Carnea cruda am sarat-o f bine si am lasat-o la rece 4-5 zile dupa care impreuna cu carnatii,le-am dat la fum de dimi pana seara.
In ceaun,(da de data asta pe aragaz ca a viscolit tare in ziua aia)am pus untura cam jumate,am lasat-o sa se topeasca,sa se incinga si am pus la inceput carnatii la...
Carnea spalata,stearsa,taiata felii groase cam de un deget,condimentate cu sare,piper si cimbru, puse intr-o tava in care adaugam uleiul si apa.Acoperim tava cu folie de aluminiu si o bagam in cuptorul incalzit in prealabil.Dupa o jumatate de ora incercam carnea sa vedem daca e aproape...
Carnea am taiat-o bucatele si am pus-o in cratita cu putin ulei la calit.Dupa ce s-a calit am adaugat ceapa si morcovul(pe care le-am tocat in robot)iar dupa ce s-au inmuiat am adaugat apa fierbinte sa treaca cu 3 degete peste carne si am lasat sa fiarba 1 ora la foc mic(pana s-a...
Intai am curatat cartofii,i-am spalat,i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa cu sare.
Muschiuletul l-am spalat,l-am sters si i-am indepartat pielitele cu un cutit ascutit si care taie bine.L-am taiat felii ca ptr snitele(nu prea groase)le-am batut bine,le-am sarat si piperat.
Ouale...
Puiul l-am spalat bine, l-am sters, i-am desfacut pielea de la piept de pe carne,unde am frecat bine cu cubul de unt amestecat cu cimbru si 1 ling.sos Worcester. In rest l-am frecat bine cu curry,nucsoara,sare,piper,cimbru iar in interiorul lui am pus si salvie pe langa condimentele de mai sus....
Foaia de aluat am pus-o la dezghetat dupa care am taiat-o in 4.Pieptul de pui l-am taiat longitudinal si au rezultat 4 buc pe care le-am prajit in ulei.Pe fiecare bucata de aluat am pus pe diagonala 2 felii de ceafa,peste o buc.piept de pui ,peste o felie de cascaval si le-am invelit tragand...
Am spalat bine limba si am pus-o la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin,cam 2 ore,dupa care am lasat-o putin la racit,am curatat pielea groasa de pe ea si am taiat-o in felii de 1 cm.
Ceapa am taiat-o marunt,morcovul rondele,telina cubulete,ciupercile julien,rosiile cubulete,ardei julien....
Am pus ceaunul la incins cu 100 ml ulei,am adaugat carnea taiata cubulete si cand s-a prajit bine pe toate partile,am adaugat ceapa(mai putin cozile de la ceapa verde),am calit putin ceapa,am adaugat 2 lg.rase cu boia de ardei dulce,tubul de pasta de gulas si am pus aprox.1 l apa...
Am taiat carnea cuburi(potrivite)si am pus-o in tuciul in care am incins bine vreo 5 lg. cu untura.Cand s-a calit carnea binisor am adaugat 1 cana de apa fierbinte si am lasat sa fiarba la foc mic si tuciul acoperit cu un capac.Cand carnea a fost fiarta(a durat cam 30 min,am adaugat un pahar de...
Ficateii i-am curatat,i-am spalat in multe ape si i-am lasat in apa rece pana am taiat legumele.
Prazul si ceapa verde le-am spalat bine si le-am taiat rondele fine(la praz numai partea alba),ceapa uscata am curatat-o si am taiat-o pestisori,rosiile le-am decojit si le-am taiat...
Muschiul se curata de grasime,fibre si se taie felii de cate 1 cm ca un portofel...prima felie aproape pana jos si a doua pana jos asa incat dupa ce batem carnea bine ne alegem cu un snitel mare.Ne iasa 3 astfel de bucati.Dupa cum am spus le batem bine,pana obtinem niste snitele...
Feliile de cotlet le-am sarat,piperat,le-am taiat fasii de un deget de groase, de-a lungul,am presarat faina peste ele si le-am amestecat bine.
Separat am batut 2 oua bine cu putina sare,am adaugat 4 lg.susan si faina pana am obtinut o coca mai groasa ca cea de clatite....
Pulpele se curata de eventualele resturi de pene(puf)se spala bine,se sterg si se freaca cu sare,piper,verdeturi a la provence si le punem 30 min in frigider.
Aprindem cuptorul.In tava de la cuptor asezam pulpele,punem 200 ml apa peste si introducem tava in cuptor pentru 15 min dupa...
Cand ma apuc de o mancare pe care o pap cu mamaliga intai eu pregatesc ce trebuie pt mamaliga.
Am pus intr-un ceaunel o masura de malai grisat,4 de apa rece,sare si le-am amestecat ca sa cuprinda apa tot malaiul.Am lasat deoparte.
Supa de pui am pus-o pe foc si cand a inceput sa fiarba am...
