jolygina

1

Bucataras
incepator

jud olt

Bucataras din 16.02.2010

RETETE214
PRIETENI188
Retete

Deliciul toamnei

In Dulceata / Gem la 21 Apr 2012

Radem merele si gutuile ,le adaugam zaharul , stafidele si le lasam o ora la macerat , le punem la fiert la foc mic si le lasam sa fiarba pana scade cam la jumate din cantitatea care am pus-o pe foc , cand este aproape gata adaugam nucile care au fost tocate si scortisoara si zeama de...

Fasolica groasa cu carnati oltenesti

In Mancaruri de legume la 30 Mar 2012

Punem sa fiarba fasolea impreuna cu morcovul taiat rondele si ceapa , le lasam sa fiarba bine ,adaugam putin delicat sau sare si piper cum doreste fiecare  Cand este fiarta bagam de 3 -4 ori blendarul vertical in ea ,sa nu se faca ca o pasta ,sa se mai vada cat de cat boabe intregi ,dupa...

Papricas cu galuste din faina si gris

In Pui la 30 Mar 2012

Taiem ceapa solzisori, portionam pulpele si le punem imperuna cu ceapa cu putina apa la fiert, cam cat sa le acopere. Cine nu are probleme cu prajala poate sa le caleasca putin inainte si apoi toarna apa peste ele. Cand sunt aproape fierte adaugam bulionul si usturoiul pisat si putin...

Inele de calamar pane

In Fructe de mare la 22 Mar 2012

Am dezghetat inelusele si le-am condimentat cu putin delikat si piper Apoi am batut ouale si am adaugat o lingura de faina  Le-am pudrat bine pe fiecare in parte cu faina, apoi le-am trecut prin ou si la sfarsit prin pesmet  Le-am pus in uleiul incins  Le scoatem pe un...

Salau la cuptor

In Salau la 7 Feb 2012

Curatam pestele bine, il masam bine cu condimente si il punem intr-un vas cateva ore acoperit  Curatam morcovii si ii taiem rondele, ii asezam in tava in care preparam pestele ca o patura de morcovi, dupa care asezam pestele peste morcovi. Felia de telina o taiem si pe ea cubulete si o...

Tort cu ciocolata si fructe de padure

In Torturi la 4 Feb 2012

Amestecam faina cernuta cu cacaua ,zaharul ,praful de copt si sarea . Amestecam laptele cu uleiul si batem bine cu ouale intregi pana se omogenizeaza ,turnam amestecul fainos peste si omogenizam bine . Turnam compozitia intr-o forma de tort rotunda si punem la cuptor preincalzit timp de 30...

Pulpa de curcan la cuptor

In Curcan la 22 Ian 2012

Spalam bine bucatile de curcan ,optional le dam pielita jos ,apoi le crestam bine pentru a patrunde si a fi foarte fragede  Le masam bine cu sare piper si alte condimente daca doriti ,putin rozmarin  apoi turnam vinul peste ele ,cam cat sa le acopere ,adaugam si foile de dafin si...

Snitel din soia

In Aperitive / Garnituri la 22 Ian 2012

intr-o cratita punem la fiert apa cu delicat , cand a inceput sa dea in clocot punem bucatile de soia si le lasam sa fiarba cam 15 minute ,sa intre furculita in ele ,sa le poata patrunde  cand sunt gata fierte le scoatem si le stoarcem bine pentru a nu avea foarte multa apa in ele...

Prajitura cu dovleac fiert

In Prajituri la 22 Ian 2012

FOAIA  amestecam ouale intregi cu zaharul, cand s-au topit bine adaugam margarina taiata cubulete, sa fie la temperatura camerei,  cat mai moale ,o punem peste ouale frecate cu zahar si amestecam bine pana se omogenizeaza si se formeaza o crema  adaugam apoi faina in...

Salata de varza cu ardei copti

In Salate la 7 Ian 2012

Tocam varza fasii sau o o radem pe razatoare ,morcovul il dam  pe razatoare iar ardeiul copt il taiem fasii potrivite ,le amestecam bine dupa care le punem sare,piper ,ulei si otet dupa gustul fiecaruia. Pofta buna.

