madi_marin

7

Bucataras
Top-Chef

Ploiesti

Bucataras din 22.03.2009

RETETE670
PRIETENI210
Retete / Peste

Somon la gratar cu sos de patrunjel si usturoi

In Somon la 19 Aug 2018

Se condimentează peştele cu sare şi piper şi se frige pe grill.  Usturoiul se curăţă şi se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici.  Se presară cu sare şi se freacă maioneză cu un pic de ulei.  Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, zeamă de lime/lămâie şi...

Mini-placinta cu ton si cascaval

In Peste la 19 Noi 2017

Se tapetează forma detaşabilă cu hârtie de copt. Conserva de ton se scurge de ulei sau sucul propriu şi se amestecă cu ceapa verde tocată mărunt şi caşcavalul ras. În formă se pune foaia de aluat, inclusiv pe pereţi, apoi se adaugă tonul, se pun feliuţe de roşii...

Chiftele de cartofi cu ton

In Peste la 18 Mai 2017

Cartofii fierţi se decojesc şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se amestecă cu peştele din conservă, bine scurs, mărar şi ceapă tocate fin, sare, piper şi făină cât să obţinem un aluat uşor modelabil. Se formează chifteluţele sub forma dorită şi se prăjesc la...

Somon picant cu sos roz de mustar Dijon si gnocchi cu broccoli

In Peste la 10 Ian 2017

Se unge somonul cu sos picant, apoi se condimentează cu sare. Se pune la fript pe plita încinsă. Se prepară gnocchi: se amestecă piureul cu broccoliul fiert, răcit rapid în apă cu gheaţă şi pasat, apoi cu sare, piper roz şi făină cât cuprinde pentru a obţine un...

Pachetele de foietaj cu peste si spanac

In Peste la 24 Apr 2016

Dezgheţăm produsele congelate . Se toaca cepele verzi şi căţelul de usturoi şi se călesc în puţin ulei. Se adaugă spanacul şi se adaugă puţină apă sau supă de legume. Se lasă la foc mic până scade lichidul. Se potriveşte gustul cu sare. Fileurile de peşte se...

Macrou la cuptor

In Peste la 13 Iun 2015

Peştii se curăţă, se spală şi se taie bucăţi. Se pun bucăţile într-un castron termorezistent. Usturoiul se taie feliuţe, roşiile bucăţele mici , feliile de lămâie la fel şi se pun peste peşte. Se condimentează cu sare şi piper, se presară mărar tocat ,se...

Saramură de macrou

In Peste la 25 Iul 2014

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap. Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun la fript pe grătar sau în tigaia grill. Când sunt gata se ţin la cald. Separat se pun ardeii şi roşiile la copt pe plită. Se prepară saramura...

Macrou cu legume la cuptor

In Peste la 19 Iul 2014

Ceapa se toacă solzişori, morcovii rondele,dovleceii cubuleţe, iar usturoiul se zdrobeşte. Se pun toate la călit în ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit  împreună cu foaia de dafin pentru cca 10 minute. Fileurile se taie pe jumătate pe...

Salată cu cartofi noi şi peşte afumat

In Peste la 2 Mai 2014

Cartofii se spală, se şterg şi , dacă sunt mai măricei, se taie în sferturi. Se prăjesc la foc iute până devin aurii. Se scot la scurs pe şervete de bucătărie. Se curăţă macroul de eventualele oase. Se pun într-un castron cartofii, peştele,roşioarele tăiate...

Macrou cu turte picante de mămăligă şi sos

In Peste la 2 Ian 2014

Macroul se curăţă şi se taie rondele. Se unge cu un pic de ulei, se presară cu un praf de sare şi amestec de piper cu lămâie (Kamis) şi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor să se rumenească. Între timp se prepară sosul ( se...

Somon cu sos blue cheese şi cartofi cu rozmarin

In Somon la 19 Noi 2013

Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert în apă cu sare şi câteva ace de rozmarin. Când sunt gata se scurg de apa în care au fiet şi se amestecă cu puţin ulei, piper, sare dacă mai este nevoie şi rozmarin. În tigaia grill...

