Spalam pulpa de curcan si lasam la scurs.Se desprinde cu grija putin pielea si introducem sub piele rozmarin, salvie si patrunjel , toate uscate, apoi intindem pielea la loc.Condimentam cu sare si piper si ungem cu unt pulpa de curcan.Asezam intr-un vas roman in care am pus putina apa...
Se spala, se curata , se taie cubulete dovleceii si se soteaza in uleiul incins.Cand sunt usor rumeniti se adauga usturoiul zdrobit si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se mai lasa 2-3 min pe foc.Se scot apoi pe un platou , se stropesc cu zeama de lamaie si se...
Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar.Cand este gata fripta se taie cubulete.
Rosiile si ardeiul gras se coc si ele.
Separat se face saramura:intr-un vas se pun 2 cani cu apa,sare, piper, putin ulei, ardeiul gras copt si taiat fasiute, usturoiul zdrobit si...
Se curata, se spala , se lasa la surs pestele apoi se stropeste cu sos de peste si zaema de lamaie din belsug.Se condimenteaza su sare si piper dupa gust , se pun rondele de lamaie peste peste si se aseaza pe gratarul unui vas in care am pus o cana cu apa.Se da la cuptor.Se...
Cotletele de porc se spala, se lasa la scurs, se bat putin cu ciocanul , se stropesc cu ulei de masline si sos de soia si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si coriandru.Se aseaza intr-o tava cu cateva boabe de piper, cateva foi de dafin , 2-3 linguri de ulei si 2-3 linguri...
Spanacul dezghetat si ceapa taiata marunt se calesc in unt.Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga pe rand branza de vaci ,ouale si faina.Se condimenteaza dupa gust cu sare.Amestecul obtinut se toarna in forme de briose unse cu unt si tapetate cu faina.Se dau la cuptor si se coc la...
Punem intr-un blender cafeaua racita,laptele,cuburile de gheata,crema de ciocolata, inghetata, zaharul si amestecam pentru o omogenizare buna.Turnam in pahare si ornam cu frisca si fasii de fructe confiate.
Delicios, delicios..............
Rosiile se cresteaza ,facand 7-8 taieturi, pana aproape de baza.
O parte le-am umplut cu salata de icre pe care am pregatit-o ca in reteta"salata de icre de crap cu ceapa" iar altele cu felii de branza mozzarella.
Castravetii i-am taiat rondele ,la fel si branza mozzarela si...
Ceapa taiata marunt si spanacul decongelat se calesc in putin unt.Se ia de pe foc si se adauga jumatate din cascavalul ras si cele doua linguri cu faina.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust , se amesteca bine si apoi se adauga laptele.Se amesteca si se pune intr-un vas de...
Medalioanele de somon se spala, se lasa la scurs , se stropesc cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper.Se aseaza intr-un vas in care am pus 3-4 linguri de apa si se dau la cuptor (se pot pune si pe gratar-dupa cum prefera fiecare)
Separat, ceapa taiata marunt si...
Se spala, se lasa la scurs medalioanele de somon apoi se stropesc cu putin ulei de masline si zeama de lamaie.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se aseaza intr-o tava cu gratar in care am pus 1/2 cana cu apa si dam la cuptor intorcandu-le de pe o parte pe alta.Lasam sa se...
Se separa albusurile de galbenusuri.Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga treptat ca la maioneza uleiul apoi faina. Se amesteca bine.
Separat se bat spuma albusurile cu un strop de sare si se adauga peste amestecul de mai sus . Se adauga esenta de...
Fasolea se curata, se spala, se rupe in 2-3 bucati si apoi se pune intr-un vas cu apa si putina sare si se oparaste 5-6 min.Se scoate cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs.Separat dovlecelul se spala si apoi se taie rondele .Ardeiul se curata , se spala si se taie sub forma de...
