Bucataras Medi

5

Bucataras
senzational

Otopeni

Bucataras din 01.02.2010

RETETE544
PRIETENI266
Retete

Pulpe de pui la cuptor in sos de usturoi si lamaie

In Mancaruri cu carne la 8 Iun 2010

Se spala, se lasa la scurs pulpele, se cresteaza.Separat se face urmatorul amestec:sucul de la o lamaie,uleiul de masline,cimbrul,boiaua, usturoiul pisat,sare ,piper.Pulpele se lasa in acest sos la rece circa 1 ora dupa care se impaneaza cu usturoi verde ,se aseaza intr-o tava si se rastoarna...

Sandwich cu mini-bagheta

In Aperitive / Garnituri la 8 Iun 2010

Se cresteaza mini-bagheta pe lungimea ei  si se introduce cateva secunde la cuptorul cu microunde ,cat sa se incalzeasca putin.Se pun cateva frunze de salata verde intre felii, cateva felii de salam,cateva felii de branza sarata ,se stropeste cu cateva picaturi de ketchup si apoi se...

Mancare de cartofi noi cu marar in vas roman

In Mancaruri de post la 7 Iun 2010

Spalam, curatam si apoi taiem in sferturi cartofii.Ii punem in vasul roman impreuna cu ceapa verde taiata marunt,stropim cu putin ulei de masline si apoi condimentam cu sare si piper.Acoperim cu apa ,punem cateva frunze de dafin si cateva boabe de piper.Dam la cuptor.Cand cartofii sunt aproape...

Scrumbie umpluta cu verdeturi

In Peste la 7 Iun 2010

Se curata, se cresteaza pe burta si apoi se spala bine scrumbiile. Se face un amestec din ceapa verde,usturoi verde, marar, patrunjel, toate tocate marunt care se condimenteaza cu sare, piper si se stropesc cu ulei de masline si zeama de lamaie.Scrumbiile se condimenteaza si ele cu sare si...

Pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor a la Sylvia

In Mancaruri cu carne la 3 Iun 2010

Cartofii, nu se curata, se spala bine,bine si se taie in sferturi.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se aseaza in vasul roman.Deasupra lor se aseaza pulpele de pui condimentate in prealabil cu sare, piper, oregano, boia.Se mai adauga boabe de piper , cateva foi de dafin,3-4...

Chiftelute la cuptor in forme de briose

In Mancaruri cu carne la 2 Iun 2010

Se toaca carnea, se amesteca cu ouale, usturoiul , ceapa si mararul taiate marunt.Odata cu carnea se pot trece prin masina si ceapa, usturoiul si mararul dar eu am preferat sa le tai.Se amesteca bine cu mana.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se adauga putina apa minerala (le face mai...

Drob cu peste ton

In Peste la 2 Iun 2010

Se scurge pestele.Se pune intr-un vas si se adauga pe rand crema de branza, ouale(2), usturoiul si mararul taiate marunt.Se adauga si zeama de lamaie si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.Se incorporeaza  faina(6 linguri) si se amesteca bine. Intr-o forma unsa cu putin ulei...

Salata din icre de crap cu ceapa

In Peste la 1 Iun 2010

Icrele se curata de pielita si se freaca cu putina sare.Se scurg de apa care s-a format prin sarare.Icrele se pun intr-un vas si se adauga ulei ca la maioneza.Din cand in cand se adauga zeama de lamaie si apa minerala.Apa minerala are rolul de a le albi si de a le face mai pufoase.La sfarsit se...

Cuburi de pulpa de porc cu legume la cuptor

In Mancaruri cu carne la 1 Iun 2010

Pulpa de porc se spala , se lasa la scurs si se taie cubulate.Se face un bait din ulei de masline,boia, cimbru,oregano,usturoi pisat , sare ,piper cu care se unge carnea si se lasa asa sa stea la frigider circa 1 ora dupa care carnea se aseaza intr-o tava cu o cana de apa.Cartofii se cresteaza...

Pulpe de pui impanate cu verdeturi

In Mancaruri cu carne la 31 Mai 2010

Se taie ceapa, usturoiul si patrunjelul marunt.Se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu putin ulei de masline.Se amesteca bine. Separat pulpele se spala se lasa la scurs se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si apoi se desprinde cu grija pielita (dar nu de tot ) si introducem...

