Punem caltaboșul tăiat bucăți la fiert în apă rece.
După aproximativ 20 de minute de fiert la foc mediu adăugăm ceapa tocată mărunt, răzătura de țelină, morcov și păstârnac și sferturile de cartofi și lăsăm să fiarbă totul până ce cartofii sunt...
Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă.
Din spatele de pui şi restul legumelor facem o supă concentrată pe care o strecurăm la sfârşit.
Cartofii fierţi se curăţă de coajă şi se pun în blender.
Se adaugă din supa pregătită anterior până...
Într-o oală punem carnea spălată şi ceapa întreagă.
Se acoperă totul cu apă rece şi punem vasul să fiarbă la foc potrivit.
Când carnea a fiert mai mult de jumătate, se adaugă ţelina, morcovii şi cartofii întregi.
Se micşorează...
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins pentru câteva minute.
Se adaugă 1 l de apă şi se lasă să fiarbă.
Carnea se amestecă cu sare, piper , cimbru şi pătrunjel proaspăt tocat. Se formează perişoare pe care le punem la fiert peste ceapă....
În cuva aparatului se pune ulei, apoi se selectează programul FRY.
Când uleiul s-a încins, se adaugă ceapa tocată mărunt şi morcovii raşi pe răzătoarea cu ochiuri mari. După ce s-au călit, se adaugă orezul, se amestecă împreună câteva minute, apoi se...
Se dezosează pieptul de pui. Osul se păstrează, iar cărniţa se toacă, se amestecă cu sare, piper şi verdeaţă şi se foloseşte la perişoare.
În cuva aparatului se pune un pic de ulei, apoi se selectează programul FRY.. Se adaugă osul pieptului,ceapa tocată şi...
Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul,ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă pentru 15 minute.
Se adaugă dovleceii tăiaţi cuburi, ştevia tocată, pastele şi apă cât să...
Se curăţă legumele, se taie bucăţi şi se pun la fiert în mai multă apă împreună cu osul de la piept (pentru gust).
Separat se fierb pastele pe jumătate în apă cu sare şi puţin ulei.
Pieptul de pui se toacă, se amestecă cu sare, piper şi puţină ceapă...
Preparare Reteta de ciorbă de afumătură dreasa cu zeamă de varză si leustean
Cepele tocate, morcovul, ţelina şi păstârnacul rase pe răzătoarea cu ochiuri mari se călesc rapid în ulei, după care se adaugă apă fiartă şi ciolanul tăiat cubuleţe. Se lasă să...
Se pun in cuva aparatului ulei şi ceapa tocată mărunt şi se selectează programul STEW . Se amestecă din când în cand, apoi ,după 20 de minute se adaugă carnea spălată şiorezul spălat şi se toarnă apă. Se selectează programul BOIL şi se lasă să fiarbă 40...
Punem întâi crutoanele la făcut : peste cubuleţele de dovleac se pune un pic de ulei, se amestecă bine ca să fie toate acoperite, se presară apoi cu sare şi cu piper din abundenţă. Se pun într-un singur strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau...
Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit împreună cu morcovul ras pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se adaugă apă şi se lasă să fiarbă.
Între timp se spală dovlecelul şi se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari.Se adaugă în oală şi se lasă să fiarbă...
Se pune carnea la fiert. Din când în când se ia spuma. Se fierbe pe jumătate, după care se adaugă legumele cubuleţe sau rase pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se lasă să fiarbă bine.
Spre sfârşit se adaugă pastele, pasta de tomate şi bulionul de zarzăre şi se...
Pieptul de pui se spală şi se taie cubuleţe, apoi se pune la fiert împreună cu legumele tăiate şi ele la fel.
Tortellini se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Când sunt gata se pun în blender legumele şi puiul cu o parte din apa în care au...
Cartofii şi păstârnacul se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert.
Când sunt gata se pun în robot şi se pasează, adăugând supa în care au fiert puţin câte puţin până se obţine consistenţa dorită. Se potriveşte gustul cu...
Preparare Reteta traditionala de ciorbă de ciolan afumat dreasa cu smantana
Se călesc în ulei ceapa şi morcovul tăiate mărunt. Se adaugă bucăţelele de carne şi se pune apă. Se lasă să fiarbă bine, apoi se adaugă ardeiul tocat .
Într-un vas se amestecă...
Toate legumele se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la călit în ulei, apoi se adaugă apă.
