Decojim toate rosiile si jumatate le taiem cubulete, iar cealalta jumatate le pasam.
Varza o tocam fideluta si o frecam cu sare, apoi o lasam deoparte 5-10 minute.
Intre timp tocam ceapa marunt si o punem cu uleiul intr-o cratita la calit,iar cand incepe sa devina maronie punem...
Intr-o oala punem putina apa cu sare la fiert,iar cand clocoteste punem ciupercile si le deam 2-3 clocote,dupa care le punem la scurs.O parte din apa in care au fiert ciupercile o pastram si punem in ea la inmoi orezul.
Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem la calit cu ulei de...
Cernem intr-un bol faina si o amestecam cu putina sare,apoi facem o fantana in mijloc.
In alt vas punem 100 ml apa calda si topim in ea mierea si drojdia,apoi lasam acoperit pana creste.
Cand maiaua este gata o punem in fantana facuta la faina si incepem framantarea,adaugand treptat apa...
Decojim rosiile si le taiem cubulete mici.
Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt,apoi le punem intr-o tigaie cu uleiul,sa se caleasca.Cand incep sa se rumeneasca punem ciupercile (fara sa le dezghetam) si le lasam pana scade toata apa pe care o lasa,apoi stingem cu cele 2 linguri de...
Punem laptele pe foc cu un praf de sare,iar cand da in fiert punem taiteii(sau alte paste) si zaharul.
Lasam sa fiarba 5 minute,apoi adaugam vanilina si coaja rasa de portocala,mai lasam sa dea 1 clocot,dupa care dam deoparte si acoperim oala cu un capac pentru 5-10 minute.
Servim simplu...
Spalam buchetelele de conopida si le fierbem in apa sarata 5-7 minute,dupa care le lasam la scurs si racit.
Dovleceii ii spalam si ii taiem felii,fara sa ii curatam,apoi ii presaram cu putina sare.
Intr-un bol amestecam faina alba cu cea de grau dur,adaugam sare,piper si putina paprika,apoi...
Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt(sau o facem cu robotul).Morcovii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.Ardeii ii spalam,ii curatam de cotoare si seminte si ii taiem cubulete.
Intr-o oala cu fundul gros punem uleiul si ceapa tocata la innabusit,lasam 10-15 minute dupa care...
Fierbem cartofii cu tot cu coaja pana intra usor furculita in ei,dar sa nu se farame prin oala,apoi scurgem apa de pe ei si ii lasam sa se racoreasca.
Ii curatam de coaja si ii taiem cubulete(sau ii dam pe razatoarea mare).Rosiile le decojim si le taiem bucatele mici.
Curatam ceapa si o...
Desfacem pastaile de fasole si punem fasolea la fiert,lasam sa dea cateva clocotete,apoi schimbam apa si punem din nou la foc si lasam sa fiarba la foc potrivit pana fasolea este fiarta,dar sa nu se desfaca boabele.
Daca aveti fasole uscata,o puneti la inmoi cu o zi inainte si ii schimbati apa...
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Cartofii ii curatam,spalam si ii taiem cubulete;dovleceii ii spalam,le taiem capetele apoi ii taiem cubulete.
Rosiile le decojim si le facem suc cu blenderul.
Punem ceapa la calit cu putin ulei de masline si cand incepe sa se rumeneasca punem cartofii si...
Curatam,spalam si taiem cubulete potrivite toate legumele.
Punem pe foc ceapa cu putin ulei,iar cand se inmoaie punem legumele cubulete si le lasam cateva minute,dupa care le punem intr-o tava,presaram condimente,punem apa,acoperim cu staniol si dam la cuptor la 200°.
Dupa circa 25 de...
Punem fasolea la fiert iar dupa ce da cateva clocote schimbam apa si o lasam sa fiarba pana e gata.
Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu putin ulei de masline,iar cand incepe sa se rumeneasca punem sucul de rosii(cat vrem de colorat),apoi adaugam fasolea si putina apa de unde a...
se face o compozitie din ingredientele de mai sus.
se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180° timp de cca 25 min(facem proba cu scobitoarea ca sa fim siguri).
amestecam zaharul,apa si cacaua intr-o craticioara si punem pe foc mic pana se...
tocam ceapa si o punem in oala cu putin ulei sa se rumeneasca,apoi adaugam lintea si o tostam un pic,dupa care punem cartoful cubulete,conopida,morcovul ras si daca vrem rosia. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit. Controlam cand e fiarta lintea si potrivim de sare.
pofta buna!
Varza dulce calita cu rosii cherry.(de post)
Decojim toate rosiile si jumatate le taiem cubulete, iar cealalta jumatate le pasam. Varza o tocam fideluta si o frecam cu sare, apoi o lasam deoparte 5-10 minute. Intre timp tocam ceapa marunt si o punem cu uleiul intr-o cratita la calit,iar cand incepe sa devina maronie punem...
