Pieptul de pui se spala, se zvanta cu hartie absorbanta si se taie in doua. Fiecare bucata se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele. Bucatile de carne se condimenteaza cu sare si piper.
Ceapa, usturoiul, ardeiul si ciupercile se curata si se spala.
Telemeaua se taie cubulete mici....
Fasolea din conserva se trece printr-un jet de apa si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa se curata se spala si se toaca marunt, o punem la calit ( inmuiat in ulei) intr-o cratita pe foc.
Morcovul curatat si spalat se taie rondele subtiri si se pune peste ceapa calita, adaugam un...
Condimentam feliile de carne cu sare si piper.
Se curata usturoiul si se piseaza sau se da pe razatoarea mica.
Peste usturoi adugam sare si putin ulei si amestecam bine. Treptat adaugam restul de ulei apoi, adaugam sucul de rosii, apa si amestecam bine. Avem sosul gata.
Intr-un vas...
Ficateii se spala, se curata de pielite si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins si adaugam legumele pentru calit ( inmuiat nu prajit); cand morcovul este patruns bine, adaugam ficateii scursi...
Cotletul se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele pe ambele parti.
Bucatile de cotlet se presara cu sare si piper pe ambele parti.
Ouale se bat bine si se adauga putina sare.
Amestecam faina cu pesmetul.
Trecem fiecare bucata de carne prin amestecul de faina-pesmet apoi prin...
Spalam bine carnea. Adaugam apa rece peste carne cu trei degete mai mult si o punem la fiert la foc rapid.
Cand incepe sa fiarba si avem spuma o indepartam din cand in cand. Adaugam legumele si condimentele, sarea, piperul , foile de dafin si lasam sa fiarba la foc mic pana sunt fierte si...
Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori.
Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a frunzei de varza, adica partea subtire.... pentru a se rula usor pe umplutura de carne si bineteles...
Pulpele se curata, se spala si se lasa sa se scurga apa din ele. Dupa ce s-au zvantat, se presara sare si piper.
Intr-un castron amestecam mustarul cu uleiul ca la maioneza pana obtinem o pasta in care adaugam usturoiul zdrobit marunt.
Zdrobim fulgii de porumb cu facaletul si ii amestecam...
Curatam varza de primele foi, o taiem fideluta, o presaram cu sare si o amestecam bine dupa care o punem la foc intr-o oala potrivita.
Legumele se curata si se spala. Morcovul se da pe razatoare. Ceapa si ardeiul capia se toca marunt .
Punem legumele peste varza, condimentam( piper , boia...
Intr-o oala de 4-5 litri punem otetul, o lingura de sare si completam cu apa, nivelul in oala va fi jumate.
Curatam varza de primele foi si o trecem printr-un jet de apa apoi o crestam la cotor.
Cand incepe sa clocoteasca apa, punem varza cu cotorul in jos in momentrul cand si-a schimbat...
Carnea se da prin masina de tocat, peste ea se adauga: cartofii dati pe razatoarea mica, oul, painea inmuiata in lapte si stoarsa, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, prazul tocat marunt, sarea si piperul dupa gust.
Se amesteca totul bine. Daca compozitia este prea moale, se poate adauga o...
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o lasam pe foc pana se inmoaie. Adaugam carnea de pui si o calim impreuna cu ceapa cateva minute. Peste carne se adauga coditile de ciuperci si calim pana se evapora apa, adaugam condimentele si potrivim de gust, iar la final adaugam...
Copanul curatat si spalat se pune la fiert in apa rece cu un pic de sare.
Cand incepe sa fiarba, se da la foc mic, spumuind din cand in cand. Cand carnea se desprinde de pe oase, o scoatem.
Curatam, spalam si tocam legumele ( ceapa, morcov, patrunjel, telina, ardeiul, cartofii i-am taiat in...
Peste carnea tocata adaugam: ceapa tocata, jumatate din smantana, sare, boia de ardei dulce, piper, marar si amestecam totul bine.
Luam cate doua foi de placinta din pachet, cu atentie sa nu se rupa si le intindem pe masa, adugam peste ele compozitia de carne, intindem cu dosul lingurei cu...
Spalam ficatul si-l potionam in bucati de 2cm apoi il punem intr-un bol in care adaugam laptele cat sa fie acoperit. Acoperim bolul si lasam sa stea la frigider pentru 3-4 ore.
Dupa expirarea celor 3-4 ore scoatem ficatul din lapte si-l punem intr-o strecuratoare la scurs foarte bine.
Punem...
Spalam gogosarii si le scoatem cu atentie cotorul cu seminte.
Ceapa curatata si tocata marunt se pune la inmuiat in uleiul ferbinte, adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si lasam pe foc pana se inmoaie bine. Adaugam carnea tocata si orezul spalat si amestecam lasand pe foc mic pana carnea...
Ceapa curatata si spalata o tocam marunt si o punem la calit in ulei (inmuiat); peste ceapa adaugam adeiul tocat marunt dupa ce a fost spalat si i s-a indepartat cotorul si semintele.
