Rosiile, o ceapa si usturoiul se taie in 4 sau mai mic si se pun intr-o tava cu hartie de copt.
Deasupra se pune ulei de masline, sare si piper, apoi se baga la cuptor, la 200 grade, 30-35min.
A doua ceapa se caleste putin.
Se blendeaza toate ingredientele (fara parmezan), apoi se pune...
Toate legumele si radacinoasele se curata de coaja, se taie mai marunt si se pun la fiert in apa cu sare, in afara de sfecla si dovlecel.
Se lasa in jur de 30-40min, apoi se adauga dovlecelul, sfecla rosie si o lingurita de vegeta.
Se mai lasa 10min pe foc, apoi se muta intr-un blender (eu...
Toate legumele si radacinoasele se curata de coaja, se taie mai marunt si se pun la fiert in apa cu sare.
Se lasa in jur de 30-40min.
Legumele se muta intr-un blender (eu am scos ceapa si cateva bucati de radacinoase) si se aduga supa, pana se obtine consistenta dorita.
Se adauga...
Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore.
Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele.
Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min.
Morcovul l-am taiat in cubulete, pentru ca asa am avut ardeii in congelator. Radacinoasele le-am taiat in...
Carnea se spala bine, se curata de pielita subtire de pe margine, apoi se pune la fiert, intr-o oala cu apa si sare.
Se lasa sa fiarba in jur de 2 ore, se ia spuma din cand in cand si se completeaza cu apa calda.
Intre timp, se curata legumele, iar ceapa se baga in cuptor, cu tot cu coaja,...
Ardeiul se taie bastonase mai scurte si se caleste in 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa.
Se adauga ghimbirul macinat, se lasa cateva minute, apoi se pune laptele de cocos, 600 ml apa, pieptul de pui taiat fasii, bulgarasii de savoare, sare si piper.
Se lasa sa fiarba...
Carnea de vita se spala, apoi se pune la fiert.
Eu am pus-o in oala sub presiune si am lasat-o o ora, de cand a inceput sa fiarba.
Intre timp, am pregatit legumele.
Ceapa am lasat-o intreaga, la fel si bucata de telina, morcovii i-am taiat rondele mai groase, iar ardeiul bastonase....
Ceapa se toaca marunt, usturoiul se zdrobeste cu cutitul, apoi se feliaza, iar rosiile se curata de pielita si se taie cubulete.
Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei si doua de apa, se lasa cateva minute, apoi se adauga si usturoiul.
Dupa 2 min, se adauga si restul ingredientelor:...
Se pune apa cu sare la fiert. (3-4l, depinde cat de groasa doriti sa fie).
Intre timp, se pregatesc legumele.
Fasolea se spala, se curata de capete si se rupe in bucati mai mici.
Rosiile se curata de coaja, apoi se taie cubulete, la fel se procedeaza si cu radacina de telina.
Ceapa se...
Urzicile se spala bine si se curata, iar orezul se pune la inmuiat, in apa rece.
Se pune apa la fiert. Urzicile se oparesc in apa clocotita.
Intr-o oala, se pune o lingura de ulei si se caleste ceapa tocata marunt. Cand s-a inmuiat, se adauga bulionul si orezul. Se amesteca...
Dovleceii se curata de coaja, apoi se taie rondele.
Cartofii se taie in cuburi mai mari, iar ceapa pe jumatate, apoi se pun la fiert, intr-un litru de apa cu sare.
Se fierb 15 min, apoi se adauga dovleceii si se mai lasa pe foc inca 20 min.
Cand au fiert legumele, se pun intr-un blender...
Loboda se spala in apa rece, se curata de cozi, apoi se taie marunt.
Ceapa se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoare.
Se calesc in oala, intr-o lingura de ulei si una de apa, apoi se pun 2 litri de apa, sare, piper, legumele deshidratate si se lasa sa fiarba 15-20 minute, pana sunt...
Carnea de vita se spala, apoi se pune la fiert cu sare. Eu am pus-o in oala sub presiune si am lasat-o 50 min de cand a inceput sa fiarba.
Intre timp, am pregatit legumele. Ceapa, morcovul si ardeiul le-am tocat marunt, iar radacinile cubulete mai mici.
Le-am pus in oala si...
Carnea se spala bine, apoi se pune la fiert in oala sub presiune, impreuna cu legumele curatate, sare si piper.
Ceapa si telina intreagi, morcovii si ardeiul taiate pe jumatate.
Se lasa sa fiarba 40-50min.
Cand au fost gata, carnea si legumele se scot intr-un castron,...
Bucatile de pui se spala, apoi se pun intr-o oala plina cu apa si sare si se lasa la fiert. Se spumeaza din cand in cand.
Legumele se spala, se curata, apoi se taie cubulete.
