se curata merele şi se dau prin razatoare
nucile se toaca marunt
stafidele şi se smochinele se pun ın apa calda pana se ınmoaie
ıntr-o tava se topeste untul(10 gr.) se adauga merele scurse de zeama
dupa 5-6 minute se adauga stafidele,smochinele,zaharul ,scortişoara şi nucile...
Se bat ouale cu zaharul(pana se topeşte zaharul);se adauga iaurtul şi smantana(3-5 min.mixer);dupa care se adauga uleiul (ıncet ca la maioneza),praful de copt,zaharul vanilat( ın ploaie) şi coaja de lamaie.
La sfarşit se adauga faina cernuta( ın ploaie) putin cate putin.
Se pune...
Se mixeaza ouale ıntregi cu putina sare;
Se adauga zaharul,mirodeniile şi se mixeaza pana se topeşte zaharul,treptat se adauga uleiul,iar la final faina ;
Se mixeaza pana se obtine un aluat un pic mai gros decat aluatul de clatite.
Se ıncinge forma ,se unge cu ulei şi cu o lingura...
Aluat fraged:se framanta untul (la temperatura camerei) cu faina se aduga oul,dupa se aduga zaharul.
Aluatul obtinut se acopera şi se lasa la frigider min.30 min.
Ptr.marmelada :ıntr-o cratita se pune zaharul ımpreuna cu 25 ml.de apa,se lasa la fiert la foc mic pana se leaga...
Reteta de preparare a papanasilor
Branza,ouale,grişul,coaja rasa de lamaie,zaharul se amesteca;
Se adauga bicarbonatul şi faina şi se framanta.Aluatul trebuie sa fie un pic mai tare;daca mai este nevoie se mai adauga faina.
Se da aluatul obtinut la rece ptr.30 de minute
Se formeaza...
foile :Se face o coca din faina ,sare şi apa;
Se framanta (adaugandu-se faina daca mai trebuie ) pana nu se mai lipeştede maini.
Coca se ımparte ın doua şi se fac doua foi(cat mai subtiri)
Umplutura: Se amesteca branza cu ouale,coaja rasa de lamaie,zaharul vanilat...
Crema: frişca se mixeaza pana se ıntareşte; se adauga pe rand mierea, laptele, esenta de vanilie şi gelatina (se prepara dupa instructiunile de pe pachet); se mixeaza şi se da la frigider.
Blat: galbenuşurile se amesteca cu zaharul şi zaharul vanilat; dupa ce se topeşte zaharul se...
aluat:batem spuma oul cu zaharul pudra şi untul;
se adauga faina amestecata cu praful de copt şi se framanta un aluat care se da la frigider ptr. o ora acoperit cu o folie.
umplutura:
perele se spala,se curata;
jumatate se taie felii,iar cealalta se taie cubulete mici;...
se freaca untul cu zaharul pudra,cu praful de sare şi esenta de migdale;se adauga ouale unul cate unul iar la final faina cernuta amestecata cu praful de copt;se amesteca uşor şi se ımaparte compozitia ın doua;
lamaia se curata 2/3 din coaja ;coaja se toaca fin
ın jumatate de...
3 oua se bat bine şi dupa, se ıncorporeaza smantana,se adauga zaharul şi uleiul;
se bate pana zaharul nu se mai simte deloc;
se adauga faina amestecata cu praful de copt;se amesteca compozitia (trebuie sa se obtina un aluat omogen care curge ıncet de pe tel)
stafidele se pun ın apa...
portocalele se taie pe jumatate şi se scobesc;
se pune laptele pe foc şi se adauga pe rand faina,amidonul,zaharul şi vanilia amestecandu-se continuu la foc mic sa nu se faca cocoloaşe;
dupa ce s-a ınchegat se lasa 1-2 ore la racit şi se adauga miezul portocalelor.
se amesteca şi...
Se mixeaza apa, uleiul, laptele şi ouale. Se adauga zaharul, drojdia faramitata şi aprox.18 ling. de faina.
Se ımparte aluatul ın 8-10 buc.(depinde de ce marime doriti) se ajeaza ıntr-o tava tapetata cu hartie de copt şi se lasa la dospit ptr.aprox. 30 minute, dupa se baga tava la cuptor...
galbenuşurile se bat ımpreuna cu zaharul.
se adauga faina amestecata cu praful de copt,esenta de vanilie şi albuşurile batute spuma.
ın tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt se pune compozitia;
se da la cuptor ptr.6-8 min.la 170 grade pana se rumeneşte pe deasupra....
Blatul:
Ouale ıntregi ımpreuna cu zaharul şi sarea se mixeaza pana se albesc; se adauga uleiul, laptele, faina amestecata cu vanilia, praful de copt , cacaoa şi esentele. Se lasa sa sa odihneasca compozitia ptr.aprox.15 min.
Sosul de cacaoa:
Intr-un vas amestecam faina, zaharul,...
portocalele se curata se taie felii şi se pun la foc ımpreuna cu zeama de lamaie,200 zahar şi coaja rasa de lamaie.
se fierb aproximativ 45 min.
ıntr-un bol se mixeaza ouale ıntregi cu zaharul se aduga laptele,esentele,untul topit şi faina ın ploaie amestecata cu praful de copt....
Cornulete cu mere,nuca şi stafide
se curata merele şi se dau prin razatoare nucile se toaca marunt stafidele şi se smochinele se pun ın apa calda pana se ınmoaie ıntr-o tava se topeste untul(10 gr.) se adauga merele scurse de zeama dupa 5-6 minute se adauga stafidele,smochinele,zaharul ,scortişoara şi nucile...
