Am taiat marunt ardeiul iute scotand semintele. Frunzele de telina le taiem marunt si le amestecam cu ardeiul.
Separat pregatim amestecul lichid, format din otet, apa, sare si zahar, pe care il punem la fiert. Il lasam sa fiarba, pana se topeste sarea si zaharul. Il turnam peste legume...
Dovlecelul il curatim, inlaturam mijlocul si il taiem cubulete, Cubuletele le punem intr-un vas, peste care am turnat 50 ml otet si apa rece cat cuprinde.Otetul are rolul de a mentine dovlecelul tare. Le lasam asa circa 2 ore. Dupa acest timp punem la fiert intr-o oala, 1,5 l apa, 150 gr. ...
Se taie ceapa marunt, morcovii de dau pe razatoare si se pun la calit. Se adauga ardeiul taiat cubulete si la urma vinetele curatate si taiate cubulete.Cand sunt calite bine legumele adaugam bulion dupa gust si mai lasam sa fiarba cateva minute. Adaugam salicilat si il lasam sa se raceasca putin....
Preparare Reteta simpla de oua murate, o gustare delicioasa
Am fiert ouale cca 10 minute, in apa cu sare si 2 linguri de otet. Le-am lasat la racit, le-am curatat de coaja si le-am intepat cu scobitoarea.
Am pus la fiert 1 l de apa, o lingura sare grunjoasa, 2 linguri condimente pentru...
Legumele se taie, se adauga otetul, zaharul, hreanul dat pe razatoare, sarea si salicilatul. Se lasa la odihna 2 zile. In acest timp se tot amesteca. Dupa 2 zile se pun in borcane si sunt numai bune de mancat.
Sa aveti spor!
Se spala gogonelele si se taie. Ceapa se curata si se taie si ea feliute, conopida se spala si se desface buchetele. Se spala bine borcanele dupa care se pun gogonele taiate cate un rand si conopida, ceapa. Cand borcanele sunt pline se pun boabe de piper, 1 foaie de dafin, 1 lingura...
Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Gogosarii se curata si se taie bucati. La fel procedam si cu ardeil iute. Toate legumele le macinam bine si apoi le punem la fiert impreuna cu otetul, mierea si sarea. Le lasam sa fiarba 20-30 minute ( depinde de cat de groasa vrem sa fie pasta)...
Se aleg dovleceii foarte proaspeti si nu prea mari.
Se rad usor de pielite, iar daca sunt mari se taie in bucati de 3—4 cm.
Se spala, se scurg de apa, apoi se oparesc in apa clocotita (3—4 minute).
Se aseaza in borcane, se toarna sucul de rosii deasupra.
Se...
Se iau dovlecei li se taie coditele, se spala,se curata, se oparesc in apa cu putina sare timp de 3—5 min, dupa care se racesc imediat cu apa rece.
Dovleceii astfel pregatiti se pun in borcane, peste ei se toarna saramura (la 1 I de apa 20 g sare), dupa care borcanele se leaga cu...
Spalam bine tarhonul si il lasam sa se zvante.
Il taiem marunt daca tulpina e frageda sau rupem frunzele.
Il punem in borcan si adaugam peste el o lingurita de sare si otet.
Ghebele le-am spalat foarte bine, si le-am pus la fiert in apa cu sare.
Dupa ce au fiert le-am asezat in borcane, am facut saramura peste ele si le-am dat la dunst 30 min. Iarna se pot folosi la sarmale, se pot face cu maioneza sau la diverse mancaruri.
Ardeii se spala, se curata si se dau prin masina de tocat. Se pun la prajit pana lasa ulei. Ceapa se curata si se prajeste la fel. Fasolea se taie bucatele mici si se fierbe. Dupa ce ceapa s-a calit bine (devine aurie) se amesteca cu fasolea si pe urma cu ardeii prajiti. Se adauga bulionul si se...
Legumele se spala se usuca si se taie dupa preferinta.Se pun intr-un vas mare, peste care se adauga 1/2 l otet, 350 g zahar, 1 lingura de sare, doua radacini de hrean ras si 1 lingurita plina de salicilat. Se amesteca mereu timp de 2 zile pana zaharul este bine dizolvat. Se pun in borcane cu...
Telina cu ardei iute pentru ciorba
Am taiat marunt ardeiul iute scotand semintele. Frunzele de telina le taiem marunt si le amestecam cu ardeiul. Separat pregatim amestecul lichid, format din otet, apa, sare si zahar, pe care il punem la fiert. Il lasam sa fiarba, pana se topeste sarea si zaharul. Il turnam peste legume...