Am pus prima data carnea afumata taiata bucatele,dupa care spata taiata bucatele,buretii(pe care i-am stors bine si clatit in apa rece),cartofi taiati mai mare(inainte i-am frecat cu sare,piper,cimbru si pasta de rosii),o mana de ceapa,ardeii taiati cubulete si o mana de morcov ras.Intr-o...
Pregatim carnea tocata:taiem o ceapa mica marunt,spalam bine o mana de orez si le amestecam in carnea tocata,punem sare,piper si o canita de suc de rosii.
Scoatem cotorul si samburii de la gogosari si ardei,rosiile le scobim si lasam numai marginea carnoasa,dovleceii la fel si le umplem toate...
Am spalat bine pulpele,le-am taiat in doua,le-am sters bine cu un servet absorbant,le-am bagat in punga Maggi,am pus concentratul peste ele,am legat punga ,le-am"haltacarit"bine,am asezat punga cu pulpele intr-o tava,am gaurit punga din loc in loc cu o scobitoare,am introdus tava in...
Pulpele le-am spalat bine si le-am taiat in doua.Ceapa si ardeiul le-am taiat marunt,morcovul l-am ras.Intr-o cratita de tuci am pus putin ulei,am prajit pulpele,le-am scos si am pus legumele pe care le-am calit putin.Orezul spalat bine(am folosit orez cu bob lung) l-am pus peste legume,am...
Am pus in ceaun o lingura de untura si ulei,slanina taiata marunt pe care am lasat-o sa se prajeasca putin,dupa care am pus carnati taiati mai mic,i-am prajit si i-am scos.Am adaugat ceapa si ardeiul si le-am calit,am pus varza taiata mai mare,frecata cu sare si rosiile.Cand varza mea...
Pulpele se spala,se zvanta bine cu un servet,se condimenteaza(eu pun de obicei concentrat de pui)si se pun pe capacul intors al unei cratite,cu pielita in jos.In cratita se pun cartofi rosii curatati si taiati mare,se adauga apa peste,sare,piper sau vegeta,o foaie de dafin si putin ulei ca sa nu...
Carne, coaste si carnati la garnita
Carnea cruda am sarat-o f bine si am lasat-o la rece 4-5 zile dupa care impreuna cu carnatii,le-am dat la fum de dimi pana seara. In ceaun,(da de data asta pe aragaz ca a viscolit tare in ziua aia)am pus untura cam jumate,am lasat-o sa se topeasca,sa se incinga si am pus la inceput carnatii la...
Friptura de porc la tava cu piure de cartofi
Carnea spalata,stearsa,taiata felii groase cam de un deget,condimentate cu sare,piper si cimbru, puse intr-o tava in care adaugam uleiul si apa.Acoperim tava cu folie de aluminiu si o bagam in cuptorul incalzit in prealabil.Dupa o jumatate de ora incercam carnea sa vedem daca e aproape...
Tocanita de vita in sos vanatoresc
Carnea am taiat-o bucatele si am pus-o in cratita cu putin ulei la calit.Dupa ce s-a calit am adaugat ceapa si morcovul(pe care le-am tocat in robot)iar dupa ce s-au inmuiat am adaugat apa fierbinte sa treaca cu 3 degete peste carne si am lasat sa fiarba 1 ora la foc mic(pana s-a...
Snitel cu susan si piure de cartofi
Intai am curatat cartofii,i-am spalat,i-am taiat cuburi si i-am pus la fiert in apa cu sare. Muschiuletul l-am spalat,l-am sters si i-am indepartat pielitele cu un cutit ascutit si care taie bine.L-am taiat felii ca ptr snitele(nu prea groase)le-am batut bine,le-am sarat si piperat. Ouale...
Pui pe sticla
Puiul l-am spalat bine, l-am sters, i-am desfacut pielea de la piept de pe carne,unde am frecat bine cu cubul de unt amestecat cu cimbru si 1 ling.sos Worcester. In rest l-am frecat bine cu curry,nucsoara,sare,piper,cimbru iar in interiorul lui am pus si salvie pe langa condimentele de mai sus....
Piept de pui in patura
Foaia de aluat am pus-o la dezghetat dupa care am taiat-o in 4.Pieptul de pui l-am taiat longitudinal si au rezultat 4 buc pe care le-am prajit in ulei.Pe fiecare bucata de aluat am pus pe diagonala 2 felii de ceafa,peste o buc.piept de pui ,peste o felie de cascaval si le-am invelit tragand...
Limba de vita aromata
Am spalat bine limba si am pus-o la fiert in apa cu sare si o foaie de dafin,cam 2 ore,dupa care am lasat-o putin la racit,am curatat pielea groasa de pe ea si am taiat-o in felii de 1 cm. Ceapa am taiat-o marunt,morcovul rondele,telina cubulete,ciupercile julien,rosiile cubulete,ardei julien....