Orez cu lapte

In Dulciuri la 31 Mai 2010

Se alege orezul si se spala in cateva ape. Laptele se pune la fiert iar cand incepe sa dea in clocot se adauga orezul si un strop de sare.Se amesteca continnu sa nu se prinda.Se fierbe la foc mic.Cand orezul s-a umflat si este moale(nu trebuie lasat sa se sfarame bobul) se adauga...

Rulouri pane de file de pangasius

In Peste la 31 Mai 2010

Se spala , se lasa la scurs si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper fileurile. Se face un amestec din ouale batute bine , faina ,marar taiat marunt si cateva piucaturi apa minerala de consistenta unei smantani mai subtiri. Se presara pe fiecare bucata de fileu marar taiat marunt...

Placinta cu cartofi

In Aperitive / Garnituri la 31 Mai 2010

Aluatul l-am facut la masina de paine. Curatam cartofii, ii spalam si apoi ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu putina sare si putin ulei.Cand sunt gata fierti ii scurgem de apa. Separat, intr-o cratita se inabuse in putin ulei ceapa si usturoiul taiate marunt, se adauga cartofii...

Chec cu migdale si crema nutella

In Dulciuri la 20 Mai 2010

Se freaca bine untul cu zaharul si se incorporeaza pe rand ouale,zaharul vanilat, cateva picaturi esenta de vanilie si fulgii de migdale macinati fin in masina de rasnit cafea.Separat se amesteca faina cu sarea si praful de copt si apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus.Se amesteca bine....

Stufat din piept de pui

In Pui la 16 Mai 2010

Pieptul de pui se taie fisiute sau cuburi, se spala , se lasa la scurs, se sareaza si se rumeneste in uleiul  incins.Cand sunt gata rumenite bucatile de pui se scot cu ajutorul unei palete pe o farfurie si se tin la cald .In uleiul in care am rumenit bucatile de carne se caleste ceapa si...

Friptura de curcan cu vin la tava

In Mancaruri cu carne la 16 Mai 2010

Carnea se spala ,se lasa la scurs ,se condimenteaza cu sare  si se lasa la rece circa 1 ora .Dupa aceea carnea se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza cu oregano .Se aseaza intr-o tava in care am pus putina apa ,vinul, foile de dafin, frunzela de ceapa rupte in 3-4...

Mancare de mazare cu stroganoff de vitel

In Vita la 14 Mai 2010

Se spala carnea si se pune la fiert in apa rece cu putina sare.Se spumeaza. Separat, intr-o tigaie se soteaza in ulei ceapa taiata marunt si morcovul dat prin razatoare.Cand carnea este aproape fiarta se scoate cu ajutorul unei palete si se pune in tigaia in care am sotat ceapa si...

Pulpa de porc la cuptor

In Porc la 14 Mai 2010

Pulpa de porc se taie felii ,ca sa se patrunda mai bine,se condimenteaza cu sare si piper si se aseaza intr-un vas in care am pus un pahar de apa si vinul.Se da la cuptor acoperind vasul cu o folie de aliminiu.Cand carnea este bine patrunsa , se scoate tava si se adauga morcovul taiat...

Rulada cu fructe confiate

In Dulciuri la 14 Mai 2010

Untul se freaca spuma cu zaharul pudra.Se adauga pe rand ouale, branza de vaci, coaja rasa de lamaie si cateva picaturi esenta de vanilie.Se amesteca bine.Praful de copt se amesteca cu faina si apoi cu compozitia de mai sus.Trebuie sa se formeze un aluat omogen, cu consistenta dar nu...

Rulada cu "reciclate"

In Aperitive / Garnituri la 12 Mai 2010

Se intinde foaia de foietaj (se mai opresc cateva fasiute pentru a o "lega"),se rade cascavalul si se pune pe toata suprafata foietajului.Se taie sunca, se taie pieptul de pui si se "arunca" peste cascaval.Am rulat bine.Cu ajutorul "resturilor" de foietaj am...