Compot de dovlecel
Dovlecelul il curatim, inlaturam mijlocul si il taiem cubulete, Cubuletele le punem intr-un vas, peste care am turnat 50 ml otet si apa rece cat cuprinde.Otetul are rolul de a mentine dovlecelul tare. Le lasam asa circa 2 ore. Dupa acest timp punem la fiert intr-o oala, 1,5 l apa, 150 gr. ...
Ghiveci pentru iarna
Se taie ceapa marunt, morcovii de dau pe razatoare si se pun la calit. Se adauga ardeiul taiat cubulete si la urma vinetele curatate si taiate cubulete.Cand sunt calite bine legumele adaugam bulion dupa gust si mai lasam sa fiarba cateva minute. Adaugam salicilat si il lasam sa se raceasca putin....
Reteta simpla de oua murate, o gustare delicioasa!
Preparare Reteta simpla de oua murate, o gustare delicioasa Am fiert ouale cca 10 minute, in apa cu sare si 2 linguri de otet. Le-am lasat la racit, le-am curatat de coaja si le-am intepat cu scobitoarea. Am pus la fiert 1 l de apa, o lingura sare grunjoasa, 2 linguri condimente pentru...
Salata asortata pentru iarna
Legumele se taie, se adauga otetul, zaharul, hreanul dat pe razatoare, sarea si salicilatul. Se lasa la odihna 2 zile. In acest timp se tot amesteca. Dupa 2 zile se pun in borcane si sunt numai bune de mancat. Sa aveti spor!
Gogonele cu conopida murate
Se spala gogonelele si se taie. Ceapa se curata si se taie si ea feliute, conopida se spala si se desface buchetele. Se spala bine borcanele dupa care se pun gogonele taiate cate un rand si conopida, ceapa. Cand borcanele sunt pline se pun boabe de piper, 1 foaie de dafin, 1 lingura...
Pasta Chili
Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Gogosarii se curata si se taie bucati. La fel procedam si cu ardeil iute. Toate legumele le macinam bine si apoi le punem la fiert impreuna cu otetul, mierea si sarea. Le lasam sa fiarba 20-30 minute ( depinde de cat de groasa vrem sa fie pasta)...
Dovlecei conservati in suc de rosii
Se aleg dovleceii foarte proaspeti si nu prea mari. Se rad usor de pielite, iar daca sunt mari se taie in bucati de 3—4 cm. Se spala, se scurg de apa, apoi se oparesc in apa clocotita (3—4 minute). Se aseaza in borcane, se toarna sucul de rosii deasupra. Se...
Dovlecei conservati in saramura
Se iau dovlecei li se taie coditele, se spala,se curata, se oparesc in apa cu putina sare timp de 3—5 min, dupa care se racesc imediat cu apa rece. Dovleceii astfel pregatiti se pun in borcane, peste ei se toarna saramura (la 1 I de apa 20 g sare), dupa care borcanele se leaga cu...
Tarhon in otet
Spalam bine tarhonul si il lasam sa se zvante. Il taiem marunt daca tulpina e frageda sau rupem frunzele. Il punem in borcan si adaugam peste el o lingurita de sare si otet.
Ghebe in saramura
Ghebele le-am spalat foarte bine, si le-am pus la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le-am asezat in borcane, am facut saramura peste ele si le-am dat la dunst 30 min. Iarna se pot folosi la sarmale, se pot face cu maioneza sau la diverse mancaruri.
Zacusca de ardei cu fasole
Ardeii se spala, se curata si se dau prin masina de tocat. Se pun la prajit pana lasa ulei. Ceapa se curata si se prajeste la fel. Fasolea se taie bucatele mici si se fierbe. Dupa ce ceapa s-a calit bine (devine aurie) se amesteca cu fasolea si pe urma cu ardeii prajiti. Se adauga bulionul si se...
Salata pentru iarna cu ardei iute -Gogosari in otet
Legumele se spala se usuca si se taie dupa preferinta.Se pun intr-un vas mare, peste care se adauga 1/2 l otet, 350 g zahar, 1 lingura de sare, doua radacini de hrean ras si 1 lingurita plina de salicilat. Se amesteca mereu timp de 2 zile pana zaharul este bine dizolvat. Se pun in borcane cu...