publicat la 20.06.2015
publicat la 04.01.2015
publicat la 04.01.2015
Daca nu iti analizezi deciziile, vei repeta greselile. Daca le vei analiza, vei gasi alte cai de a gresi. Morala: nu mai analiza atat de mult, fa cum simti!
Bucataras.ro
[email protected]
Bulz rapid
Bulzul se prepara astfel: Intai preparam o mamaliguta : Punem apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai...
Sarmale moldovenesti cu costita afumata
Incepem cu mici" lacramioare" :) Curatam cepele ,le spalam,le tocam marunt .Orezul il alegem,apoi il spalam . Intr-o cratita , punem 50 ml ulei si calim ceapa,carnea si orezul. Cand s-au rumenit putin , adaugam bulionul. Scoatem compozitia intr-un lighean de...
Ciorba radauteana din piept de curcan
Intai punem la fiert pieptul de curcan, spalat cu apa rece in prealabil.Adaugam sare. Intre timp, curatam legumele ,le spalam cu apa rece. Cand pieptul este aproape fiert ,adaugam legumele curatate intregi . Dupa ce sunt fierte legumele si carnea,le scoatem cu o paleta si le punem intr-o...
Tort de clatite cu dulceata si fulgi de ciocolata
Se bat ouale spuma ,se adauga sarea,apoi apa minerala,apoi faina . Se omogenizeaza bine cu mixerul pana compozitia devine ca o smantana groasa Se unge o tigaie cu ulei 1-2 picaturi,se incinge bine tigaia ,apoi se adauga cate un polonic din compozitia de clatite ...Se rumenesc...
Orez cu lapte ,scortisoara si cirese
Intr-o cratita punem laptele sa fiarba . Cand laptele incepe sa fiarba adaugam sarea ,apoi orezul spalat in prealabil si zaharul. Amestecam usor si continuu cu o lingura de lemn. Cand orezul este fiert ,acoperim cratita cu un capac si inchidem flacara de la aragaz. Lasam 5-10...
Pastrav prajit si mujdei de usturoi cu verdeata
Pastravii ii curatam de intestine,ii spalam cu apa rece si stergem fiecare bucata cu un prosop de hartie. Adaugam sare . Pe o farfurie intinsa punem 200 g faina . Punem tigaia cu ulei pe aragaz ,ca sa se incinga uleiul. Trecem bucatile de pastrav prin faina...
Maruntaie de rata in sos de vin
Prima data am curatat bine maruntaiele ,apoi le-am spalat cu apa rece . Punem 1 l de apa intr-o cratita ,adaugam maruntaiele,sare si otet si lasam cratita pe aragaz sa de-a un clocot. Scoatem apoi pe o farfurie , maruntaiele. Intr-o tigaie am pus uleiul la incins,apoi am pus...
Ciorba radauteana din piept de gaina de tara
Intai punem la fiert pieptul de gaina, spalat cu apa rece in prealabil.Adaugam sare . Intre timp, curatam legumele ,le spalam cu apa rece. Cand pieptul este aproape fiert ,adaugam legumele curatate intregi . Dupa ce sunt fierte legumele si carnea,le scoatem cu o paleta si le...
Supa de rosii cu carne de vacuta
Spalam bine carnea de vacuta,o portionam in bucatele mai micute,apoi o punem la fiert in apa cu sare . Cand incepe sa clocoteasca apa, se ia spuma de deasupra cu o lingura sau spumiera. Se adauga ceapa tocata cubulete, morcovul tocat cubulete, daca aveti si un ardei gras rosu. Dupa...
Cafea cu coniac si inghetata
Intr-un ibric am pus apa si zaharul . Cand incepe sa clocoteasca apa adaugam cafeaua. Amestecam cu o lingura si lasam foarte putin sa fiarba .Cand caimacul incepe sa se ridice usor ,dam ibricul la o parte si il acoperim cu o farfuriuta timp de 3 -5 minute. Dam farfuriuta la o parte...
Paste cu sunca si branza Emmentaler
Se pun 2l de apa cu sare intr-o cratita. Se lasa sa dea un clocot. Se adauga pastele. Se amesteca usor cu o lingura de lemn. Se lasa 10 minute sa fiarba, amestecand din cand in cand, apoi se opreste flacara. Acoperim oala cu un capac si o lasam 10 minute acoperita. Intre...
Tort din foi de napolitane cu sos caramel si glazura de ciocolata (reteta nr.100)
Intai am preparat sosul caramel : Punem zaharul intr-o tigaie pe aragaz,iar cand incepe sa se topeasca amestecam continuu cu o lingura de lemn.Cand zaharul s-a topit complet,punem pe rand cate o lingura de iaurt si amestecam bine, astfel incat sa nu se cristalizele.Dupa ce adaugam tot iaurtul...
Ciorba taraneasca de vacuta
Spalam carnea cu apa rece si o punem sa fiarba in 2 l apa cu 1 lingura de sare . La primul clocot ,luam cu spumiera ,spuma de deasupra . Intre timp curatam legumele,apoi le spalam cu apa rece. Ceapa o tocam marunt si o adaugam impreuna cu fasolea, in oala in care fierbem carnea . Apoi...
Bors din maruntaie de miel
Prima data am spalat bine maruntaiele ,le-am curatat,apoi le-am pus intr-o cratita cu apa atat cat sa le acopere putin .Am pus cratita pe aragaz si am lasat sa dea un clocot. Am aruncat prima apa si am repetat de inca 2 ori acelasi lucru . Dupa toata operatia de mai devreme, am pus...
