publicat la 25.05.2016
publicat la 25.05.2016
publicat la 03.05.2016
Masa, chiuveta si dulapurile sunt mereu pline de vase murdare. Le pui deasupra cate un strat consistent de sare, sa nu se strice, si ai rezolvat problema. Le speli saptamana viitoare.
Bucataras.ro
[email protected]
Deliciul toamnei
Radem merele si gutuile ,le adaugam zaharul , stafidele si le lasam o ora la macerat , le punem la fiert la foc mic si le lasam sa fiarba pana scade cam la jumate din cantitatea care am pus-o pe foc , cand este aproape gata adaugam nucile care au fost tocate si scortisoara si zeama de...
Fasolica groasa cu carnati oltenesti
Punem sa fiarba fasolea impreuna cu morcovul taiat rondele si ceapa , le lasam sa fiarba bine ,adaugam putin delicat sau sare si piper cum doreste fiecare Cand este fiarta bagam de 3 -4 ori blendarul vertical in ea ,sa nu se faca ca o pasta ,sa se mai vada cat de cat boabe intregi ,dupa...
Papricas cu galuste din faina si gris
Taiem ceapa solzisori, portionam pulpele si le punem imperuna cu ceapa cu putina apa la fiert, cam cat sa le acopere. Cine nu are probleme cu prajala poate sa le caleasca putin inainte si apoi toarna apa peste ele. Cand sunt aproape fierte adaugam bulionul si usturoiul pisat si putin...
Inele de calamar pane
Am dezghetat inelusele si le-am condimentat cu putin delikat si piper Apoi am batut ouale si am adaugat o lingura de faina Le-am pudrat bine pe fiecare in parte cu faina, apoi le-am trecut prin ou si la sfarsit prin pesmet Le-am pus in uleiul incins Le scoatem pe un...
Salau la cuptor
Curatam pestele bine, il masam bine cu condimente si il punem intr-un vas cateva ore acoperit Curatam morcovii si ii taiem rondele, ii asezam in tava in care preparam pestele ca o patura de morcovi, dupa care asezam pestele peste morcovi. Felia de telina o taiem si pe ea cubulete si o...
Tort cu ciocolata si fructe de padure
Amestecam faina cernuta cu cacaua ,zaharul ,praful de copt si sarea . Amestecam laptele cu uleiul si batem bine cu ouale intregi pana se omogenizeaza ,turnam amestecul fainos peste si omogenizam bine . Turnam compozitia intr-o forma de tort rotunda si punem la cuptor preincalzit timp de 30...
Pulpa de curcan la cuptor
Spalam bine bucatile de curcan ,optional le dam pielita jos ,apoi le crestam bine pentru a patrunde si a fi foarte fragede Le masam bine cu sare piper si alte condimente daca doriti ,putin rozmarin apoi turnam vinul peste ele ,cam cat sa le acopere ,adaugam si foile de dafin si...
Snitel din soia
intr-o cratita punem la fiert apa cu delicat , cand a inceput sa dea in clocot punem bucatile de soia si le lasam sa fiarba cam 15 minute ,sa intre furculita in ele ,sa le poata patrunde cand sunt gata fierte le scoatem si le stoarcem bine pentru a nu avea foarte multa apa in ele...
Prajitura cu dovleac fiert
FOAIA amestecam ouale intregi cu zaharul, cand s-au topit bine adaugam margarina taiata cubulete, sa fie la temperatura camerei, cat mai moale ,o punem peste ouale frecate cu zahar si amestecam bine pana se omogenizeaza si se formeaza o crema adaugam apoi faina in...
Salata de varza cu ardei copti
Tocam varza fasii sau o o radem pe razatoare ,morcovul il dam pe razatoare iar ardeiul copt il taiem fasii potrivite ,le amestecam bine dupa care le punem sare,piper ,ulei si otet dupa gustul fiecaruia. Pofta buna.
Chiftelute de peste
Punem fileul de pangasius in blender ,adaugam painea inmuiata,mararul,patrunjelul si ouale intregi dupa care amestecam bine pana se paseaza toate bine si se incorporeaza una cu alta . Cand sunt gata pasate si amestecate adaugam sarea, piperul si modelam chiftelutele si le tavalim prin...
Spuma de mure
Batem albusurile spuma cu un praf de sare ,dupa care adaugam treptat zaharul pudra lingura cu lingura ,pana se incorporeaza tot si este topit , Pasam murele cu o furculita dupa care le punem in castron peste albusurile spuma si le mai batem cu mixerul timp de 10 min , Putem sa ornam spuma...
Rasturnata cu pere
Caramelizam zaharul in tava ca la crema de zahar ars si il intindem pe pereti tavii foarte bine dupa care ne apucam sa curatam perele . Le taiem in jumatate ,le scoatem samburii si le punem cu fata taiata in sus . Punem un praf de scortisoara peste pere dupa care ne apucam de...
Clatite cu gem si ciocolata
Frecam galbenusul cu sarea ,adaugam laptele ,apa minerala ,dupa care amestecam bine ,adaugam faina si praful de copt iar cand toate sunt incorporate amestecam cu o spatula albusurile batute spuma de sus in jos . Daca albusurile sunt adaugate la sfarsit clatitele ies mai pufoase . Eu le-am...
Crema de zahar ars
Caramelizam zaharul si il intindem foarte bine pe forma in care facem crema . Dupa care amestecam zaharul cu ouale bine ,adaugam laptele usor si esenta de vanilie si amestecam bine pana s-a topit tot zaharul . Turnam crema in tava caramelizata si punem tava la cuptor timp de 30-45 de minute...