Se lasă să fiarbă cam 15 minute, apoi se pune orezul spălat . Se lasă să fiarbă totul până se şi legumele şi orezul sunt bine făcute. Se adaugă borşul...
Se curăţă legumele , se spală, apoi se toacă mărunt sau se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari . Se pun la călit, fără cartofi, în puţin ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă.
Carnea se amestecă cu ceapa tocată foarte mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar...
Legumele şi carnea se taie în cubuleţe.
Se pune puţin ulei la încins şi se călesc ceapa, morcovii, ţelina şi ardeii. Se pune şi carnea, apoi se adaugă apă cât să acopere totul. Se lasă să fiarbă totul cu capac până ce cărniţa e aproape...
Carnea se spală şi se porţionează lăsând şi oasele. Bucăţile se pun la fiert împreună cu legumele întregi în apă rece. Se fierb până ce totul e gata.
Se scot legumele şi se folosesc eventual la alt preparat, iar carnea se curăţă de pe os şi se taie...
Carnea se spală bine, apoi se pune la fiert în apă rece. Se spumează de câte ori e nevoie.
Legumele se curăţă , se spală şi se taie cubuleţe. Când carnea e fiartă se scoate, apoi în zeama în care a fiert se adaugă toate legumele. Carnea se curăţă de...
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei împreună cu morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe şi apă şi se lasă să fiarbă.
Când cartofii sunt aproape fierţi se adugă loboda tocată, borşul clocotit,...
Ceapa o tocăm mărunt şi o călim în ulei. Adăugăm apă .
Toate legumele în afară de roşii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe, apoi se adaugă peste ceapa din oală. Se mai pune apă , se lasă să fiarbă,iar cînd sunt gata se...
Ceapa uscată şi verde tocate mărunt, morcovul şi ţelina rase se călesc in ulei, apoi se pune apă şi se lasă să fiarbă.
Granulele de soia se pun într-un castron, se acoperă cu apă caldă şi se lasă să se hidrateze cam 20 de minute, apoi se amestecă bine cu...
Legumele se curăţă, se spală şi se taie cuburi. Se pun la fiert în apă rece.
Când sunt gata se pun în cana mare a robotului de bucătărie scurse de zeama în care au fiert împreună cu roşiile din conservă cu tot cu suc. Se fac piure. Dacă e nevoie...
Punem oasele spălate la fiert . Dupa 30 de minute adăugam şi burta împreună cu 1 morcov intreg, ceapa întreagă, ţelina şi rădăcina de pătrunjel la fel.
Celălalt morcov îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mici şi îl punem la călit în ulei, apoi...
Toate legumele se curăţă, se spală, se taie în bucăţi mari şi se pun la fiert.
Când sunt gata se pasează la blender.
Se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se toarnă un fir de ulei.
Se serveşte cu crutoane şi eventual smântână.
Poftă bună!...
Carnea se spală şi se taie cubuleţe mici.
Morcovii, telina şi păstârnacul rase pe răzătoarea cu ochiuri mari şi ceapa tocată se pun la călit în ulei. Se adaugă cubuleţele de carne şi se pune apă. Se lasă să fiarbă. Se adaugă apoi orezul spălat şi cubuleţele de...
Aripioarele se spală şi se pun la fiert în apă rece.
Legumele se curăţă, se spală şi se toacă. Se adaugă peste cărniţa pe jumătate fiartă.
Aproape de final se pune şi fideaua.
Se potriveşte gustul cu sare şi piper si se adaugă pătrunjel tocat.
Poftă bună!
Se curata fasolea, se rupe si se spala. Cartofii se curata , se spala si se taie cubulete.
Ceapa tocata si morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mari se calesc in ulei incins. Se adauga pastaile si cubuletele de cartofi. Se acopera totul cu apa si se lasa sa fiarba. Se mai adauga apa din cand...
Ciorba de caltabos afumat
Punem caltaboșul tăiat bucăți la fiert în apă rece. După aproximativ 20 de minute de fiert la foc mediu adăugăm ceapa tocată mărunt, răzătura de țelină, morcov și păstârnac și sferturile de cartofi și lăsăm să fiarbă totul până ce cartofii sunt...
Supa-crema de cartofi violet
Se spală cartofii şi se pun la fiert în coajă. Din spatele de pui şi restul legumelor facem o supă concentrată pe care o strecurăm la sfârşit. Cartofii fierţi se curăţă de coajă şi se pun în blender. Se adaugă din supa pregătită anterior până...