Hering prăjit cu roşii şi usturoi

In Peste la 7 Sep 2013

Peştii se curăţă de capete şi intestine, se desfac pe jumătate într-o singură bucată şi li se scoate uşor şira spinării. Se pun într-un castron cu ulei, zeamă de lămâie, sare, piper şi usturoi. Se lasă la rece cam 30 de minute. Se scurg de zeama...

Sprot prăjit cu cartofi picanţi

In Peste la 18 Iul 2013

Sprotul se curăţă de capete şi se unge cu ulei. Se condimentează cu sare şi se tăvăleşte prin mălai.Se pune la prăjit în ulei încins şi ,când e gata, se scoate pe hârtie absorbantă. Cartofii se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi mari. Se ung...

Macrou picant cu cartofi şi cremă de usturoi

In Peste la 21 Apr 2013

Fileurile se crestează oblic de câteva ori pe partea cu piele. În tăieturi se pun felii de usturoi,apoi se ung cu ulei şi se presară cu sare, boia iute şi cimbru uscat. Se pregăteşte tava de cuptor, se tapetează cu hârtie de copt care se unge cu ulei, apoi se aşează...

Şniţele de cod la cuptor

In Peste la 29 Mai 2012

Fileurile se dezgheaţă şi se scurg bine de apă. Se stropesc cu zeamă de lămâie şi se presară cu sare, piper şi praf de usturoi. Ouăle se bat bine ca pentru omletă, apoi li se adaugă 2 linguriţe de făină şi se amestecă bine ca să nu se formeze cocoloaşe. Fileurile...

Chefal la cuptor

In Peste la 4 Mai 2012

Peştele se curăţă de solzi şi intestine, apoi se spală  şi se şterge bine. Se condimentează cu sare şi piper şi se umple cu usturoi şi pătrunjel. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt şi se pune peştele. Se dă la cuptorul încins pentru 20-25 de minute. Se...

Reteta delicioasa de macrou prajit cu malai si usturoi

In Peste la 26 Mar 2012

Cum se prepara Reteta delicioasa de macrou prajit cu malai si usturoi Macrourile se curăţă bine, apoi se porţionează. Bucăţile de peşte se presară cu sare, piper,zeamă de lămâie şi se ung cu răzătura de usturoi, apoi se dau prin mălai şi se pun la prăjit...

Hamsii prăjite

In Peste la 8 Oct 2011

Hamsiile se curăţă de cap şi intestine. Se presară cu sare şi piper şi se dau prin mălai. Se prajesc în ulei încins. Se scot pe un şervet absorbant. Se servesc cu lămâie şi mujdei de usturoi. Poftă bună!

Rulouri de macrou cu sos de smântână şi usturoi

In Peste la 11 Sep 2011

Fileurile se spală, se şterg, se ung cu ulei, se presară cu condimente, sare, piper, boia şi zeamă de lămâie. Se rulează şi se leagă cu aţă. Se pun la prajit. Usturoiul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se amestecă cu smântână, lapte, sare şi mărar...

Merlucius pane

In Peste la 25 Mar 2011

Pestele se taie pe langa sira de-o parte si de alta, astfel obtinem 4 fileuri pe care le taiem in jumatate. Se condimenteaza cu sare si piper. Se bat ouale foarte bine, se adauga putina sare si putina faina ca sa se ingroase un pic compozitia. Bucatile de peste se dau intai prin faina, apoi...

Macrou in sos tomat

In Peste la 9 Mar 2011

Pestele se curata, se spala, se sterge, apoi se taie rondele. Se condimenteaza cu sare si piper cu lamaie apoi se pun la prajit in putin ulei incins. Se rumenesc bucatelele frumos pe ambele parti. Se desface pasta de tomate in putina apa si se adauga sosul peste peste. Se mai tine vasul cateva...

