Se pune carnea de vaca la fiert in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare si se fierbe circa 1 ora la foc mijlociu ca sa nu se tulbure supa.
Ceapa, floarea de marar, impreuna cu zarzavatul...
1.Pieptul spălat bine se şterge bine cu un prosop, se freacă cu cimbru, piper şi sare şi se unge cu ulei de măsline. Se dă la cuptor la temperatură maximă vreme de 15 minute, să se...
Pentru chouxuri:
Puneti apa la fiert cu sarea,vanilia si margarina.
Intre timp cerneti faina de 2 ori.
Adaugati faina peste apa fiarta si amestecati pana cand aluatul se desprinde de peretii...
Prepararea este extrem de simpla, se fierbe mazarea cu apa cat sa treaca peste ea la care se adauga 200 ml de lapte si sare de mare . Dupa ce a fiert bine sa scada apa, se adauga 2-3 frunze de...
In untura incinsa (sau uleiul) rumenim baconul apoi adaugam carnea taiata cubulete. Lasam carne la rumenit. Peste carnea rumenita adaugam morcovii taiati rondele mai groase, ceapa taiata foarte...
Este foarte simplu şi rapid: amesteci într-un bol mai mare cu un mixer sau cu un tel ouăle cu zahărul, adaugi coaja de lămâie, esenţa de vanilie, brânza de vaci, crema de...
Legumele se curata si se spala .
Carnea se spala si se verifica daca pielea este bine curatata .
Se pun legumele intregi in oala cu fierbere sub presiune ,. carnea se aseaza...
Spalam varza, o taiem fasii.
Taiem rodia in doua si separam semintele.
Le punem peste varza taiata in bol.
Presaram patrunjel proaspat tocat din abundenta.
Din zeama de lamaie, uleiul de...
Blat de ciocolata
1. Ciocolata, untul, frisca si uleiul se pun intr-o craticioara la foc mic amestecand pana ciocolata este topita. Lasam la racit.
2. Turnam galbenusurile peste crema de...
Incepem cu prepararea blatului:
Din ingredientele din reteta framantam aluatul, se face rapid si se leaga usor, se infoliaza si se da la rece pana preparam umplutura.
Somonul se dezoseaza,...
Se face intai sosul :
Intr-o tigaie topim untul, adaugam zeama de lamaie, vinul si amestecam bine sa omogenizam, mai lasam pe foc un minut adaugam caperele, mierea, sarea si piperul dupa gust....
1.Sucul de portocale se pune la fiert cca. 8 minute, apoi se lasa sa se raceasca.Apoi, se amesteca cu uleiul, mierea, otetul si sarea.
2.Somonul se taie in bucati egale ,pe care le asezam de jur...
Curatam toate zarzavaturile,le spalam si le taiem marunt.Mai intai punem la fiert morcovul,ceapa si telina.Cind morcovul e fiert pe jumatate adaugam pieptul de pui spalat si taiat in bucati mai...
Se spala puiul si se pune de seara intr-un bait facut din mujdei de usturoi,zeama de la o lamaie,condimente,sare si putin ulei de masline.A doua zi se scoate puiul ,se aseaza intr-o tava sau vas de...
Gelatina se pune la hidratat in cateva linguri de apa rece.
Ciocolata rupta bucatele se topeste la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Cand ajunge la punctul de fierbere se da...
Pentru foi: Faina impreuna cu praful de copt si cu un varf de cutit de sare se amesteca intr-un vas. Separat intr-un castron se amesteca si se mixeaza laptele, ouale si zaharul, apoi se adauga si uleiul. Se agauga faina, pentru inceput trei...
Pentru compozitia de ecler, am pus apa cu uleiul si sarea la fiert, am lasat un clocot si apoi am adaugat intreaga cantitate de faina o singura data.
Am amestecat (atentie sa nu fie cocoloase) si a iesit o compozitie moalepe care...
Batem cele opt albusuri cu un varf de cutit de sare pana se intaresc si sta telul drept, dupa care adaugam zaharul treptat in ploaie si mixam in continuare... batem albusurile pana acestea se intaresc si zaharul este complet topit si...
Separam galbenusurile de albus si frecam galbenusurile cu zaharul, pana devin o crema. Turnam uleiul si laptele pe rand fiecare, amestecand continuu si adaugam coaja rasa de la o lamaie. Separat batem albusurile spuma, dupa care le incorporam in...
Pastele se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj. Sunca presata taiata cubulete se rumeneste usor in tigaie alaturi de cateii de usturoi, amestecand continuu. Rosiile pasate din conserva se pun peste sunculita cand acesta este...
Carnea de vită se spală, se tăie bucăţele şi se pune la fiert în 2 l de apă rece cu sare. Se fierbe aproximativ o oră, la foc mijlociu. In timp ce fierbe, carnea se spumeaza. După ce carnea este aproape fiartă,...
Tăiați bagheta în felii cu grosimea de 1 cm. Zdrobiți usturoiul și amestecați cu busuiocul verde și uleiul de măsline. Se prajesc feliile de pâine în tigaie cu putin ulei de masline, la foc mediu până...
Se spală bine bucăţile de peşte şi se şterg cu un prosop de hârtie. Se condimentează cu sare de mare şi puţin oregano şi se lasă 5 minute. Se iau şi se aşează pe grătarul încins la aragaz. Se întorc periodic la 5...
Pentru astazi am ales
Ciorba de vacuta
Se pune carnea de vaca la fiert in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare si se fierbe circa 1 ora la foc mijlociu ca sa nu se tulbure supa. Ceapa, floarea de marar, impreuna cu zarzavatul...
Aperitiv din piept de curcan şi sfeclă roşie la cuptor
1.Pieptul spălat bine se şterge bine cu un prosop, se freacă cu cimbru, piper şi sare şi se unge cu ulei de măsline. Se dă la cuptor la temperatură maximă vreme de 15 minute, să se...
Choux a la creme
Pentru chouxuri: Puneti apa la fiert cu sarea,vanilia si margarina. Intre timp cerneti faina de 2 ori. Adaugati faina peste apa fiarta si amestecati pana cand aluatul se desprinde de peretii...