Aluatul:
Intr-un castronel puneti ingredientele uscate de mai sus,adaugati apa calduta,framantati putin si obtineri un aluat elastic(daca se lipeste de maini,mai puneti putina faina).
Infainati blatul si intindeti cu sucitorul o foaie de cca 3-4 mm.Infainati si deasupra si taiati cu...
Gelatina se pune intr-un ibric cu zeama de compot, sa lasa sa se hidrateze, apoi de dilueaza pe baie de aburi.
Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, amidonul, vanilia, coaja rasa de lamaie+portocala si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana...
Untul il frecam bine cu zaharul+zaharul vanilat si il intindem uniform pe foaia de aluat.Rulam cat putem de strans,taiem bucati de cca.3 cm,le punem "in picioare"intr-o tava unsa bine cu unt sau margarina si bagam la cuptorul incins in prealabil, la foc mic. Dupa 10-15 min daca observam...
Crema:
Pe aburi,intr-o craticioara, punem frisca , ciocolata, ness-ul si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi inca 5 minute la foc mic si punem la rece.
Blat:
Mixam ouale cu zaharul pana se albesc, punem pe rand lingura cu lingura apa si mixam,apoi adaugam faina amestecata cu...
Intr-un castronel de plastic am pus ouale,zaharul vanilat si le-am mixat bine,am adaugat laptele,uleiul,sarea si la sfarsit faina si am mixat pe turatia cea mai mica.Am lasat compozitia 10 min dupa care am adaugat apa minerala si coaja de lamaie+portocala,amestecand bine cu o lingura.Compozitia...
Gelatina am dizolvat-o in 50 ml compot si am pus-o la fiert pe aburi.Cand a inceput sa dea in primul clocot am tras-o deoparte.
Am batut bine galbenusele cu zaharul,zaharul vanilat,rasatura,laptele si lg.de amidon si am pus pe foc,amestecand incontinuu,pana am obtinut o crema ca o ciulama.Am...
Albusurile se bat bine cu mixerul dupa care se adauga zaharul pana devin o spuma tare. Se adauga zeama de lamaie cate putin si uleiul.Lasam mixerul si luam o lingura cu care amestecam incet de jos in sus albusurile cu faina,rahatul,stafidele si macul.
Punem intr-o tava de...
Cu o furculita am amestecat ouale cu branza de vaci,razatura de lamaie+portocala,dupa care faina amestecata cu bicarbonatul(eu nu l-am stins in nimic)cu mana pana a rezultat un aluat mai taricel care nu s-a mai lipit de mana.Impartiti aluatul in 5,faceti 4 papanasi pe care-i gauriti cu degetul si...
Tiramisu reţetă adaptata
Preparam gelatina dupa instructiunile de pe plic in 100 ml apa si o lasam sa se raceasca.
Se freaca spuma galbenusurile, ouale intregi cu zaharul pudra,pana se mareste volumul,se adauga esentele,liquoreul si cate o ling.de mascarpone amestecand acuma incet de jos...
Am pus intr-o craticioara cicolata de lapte rupta bucatele impreuna cu 100 ml frisca lichida,am amestecat pana s-a topit ciocolata dar sa nu fiarba.Am dat la rece.
Cu ciocolara amaruie am procedat la fel.(2 cioco+200 frisca lichida)
Pregatim siropul:intr-o cana am pus 150 ml apa rece,in...
Aluatul l-am intins cu sucitorul l-am taiat in 2 si fiecare parte in triunghiuri pe care am pus dulceata sau rahat si am rulat.
Am tapetat o tava cu hartie de copt,am asezat cornuletele,le-am uns cu ou si le-am bagat in cuptorul incins,la foc mic.
Cand capata o culoare aurie,se scot pe o...
Am facut budinca dupa instructiunile de pe plic dar adaugand inca 3 lg.praf de ciocolata calda.Am pus budinca intr-o forma rotunda umezita cu apa si am dat-o la rece.
Cand s-a racit,am intors-o pe o farfurie,am facut o gaurica in partea de sus a budincii, in care am turnat jumatate de plic de...
