Legumele se spala se curata şi se taie grosolan(vinetele se pun ıntr-un vas cu apa sarata ptr.45-60 minute);
se amesteca legumele adaugandue-se uleiul de masline şi condimentele;
se pun legumele ın tava ptr.cuptor ,tava se acopera cu folie de aluminiu ş ise da la cuptorul...
am fiert zarzavaturele şi le-am lasat la racit.
drojdia cu un pic de lapte cald ,1/2 de sare,1 lingura de faina le-am amestecat şi le-am lasat la dospit.
zarzavaturile se farama se adauga compozitia de drojdie,untul,oul,sare ,piper,faina
se framanta aluatul daca mai este nevoie...
Ceapa şi usturoiul se calesc ın ulei de masline. Se adauga ardeiul, iar dupa aprox.5-6 minute se adauga dovleceii taiati cubulete.
Lasam sa fiarba cam 15 minute, iar apoi punem roşiile.
Mai lasam sa fiarba ınca 15-20 minute la foc mic.
Se caleşte ceapa taiata marunt ın jumatate din cantitatea de ulei.
Se adauga treptat condimentele,orezul,coacazele şi patrunjelul taiat marunt.
Se fac sarmalele cat mai mici şi mai subtiri,se aseaza ıntr-o oala,adaugand restul de ulei,lamaia taiata felii şi apa cat sa le cuprinda....
Legume la cuptor cu garnitura de orez
Legumele se spala se curata şi se taie grosolan(vinetele se pun ıntr-un vas cu apa sarata ptr.45-60 minute); se amesteca legumele adaugandue-se uleiul de masline şi condimentele; se pun legumele ın tava ptr.cuptor ,tava se acopera cu folie de aluminiu ş ise da la cuptorul...
Ceva cu legume :)
am fiert zarzavaturele şi le-am lasat la racit. drojdia cu un pic de lapte cald ,1/2 de sare,1 lingura de faina le-am amestecat şi le-am lasat la dospit. zarzavaturile se farama se adauga compozitia de drojdie,untul,oul,sare ,piper,faina se framanta aluatul daca mai este nevoie...
Mancarica de dovlecei
Ceapa şi usturoiul se calesc ın ulei de masline. Se adauga ardeiul, iar dupa aprox.5-6 minute se adauga dovleceii taiati cubulete. Lasam sa fiarba cam 15 minute, iar apoi punem roşiile. Mai lasam sa fiarba ınca 15-20 minute la foc mic.
Sarmale ın foi de vita
Se caleşte ceapa taiata marunt ın jumatate din cantitatea de ulei. Se adauga treptat condimentele,orezul,coacazele şi patrunjelul taiat marunt. Se fac sarmalele cat mai mici şi mai subtiri,se aseaza ıntr-o oala,adaugand restul de ulei,lamaia taiata felii şi apa cat sa le cuprinda....