Supa cremoasa de pui si porumb
Într-o oală punem carnea spălată şi ceapa întreagă. Se acoperă totul cu apă rece şi punem vasul să fiarbă la foc potrivit. Când carnea a fiert mai mult de jumătate, se adaugă ţelina, morcovii şi cartofii întregi. Se micşorează...
Ciorba de perisoare a la grec
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei încins pentru câteva minute. Se adaugă 1 l de apă şi se lasă să fiarbă. Carnea se amestecă cu sare, piper , cimbru şi pătrunjel proaspăt tocat. Se formează perişoare pe care le punem la fiert peste ceapă....
Ciorbă de salată verde – Multicooker
În cuva aparatului se pune ulei, apoi se selectează programul FRY. Când uleiul s-a încins, se adaugă ceapa tocată mărunt şi morcovii raşi pe răzătoarea cu ochiuri mari. După ce s-au călit, se adaugă orezul, se amestecă împreună câteva minute, apoi se...
Supă cu perişoare de pui – Multicooker
Se dezosează pieptul de pui. Osul se păstrează, iar cărniţa se toacă, se amestecă cu sare, piper şi verdeaţă şi se foloseşte la perişoare. În cuva aparatului se pune un pic de ulei, apoi se selectează programul FRY.. Se adaugă osul pieptului,ceapa tocată şi...
Borş de dovlecei cu ştevie
Ceapa şi ardeiul tocate, morcovul,ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă pentru 15 minute. Se adaugă dovleceii tăiaţi cuburi, ştevia tocată, pastele şi apă cât să...
Supă-cremă de legume cu paste umplute cu carne
Se curăţă legumele, se taie bucăţi şi se pun la fiert în mai multă apă împreună cu osul de la piept (pentru gust). Separat se fierb pastele pe jumătate în apă cu sare şi puţin ulei. Pieptul de pui se toacă, se amestecă cu sare, piper şi puţină ceapă...
Reteta de ciorbă de afumătură dreasa cu zeamă de varză si leustean
Preparare Reteta de ciorbă de afumătură dreasa cu zeamă de varză si leustean Cepele tocate, morcovul, ţelina şi păstârnacul rase pe răzătoarea cu ochiuri mari se călesc rapid în ulei, după care se adaugă apă fiartă şi ciolanul tăiat cubuleţe. Se lasă să...
Ciorbă de potroace – Multicooker
Se pun in cuva aparatului ulei şi ceapa tocată mărunt şi se selectează programul STEW . Se amestecă din când în cand, apoi ,după 20 de minute se adaugă carnea spălată şiorezul spălat şi se toarnă apă. Se selectează programul BOIL şi se lasă să fiarbă 40...
Supă-cremă de dovleac
Punem întâi crutoanele la făcut : peste cubuleţele de dovleac se pune un pic de ulei, se amestecă bine ca să fie toate acoperite, se presară apoi cu sare şi cu piper din abundenţă. Se pun într-un singur strat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dau...
Ciorbă deasă de dovlecei cu cârnaţi afumaţi
Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit împreună cu morcovul ras pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se adaugă apă şi se lasă să fiarbă. Între timp se spală dovlecelul şi se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari.Se adaugă în oală şi se lasă să fiarbă...
Ciorbă de pui cu bulion de zarzăre
Se pune carnea la fiert. Din când în când se ia spuma. Se fierbe pe jumătate, după care se adaugă legumele cubuleţe sau rase pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se lasă să fiarbă bine. Spre sfârşit se adaugă pastele, pasta de tomate şi bulionul de zarzăre şi se...
Supă-cremă de pui cu tortellini
Pieptul de pui se spală şi se taie cubuleţe, apoi se pune la fiert împreună cu legumele tăiate şi ele la fel. Tortellini se fierb conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Când sunt gata se pun în blender legumele şi puiul cu o parte din apa în care au...
Supă cremă de cartofi cu smântână şi bacon
Cartofii şi păstârnacul se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert. Când sunt gata se pun în robot şi se pasează, adăugând supa în care au fiert puţin câte puţin până se obţine consistenţa dorită. Se potriveşte gustul cu...
Reteta traditionala de ciorbă de ciolan afumat dreasa cu smantana
Preparare Reteta traditionala de ciorbă de ciolan afumat dreasa cu smantana Se călesc în ulei ceapa şi morcovul tăiate mărunt. Se adaugă bucăţelele de carne şi se pune apă. Se lasă să fiarbă bine, apoi se adaugă ardeiul tocat . Într-un vas se amestecă...