Ciolanul afumat se cresteaza in 3-4 locuri si apoi se stropeste cu putin ulei de masline si sos de soia.Se condimenteaza cu rozmarin , se aseaza in vasul roman in care am pus 1/2 cana de apa si se da la cuptor unde se tine pana cand se rumeneste bine. Se scoate din cuptor, se taie felii si se...
Pepenele se taie sub forma de cuburi.Capsunii se taie in doua pe lungime.Se pun intr-un vas atat cuburile de pepene cat si capsunii, se stropesc cu esenta de rom si se amesteca cu zaharul brun si zaharul vanilat.Se amesteca bine si apoi se repartizeaza in cupe.Deasupra se pune dulceata si...
Punem fileurile de macrou intr-un vas mai inalt.Stoarcem zeama de lamaie(dupa gust),adaugam ceapa si mararul taiate marunt si mixam cu blenderul vertical pana cand obtinem o crema.Condimentam cu sare si piper si adaugam boabele de porumb din conserva spalate sub jet de apa si apoi...
Ungem ficare felie de paine in parte cu crema de branza din belsug.Presaram boia si ceapa(doar foile) taiata marunt.Urmeaza cate 2 felii de muschi file, o felie de cascaval afumat(eu am folosit cascaval feliat) si apoi cate 2-3 rondele de rosie.Condimentam cu piper si trecem la asamblarea...
Cotletele se spala, se lasa la scurs , se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se presara fiecare bucata cu nucsoara macinata proaspat.Se aseaza cotletele intr-o tava in care am pus putina apa si vinul.Se acopera cu ceapa verde taiata...
Se fierb pastele in apa cu un strop de sare, conform instructiunilor de pe ambalaj,apoi se scurg de apa ,se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.Porumbul din conserva se scurge ,se spala cu apa rece si se lasa si el la scurs intr-o strecuratoare.Carotele se fierb in apa , dupa...
Se taie varza fideluta,se pune intr-un vas ,se sareaza si se lasa circa 5-10 min pentru a intra bine sarea in ea si a se inmuia.
Separat se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei incins.
Amestecam varza cu ceapa calita si mararul taiat marunt.
Afumatura se spala , se taie bucati...
Se curata, se spala , se lasa la scurs pestele.Se cresteaza , se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Fiecare bucata de peste se da printr-un amestec de malai,faina si patrunjel uscat, se aseaza pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei de masline...
Se da laptele in clocot, se adauga zaharul si se tine pe foc pana cand acesta se dizolva.Se trage de pe foc , se lasa sa se racoreasca putin si se rastoarna intr-un vas mai inalt.Se adauga cacao si ouale si se mixeaza bine dupa care amestecul se rastoarna inapoi in vasul in care am fiert...
Aluatul l-am facut la masina de paine.Ordine in care am pus ingredientele a fost urmatoarea:apa ,sare, miere,faina, drojdie.Dupa ce se termina programul , se scoate aluatul din cuva , se pune intr-un vas si se lasa sa creasca ,acoperindu-l cu un prosop de bucatarie.Dupa ce a crescut , aluatul se...
Din apa, sare , malai si putin unt se prepara o mamaliga mai moale.Cele 3 oua se fierb in apa in care am pus un strop de sare.Cand sunt gata fierte se scot din apa , se lasa sa se raceasca si se curata de coaja.
Intr-un vas termorezistent uns cu unt se pune un strat de mamaliga si apoi...
Puiul se spala, se lasa la scurs ,se stropeste cu putin ulei de masline si se condimenteaza cu sare,piper, boia si rosmarin.Am preferat aceste condimente in locul celor care earu atasate la punga.
Se aseaza puiul in punga, se inchide punga si se inteapa aceasta de 5-6 ori cu scobitoarea...
Cartofii se spala si se fierb in coaja.Se lasa sa se raceasca,se curata de coaja si apoi se zdrobesc cu ajutorul unei furculite.
Separat orezul se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare si putin ulei.Cand este gata fiert , se trage de pe foc si se lasa...
Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se desface usor si se intinde pe masa.Se presara cu putina faina si apoi cu ajutorul unui pahar se taie aluatul in forma de cerculete.
Intr-o tava punem hartie pergament,presaram putina faina si asezam cerculetele de aluat.Coacem pana se rumenesc...
Intr-un vas cu apa , sare si putin ulei punem la fiert legumele.Separat se pune la incins uleiul si calim ceapa tocata marunt.Adaugam legumele scurse bine de apa si lasam la foc mic sa scada zeama pe care o lasa.Condimentam dupa gust cu sare si piper si asezonam cu marar verde.
Se poate...
Se pun buchetelele de brocoli intr-un vas cu apa si sare si se dau in cateva clocote.Se scot apoi cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Se unge un vas cu unt si se pun pe rand:un strat de brocolli, un strat de telemea rasa si un strat de kaizer taiat feliute....
Se spala orezul si se lasa la inmuiat.
.Frunzele de vita se oparesc in apa si bors.Se scot cu ajutorul unei palete si se pun intr-o setrecuratoare la scurs.
Carnea se da prin masina de tocat si se amesteca cu orezul (care a fost scurs de apa)cu ceapa si patrunjelul taiate marunt, cu...
Pulpa de curcan cu ierburi aromate in vas roman
Spalam pulpa de curcan si lasam la scurs.Se desprinde cu grija putin pielea si introducem sub piele rozmarin, salvie si patrunjel , toate uscate, apoi intindem pielea la loc.Condimentam cu sare si piper si ungem cu unt pulpa de curcan.Asezam intr-un vas roman in care am pus putina apa...
Dovlecei cu patrunjel a la Vero_Closca
Se spala, se curata , se taie cubulete dovleceii si se soteaza in uleiul incins.Cand sunt usor rumeniti se adauga usturoiul zdrobit si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se mai lasa 2-3 min pe foc.Se scot apoi pe un platou , se stropesc cu zeama de lamaie si se...
Saramura din piept de pui
Carnea se condimenteaza cu sare si piper si se pune pe gratar.Cand este gata fripta se taie cubulete. Rosiile si ardeiul gras se coc si ele. Separat se face saramura:intr-un vas se pun 2 cani cu apa,sare, piper, putin ulei, ardeiul gras copt si taiat fasiute, usturoiul zdrobit si...
Cod la cuptor
Se curata, se spala , se lasa la surs pestele apoi se stropeste cu sos de peste si zaema de lamaie din belsug.Se condimenteaza su sare si piper dupa gust , se pun rondele de lamaie peste peste si se aseaza pe gratarul unui vas in care am pus o cana cu apa.Se da la cuptor.Se...
Cotlet de porc la cuptor cu mamaliguta si mujdei de usturoi
Cotletele de porc se spala, se lasa la scurs, se bat putin cu ciocanul , se stropesc cu ulei de masline si sos de soia si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si coriandru.Se aseaza intr-o tava cu cateva boabe de piper, cateva foi de dafin , 2-3 linguri de ulei si 2-3 linguri...
Briose cu spanac
Spanacul dezghetat si ceapa taiata marunt se calesc in unt.Se lasa sa se raceasca si apoi se adauga pe rand branza de vaci ,ouale si faina.Se condimenteaza dupa gust cu sare.Amestecul obtinut se toarna in forme de briose unse cu unt si tapetate cu faina.Se dau la cuptor si se coc la...
Milkshake cu ciocolata
Punem intr-un blender cafeaua racita,laptele,cuburile de gheata,crema de ciocolata, inghetata, zaharul si amestecam pentru o omogenizare buna.Turnam in pahare si ornam cu frisca si fasii de fructe confiate. Delicios, delicios..............
Aperitiv rapid de vara
Rosiile se cresteaza ,facand 7-8 taieturi, pana aproape de baza. O parte le-am umplut cu salata de icre pe care am pregatit-o ca in reteta"salata de icre de crap cu ceapa" iar altele cu felii de branza mozzarella. Castravetii i-am taiat rondele ,la fel si branza mozzarela si...