Carnea spalata si taiata in bucati se sareaza si se pipareaza dupa gust, se inabusa cu ceapa si ardeiul, se...
Pulpele se trec printr-un jet de apa si se spala.
Cartofii se curata de coaja, se spala si te taie in bucati potrivite( taiati in patru)
Condimentam cartofii cu: sare , piper, delikat de pui, usturoi granulat, rozmarin , paprica dulce si cateva linguri de ulei, la fel procedam si cu...
Legumele curatate si spalate le tocam. Cartofii curatati si spalati se taie in cuburi mai mari.
Pulpele dezosate se spala si se taie in bucati dupa preferinta, se presara cu sare si piper.
Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa si se lasa un pic pe foc pana cand aceasta devine sticloasa, dupa...
Aredeii se spala si se indeparteaza cotorul cu atentie.
Ceapa curatata si tocata marunt se pune la inmuiat in ulei ferbinte la foc mic, se adauga ciupercile spalate si taiate potrivit, amestecam, dupa 5 minute adugam morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, amestecam si adaugam orezul...
Spalam carnea si o taiem fasii subtiri, la fel procedam si cu dovlecelul curatat, se taie tot in fasii subtiri .
Din usturoiul pisat cu sare si piper facem o maioneza adaugand uleiul . Cu acesta maioneza de usturoi ungem fiecare fasie de carne pe ambele parti. Luam o fasie de carne si...
Am feliat fiecare bucata de muschiulet in trei si le-am batut cu ciocanul de snitele .
Am facut un sos din: ulei ,sare, piper ,cimbru si boia dulce cu care am uns fiecare muschiulet .
Sunculita am cumparat-o feliata foarte subtire iar usturoiul l-am taiat feliute.
Am impletit cele...
Am spalat dovleceii, le-am taiat capacul si i-am scobit cu o lingurita . Am pus ceapa la calit impreuna cu morcovul . Am amestecat carnea si orezul cu ceapa si morcovul calit ( din cand in cand am adaugat apa calduta ) am potrivit de gust la urma am pus patrunjelul verde tocat ,cimbru si...
Rulouri din piept de pui la cuptor
Pieptul de pui se spala, se zvanta cu hartie absorbanta si se taie in doua. Fiecare bucata se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele. Bucatile de carne se condimenteaza cu sare si piper. Ceapa, usturoiul, ardeiul si ciupercile se curata si se spala. Telemeaua se taie cubulete mici....
Fasole cu carnati
Fasolea din conserva se trece printr-un jet de apa si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Ceapa se curata se spala si se toaca marunt, o punem la calit ( inmuiat in ulei) intr-o cratita pe foc. Morcovul curatat si spalat se taie rondele subtiri si se pune peste ceapa calita, adaugam un...
Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Condimentam feliile de carne cu sare si piper. Se curata usturoiul si se piseaza sau se da pe razatoarea mica. Peste usturoi adugam sare si putin ulei si amestecam bine. Treptat adaugam restul de ulei apoi, adaugam sucul de rosii, apa si amestecam bine. Avem sosul gata. Intr-un vas...
Ficatei de pui cu sos si legume
Ficateii se spala, se curata de pielite si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si adaugam legumele pentru calit ( inmuiat nu prajit); cand morcovul este patruns bine, adaugam ficateii scursi...
Snitel de porc
Cotletul se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Bucatile de cotlet se presara cu sare si piper pe ambele parti. Ouale se bat bine si se adauga putina sare. Amestecam faina cu pesmetul. Trecem fiecare bucata de carne prin amestecul de faina-pesmet apoi prin...
Piftie de pui si curcan
Spalam bine carnea. Adaugam apa rece peste carne cu trei degete mai mult si o punem la fiert la foc rapid. Cand incepe sa fiarba si avem spuma o indepartam din cand in cand. Adaugam legumele si condimentele, sarea, piperul , foile de dafin si lasam sa fiarba la foc mic pana sunt fierte si...
Sarmale in foi de varza murata cu afumatura
Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a frunzei de varza, adica partea subtire.... pentru a se rula usor pe umplutura de carne si bineteles...
Pulpe crocante la cuptor
Pulpele se curata, se spala si se lasa sa se scurga apa din ele. Dupa ce s-au zvantat, se presara sare si piper. Intr-un castron amestecam mustarul cu uleiul ca la maioneza pana obtinem o pasta in care adaugam usturoiul zdrobit marunt. Zdrobim fulgii de porumb cu facaletul si ii amestecam...
Varza dulce cu piept de porc afumat
Curatam varza de primele foi, o taiem fideluta, o presaram cu sare si o amestecam bine dupa care o punem la foc intr-o oala potrivita. Legumele se curata si se spala. Morcovul se da pe razatoare. Ceapa si ardeiul capia se toca marunt . Punem legumele peste varza, condimentam( piper , boia...