Se calesc in putin ulei toate legumele, se adauga sare si piper si putina apa.
Se lasa la fiert...
Cartofii dulci, telina, morcovul si pastarnacul se curata, se taie cubulete si se pun in apa fiarta cu putina sare. Untul se pune la incins si se adauga ceapa tocata, apoi usturoiul pisat.
Cand legumele sunt fierte, se scot si se paseaza cu blenderul, apoi se adauga si ceapa calita...
Am pus carnea la fiert si am spumat-o de cateva ori. Cand nu a mai lasat spuma am scos-o intr-un castron si am lasat-o sa se raceasca.
Apa in care a fiert carnea am impartit-o in doua, jumatate am lasat-o la racit, iar in cealalta am fiert legumele.
Am curatat toate legumele...
Fasolea am pus-o la fiert intr-o craticiara. Am schimbat apa de doua ori.
Am pus si apa la fiert, sa adaug peste legume.
Intr-o oala, am pus ulei, am adaugat carnea, am calit-o putin, apoi am adaugat legumele tocate si am mai lasat 15 min pe foc. Am adaugat si rosiile. Am mai...
Am taiat cartofii si rosiile cubulete, ceapa marunt, morcovul rondele si ardeii bastonase.
Am pus ulei intr-o oala, am adaugat legumele, in afara de cartofi le-am lasat sa se inmoaie, punand putina apa din cand in cand, cam 10 min.
Cand s-au inmuiat, am adaugat si cartofii, apoi am pus apa...
Cepele le-am lasat intregi, iar restul legumelor lle-am taiat bucati mai mari.
Am pus tacamurile de pui si grasimea la fiert, iar cand nu mai facea spuma, am pus legumele si am mai fiert cam 20 min, apoi am adaugat taieteii si am potrivit gustl cu sare. La sfarsit, am adaugat patrunjel tocat.
Fasolea am lasat de seara in apa. Am pus-o la fiert si am schimbat apa de doua ori, apoi am lasat-o sa fiarba pana s-a inmuiat.
Am tocat legumele, apoi le-am pus la calit in putin ulei si am adaugat din cand in cand apa. Dupa 10 min, am adaugat si bulionul si am mai lasat 5 min pe foc....
Carnea de pui am spalat-o, apoi am pus-o la fiert intr-o oala plina cu apa si am luat spuma din cand in cand.
Intre timp, am pregatit legumele, le-am spalat si le-am taiat bucati mai mici, apoi le-am calit in putin ulei.
Orezul l-am lasat la inmuiat in apa.
Cand a fost gata carnea...
Am curatat toate legumele, ceapa am tocat-o marunt, iar restul le-am taiat bucati mai mici si le-am pus la calit in ulei si putina apa. Cand s-au inmuiat, am adaugat rosiile tocate marunt, le-am lasat pana s-a format un sos, apoi am adaugat cam 2 l de apa. Am potrivit gustul cu sare si piper si...
Carnea am spalat-o, apoi am pus-o la fiert intr-o oala cu apa si se spumeaza de 2-3 ori.
Am tocat legumele, le-am pus peste carnea fiarta, am potrivit gustul cu sare si piper si am mai lasat pe foc o jumate de ora.
La sfarsit, am pus patrunjel tocat si am mai dat intr-un clocot.
Dovlecelul l-am curatat de coaja si de seminte, apoi l-am taiat in bucati.
Ceapa am tocat-o marunt, morcovii rondele, iar ardeiul bastonase mici.
Am pus legumele in putin ulei cu apa sa se inmoaie, le-am lasat 10 min, pana a scazut apa, apoi am adaugat dovleceii, rosiile tocate...
Am pus pe foc oala cu apa si, pana incepe sa fiarba, m-am apucat de legume.
Fasolea am spalat-o bine, apoi am rupt-o in bucati mai mici. Ceapa am tocat-o marunt, ardeiul bastonase, morcovul rondele, iar radacinile le-am taiat bucati mai mari.
Am calit putin ceapa, ardeiul si...
Morcovii si cartofii se taie cubulete, iar ceapa se toaca marunt.
Separat, intr-o oala, se incalzeste apa.
Lintea se spala, apoi se caleste in ulei, 10-15 min, cu legumele.
Adaugam apa calda peste legume si le lasam sa fiarba pana devin moi, apoi adaugam rosiile taiate...
Supa crema de rosii cu porumb si parmezan
Rosiile, o ceapa si usturoiul se taie in 4 sau mai mic si se pun intr-o tava cu hartie de copt. Deasupra se pune ulei de masline, sare si piper, apoi se baga la cuptor, la 200 grade, 30-35min. A doua ceapa se caleste putin. Se blendeaza toate ingredientele (fara parmezan), apoi se pune...