Spanac gratinat
Ceapa taiata marunt si spanacul decongelat se calesc in putin unt.Se ia de pe foc si se adauga jumatate din cascavalul ras si cele doua linguri cu faina.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust , se amesteca bine si apoi se adauga laptele.Se amesteca si se pune intr-un vas de...
Somon cu spanac gratinat
Medalioanele de somon se spala, se lasa la scurs , se stropesc cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper.Se aseaza intr-un vas in care am pus 3-4 linguri de apa si se dau la cuptor (se pot pune si pe gratar-dupa cum prefera fiecare) Separat, ceapa taiata marunt si...
Somon la cuptor
Se spala, se lasa la scurs medalioanele de somon apoi se stropesc cu putin ulei de masline si zeama de lamaie.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se aseaza intr-o tava cu gratar in care am pus 1/2 cana cu apa si dam la cuptor intorcandu-le de pe o parte pe alta.Lasam sa se...
Guguluf cu caise confiate
Se separa albusurile de galbenusuri.Se mixeaza bine galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat si se adauga treptat ca la maioneza uleiul apoi faina. Se amesteca bine. Separat se bat spuma albusurile cu un strop de sare si se adauga peste amestecul de mai sus . Se adauga esenta de...
Legume gratinate
Fasolea se curata, se spala, se rupe in 2-3 bucati si apoi se pune intr-un vas cu apa si putina sare si se oparaste 5-6 min.Se scoate cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs.Separat dovlecelul se spala si apoi se taie rondele .Ardeiul se curata , se spala si se taie sub forma de...
Ciolan afumat in vas roman
Ciolanul afumat se cresteaza in 3-4 locuri si apoi se stropeste cu putin ulei de masline si sos de soia.Se condimenteaza cu rozmarin , se aseaza in vasul roman in care am pus 1/2 cana de apa si se da la cuptor unde se tine pana cand se rumeneste bine. Se scoate din cuptor, se taie felii si se...
Desert de vara
Pepenele se taie sub forma de cuburi.Capsunii se taie in doua pe lungime.Se pun intr-un vas atat cuburile de pepene cat si capsunii, se stropesc cu esenta de rom si se amesteca cu zaharul brun si zaharul vanilat.Se amesteca bine si apoi se repartizeaza in cupe.Deasupra se pune dulceata si...
Tartine cu pasta de peste
Punem fileurile de macrou intr-un vas mai inalt.Stoarcem zeama de lamaie(dupa gust),adaugam ceapa si mararul taiate marunt si mixam cu blenderul vertical pana cand obtinem o crema.Condimentam cu sare si piper si adaugam boabele de porumb din conserva spalate sub jet de apa si apoi...
Sandwich turnulet
Ungem ficare felie de paine in parte cu crema de branza din belsug.Presaram boia si ceapa(doar foile) taiata marunt.Urmeaza cate 2 felii de muschi file, o felie de cascaval afumat(eu am folosit cascaval feliat) si apoi cate 2-3 rondele de rosie.Condimentam cu piper si trecem la asamblarea...
Cotlet de porc in sos de vin
Cotletele se spala, se lasa la scurs , se stropesc cu cateva picaturi de ulei de masline si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se presara fiecare bucata cu nucsoara macinata proaspat.Se aseaza cotletele intr-o tava in care am pus putina apa si vinul.Se acopera cu ceapa verde taiata...
Salata de paste fusilli, porumb si carote pariziene
Se fierb pastele in apa cu un strop de sare, conform instructiunilor de pe ambalaj,apoi se scurg de apa ,se trec printr-un jet de apa rece si se lasa la scurs.Porumbul din conserva se scurge ,se spala cu apa rece si se lasa si el la scurs intr-o strecuratoare.Carotele se fierb in apa , dupa...