Chiftelute de peste

In Pangasius la 7 Ian 2012

Punem fileul de pangasius in blender ,adaugam painea inmuiata,mararul,patrunjelul si ouale intregi dupa care amestecam bine pana se paseaza toate bine si se incorporeaza una cu alta . Cand sunt gata pasate si amestecate adaugam sarea, piperul si modelam chiftelutele si le tavalim prin...

Spuma de mure

In Prajituri la 7 Ian 2012

Batem albusurile spuma cu un praf de sare ,dupa care adaugam treptat zaharul pudra lingura cu lingura ,pana se incorporeaza tot si este topit , Pasam murele cu o furculita dupa care le punem in castron peste albusurile spuma si le mai batem cu mixerul timp de 10 min , Putem sa ornam spuma...

Rasturnata cu pere

In Prajituri la 6 Noi 2011

Caramelizam zaharul in tava ca la crema de zahar ars si il intindem pe pereti tavii foarte bine dupa care ne apucam sa curatam perele . Le taiem in jumatate ,le scoatem samburii si le punem cu fata taiata in sus . Punem un  praf de scortisoara peste pere dupa care ne apucam de...

Clatite cu gem si ciocolata

In Prajituri la 6 Noi 2011

Frecam galbenusul cu sarea ,adaugam laptele ,apa minerala ,dupa care amestecam bine ,adaugam faina si praful de copt iar cand toate sunt incorporate amestecam cu o spatula albusurile batute spuma de sus in jos . Daca albusurile sunt adaugate la sfarsit clatitele ies mai pufoase . Eu le-am...

Crema de zahar ars

In Prajituri la 6 Noi 2011

Caramelizam zaharul si il intindem foarte bine pe forma in care facem crema . Dupa care amestecam zaharul cu ouale bine ,adaugam laptele usor si esenta de vanilie si amestecam bine pana s-a topit tot zaharul . Turnam crema in tava caramelizata si punem tava la cuptor timp de 30-45 de minute...

Barca pentru alex

In Prajituri la 6 Noi 2011

Separam albusul de galbenus si il batem bine cu un praf de sare pana a crescut . Adaugam usor galbenusurile dupa care adaugam zaharul ,uleiul si la sfarsit faina cu praful de copt . Cand este bine amestecata punem jumatate din compozitie in forma si in compozitia care a ramas adaugam praful...

Ardei iute pentru iarna

In Muraturi la 30 Oct 2011

Spalam ardei bine si ii asezam in sticle ,eu i-am pus in sticle de 1 litru . Dupa ce ii asezam in sticle punem cam 2 linguri de sare sau o mana asa cum zice mamaia mea ,dar acum depinde de mana ,dar in general  2 linguri sau o lingura jumate ,dupa care punem jumatate otet in sticla si...

Piept de pui la gratar cu garnitura de orez

In Pui la 18 Oct 2011

Punem orezul la fiert cu mazarea. In cazul in care este congelata putem sa o punem cu 20 de minute inainte peste orezul aproape fiert. Cand orezul s-a fiert adaugam mazarea si porumbul. Le amestecam bine cu putina sare. Pregatim pieptul de pui condimentandu-l cu rozmarin si putin delicat....

Compot de gutui

In Sirop / Compot la 18 Oct 2011

Curatam gutuile de puf si le taiem felii potrivite, dupa care le asezam in borcane, cam trei sfert din borcan, apoi punem 3 linguri de zahar cu varf in fiecare borcan si cate o lingurita de zahar vaniliat si umplem borcanul cu apa . Inchidem bine borcanul si le punem intr-un tuci sau oala mai...

Bomboane cu aroma de portocala

In Dulciuri la 30 Sep 2011

Topim ciocolata la baie marie si cand este gata adaugam o lingurita de esenta de portocale. Eu am mai adaugat si o lingurita de indulcitor pentru ca am folosit ciocolata de menaj alba si mi s-a parut mai putin dulce  Cand s-a incorporat bine esenta turnam compozitia in forma de silicon...

Hamburger din carne de curcan

In Curcan la 22 Sep 2011

Amestecam carnea tocata de curcan cu usturoiul pisat, putina sare si piper. Le amestecam foarte bine dupa care  le facem bilute si le aplatizam foarte bine sa fie cam cat palma si le punem la prajit in tigaia cu bulina (sunt mai sanatoase asa ). Taiem chifla pe jumatate asezam bucata de...