Se aprinde cuptorul.
Se bat ouale bine cu zahar,zahar vanilat,lapte,ulei iar cand se adauga faina si praful de copt,se da mixerul pe cea mai mica treapta.
Se tapeteaza o tava cu ulei si faina,se pune compozitia si peste presaram cat mai multe afine.
Se da la cuptor cam 30 min la foc...
Salam de biscuiti reteta
Am pus la"umflat"stafidele in apa cu esenta de rom,de cu seara.
Intr-o cratita pe foc am pus apa,untul si cacaoa pana a dat intr-un clocot.Am luat de pe foc cratita si am adaugat 1 plic 3 in 1, stafidele(3 lg.bune)nuca taiata mai...
Batem bine ouale cu laptele si zaharul vanilat,inmuiem feliile de franzela bine,pe ambele parti si le prajim in ulei la foc mic.
Punem pe un servetel absorbant.
Se servesc presarand deasupra, zahar tos,pudra sau miere.
Frganelele dulci sunt foarte bune facute si din cozonac simplu....
Punem laptele in care am adaugat zaharul,zaharul vanilat si stafidele,la fiert,intr-o craticioara si cand da in clocot adaugam grisul in ploaie amestecand cam 10 min ,la foc mic pana se ingroasa.Luam de pe foc,punem craticioara intr-o oala cu apa rece,amestecam pana se domoleste putin dupa care...
Am pus un rand de cozonac pe care l-am insiropat putin cu un sirop nu prea dulce din apa+zahar+esenta de rom,peste care am adaugat crema facuta dupa indicatiile de pe plic,iara un rand de cozonac,crema,cozonac,putina crema si peste nutella topita la microunde amestecata cu nuca macinata.S-a...
blat:
Se amesteca toate ingredientele cu mixerul obtinand un aluat gros.
Punem hartie de copt intr-o forma de tort cu laturile detasabile si prin apasare,luam forma tavii,dupa care punem hartia pe blat si cu o lingura intindem aluatul in strat uniform pana la urma marginii de sus.Punem...
Am spalat ff bine gutuile,le-am sters si le-am curatat de coaja si de casuta cu seminte.Lamaia am spalat-o bine,am stors zeama peste gutuile rase,am adaugat zaharul si le-am lasat deoparte sa-si lase zeama.Cojile si cotoarele le-am pus la fiert in 2 l apa si coaja de lamaie,pana a scazut si a...
Singurul inconvenient e ca aluatul trebuie sa stea de seara pana dimineata in frigider.
Se pune intr-un castron de plastic(mediu spre mic),margarina moale,otetul,apa,putina sare,faina(pt inceput 350 gr.)si se framanta bine cu mana pana nu se mai lipeste.Se formeaza o bila pe care o...
Zaharul (300 gr) cu apa si cacaua se fierb pe abur, se lasa putin la racit (sa fie cald, nu fierbinte) si se adauga cele 6 galbenusuri, amestecand bine.
Blatul: 6 albusuri se bat spuma cu 1 lingura de zahar, se adauga pe rand 5 linguri din compozitia de mai sus si apoi cu o lingura se...
Merele le-am spalat,le-am curatat de coaja si de samburi,le-am taiat marunt,le-am pus intr-o craticioara cu putina apa si 2 lg.de zahar sa fiarba pana le-am putut zdrobi cu o furculita si le-am facut piure.Inainte sa sting focul am adaugat o ling de coaja de lamaie si cativa stropi de esenta de...
Am facut focul la cuptor.
O tava am tapetat-o cu unt si faina,am pus o foaie de aluat,am intepat-o cu furculita din loc in loc si am dat-o la cuptor pt.10 min la foc mic.
Intre timp intr-un castron am batut cele 5 oua cu zaharul si zaharul vanilat pana s-a topit,am adaugat...
Intr-un castronel amestecam zaharul,zaharul vanilat si scortisoara.