Varza noua cu afumatura in vas roman
Se taie varza fideluta,se pune intr-un vas ,se sareaza si se lasa circa 5-10 min pentru a intra bine sarea in ea si a se inmuia. Separat se taie ceapa marunt si se caleste pe foc in ulei incins. Amestecam varza cu ceapa calita si mararul taiat marunt. Afumatura se spala , se taie bucati...
Caras in crusta la cuptor
Se curata, se spala , se lasa la scurs pestele.Se cresteaza , se stropeste cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.Fiecare bucata de peste se da printr-un amestec de malai,faina si patrunjel uscat, se aseaza pe o folie de aluminiu unsa cu putin ulei de masline...
Inghetata cu cacao si nuci
Se da laptele in clocot, se adauga zaharul si se tine pe foc pana cand acesta se dizolva.Se trage de pe foc , se lasa sa se racoreasca putin si se rastoarna intr-un vas mai inalt.Se adauga cacao si ouale si se mixeaza bine dupa care amestecul se rastoarna inapoi in vasul in care am fiert...
Chifle cu miere si fulgi de migdale
Aluatul l-am facut la masina de paine.Ordine in care am pus ingredientele a fost urmatoarea:apa ,sare, miere,faina, drojdie.Dupa ce se termina programul , se scoate aluatul din cuva , se pune intr-un vas si se lasa sa creasca ,acoperindu-l cu un prosop de bucatarie.Dupa ce a crescut , aluatul se...
Mamaliguta cu branza de burduf si oua la cuptor
Din apa, sare , malai si putin unt se prepara o mamaliga mai moale.Cele 3 oua se fierb in apa in care am pus un strop de sare.Cand sunt gata fierte se scot din apa , se lasa sa se raceasca si se curata de coaja. Intr-un vas termorezistent uns cu unt se pune un strat de mamaliga si apoi...
Pui la punga maggi
Puiul se spala, se lasa la scurs ,se stropeste cu putin ulei de masline si se condimenteaza cu sare,piper, boia si rosmarin.Am preferat aceste condimente in locul celor care earu atasate la punga. Se aseaza puiul in punga, se inchide punga si se inteapa aceasta de 5-6 ori cu scobitoarea...
Chiftelute din cartofi si orez
Cartofii se spala si se fierb in coaja.Se lasa sa se raceasca,se curata de coaja si apoi se zdrobesc cu ajutorul unei furculite. Separat orezul se spala bine si se pune la fiert in apa clocotita cu putina sare si putin ulei.Cand este gata fiert , se trage de pe foc si se lasa...
Mini tarte cu aluat frantuzesc
Aluatul de foietaj se lasa la dezghetat, apoi se desface usor si se intinde pe masa.Se presara cu putina faina si apoi cu ajutorul unui pahar se taie aluatul in forma de cerculete. Intr-o tava punem hartie pergament,presaram putina faina si asezam cerculetele de aluat.Coacem pana se rumenesc...
Legume sotate
Intr-un vas cu apa , sare si putin ulei punem la fiert legumele.Separat se pune la incins uleiul si calim ceapa tocata marunt.Adaugam legumele scurse bine de apa si lasam la foc mic sa scada zeama pe care o lasa.Condimentam dupa gust cu sare si piper si asezonam cu marar verde. Se poate...
Budinca cu brocoli , telemea si kaizer
Se pun buchetelele de brocoli intr-un vas cu apa si sare si se dau in cateva clocote.Se scot apoi cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se unge un vas cu unt si se pun pe rand:un strat de brocolli, un strat de telemea rasa si un strat de kaizer taiat feliute....
Sarmalute in foi de vita
Se spala orezul si se lasa la inmuiat. .Frunzele de vita se oparesc in apa si bors.Se scot cu ajutorul unei palete si se pun intr-o setrecuratoare la scurs. Carnea se da prin masina de tocat si se amesteca cu orezul (care a fost scurs de apa)cu ceapa si patrunjelul taiate marunt, cu...