Varza cu afumatura

In Mancaruri cu carne la 16 Sep 2011

Curatam ceapa si o tocam marunt, dupa care o punem putin la calit intr-o lingura de ulei. Tocam si varza bine si o frecam cu sare, dupa care o adaugam peste ceapa. Punem si scarita taiata in bucati mai mici, apoi adaugam apa cat sa treaca peste varza. Adaugam si frunzele de dafin, cimbru si lasam...

Cocktail de pepene rosu

In Cocktail la 16 Sep 2011

Punem in blender miezul de pepene taiat cubulete. Adaugam mierea, apa si frunzele de menta. Le pasam bine pana se face ca un suc mai gros. La sfarsit adaugam si cuburile de gheata.  

Galuste din gris cu gem de prune

In Dulciuri la 6 Sep 2011

Amestecam bine ingredientele fainoase, iar apa o punem la firert cu un praf de sare. Cand a inceput sa dea in clocot punem zaharul sa se topeasca si adaugam ingredientele fainoase. Le punem in ploaie si amestecam bine. Lasam sa fiarba bine amestecand incontinu. Amestecam bine sa se faca ca o...

Dulceata de cireste

In Dulceata / Gem la 4 Sep 2011

Curatam ciresele de codita, le spalam si le scoatem samburii (cu aparatul de scos samburi ,merita achizitionat). Le mai dam printr-un jet de apa (pentru a scoate "carnita" in caz ca mai este ceva si nu ne dam seama), dupa care adaugam zaharul si coaja de lamaie  Lasam vreo 30 de...

Sos cu busuioc pentru chiftelute

In Pt. carne la 4 Sep 2011

Desfacem bulionul in apa si il punem pe foc. Adaugam zaharul, sarea, piperul si lingura de faina amestecand incontinuu, pentru a nu face cocoloase  Adaugam dupa primul clocot si crengutele de busuioc si lasam sa fiarba circa 15 minute ,pana se leaga bine amestecand incontinuu Acest sos...

Chiftelute de curcan la cuptor

In Curcan la 4 Sep 2011

Dam cartoful pe razatoarea mica, punem painea la inmuiat, tocam verdeata, pisam usturoiul, iar cand toate sunt gata le amestecam bine cu carnea tocata de curcan. Adaugam sare si piper, iar la sfarsit punem ouale si le incorporam in bine in compozitie si painea stoarsa foarte bine de apa ...

Placinta cu mere Dida

In Prajituri la 1 Sep 2011

Amestecam ingredientele solide, merele le dam pe razatoare, albusurile le batem spuma si incepem sa asamblam placintica astfel: Ungem foarte bine tava, din abundenta, cu un strat foarte gros de margarina, dupa care punem jumatate din ingredinetele fainoase in tava si intindem bine ca o foaie,...

Mancare de ciupercute

In Mancaruri de post la 28 Aug 2011

Curatam ciupercutele si le taiem solzisori (eu asa le zic) Ceapa o curatam si la fel o taiem solzisori ,morcovii rondele si punem intr-o cratita ceapa si morcovii si apa cat sa le acopere nu mai mult . Le lasam circa 20 de minute ,dupa care adaugam si ciupercutele, amestecam bine si adaugam...

Prajitura cu frisca si visine

In Prajituri la 28 Aug 2011

Facem un pandispan astfel: Batem albusurile spuma ,adaugam treptat zaharul ,apoi galbenusurile ,uleiul ,zaharul vanilat si la sfarsit ingredientele uscate , adica faina cacaua si praful de copt . Le incorporam bine dupa care punem compozitia in tava si o coacem la 180 de grade timp de 30-45...

Afisate 61 - 90 din 214 retete    

Postari recente

publicat la 25.05.2016

Tort cu iaurt si jeleu de capsuni

publicat la 25.05.2016

Sandwich pentru party

publicat la 03.05.2016

Biscuiti cu ghimbir si migdale

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Masa, chiuveta si dulapurile sunt mereu pline de vase murdare. Le pui deasupra cate un strat consistent de sare, sa nu se strice, si ai rezolvat problema. Le speli saptamana viitoare.

 
 
 
Retete preferate
Islere

Voturi:10

Sirop de menta

Voturi:16

Toate retetele preferate
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]