Sarmale cu ciuperci de post
Intr-o oala punem putina apa cu sare la fiert,iar cand clocoteste punem ciupercile si le deam 2-3 clocote,dupa care le punem la scurs.O parte din apa in care au fiert ciupercile o pastram si punem in ea la inmoi orezul. Curatam ceapa si o tocam marunt,apoi o punem la calit cu ulei de...
Langosi
Cernem intr-un bol faina si o amestecam cu putina sare,apoi facem o fantana in mijloc. In alt vas punem 100 ml apa calda si topim in ea mierea si drojdia,apoi lasam acoperit pana creste. Cand maiaua este gata o punem in fantana facuta la faina si incepem framantarea,adaugand treptat apa...
Ciuperci cu rosii pe pat de mamaliga
Decojim rosiile si le taiem cubulete mici. Curatam ceapa si usturoiul si le tocam marunt,apoi le punem intr-o tigaie cu uleiul,sa se caleasca.Cand incep sa se rumeneasca punem ciupercile (fara sa le dezghetam) si le lasam pana scade toata apa pe care o lasa,apoi stingem cu cele 2 linguri de...
Taitei cu lapte(de post).
Punem laptele pe foc cu un praf de sare,iar cand da in fiert punem taiteii(sau alte paste) si zaharul. Lasam sa fiarba 5 minute,apoi adaugam vanilina si coaja rasa de portocala,mai lasam sa dea 1 clocot,dupa care dam deoparte si acoperim oala cu un capac pentru 5-10 minute. Servim simplu...
Conopida si dovlecei pané (de post).
Spalam buchetelele de conopida si le fierbem in apa sarata 5-7 minute,dupa care le lasam la scurs si racit. Dovleceii ii spalam si ii taiem felii,fara sa ii curatam,apoi ii presaram cu putina sare. Intr-un bol amestecam faina alba cu cea de grau dur,adaugam sare,piper si putina paprika,apoi...
Tocana de legume cu orez
Curatam ceapa,o spalam si o tocam marunt(sau o facem cu robotul).Morcovii ii curatam si ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari.Ardeii ii spalam,ii curatam de cotoare si seminte si ii taiem cubulete. Intr-o oala cu fundul gros punem uleiul si ceapa tocata la innabusit,lasam 10-15 minute dupa care...
Cartofi taranesti (de post)
Fierbem cartofii cu tot cu coaja pana intra usor furculita in ei,dar sa nu se farame prin oala,apoi scurgem apa de pe ei si ii lasam sa se racoreasca. Ii curatam de coaja si ii taiem cubulete(sau ii dam pe razatoarea mare).Rosiile le decojim si le taiem bucatele mici. Curatam ceapa si o...
Fasole frecata (batuta)
Desfacem pastaile de fasole si punem fasolea la fiert,lasam sa dea cateva clocotete,apoi schimbam apa si punem din nou la foc si lasam sa fiarba la foc potrivit pana fasolea este fiarta,dar sa nu se desfaca boabele. Daca aveti fasole uscata,o puneti la inmoi cu o zi inainte si ii schimbati apa...
Mancarica cu dovlecei si cartofi (de post)
Curatam ceapa si o tocam marunt. Cartofii ii curatam,spalam si ii taiem cubulete;dovleceii ii spalam,le taiem capetele apoi ii taiem cubulete. Rosiile le decojim si le facem suc cu blenderul. Punem ceapa la calit cu putin ulei de masline si cand incepe sa se rumeneasca punem cartofii si...
Ghiveci la cuptor
Curatam,spalam si taiem cubulete potrivite toate legumele. Punem pe foc ceapa cu putin ulei,iar cand se inmoaie punem legumele cubulete si le lasam cateva minute,dupa care le punem intr-o tava,presaram condimente,punem apa,acoperim cu staniol si dam la cuptor la 200°. Dupa circa 25 de...
Iahnie de fasole cu salata de varza murata
Punem fasolea la fiert iar dupa ce da cateva clocote schimbam apa si o lasam sa fiarba pana e gata. Tocam ceapa marunt si o punem la calit cu putin ulei de masline,iar cand incepe sa se rumeneasca punem sucul de rosii(cat vrem de colorat),apoi adaugam fasolea si putina apa de unde a...
Prajitura cu nuca
se face o compozitie din ingredientele de mai sus. se toarna in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180° timp de cca 25 min(facem proba cu scobitoarea ca sa fim siguri). amestecam zaharul,apa si cacaua intr-o craticioara si punem pe foc mic pana se...
Mancare de linte rosie
tocam ceapa si o punem in oala cu putin ulei sa se rumeneasca,apoi adaugam lintea si o tostam un pic,dupa care punem cartoful cubulete,conopida,morcovul ras si daca vrem rosia. Acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit. Controlam cand e fiarta lintea si potrivim de sare. pofta buna!