Intindem foaia(dupa ce am lasat-o sa se dezghete) si presaram zaharul parfumat pe toata suprafata, presam bine cu facaletul,intoarcem foaia si ...procedam la fel. Incepem sa pliem aluatul. Cate un sfert din latime,din...
Foaia de aluat am taiat-o patratele(cam 3cm\3cm)si in mijlocul fiecarui patrat am pus un varf de ling.cu gem de fructe de padure amestecat cu nuca macinata,am indoit pe diagolnala aluatul ca sa rezulte un triunghi si am apasat in colturi ca sa se lipeasca putin(cred ca nu am apasat destul...
Se bat ouale bine cu zaharul(si cel vanilat) si un praf de sare,se adauga laptele ,uleiul,coaja de lamaie rasa,iar cand adaugam faina (in care amestecam praful de copt) dam mixerul la cea mai mica treapta.
Aluatul obtinut il punem intr-o tava tapeteta iar peste asezam prunele cu...
Merele se curata de coaja,se scoate casuta cu samburi(cu aparatul) si se taie rondele.Intr-o tava se pune 1\2 margarina,se introduce in cuptorul cald pana se topeste putin,se pun merele rondele,se presara peste 1 cana zahar,stafide,scortisoara si putin gris.
Aluat:
1\2 margarina se freaca...
Se curata merele de coaja si samburi si se rad(eu le-am ras pe razatoarea mijlocie la robot)se pune peste mere zaharul,stafidele si se lasa vreo 5 min ca sa iasa zeama din mere,apoi se pune la foc potrivit.Cand incepe sa fiarba se amesteca incontinuu timp de 5-10 min in functie de cat de...
Mucenici
Aluatul: Intr-un castronel puneti ingredientele uscate de mai sus,adaugati apa calduta,framantati putin si obtineri un aluat elastic(daca se lipeste de maini,mai puneti putina faina). Infainati blatul si intindeti cu sucitorul o foaie de cca 3-4 mm.Infainati si deasupra si taiati cu...
Tort Diplomat (pentru toate bucatarasele "La multi ani!")
Gelatina se pune intr-un ibric cu zeama de compot, sa lasa sa se hidrateze, apoi de dilueaza pe baie de aburi. Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca cu zaharul, amidonul, vanilia, coaja rasa de lamaie+portocala si laptele. Se pune crema la fiert si se amesteca in continuu, pana...
Cuib de viespi din aluat de foietaj
Untul il frecam bine cu zaharul+zaharul vanilat si il intindem uniform pe foaia de aluat.Rulam cat putem de strans,taiem bucati de cca.3 cm,le punem "in picioare"intr-o tava unsa bine cu unt sau margarina si bagam la cuptorul incins in prealabil, la foc mic. Dupa 10-15 min daca observam...
Prajitura RIGO-JANCSI
Crema: Pe aburi,intr-o craticioara, punem frisca , ciocolata, ness-ul si amestecam pana se topeste ciocolata, apoi inca 5 minute la foc mic si punem la rece. Blat: Mixam ouale cu zaharul pana se albesc, punem pe rand lingura cu lingura apa si mixam,apoi adaugam faina amestecata cu...
Clatite cu de toate
Intr-un castronel de plastic am pus ouale,zaharul vanilat si le-am mixat bine,am adaugat laptele,uleiul,sarea si la sfarsit faina si am mixat pe turatia cea mai mica.Am lasat compozitia 10 min dupa care am adaugat apa minerala si coaja de lamaie+portocala,amestecand bine cu o lingura.Compozitia...
Tort Diplomat
Gelatina am dizolvat-o in 50 ml compot si am pus-o la fiert pe aburi.Cand a inceput sa dea in primul clocot am tras-o deoparte. Am batut bine galbenusele cu zaharul,zaharul vanilat,rasatura,laptele si lg.de amidon si am pus pe foc,amestecand incontinuu,pana am obtinut o crema ca o ciulama.Am...
Chec din albusuri
Albusurile se bat bine cu mixerul dupa care se adauga zaharul pana devin o spuma tare. Se adauga zeama de lamaie cate putin si uleiul.Lasam mixerul si luam o lingura cu care amestecam incet de jos in sus albusurile cu faina,rahatul,stafidele si macul. Punem intr-o tava de...