Prajitura cu struguri
Se bat ouale cu zaharul(pana se topeşte zaharul);se adauga iaurtul şi smantana(3-5 min.mixer);dupa care se adauga uleiul (ıncet ca la maioneza),praful de copt,zaharul vanilat( ın ploaie) şi coaja de lamaie. La sfarşit se adauga faina cernuta( ın ploaie) putin cate putin. Se pune...
Galete cu nutella
Se mixeaza ouale ıntregi cu putina sare; Se adauga zaharul,mirodeniile şi se mixeaza pana se topeşte zaharul,treptat se adauga uleiul,iar la final faina ; Se mixeaza pana se obtine un aluat un pic mai gros decat aluatul de clatite. Se ıncinge forma ,se unge cu ulei şi cu o lingura...
Tarta cu crema de lamaie
Aluat fraged:se framanta untul (la temperatura camerei) cu faina se aduga oul,dupa se aduga zaharul. Aluatul obtinut se acopera şi se lasa la frigider min.30 min. Ptr.marmelada :ıntr-o cratita se pune zaharul ımpreuna cu 25 ml.de apa,se lasa la fiert la foc mic pana se leaga...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana şi dulceata de mure
Reteta de preparare a papanasilor Branza,ouale,grişul,coaja rasa de lamaie,zaharul se amesteca; Se adauga bicarbonatul şi faina şi se framanta.Aluatul trebuie sa fie un pic mai tare;daca mai este nevoie se mai adauga faina. Se da aluatul obtinut la rece ptr.30 de minute Se formeaza...
Placinta cu branza
foile :Se face o coca din faina ,sare şi apa; Se framanta (adaugandu-se faina daca mai trebuie ) pana nu se mai lipeştede maini. Coca se ımparte ın doua şi se fac doua foi(cat mai subtiri) Umplutura: Se amesteca branza cu ouale,coaja rasa de lamaie,zaharul vanilat...
Prajitura "Kinder Pinguin"
Crema: frişca se mixeaza pana se ıntareşte; se adauga pe rand mierea, laptele, esenta de vanilie şi gelatina (se prepara dupa instructiunile de pe pachet); se mixeaza şi se da la frigider. Blat: galbenuşurile se amesteca cu zaharul şi zaharul vanilat; dupa ce se topeşte zaharul se...
Prajitura cu branza dulce şi pere
aluat:batem spuma oul cu zaharul pudra şi untul; se adauga faina amestecata cu praful de copt şi se framanta un aluat care se da la frigider ptr. o ora acoperit cu o folie. umplutura: perele se spala,se curata; jumatate se taie felii,iar cealalta se taie cubulete mici;...
Prajitura cu nuci şi lamaie
se freaca untul cu zaharul pudra,cu praful de sare şi esenta de migdale;se adauga ouale unul cate unul iar la final faina cernuta amestecata cu praful de copt;se amesteca uşor şi se ımaparte compozitia ın doua; lamaia se curata 2/3 din coaja ;coaja se toaca fin ın jumatate de...
Prajitura cu branza
3 oua se bat bine şi dupa, se ıncorporeaza smantana,se adauga zaharul şi uleiul; se bate pana zaharul nu se mai simte deloc; se adauga faina amestecata cu praful de copt;se amesteca compozitia (trebuie sa se obtina un aluat omogen care curge ıncet de pe tel) stafidele se pun ın apa...
Portocalele Alinei
portocalele se taie pe jumatate şi se scobesc; se pune laptele pe foc şi se adauga pe rand faina,amidonul,zaharul şi vanilia amestecandu-se continuu la foc mic sa nu se faca cocoloaşe; dupa ce s-a ınchegat se lasa 1-2 ore la racit şi se adauga miezul portocalelor. se amesteca şi...
Sandwich cu fructe
Se mixeaza apa, uleiul, laptele şi ouale. Se adauga zaharul, drojdia faramitata şi aprox.18 ling. de faina. Se ımparte aluatul ın 8-10 buc.(depinde de ce marime doriti) se ajeaza ıntr-o tava tapetata cu hartie de copt şi se lasa la dospit ptr.aprox. 30 minute, dupa se baga tava la cuptor...
Rulada cu ciocolata şi banane
galbenuşurile se bat ımpreuna cu zaharul. se adauga faina amestecata cu praful de copt,esenta de vanilie şi albuşurile batute spuma. ın tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt se pune compozitia; se da la cuptor ptr.6-8 min.la 170 grade pana se rumeneşte pe deasupra....
Prajitura cu vişine
Blatul: Ouale ıntregi ımpreuna cu zaharul şi sarea se mixeaza pana se albesc; se adauga uleiul, laptele, faina amestecata cu vanilia, praful de copt , cacaoa şi esentele. Se lasa sa sa odihneasca compozitia ptr.aprox.15 min. Sosul de cacaoa: Intr-un vas amestecam faina, zaharul,...
Prajitura cu portocale
portocalele se curata se taie felii şi se pun la foc ımpreuna cu zeama de lamaie,200 zahar şi coaja rasa de lamaie. se fierb aproximativ 45 min. ıntr-un bol se mixeaza ouale ıntregi cu zaharul se aduga laptele,esentele,untul topit şi faina ın ploaie amestecata cu praful de copt....