Tocana de manzat la ceaun
Am pus ceaunul la incins cu 100 ml ulei,am adaugat carnea taiata cubulete si cand s-a prajit bine pe toate partile,am adaugat ceapa(mai putin cozile de la ceapa verde),am calit putin ceapa,am adaugat 2 lg.rase cu boia de ardei dulce,tubul de pasta de gulas si am pus aprox.1 l apa...
Pomana porcului
Am taiat carnea cuburi(potrivite)si am pus-o in tuciul in care am incins bine vreo 5 lg. cu untura.Cand s-a calit carnea binisor am adaugat 1 cana de apa fierbinte si am lasat sa fiarba la foc mic si tuciul acoperit cu un capac.Cand carnea a fost fiarta(a durat cam 30 min,am adaugat un pahar de...
Ficatei de pui cu otet balsamic si mamaliguta
Ficateii i-am curatat,i-am spalat in multe ape si i-am lasat in apa rece pana am taiat legumele. Prazul si ceapa verde le-am spalat bine si le-am taiat rondele fine(la praz numai partea alba),ceapa uscata am curatat-o si am taiat-o pestisori,rosiile le-am decojit si le-am taiat...
Muschi de porc sibian
Muschiul se curata de grasime,fibre si se taie felii de cate 1 cm ca un portofel...prima felie aproape pana jos si a doua pana jos asa incat dupa ce batem carnea bine ne alegem cu un snitel mare.Ne iasa 3 astfel de bucati.Dupa cum am spus le batem bine,pana obtinem niste snitele...
Muschi de porc fasii cu susan
Feliile de cotlet le-am sarat,piperat,le-am taiat fasii de un deget de groase, de-a lungul,am presarat faina peste ele si le-am amestecat bine. Separat am batut 2 oua bine cu putina sare,am adaugat 4 lg.susan si faina pana am obtinut o coca mai groasa ca cea de clatite....
Pulpe de pui la cuptor
Pulpele se curata de eventualele resturi de pene(puf)se spala bine,se sterg si se freaca cu sare,piper,verdeturi a la provence si le punem 30 min in frigider. Aprindem cuptorul.In tava de la cuptor asezam pulpele,punem 200 ml apa peste si introducem tava in cuptor pentru 15 min dupa...
Ciulama cu carne de pui si mamaliguta
Cand ma apuc de o mancare pe care o pap cu mamaliga intai eu pregatesc ce trebuie pt mamaliga. Am pus intr-un ceaunel o masura de malai grisat,4 de apa rece,sare si le-am amestecat ca sa cuprinda apa tot malaiul.Am lasat deoparte. Supa de pui am pus-o pe foc si cand a inceput sa fiarba am...
Carne de porc proaspata si afumata,cartofi si bureti,in vasul roman
Am pus prima data carnea afumata taiata bucatele,dupa care spata taiata bucatele,buretii(pe care i-am stors bine si clatit in apa rece),cartofi taiati mai mare(inainte i-am frecat cu sare,piper,cimbru si pasta de rosii),o mana de ceapa,ardeii taiati cubulete si o mana de morcov ras.Intr-o...
Dovlecei, ardei, gogosari, rosii umplute in vas roman
Pregatim carnea tocata:taiem o ceapa mica marunt,spalam bine o mana de orez si le amestecam in carnea tocata,punem sare,piper si o canita de suc de rosii. Scoatem cotorul si samburii de la gogosari si ardei,rosiile le scobim si lasam numai marginea carnoasa,dovleceii la fel si le umplem toate...
Pulpe de pui fragede cu usturoi si piure de cartofi
Am spalat bine pulpele,le-am taiat in doua,le-am sters bine cu un servet absorbant,le-am bagat in punga Maggi,am pus concentratul peste ele,am legat punga ,le-am"haltacarit"bine,am asezat punga cu pulpele intr-o tava,am gaurit punga din loc in loc cu o scobitoare,am introdus tava in...
Pulpe de pui cu pilaf de orez
Pulpele le-am spalat bine si le-am taiat in doua.Ceapa si ardeiul le-am taiat marunt,morcovul l-am ras.Intr-o cratita de tuci am pus putin ulei,am prajit pulpele,le-am scos si am pus legumele pe care le-am calit putin.Orezul spalat bine(am folosit orez cu bob lung) l-am pus peste legume,am...
Varza cu carnati la ceaun
Am pus in ceaun o lingura de untura si ulei,slanina taiata marunt pe care am lasat-o sa se prajeasca putin,dupa care am pus carnati taiati mai mic,i-am prajit si i-am scos.Am adaugat ceapa si ardeiul si le-am calit,am pus varza taiata mai mare,frecata cu sare si rosiile.Cand varza mea...
Pulpe la capac si cartofi natur
Pulpele se spala,se zvanta bine cu un servet,se condimenteaza(eu pun de obicei concentrat de pui)si se pun pe capacul intors al unei cratite,cu pielita in jos.In cratita se pun cartofi rosii curatati si taiati mare,se adauga apa peste,sare,piper sau vegeta,o foaie de dafin si putin ulei ca sa nu...