Supa crema de legume
Toate legumele si radacinoasele se curata de coaja, se taie mai marunt si se pun la fiert in apa cu sare, in afara de sfecla si dovlecel. Se lasa in jur de 30-40min, apoi se adauga dovlecelul, sfecla rosie si o lingurita de vegeta. Se mai lasa 10min pe foc, apoi se muta intr-un blender (eu...
Supa crema de legume cu parmezan
Toate legumele si radacinoasele se curata de coaja, se taie mai marunt si se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa in jur de 30-40min. Legumele se muta intr-un blender (eu am scos ceapa si cateva bucati de radacinoase) si se aduga supa, pana se obtine consistenta dorita. Se adauga...
Ciorba de perisoare a la grec
Rasolul de vita se pune la fiert in 5 litri de apa si sare, in jur de 2-3 ore. Intre timp, se pregatesc legumele si perisoarele. Orezul se lasa la inmuiat in apa, 10 min. Morcovul l-am taiat in cubulete, pentru ca asa am avut ardeii in congelator. Radacinoasele le-am taiat in...
Supa de vita
Carnea se spala bine, se curata de pielita subtire de pe margine, apoi se pune la fiert, intr-o oala cu apa si sare. Se lasa sa fiarba in jur de 2 ore, se ia spuma din cand in cand si se completeaza cu apa calda. Intre timp, se curata legumele, iar ceapa se baga in cuptor, cu tot cu coaja,...
Supa de pui cu lapte de cocos
Ardeiul se taie bastonase mai scurte si se caleste in 2 linguri de ulei de masline si 2 linguri de apa. Se adauga ghimbirul macinat, se lasa cateva minute, apoi se pune laptele de cocos, 600 ml apa, pieptul de pui taiat fasii, bulgarasii de savoare, sare si piper. Se lasa sa fiarba...
Ciorba taraneasca de vacuta
Carnea de vita se spala, apoi se pune la fiert. Eu am pus-o in oala sub presiune si am lasat-o o ora, de cand a inceput sa fiarba. Intre timp, am pregatit legumele. Ceapa am lasat-o intreaga, la fel si bucata de telina, morcovii i-am taiat rondele mai groase, iar ardeiul bastonase....
Supa crema de porumb cu rosii
Ceapa se toaca marunt, usturoiul se zdrobeste cu cutitul, apoi se feliaza, iar rosiile se curata de pielita si se taie cubulete. Ceapa se caleste intr-o lingura de ulei si doua de apa, se lasa cateva minute, apoi se adauga si usturoiul. Dupa 2 min, se adauga si restul ingredientelor:...
Ciorba de fasole teci
Se pune apa cu sare la fiert. (3-4l, depinde cat de groasa doriti sa fie). Intre timp, se pregatesc legumele. Fasolea se spala, se curata de capete si se rupe in bucati mai mici. Rosiile se curata de coaja, apoi se taie cubulete, la fel se procedeaza si cu radacina de telina. Ceapa se...
Ciorba de urzici
Urzicile se spala bine si se curata, iar orezul se pune la inmuiat, in apa rece. Se pune apa la fiert. Urzicile se oparesc in apa clocotita. Intr-o oala, se pune o lingura de ulei si se caleste ceapa tocata marunt. Cand s-a inmuiat, se adauga bulionul si orezul. Se amesteca...
Supa crema de dovlecei
Dovleceii se curata de coaja, apoi se taie rondele. Cartofii se taie in cuburi mai mari, iar ceapa pe jumatate, apoi se pun la fiert, intr-un litru de apa cu sare. Se fierb 15 min, apoi se adauga dovleceii si se mai lasa pe foc inca 20 min. Cand au fiert legumele, se pun intr-un blender...
Ciorba de loboda
Loboda se spala in apa rece, se curata de cozi, apoi se taie marunt. Ceapa se toaca marunt, iar morcovul se da pe razatoare. Se calesc in oala, intr-o lingura de ulei si una de apa, apoi se pun 2 litri de apa, sare, piper, legumele deshidratate si se lasa sa fiarba 15-20 minute, pana sunt...
Ciorba de vacuta
Carnea de vita se spala, apoi se pune la fiert cu sare. Eu am pus-o in oala sub presiune si am lasat-o 50 min de cand a inceput sa fiarba. Intre timp, am pregatit legumele. Ceapa, morcovul si ardeiul le-am tocat marunt, iar radacinile cubulete mai mici. Le-am pus in oala si...
Supa de pui cu galuste
Carnea se spala bine, apoi se pune la fiert in oala sub presiune, impreuna cu legumele curatate, sare si piper. Ceapa si telina intreagi, morcovii si ardeiul taiate pe jumatate. Se lasa sa fiarba 40-50min. Cand au fost gata, carnea si legumele se scot intr-un castron,...