Papanasi prajiti cu dulceata si smantana
Cu o furculita am amestecat ouale cu branza de vaci,razatura de lamaie+portocala,dupa care faina amestecata cu bicarbonatul(eu nu l-am stins in nimic)cu mana pana a rezultat un aluat mai taricel care nu s-a mai lipit de mana.Impartiti aluatul in 5,faceti 4 papanasi pe care-i gauriti cu degetul si...
Tiramisu reţetă adaptata
Tiramisu reţetă adaptata Preparam gelatina dupa instructiunile de pe plic in 100 ml apa si o lasam sa se raceasca. Se freaca spuma galbenusurile, ouale intregi cu zaharul pudra,pana se mareste volumul,se adauga esentele,liquoreul si cate o ling.de mascarpone amestecand acuma incet de jos...
Prajitura cu 2 creme de ciocolata
Am pus intr-o craticioara cicolata de lapte rupta bucatele impreuna cu 100 ml frisca lichida,am amestecat pana s-a topit ciocolata dar sa nu fiarba.Am dat la rece. Cu ciocolara amaruie am procedat la fel.(2 cioco+200 frisca lichida) Pregatim siropul:intr-o cana am pus 150 ml apa rece,in...
Cornulete foarte fragede
Aluatul l-am intins cu sucitorul l-am taiat in 2 si fiecare parte in triunghiuri pe care am pus dulceata sau rahat si am rulat. Am tapetat o tava cu hartie de copt,am asezat cornuletele,le-am uns cu ou si le-am bagat in cuptorul incins,la foc mic. Cand capata o culoare aurie,se scot pe o...
Budinca vulcan
Am facut budinca dupa instructiunile de pe plic dar adaugand inca 3 lg.praf de ciocolata calda.Am pus budinca intr-o forma rotunda umezita cu apa si am dat-o la rece. Cand s-a racit,am intors-o pe o farfurie,am facut o gaurica in partea de sus a budincii, in care am turnat jumatate de plic de...
Prajitura 2 in 1
Se aprinde cuptorul. Se bat ouale bine cu zahar,zahar vanilat,lapte,ulei iar cand se adauga faina si praful de copt,se da mixerul pe cea mai mica treapta. Se tapeteaza o tava cu ulei si faina,se pune compozitia si peste presaram cat mai multe afine. Se da la cuptor cam 30 min la foc...
Salam de biscuiti reteta dietetica
Salam de biscuiti reteta Am pus la"umflat"stafidele in apa cu esenta de rom,de cu seara. Intr-o cratita pe foc am pus apa,untul si cacaoa pana a dat intr-un clocot.Am luat de pe foc cratita si am adaugat 1 plic 3 in 1, stafidele(3 lg.bune)nuca taiata mai...
Friganele dulci
Batem bine ouale cu laptele si zaharul vanilat,inmuiem feliile de franzela bine,pe ambele parti si le prajim in ulei la foc mic. Punem pe un servetel absorbant. Se servesc presarand deasupra, zahar tos,pudra sau miere. Frganelele dulci sunt foarte bune facute si din cozonac simplu....
Gris cu lapte, stafide si dulceata de gutui
Punem laptele in care am adaugat zaharul,zaharul vanilat si stafidele,la fiert,intr-o craticioara si cand da in clocot adaugam grisul in ploaie amestecand cam 10 min ,la foc mic pana se ingroasa.Luam de pe foc,punem craticioara intr-o oala cu apa rece,amestecam pana se domoleste putin dupa care...
Tort cozonac
Am pus un rand de cozonac pe care l-am insiropat putin cu un sirop nu prea dulce din apa+zahar+esenta de rom,peste care am adaugat crema facuta dupa indicatiile de pe plic,iara un rand de cozonac,crema,cozonac,putina crema si peste nutella topita la microunde amestecata cu nuca macinata.S-a...
