de cocos si le punem inapoi pe...
Vinete umplute cu gogosari
Vinetele le spalam,le stergem cu un prosop de hartie si le taiem in doua pe lungime.Intr-o tigaie care nu lipeste punem o lingura de ulei,il lasam sa se incinga si punem vinetele cu taietura in jos.Cand s-au rumenit le scoatem pe o tava,le dam cu sare si le lasam sa se raceasca.Intre timp spalam...
Pizza surpriza
Am dizolvat drojdia si zaharul in apa calduta si am adaugat-o in masina de paine,am pus uleiul, faina, sarea si am setat pe programul framantare(la mine dureaza 15 min),apoi am mai lasat cca 15 min in masina sa creasca.Daca nu aveti masina de paine,puneti faina intr-un vas mai mare,dizolvati...
Tarta cu sunca si broccoli
Untul rece taiat cubulete impreuna cu faina,oul batut usor cu sarea si 2 linguri de apa le punem in robot si omogenizam totul 2-3 min.Daca mai este necesar pentru a ''lega'' aluatul adaugam si a treia lingura de apa. Scoatem aluatul pe suprafata infainata,il intindem si il punem in forma de...
Salata cu sunca,paste si spanac
Punem pe foc, intr-un vas, apa cu sare, lasam sa clocoteasca, apoi adaugam pastele si lasam 8-12 min. pana sunt fierte. Intre timp facem maioneza, spalam spanacul, taiem sunca si cascavalul cubulete potrivite si tocam marunt mararul. Intr-un vas mare punem maioneza, smantana, mararul, sare,...
Ardei la cuptor cu sos de branza
Ardeii: Intr-un vas punem pe foc untul si il lasam pana se topeste,apoi adaugam orezul si il sotam cca 2-3 min.pana se rumeneste un pic.Ciupercile le curatam,le tocam marunt si le punem peste orez.Sotam totul 3-4 minute sau pana dispare tot sucul lasat de ciuperci,apoi punem apa incalzita...
Tort Mascota
Blat 1: Intr-un vas mixam albusurile pana se intaresc,adaugand treptat jumatate din cantitatea de zahar. Galbenusurile le mixam cu restul de zahar,zaharul vanilat ,apoi adaugam treptat apa calda si mixam in continuare pana isi dubleaza volumul(3-4 min).Adaugam treptat faina amestecata cu...
Cotlete de porc cu cartofi
Cotletele se bat usor cu ciocanul de carne,se sareaza si se pipereaza dupa gust.Intr-o tigaie punem uleiul si cele 4 cotlete si le lasam pana se rumenesc pe ambele parti,apoi le scoatem pe o farfurie si le acoperim.In grasimea ramasa(daca cotletele au lasat prea multa mai scoatem din ea) punem...
Pizza homemade
Aluat: Am dizolvat drojdia si zaharul in apa calduta si am adaugat-o in masina de paine,am pus uleiul, faina, sarea si am setat pe programul framantare(la mine dureaza 15 min),apoi am mai lasat cca 15 min in masina sa creasca.Daca nu aveti masina de paine,puneti faina intr-un vas mai...
Tocatura cu grau bulgur
Supa sau apa o punem la incalzit pana incepe sa clocoteasca.Intr-un vas punem bulgurul si patrunjelul spalat si tocat,le amestecam putin,apoi turnam apa clocotita peste ele si lasam pana bulgurul absoarbe toata apa. Intr-o tigaie punem uleiul,ceapa tocata marunt,usturoiul zdrobit si tocat,un...
Tocanita de vita cu painici
Carnea o spalam,o stergem cu un prosop de hartie si o taiem cubulete de cca 2 cm .Intr-un vas,pe care ulterior il putem pune in cuptor(eu am facut tocanita in tigaie,apoi am rasturnat-o in alt vas) ,punem carnea impreuna cu 2 linguri de ulei si o lasam 10-12 min.pana se rumeneste bine,amestecand...
Budinca de gris in caramel
Intr-un vas punem laptele pe foc si lasam pana incepe sa fiarba, apoi turnam grisul in ''ploaie'', amestecand continuu. Dupa ce am adaugat tot grisul, adaugam zaharul vanilat si lasam sa fiarba cca 10 min, amestecand frecvent. Cand este gata oprim focul, adaugam gemul si omogenizam bine. Zaharul...
Ciorba de burta
Burta intreaga o spalam bine,o punem intr-un vas cu apa si otet(o parte otet si trei parti de apa) cat sa o acopere si o lasam 30-45 de min.Intre timp rasolul de vita,oasele,ceapa si 2 morcovi le curatam,spalam si le punem intr-un vas la fiert. Burta o scoatem din apa cu otet,o spalam din...
Prajitura cu mere (aluat dospit)
Laptele caldut il amestecam cu o lingurita de zahar si drojdia. Intr-un vas incapator punem faina, in mijlocul careia facem o adancitura, in care punem oul amestecat cu zaharul, uleiul, zaharul vanilat, coaja de portocala si sarea. Deasupra turnam si compozitia cu lapte si omogenizam bine cu...