Pui la cuptor

In Mancaruri cu carne la 12 Mai 2010

Puiul, dupa ce a fost curatat si spalat se condimenteaza cu sare, piper, oregano si pe dinauntru si pe dinafara ,se stropeste cu cateva picaturi de ulei de masline, se pune intr-o tava in care am pus o cana cu apa si se da la cuptor. Din cand in cand puiul se stropeste cu zeama din tava.Se...

Plachie de crap

In Peste la 11 Mai 2010

Se taie ceapa solzisori si se caleste la foc mic.Crapul se taie in bucati potrivite. Se aseaza ceapa calita intr-o tava iar deasupra bucatile de peste sarate si piperate.Se toarna peste peste vinul,se stropeste cu putin ulei de masline,se adauga usturoiul taiat , piperul boabe , foile de dafin...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 10 Mai 2010

Intr-un vas smaltuit se pune zaharul pentru caramel.Se da la foc si se amesteca cu o lingura de lemn pana cand acesta se caramelizeaza.Se inclina vasul astfel incat zaharul caramelizat sa acopere uniform peretii acestuia.Se lasa sa se raceasca. Separat se amesteca bine ouale, zaharul,zaharul...

Piept de pui in sos de rosii cu masline

In Pui la 10 Mai 2010

Pieptul de pui se taie felii subtiri , se aseaza intr-o tava , se stropeste cu cateva picaturi de ulei de masline si sos de soia, se adauga apoi vinul, ceapa si usturoiul taiate marunt si se condimenteaza cu sare, piper, marar, oregano .Se amesteca bine.Se lasa la marinat , la rece circa 2-3 ore,...

Pestisori crocanti

In Peste la 10 Mai 2010

Se curata,se spala bine, se lasa la scurs.Se sareaza dupa gust.Fiecare pestisor se da prin faina si se prajesc apoi in ulei incins.Se intorc pe amandoua partile .Se scot pe un servet absorbant.Ies foarte,foarte crocanti. Pofta buna!

Pulpe inferioare de pui imbracate in foietaj

In Pui la 9 Mai 2010

Se indeparteaza pielita de pe pulpe si apoi se pun intr-un vas,la fiert cu apa si putina sare. Dupa ce sunt bine fierte se scot ,se lasa putin sa se racoreasca si apoi se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Pe o plansa pe care am presarat putina faina se intinde aluatul si se...

Friptura de ied impanata cu usturoi

In Mancaruri cu carne la 8 Mai 2010

Se curata de pielite, se spala  bucata de ied si apoi se inteapa din loc in loc si se impaneaza cu usturoi. Se condimenteaza dupa gust cu sare,piper,cimbru, rozmarin,boia .Se stropeste cu putin ulei de masline si se aseaza intr-o tava in care se pune vinul, o cana cu apa,morcovul,...

Somon la teflon

In Peste la 8 Mai 2010

Se spala bucatile de somon sub jet de apa rece si apoi se sterg cu un prosop absorbant. Se condimenteaza cu sare si piper. Se incinge gratarul de teflon si se aseaza bucatile de somon. Cand sunt rumenite pe o parte se intorc pe cealalta parte si se lasa pana se rumeneste .Se scot...

Dovlecei gratinati

In Aperitive / Garnituri la 5 Mai 2010

Dovleceii se taie pe lungimea  lor .Se scobesc.Se pun intr-un vas cu apa si putina sare si se dau in cateva clocote apoi se scot si se lasa la scurs.Separat, intr-o tigaie se soteaza ceapa taiata marunt, continutul dovleceilor dat prin razatoare  si ardeiul taiat cubulete.Se adauga si...

Ciorba de cartofi

In Supe/Ciorbe la 5 Mai 2010

Se curata cartofii pentru ciorba de cartofi si se taie cubulete.Zarzavatul se spala si se taie ca pentru ciorba.Se da in cateva clocote zarzavatul ,se adauga cartofii, se sareaza( nu foarte mult pentru ca vine si zeama de varza cu aportul ei de sare) si se lasa la fiert. Cand totul este...

Afisate 451 - 480 din 544 retete    

Postari recente

publicat la 08.05.2017

Salata in straturi la cupa

publicat la 02.05.2017

Drob umplut

Horosmopul tau de astazi:

Taur

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 19

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]