Sarmale cu varza dulce
Intr-o oala de 4-5 litri punem otetul, o lingura de sare si completam cu apa, nivelul in oala va fi jumate. Curatam varza de primele foi si o trecem printr-un jet de apa apoi o crestam la cotor. Cand incepe sa clocoteasca apa, punem varza cu cotorul in jos in momentrul cand si-a schimbat...
Chiftelute din carne la cuptor
Carnea se da prin masina de tocat, peste ea se adauga: cartofii dati pe razatoarea mica, oul, painea inmuiata in lapte si stoarsa, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, prazul tocat marunt, sarea si piperul dupa gust. Se amesteca totul bine. Daca compozitia este prea moale, se poate adauga o...
Ciuperci umplute cu carne de pui la cuptor
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa si o lasam pe foc pana se inmoaie. Adaugam carnea de pui si o calim impreuna cu ceapa cateva minute. Peste carne se adauga coditile de ciuperci si calim pana se evapora apa, adaugam condimentele si potrivim de gust, iar la final adaugam...
Bors de curcan
Copanul curatat si spalat se pune la fiert in apa rece cu un pic de sare. Cand incepe sa fiarba, se da la foc mic, spumuind din cand in cand. Cand carnea se desprinde de pe oase, o scoatem. Curatam, spalam si tocam legumele ( ceapa, morcov, patrunjel, telina, ardeiul, cartofii i-am taiat in...
Placinta cu carne
Peste carnea tocata adaugam: ceapa tocata, jumatate din smantana, sare, boia de ardei dulce, piper, marar si amestecam totul bine. Luam cate doua foi de placinta din pachet, cu atentie sa nu se rupa si le intindem pe masa, adugam peste ele compozitia de carne, intindem cu dosul lingurei cu...
Ficat de porc fragezit in lapte, la tigaie
Spalam ficatul si-l potionam in bucati de 2cm apoi il punem intr-un bol in care adaugam laptele cat sa fie acoperit. Acoperim bolul si lasam sa stea la frigider pentru 3-4 ore. Dupa expirarea celor 3-4 ore scoatem ficatul din lapte si-l punem intr-o strecuratoare la scurs foarte bine. Punem...
Gogosari umpluti
Spalam gogosarii si le scoatem cu atentie cotorul cu seminte. Ceapa curatata si tocata marunt se pune la inmuiat in uleiul ferbinte, adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si lasam pe foc pana se inmoaie bine. Adaugam carnea tocata si orezul spalat si amestecam lasand pe foc mic pana carnea...
Gulas de vita cu cartofi
Ceapa curatata si spalata o tocam marunt si o punem la calit in ulei (inmuiat); peste ceapa adaugam adeiul tocat marunt dupa ce a fost spalat si i s-a indepartat cotorul si semintele. Carnea spalata si taiata in bucati se sareaza si se pipareaza dupa gust, se inabusa cu ceapa si ardeiul, se...
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor
Pulpele se trec printr-un jet de apa si se spala. Cartofii se curata de coaja, se spala si te taie in bucati potrivite( taiati in patru) Condimentam cartofii cu: sare , piper, delikat de pui, usturoi granulat, rozmarin , paprica dulce si cateva linguri de ulei, la fel procedam si cu...
Tocanita de pui cu cartofi
Legumele curatate si spalate le tocam. Cartofii curatati si spalati se taie in cuburi mai mari. Pulpele dezosate se spala si se taie in bucati dupa preferinta, se presara cu sare si piper. Intr-o cratita se pune uleiul, ceapa si se lasa un pic pe foc pana cand aceasta devine sticloasa, dupa...
Ardei umpluti cu carne de vita si ciuperci
Aredeii se spala si se indeparteaza cotorul cu atentie. Ceapa curatata si tocata marunt se pune la inmuiat in ulei ferbinte la foc mic, se adauga ciupercile spalate si taiate potrivit, amestecam, dupa 5 minute adugam morcovul dat pe razatoarea cu ochiuri mici, amestecam si adaugam orezul...
Rulouri de pui cu dovlecel
Spalam carnea si o taiem fasii subtiri, la fel procedam si cu dovlecelul curatat, se taie tot in fasii subtiri . Din usturoiul pisat cu sare si piper facem o maioneza adaugand uleiul . Cu acesta maioneza de usturoi ungem fiecare fasie de carne pe ambele parti. Luam o fasie de carne si...
Muschiuleti de porc impletiti
Am feliat fiecare bucata de muschiulet in trei si le-am batut cu ciocanul de snitele . Am facut un sos din: ulei ,sare, piper ,cimbru si boia dulce cu care am uns fiecare muschiulet . Sunculita am cumparat-o feliata foarte subtire iar usturoiul l-am taiat feliute. Am impletit cele...
Dovlecei rotunzi umpluti cu carne
Am spalat dovleceii, le-am taiat capacul si i-am scobit cu o lingurita . Am pus ceapa la calit impreuna cu morcovul . Am amestecat carnea si orezul cu ceapa si morcovul calit ( din cand in cand am adaugat apa calduta ) am potrivit de gust la urma am pus patrunjelul verde tocat ,cimbru si...