Barca pentru alex
Separam albusul de galbenus si il batem bine cu un praf de sare pana a crescut . Adaugam usor galbenusurile dupa care adaugam zaharul ,uleiul si la sfarsit faina cu praful de copt . Cand este bine amestecata punem jumatate din compozitie in forma si in compozitia care a ramas adaugam praful...
Ardei iute pentru iarna
Spalam ardei bine si ii asezam in sticle ,eu i-am pus in sticle de 1 litru . Dupa ce ii asezam in sticle punem cam 2 linguri de sare sau o mana asa cum zice mamaia mea ,dar acum depinde de mana ,dar in general 2 linguri sau o lingura jumate ,dupa care punem jumatate otet in sticla si...
Piept de pui la gratar cu garnitura de orez
Punem orezul la fiert cu mazarea. In cazul in care este congelata putem sa o punem cu 20 de minute inainte peste orezul aproape fiert. Cand orezul s-a fiert adaugam mazarea si porumbul. Le amestecam bine cu putina sare. Pregatim pieptul de pui condimentandu-l cu rozmarin si putin delicat....
Compot de gutui
Curatam gutuile de puf si le taiem felii potrivite, dupa care le asezam in borcane, cam trei sfert din borcan, apoi punem 3 linguri de zahar cu varf in fiecare borcan si cate o lingurita de zahar vaniliat si umplem borcanul cu apa . Inchidem bine borcanul si le punem intr-un tuci sau oala mai...
Bomboane cu aroma de portocala
Topim ciocolata la baie marie si cand este gata adaugam o lingurita de esenta de portocale. Eu am mai adaugat si o lingurita de indulcitor pentru ca am folosit ciocolata de menaj alba si mi s-a parut mai putin dulce Cand s-a incorporat bine esenta turnam compozitia in forma de silicon...
Hamburger din carne de curcan
Amestecam carnea tocata de curcan cu usturoiul pisat, putina sare si piper. Le amestecam foarte bine dupa care le facem bilute si le aplatizam foarte bine sa fie cam cat palma si le punem la prajit in tigaia cu bulina (sunt mai sanatoase asa ). Taiem chifla pe jumatate asezam bucata de...
Varza cu afumatura
Curatam ceapa si o tocam marunt, dupa care o punem putin la calit intr-o lingura de ulei. Tocam si varza bine si o frecam cu sare, dupa care o adaugam peste ceapa. Punem si scarita taiata in bucati mai mici, apoi adaugam apa cat sa treaca peste varza. Adaugam si frunzele de dafin, cimbru si lasam...
Cocktail de pepene rosu
Punem in blender miezul de pepene taiat cubulete. Adaugam mierea, apa si frunzele de menta. Le pasam bine pana se face ca un suc mai gros. La sfarsit adaugam si cuburile de gheata.
Galuste din gris cu gem de prune
Amestecam bine ingredientele fainoase, iar apa o punem la firert cu un praf de sare. Cand a inceput sa dea in clocot punem zaharul sa se topeasca si adaugam ingredientele fainoase. Le punem in ploaie si amestecam bine. Lasam sa fiarba bine amestecand incontinu. Amestecam bine sa se faca ca o...
Dulceata de cireste
Curatam ciresele de codita, le spalam si le scoatem samburii (cu aparatul de scos samburi ,merita achizitionat). Le mai dam printr-un jet de apa (pentru a scoate "carnita" in caz ca mai este ceva si nu ne dam seama), dupa care adaugam zaharul si coaja de lamaie Lasam vreo 30 de...
Sos cu busuioc pentru chiftelute
Desfacem bulionul in apa si il punem pe foc. Adaugam zaharul, sarea, piperul si lingura de faina amestecand incontinuu, pentru a nu face cocoloase Adaugam dupa primul clocot si crengutele de busuioc si lasam sa fiarba circa 15 minute ,pana se leaga bine amestecand incontinuu Acest sos...
Chiftelute de curcan la cuptor
Dam cartoful pe razatoarea mica, punem painea la inmuiat, tocam verdeata, pisam usturoiul, iar cand toate sunt gata le amestecam bine cu carnea tocata de curcan. Adaugam sare si piper, iar la sfarsit punem ouale si le incorporam in bine in compozitie si painea stoarsa foarte bine de apa ...
Placinta cu mere Dida
Amestecam ingredientele solide, merele le dam pe razatoare, albusurile le batem spuma si incepem sa asamblam placintica astfel: Ungem foarte bine tava, din abundenta, cu un strat foarte gros de margarina, dupa care punem jumatate din ingredinetele fainoase in tava si intindem bine ca o foaie,...
Mancare de ciupercute
Curatam ciupercutele si le taiem solzisori (eu asa le zic) Ceapa o curatam si la fel o taiem solzisori ,morcovii rondele si punem intr-o cratita ceapa si morcovii si apa cat sa le acopere nu mai mult . Le lasam circa 20 de minute ,dupa care adaugam si ciupercutele, amestecam bine si adaugam...
Prajitura cu frisca si visine
Facem un pandispan astfel: Batem albusurile spuma ,adaugam treptat zaharul ,apoi galbenusurile ,uleiul ,zaharul vanilat si la sfarsit ingredientele uscate , adica faina cacaua si praful de copt . Le incorporam bine dupa care punem compozitia in tava si o coacem la 180 de grade timp de 30-45...