Crap cu rosii la cuptor

In Crap / Caras la 16 Feb 2011

Bucata de muschi de crap se spala, se sterge si se portioneaza. Se unge cu ulei si se presara cu putina sare, cu condimente si piper cu lamaie. Bucatile se pun in tava mare de aragaz  tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei. Rosiile se spala, se sterg si li se scoate miezul...

Peste la cuptor

In Peste la 23 Ian 2011

Macrourile se curata, se spala si se lasa la scurs. Se ung cu ulei si se presara cu sare si piper cu lamaie din abundenta. Se pun in tava mare de cuptor pe hartie de copt unsa si ea cu putin ulei. Se dau la cuptor la foc iute pentru maxim 30 de minute. Se servesc neaparat cu mujdei cu...

Plachie de crap

In Crap / Caras la 11 Dec 2010

Pestele se curata, se spala si se taie in bucati. Ceapa se taie julien, rosia si ardeiul cubulete, iar usturoiul feliute. Intr-un vas de yena se pune putin ulei, apoi se aseaza bucatile de peste si deasupra lui ceapa taiata, usturoiul, cubuletele de rosii si ardei. Se toarna o ceasca de...

File de macrou la cuptor cu mamaliga si mujdei

In Peste la 9 Noi 2010

Fileurile de macrou se spala, se sterg cu un servet de hartie, se cresteaza din loc in loc,apoi se condimenteaza cu sare si piperul cu lamaie de la Kamis care ii da un gust foarte bun. Se pun in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt . Se dau la foc potrivit pentru 20 minute, intorcandu-se o...

Macrou la cuptor

In Peste la 22 Iul 2010

Macrourile se curata si li se taie capul si coada. Se spala , se sterg,se  ung cu ulei si se presara cu sare si piper. Se taie pe latime din loc in loc si se pun in crestaturi  jumatati de felii subtiri de lamaie, usturoi si marar, iar in interior li se pun cate o foaie de dafin....

Pangasius pane cu cartofi la tigaie

In Pangasius la 19 Iun 2010

Cartofii se curata, se spala si se taie sferturi. Se pun la fiert pentru 20 de minute, apoi se scurg bine de apa si se pun la prajit in ulei pana se rumenesc. Fileurile se taie in bucati potrivite. Se face un amestec din oua batute cu putina sare si 1 lingura de faina. Se dau bucatile de peste...

Salata de icre cu ceapa verde

In Peste la 16 Mai 2010

Se prepara un gris mai gros care se lasa la racit foarte bine. Icrele se pun intr+un castron de mixer, se adauga putin cate putin din grisul racit, ulei si zeama de lamaie. Daca iese compozitia prea groasa, se mai subtiaza cu apa minerala foarte rece. Cand sunt gata se adauga sare si ceapa...

Hamsie pane

In Peste la 2 Apr 2010

Hamsiile se curata de cap si intestine, se spala si se lasa la scurs pe hartie absorbanta. Se bate oul bine cu 3 linguri cu apa rece, se adauga condimentele pentru peste si usturoiul granulat, apoi faina cam 1 lingura si se amesteca foarte bine ca sa nu faca cocoloase. Hamsiile scurse de...

Chiftelute cu peste afumat

In Peste la 24 Feb 2010

Pestele crud se fierbe in apa cu putina sare si putin otet. Cand e gata se curata de oase. La fel se curta si pestele afumat. Se pun la robot, se adauga si oul, condimentele, praful de usturoi, ceapa rasa pe razatoarea mica si se mixeaza bine. Pasta obtinuta se amesteca u faina pana cand obtinem...

Afisate 1 - 30 din 33 retete    

Postari recente

publicat la 23.01.2022

Desert cornuri dulci pufoase

publicat la 17.01.2022

Tocanita cu naut

publicat la 09.01.2022

Ciorba de caltabos afumat

Horosmopul tau de astazi:

Taur

Nu exista un moment mai prielnic ca acum, pentru a amana ceea ce trebuie sa faci

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

Mancare de fasole cu afumatura - Reteta traditionala gustoasa

de laura_n 7

pe 11.11 la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]