Ciorba dulce de pui
Bucatile de pui se spala, apoi se pun intr-o oala plina cu apa si sare si se lasa la fiert. Se spumeaza din cand in cand. Legumele se spala, se curata, apoi se taie cubulete. Se calesc in putin ulei toate legumele, se adauga sare si piper si putina apa. Se lasa la fiert...
Supa crema de cartofi dulci
Cartofii dulci, telina, morcovul si pastarnacul se curata, se taie cubulete si se pun in apa fiarta cu putina sare. Untul se pune la incins si se adauga ceapa tocata, apoi usturoiul pisat. Cand legumele sunt fierte, se scot si se paseaza cu blenderul, apoi se adauga si ceapa calita...
Ciorba radauteana
Am pus carnea la fiert si am spumat-o de cateva ori. Cand nu a mai lasat spuma am scos-o intr-un castron si am lasat-o sa se raceasca. Apa in care a fiert carnea am impartit-o in doua, jumatate am lasat-o la racit, iar in cealalta am fiert legumele. Am curatat toate legumele...
Ciorba de fasole cu afumatura
Fasolea am pus-o la fiert intr-o craticiara. Am schimbat apa de doua ori. Am pus si apa la fiert, sa adaug peste legume. Intr-o oala, am pus ulei, am adaugat carnea, am calit-o putin, apoi am adaugat legumele tocate si am mai lasat 15 min pe foc. Am adaugat si rosiile. Am mai...
Ciorba de cartofi cu rosii
Am taiat cartofii si rosiile cubulete, ceapa marunt, morcovul rondele si ardeii bastonase. Am pus ulei intr-o oala, am adaugat legumele, in afara de cartofi le-am lasat sa se inmoaie, punand putina apa din cand in cand, cam 10 min. Cand s-au inmuiat, am adaugat si cartofii, apoi am pus apa...
Supa cu taietei
Cepele le-am lasat intregi, iar restul legumelor lle-am taiat bucati mai mari. Am pus tacamurile de pui si grasimea la fiert, iar cand nu mai facea spuma, am pus legumele si am mai fiert cam 20 min, apoi am adaugat taieteii si am potrivit gustl cu sare. La sfarsit, am adaugat patrunjel tocat.
Ciorba de fasole
Fasolea am lasat de seara in apa. Am pus-o la fiert si am schimbat apa de doua ori, apoi am lasat-o sa fiarba pana s-a inmuiat. Am tocat legumele, apoi le-am pus la calit in putin ulei si am adaugat din cand in cand apa. Dupa 10 min, am adaugat si bulionul si am mai lasat 5 min pe foc....
Ciorba a la grec
Carnea de pui am spalat-o, apoi am pus-o la fiert intr-o oala plina cu apa si am luat spuma din cand in cand. Intre timp, am pregatit legumele, le-am spalat si le-am taiat bucati mai mici, apoi le-am calit in putin ulei. Orezul l-am lasat la inmuiat in apa. Cand a fost gata carnea...
Ciorba de rosii
Am curatat toate legumele, ceapa am tocat-o marunt, iar restul le-am taiat bucati mai mici si le-am pus la calit in ulei si putina apa. Cand s-au inmuiat, am adaugat rosiile tocate marunt, le-am lasat pana s-a format un sos, apoi am adaugat cam 2 l de apa. Am potrivit gustul cu sare si piper si...
Ciorba de curcan
Carnea am spalat-o, apoi am pus-o la fiert intr-o oala cu apa si se spumeaza de 2-3 ori. Am tocat legumele, le-am pus peste carnea fiarta, am potrivit gustul cu sare si piper si am mai lasat pe foc o jumate de ora. La sfarsit, am pus patrunjel tocat si am mai dat intr-un clocot.
Ciorba de dovlecei de post
Dovlecelul l-am curatat de coaja si de seminte, apoi l-am taiat in bucati. Ceapa am tocat-o marunt, morcovii rondele, iar ardeiul bastonase mici. Am pus legumele in putin ulei cu apa sa se inmoaie, le-am lasat 10 min, pana a scazut apa, apoi am adaugat dovleceii, rosiile tocate...
Ciorba de fasole verde acrita cu zarzane
Am pus pe foc oala cu apa si, pana incepe sa fiarba, m-am apucat de legume. Fasolea am spalat-o bine, apoi am rupt-o in bucati mai mici. Ceapa am tocat-o marunt, ardeiul bastonase, morcovul rondele, iar radacinile le-am taiat bucati mai mari. Am calit putin ceapa, ardeiul si...
Supa de linte
Morcovii si cartofii se taie cubulete, iar ceapa se toaca marunt. Separat, intr-o oala, se incalzeste apa. Lintea se spala, apoi se caleste in ulei, 10-15 min, cu legumele. Adaugam apa calda peste legume si le lasam sa fiarba pana devin moi, apoi adaugam rosiile taiate...