Kasekuchen
blat: Se amesteca toate ingredientele cu mixerul obtinand un aluat gros. Punem hartie de copt intr-o forma de tort cu laturile detasabile si prin apasare,luam forma tavii,dupa care punem hartia pe blat si cu o lingura intindem aluatul in strat uniform pana la urma marginii de sus.Punem...
Dulceata de gutui
Am spalat ff bine gutuile,le-am sters si le-am curatat de coaja si de casuta cu seminte.Lamaia am spalat-o bine,am stors zeama peste gutuile rase,am adaugat zaharul si le-am lasat deoparte sa-si lase zeama.Cojile si cotoarele le-am pus la fiert in 2 l apa si coaja de lamaie,pana a scazut si a...
Placinta cu mere (de post)
Singurul inconvenient e ca aluatul trebuie sa stea de seara pana dimineata in frigider. Se pune intr-un castron de plastic(mediu spre mic),margarina moale,otetul,apa,putina sare,faina(pt inceput 350 gr.)si se framanta bine cu mana pana nu se mai lipeste.Se formeaza o bila pe care o...
Desert prajitura cu ciocolata
Zaharul (300 gr) cu apa si cacaua se fierb pe abur, se lasa putin la racit (sa fie cald, nu fierbinte) si se adauga cele 6 galbenusuri, amestecand bine. Blatul: 6 albusuri se bat spuma cu 1 lingura de zahar, se adauga pe rand 5 linguri din compozitia de mai sus si apoi cu o lingura se...
Budinca a la Kamy
Merele le-am spalat,le-am curatat de coaja si de samburi,le-am taiat marunt,le-am pus intr-o craticioara cu putina apa si 2 lg.de zahar sa fiarba pana le-am putut zdrobi cu o furculita si le-am facut piure.Inainte sa sting focul am adaugat o ling de coaja de lamaie si cativa stropi de esenta de...
Placinta cu branza de vaci si stafide
Am facut focul la cuptor. O tava am tapetat-o cu unt si faina,am pus o foaie de aluat,am intepat-o cu furculita din loc in loc si am dat-o la cuptor pt.10 min la foc mic. Intre timp intr-un castron am batut cele 5 oua cu zaharul si zaharul vanilat pana s-a topit,am adaugat...
Palmierii... mei
Intr-un castronel amestecam zaharul,zaharul vanilat si scortisoara. Intindem foaia(dupa ce am lasat-o sa se dezghete) si presaram zaharul parfumat pe toata suprafata, presam bine cu facaletul,intoarcem foaia si ...procedam la fel. Incepem sa pliem aluatul. Cate un sfert din latime,din...
Haiose
Foaia de aluat am taiat-o patratele(cam 3cm\3cm)si in mijlocul fiecarui patrat am pus un varf de ling.cu gem de fructe de padure amestecat cu nuca macinata,am indoit pe diagolnala aluatul ca sa rezulte un triunghi si am apasat in colturi ca sa se lipeasca putin(cred ca nu am apasat destul...
Placinta cu prune
Se bat ouale bine cu zaharul(si cel vanilat) si un praf de sare,se adauga laptele ,uleiul,coaja de lamaie rasa,iar cand adaugam faina (in care amestecam praful de copt) dam mixerul la cea mai mica treapta. Aluatul obtinut il punem intr-o tava tapeteta iar peste asezam prunele cu...
Prajitura cu mere
Merele se curata de coaja,se scoate casuta cu samburi(cu aparatul) si se taie rondele.Intr-o tava se pune 1\2 margarina,se introduce in cuptorul cald pana se topeste putin,se pun merele rondele,se presara peste 1 cana zahar,stafide,scortisoara si putin gris. Aluat: 1\2 margarina se freaca...
Gem de mere
Se curata merele de coaja si samburi si se rad(eu le-am ras pe razatoarea mijlocie la robot)se pune peste mere zaharul,stafidele si se lasa vreo 5 min ca sa iasa zeama din mere,apoi se pune la foc potrivit.Cand incepe sa fiarba se amesteca incontinuu timp de 5-10 min in functie de cat de...