Ciorbă de legume cu lapte bătut
Toate legumele se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la călit în ulei, apoi se adaugă apă. Se lasă să fiarbă cam 15 minute, apoi se pune orezul spălat . Se lasă să fiarbă totul până se şi legumele şi orezul sunt bine făcute. Se adaugă borşul...
Borş ţărănesc de perişoare
Se curăţă legumele , se spală, apoi se toacă mărunt sau se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari . Se pun la călit, fără cartofi, în puţin ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă. Carnea se amestecă cu ceapa tocată foarte mărunt, sare, piper, cimbru şi mărar...
Supa Gulyas
Legumele şi carnea se taie în cubuleţe. Se pune puţin ulei la încins şi se călesc ceapa, morcovii, ţelina şi ardeii. Se pune şi carnea, apoi se adaugă apă cât să acopere totul. Se lasă să fiarbă totul cu capac până ce cărniţa e aproape...
Supă de pui cu fidea
Carnea se spală şi se porţionează lăsând şi oasele. Bucăţile se pun la fiert împreună cu legumele întregi în apă rece. Se fierb până ce totul e gata. Se scot legumele şi se folosesc eventual la alt preparat, iar carnea se curăţă de pe os şi se taie...
Borş de miel
Carnea se spală bine, apoi se pune la fiert în apă rece. Se spumează de câte ori e nevoie. Legumele se curăţă , se spală şi se taie cubuleţe. Când carnea e fiartă se scoate, apoi în zeama în care a fiert se adaugă toate legumele. Carnea se curăţă de...
Borş de lobodă cu leuştean
Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte în ulei împreună cu morcovul dat pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe şi apă şi se lasă să fiarbă. Când cartofii sunt aproape fierţi se adugă loboda tocată, borşul clocotit,...
Supă deasă de legume cu tăiţei
Ceapa o tocăm mărunt şi o călim în ulei. Adăugăm apă . Toate legumele în afară de roşii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe, apoi se adaugă peste ceapa din oală. Se mai pune apă , se lasă să fiarbă,iar cînd sunt gata se...
Supă cu legume şi soia granule
Ceapa uscată şi verde tocate mărunt, morcovul şi ţelina rase se călesc in ulei, apoi se pune apă şi se lasă să fiarbă. Granulele de soia se pun într-un castron, se acoperă cu apă caldă şi se lasă să se hidrateze cam 20 de minute, apoi se amestecă bine cu...
Supă-cremă de roşii
Legumele se curăţă, se spală şi se taie cuburi. Se pun la fiert în apă rece. Când sunt gata se pun în cana mare a robotului de bucătărie scurse de zeama în care au fiert împreună cu roşiile din conservă cu tot cu suc. Se fac piure. Dacă e nevoie...
Ciorbă de burtă
Punem oasele spălate la fiert . Dupa 30 de minute adăugam şi burta împreună cu 1 morcov intreg, ceapa întreagă, ţelina şi rădăcina de pătrunjel la fel. Celălalt morcov îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mici şi îl punem la călit în ulei, apoi...
Supă-cremă de ciuperci
Toate legumele se curăţă, se spală, se taie în bucăţi mari şi se pun la fiert. Când sunt gata se pasează la blender. Se potriveşte gustul cu sare şi piper şi se toarnă un fir de ulei. Se serveşte cu crutoane şi eventual smântână. Poftă bună!...
Ciorbă de pui a la grec
Carnea se spală şi se taie cubuleţe mici. Morcovii, telina şi păstârnacul rase pe răzătoarea cu ochiuri mari şi ceapa tocată se pun la călit în ulei. Se adaugă cubuleţele de carne şi se pune apă. Se lasă să fiarbă. Se adaugă apoi orezul spălat şi cubuleţele de...
Supă de pui
Aripioarele se spală şi se pun la fiert în apă rece. Legumele se curăţă, se spală şi se toacă. Se adaugă peste cărniţa pe jumătate fiartă. Aproape de final se pune şi fideaua. Se potriveşte gustul cu sare şi piper si se adaugă pătrunjel tocat. Poftă bună!
Ciorba de fasole pastai
Se curata fasolea, se rupe si se spala. Cartofii se curata , se spala si se taie cubulete. Ceapa tocata si morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mari se calesc in ulei incins. Se adauga pastaile si cubuletele de cartofi. Se acopera totul cu apa si se lasa sa fiarba. Se mai adauga apa din cand...