Varza la cuptor cu afumatura,sorici ,kaizer si carnaciori
Se pune uleiul intr-o cratita. Cepele se curata,se spala ,apoi se toaca marunt. Se pun la calit in cratita pana capata o culoare aurie. Varza se spala bine apoi se toaca .Se adauga in cratita in care a fost calita ceapa impreuna cu coasta afumata,kaiser-ul si soriciul taiat...
Spaghete cu piept de pui si sos de gogosari
Intr-o cratita mai inalta punem apa si sare ,apoi lasam pe aragaz pana incepe apa sa clocoteasca.Adaugam pastele ,lasam sa mai dea cateva clocote, amestecam din cand in cand,apoi oprim flacara si acoperim cratita cu un capac.Lasam cratita acoperita 15 minute . Intre timp ,spalam...
Supa de aripioare de pui cu taitei
Prima data curatam aripioarele, le parlim pe flacara de la aragaz ,le spalam cu apa rece,apoi le punem intr-o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca,luam spuma de deasupra cu o spumiera. Legumele le curatam ,le spalam si le punem intregi in oala cu aripioare sa fiarba....
Salata de piept de pui cu cartofi
Curatam legumele de coaja,apoi le spalam si le punem in apa cu sare la fiert. Pieptul de pui se spala si se pune langa legume sa fiarba. Cand totul este fiert ,se scot legumele si carnea cu o paleta si se lasa intr-o farfurie sa se racoresca putin . Pe un tocator de...
Ciorba radauteana
Curatam legumele ,le spalam cu apa rece ,apoi le punem la fiert intregi ,impreuna cu pieptul de pui spalat cu apa rece in prealabil.Adaugam sare. Dupa ce sunt fierte legumele si carnea,le scoatem cu o paleta si le punem intr-o farfurie adanca. Separat se amesteca galbenusurile cu putina...
Somn pitic crocant
Curatam pestele ,il spalam cu apa rece. Stergem fiecare bucata cu un prosop de hartie. Adaugam sare . Pe o farfurie intinsa punem 200 g faina . Punem tigaia cu ulei pe aragaz ,ca sa se incinga uleiul. Trecem bucatile de peste prin faina ,apoi le pune in tigaie la prajit....
Placinta cu mere, floare
Mod de preparare maia : Se aseaza cubuletul de drojdie intr-un castron.Se adauga laptele caldut si apoi faina.Se amesteca bine pana cand devine ca o smantana groasa.Se acopera castronul cu un prosop curat si se la 15 minute intr-un loc caldut. Intre timp se pune faina intr-un lighean de...
Orez cu lapte ,mar si scortisoara
Punem laptele la fiert intr-o cratita. Cand laptele este fiert ,dam cratita la o parte ,adaugam plicurile de orez si amestecam usor si continuu cu un tel.Mai lasam cratita pe aragaz 1-2 minute amestecand continuu cu telul,apoi inchidem flacara .Acoperim cratita cu un capac si lasam 10...
Crap prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi
Mod de preparare mamaliguta: Se pune apa la fiert intr-un ceaun impreuna cu sarea. Se presara putin malai deasupra. Cand apa incepe sa clocoteasca punem malaiul treptat si amestecam continuu cu un tel ,pentru a nu se forma cocoloase. Dupa ce am amestecat bine ,mai lasam 5-10 minute timp...
Supa crema de ciuperci
Punem ciupercutele intr-o strecuratoare si le dam sub un jet de apare rece . Apoi dam ciupercutele prin masina de tocat. Intr-o cratita cu apa, adaugam ciupercutele tocate si sare. Cartofii ii curatam de coaja,ii spalam si in punem la fiert in cratita cu ciupercute. Cand...
Ciorba de cartofi cu carne de curcan
Carnea de curcan se transeaza ,se spala cu apa rece,apoi se pune intr-o oala cu apa si sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca,cu spumiera luam spuma de deasupra. Cartofii se curata ,se spala cu apa rece ,se taie cuburi si se pun in oala.Curatam legumele,le spalam.Le tocam...
Cartofi pai cu friptura de porc
Spalam carnea de porc cu apa rece, apoi o punem la prajit in ulei . Adaugam o cana de apa( ca sa fiarba putin carnea inainte) si putina sare. Cand carnea este rumenita pe ambele parti ,se scoate pe un platou. Se curata cartofii de coaja. Se spala foarte bine si...
Sarmalute de post
Se curata ceapa ,se spala,se toaca marunt .Orezul se alege,apoi se spala . Intr-o cratita se pun 50 ml ulei si se caleste ceapa si orezul. Cand s-au rumenit putin ,se adauga bulionul. Se scoate compozitia intr-un lighean de bucatarie ,apoi se adauga sare,condimentul pentru...
Ciorba taraneasca de post
Se curata legumele ,apoi se spala cu apa rece .Fasolea ,mazarea si conopida se pun la fiert.Se adauga sare. Morcovii se toaca cuburi sau se dau pe razatoarea mare,apoi se adauga la ciorba. Ceapa se toaca si se pune la calit putin in ulei, apoi adaugam ardeiul tocat si bulionul. Luam cu...
Reteta de preparare a papanasilor cu dulceata de cirese
Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza cu ouale ,zaharul ,faina ( cernuta in prealabil) si praful de copt. Omogenizam bine si obtinem un aluat potrivit de moale . Pe masa de lucru punem putina faina. Din aluat luam cu lingura din compozitia de papanasi ,formam bilute...
Chiftelute
Amestecam carnea tocata cu sare,piper,oua , usturoiul curatat si zdrobit , painea trecuta prin apa si scursa bine si marar (spalat in prealabil) tocat marunt. Intr-o tigaie mai inalta punem uleiul la incins . Formam din compozitia de chiftele bilute de marimea unei nuci . Pentru a...