mamaieelena

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 29.09.2010

RETETE293
PRIETENI182
Retete / Aperitive / Garnituri

Rulada in aluat de foietaj cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2011

Rulada in aluat de foietaj cu spanac se prepara foarte rapid si usor. O reteta ce poate fi facuta chiar si de un incepator in ale bucatariei. Spanacul curatat,spalat si oparit se lasa la scurs si racit. Aluatul se pune intr-o forma de cozonac si separat se bat ouale cu smantana, sarea si...

Clatite cu ciuperci- reteta nr. 100!

In Aperitive / Garnituri la 16 Iul 2011

Ciupercile se curata, la fel si ceapa ,dupa care se vor toca de dimensiunea bobului de porumb si se pun in tigaie la calit cu cele 3 linguri de ulei si se lasa pana scade toata zeama care o lasa ciupercile si ceapa. Se dau la rece. Cand s-au racit punem verdeata tocata marunt si asezonam....

Aperitiv cu piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 30 Iun 2011

Pieptul de pui spalat se taie in cuburi nu prea mici. Ceapa se curata si taie marunt, morcovul si patrunjelul radacina se curata si se taie cuburi. Intr-o tigaie se pun cele 3 linguri cu ulei la incins pe aragaz si punem mai intai la calit legumele si apoi adaugam carnea. Se va lasa pe foc...

Rulada cu spanac si branza sarata

In Aperitive / Garnituri la 20 Feb 2011

Spanacul (eu am folosit congelat, foi)l-am pus pe foc cu putina sare sa se decongeleze mai repede si lasam pana scade apa .Dam prin razatoarea mare atat branza cat si cascavalul iar sunca taiata felii subtiri pe lungime.Acum desfacem aluatul si mai intai punem cascavalul ras ,spanacul racit,sunca...

Rulada cu peste ton

In Aperitive / Garnituri la 31 Ian 2011

Orezul a fost fiert inainte.Le-am pus pe toate untr-un castron si le-am amestecat ;orezul rece,pestele scurs bine,coriandrul tocat,ceapa maruntita bine,ardeiul tocat fin,usturoiul dat prin presa de usturoi,coditele de ciuperci tocate marunt,brocoli,ouale si desigur sarea si piperul.Se unge un vas...

Conopida gratinata

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2011

Conopida am curatat-o si spalat-o timp in care am pus apa cu sare la fiert .Cand apa a clocotit las  focul mic si pun conopida intreaga si o las 20 minute aproximativ la fiert.Cand e gata o las la rece apoi o asezonez ,dau prin pesmet si separat bat ouale cu iaurtul  si pun peste ea...

Parjoale din legume

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2011

Legumele curatate si spalate se dau prin razatoarea mica,toate se pun intr-un caston peste care se adauga :oul,mirodeniile faina si praful de copt si sa nu uitam verdeata.Toate se amesteca bine si se pun luand cu lingura si puse in pesmet.In pesmet se dau pe toate partile dupa care se pune in...

Saratele Steluta

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2010

Se amesteca toate ingredientele mai putin un ou si faina care se adauga treptat si se va obtine un aluat destul de tare dar nu foarte, asa incat trebuie sa se intinda bine si subtire de cca.4-5 milimetri. Apoi se unge cu ou batut bine si se da cu pensula, apoi se pune pe deasupra susan mac sau...

Cartofi natur

In Aperitive / Garnituri la 14 Dec 2010

Cartofii curatati si spalati se vor taia in cuburi potrivite si se pun la fiert .Cand sunt gata se scurg in strecuratoare imediat ca sa se duca apa de pe ei .Intr-o tigaie se pun cele doua linguri cu ulei si asezonam cartofi cu mirodeniile de mai sus.Avem grija sa mestecam continuu sa nu se arda...

Rulada umpluta cu praz

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2010

Intr-un castron se pun faina, apa calda, sarea, zaharul, margarina topita si se framanta bine pana se desface de pe mana. Prazul se curata, se spala bine si se taie rondele sau chiar mai mic si se pune la calit intr-o tigaie. Se adauga vinul si se lasa sa scada cand e gata, adica e moale. Se...

Sote de brocoli

In Aperitive / Garnituri la 20 Noi 2010

Se spala brocoli si se desface in buchetele mai mici deasemeni se vor curata si doi trei catei de usturoi si cu restul de usturoi vom face un mujdei concentrat amestecindu-se cu sosul de soia si amidonul se va desface totul cu putina apa. Acum ca toate sunt pregatite se pune in wok...

Sufleu cu brinza si cabanos

In Aperitive / Garnituri la 19 Noi 2010

Intr-o cratita mai maricica de cca 3l se pune la foc domol untul si se adauga faina. Cand faina s-a incorporat se stinge cu laptele si se formeaza o crema mai groasa.In timp ce se raceste crema radem branza pe razatoarea mare si cabanosul il taiem marunt,din branza rasa luam o mana si o punem...

Macaroane uriase umplute

In Aperitive / Garnituri la 6 Noi 2010

Se curata si se taie marunt ceapa si se pune la prajit,baconul se marunteste si el si se adauga peste ceapa,acelasi lucru se va face si cu ciupercile si apoi se lasa la racit.   in acest timp ,separat intr-un vas ,se amesteca branza dulce cu cea sarata ,smantana si compozitia din...

Orez cu legume si piept de pui

In Aperitive / Garnituri la 7 Oct 2010

Se spala carnea si o treime din ea se pune la fiert cu un praf de sare. Intre timp se taie cuburi ceapa, ardeiul gras si jumatate din morcov cealalta jumatate se da prin razatoarea mica. Restul de carne si morcovul ras se pun intr-o tigaie cu ulei la prajit . Cand si-a schimbat culoarea se adauga...

Conopida Pane

In Aperitive / Garnituri la 4 Oct 2010

Se curata conopida in buchete si se spala.Intr-o oala potrivita se pune apa la fiert cu putina sare si cand apa a clocotit se adauga conopida.Cand este fiarta se rastoarna imediat intr-o sita si se lasa la rece. Din oua,faina,lapte se face o pasta ca o smantana in carese adauga branza...

Afisate 31 - 45 din 45 retete    

Postari recente

publicat la 02.03.2014

Tarta cu branza

publicat la 02.03.2014

Desert prajitura cu krantz

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Daca vei munci constant 8 ore pe zi, ai sanse sa devii sef si sa lucrezi 12.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

ieri la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

ieri la 12:28

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

pe 22.12 la 16:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]