publicat la 25.05.2016
publicat la 25.05.2016
publicat la 03.05.2016
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Tort cu iaurt si jeleu de capsuni
Pregatim pandispanul facand 2 foi din cate trei ou. In primul pandispan adaugam cacao iar pe cel de al 2 il lasam simplu .Le punem sa se raceasca apoi ne apucam de jeleu .Curatam capsunile si le pasam apoi adaugam zaharul si zeama si coaja de lamaie si putem pe foc timp de 15 min.intre timp...
Sandwich pentru party
Taiem painicile in jumatate dupa care 10 le ungem cu unt si 10 cu maioneza Pe fiecare in parte asezam cate o felie de prosciutto apoi salata iar peste salata branza emmental In fiecare painica asezam cate o scobitoare in care infigem rosioara cherry
Biscuiti cu ghimbir si migdale
Amestecam zaharul cu untul apoi adaugam treptat cate un ou intreg. Cand totul s-a incorporat bine adaugam praful de copt si radacina de ghimbir rasa si migdalele. Le incorporam bine iar apoi impartim cantitatea in 2 parti egale, una o lasam asa apoi in cealata punem cacao. Cand sunt amestecate...
Oua vopsite cu foi de ceapa si sfecla rosie
Am spalat frunzele de ceapa cam de la 20 de cepe si 2 sfecle mai maricele le am taiat cuburi si le am pus la fiert intr o oala de 3 litri Am pus jumatate din frunze si o sfecla in oala sarea si otetul am asezat ouale in dres cu frunzulite si le am pus peste frunze apoi am asezat restul...
Orez cu legume, carne si carnati
Condimentam carnea si o lasam circa 15 minute inainte de a o pune la preparat Spalam orezul si il punem in apa fiarta cu putina sare iar la 10 minute de cand am pus orezul aduagam si legumele congelate, le lasam sa fiarba la foc moderat, adaugam si o lingurita de delicat, putina sare si piper...
Paine cu masline
Amestecam ingredientele in ordinea in care le am scris apoi lasam coca sa creasca circa o ora iar intre timp curaram maslinele sau putem sa cumparam direct feli de masline . Cand coca a crescu o impartim in 3 parti egale le pliem putin ca pe niste baghete cat forma apoi le ungem cu ulei de...
Painica pentru aperitive
Framantam painea in ordinea urmatoare: apa cu lingurita de sare apoi faina si drojdia pana se incorporaza bine cand este gata adaugam si amestecul de seminte. Lasam la crescut o ora jumate apoi impartim coca in trei si o introducem in formele unse cu ulei. Le mai lasam sa creasca in forme...
Tort mimoza
Pregatim pandispanul batand albusurile spuma, adaugam zaharul treptat apoi galbenusurile, uleiul iar la sfarsit faina cu praful de copt . Il coacem la 180-200de grade timp de 30 -45 min. Il lasam sa se raceasca si pregatim crema: facem budinca, se poate face o crema de vanilie si din oua...
Negresa de post
In apa adaugam zaharul uleiul si amestecam pana se topeste ,adaugam esenta de rom,dulceata stafidele si apoi faina , Cand toate s-au amestecat adaugam treptat faina care a fost amestecata cu cacoa si praful de copt La final adaugam nuca de cocos si nucile . Punem compozitia intr-o forma...
Vita la gratar cu piure si mozzarella
Pregatim carnea condimentand-o numai cu piper si optional daca aveti vreun condiment preferat. Apoi curatam cartofii si ii taiem cubulete, ii punem la fiert cu o lingura de ulei si putina sare sau delicat. Cand cartofi s-au fiert ii punem in robot dupa ce i-am scurs de apa, apoi adaugam untul...
Fursecuri fragede
Incepem prin a mixa untul cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul pana se incorporeaza in amestecul de unt cu zahar, apoi adaugam esenta de rom. Amestecam ingredientele uscate: faina, cacaoa si praful de copt si le amestecam cu aluatul obtinut . Punem compozitita la frigider timp de 30...
Ceafa de porc la cuptor
Pregatim carnea spaland-o si apoi cu varful unui cutit facem niste buzunarele mici pentru a introduce graunti de usturoi zdrobiti cu lama cutitului ,asa au aroma mai multa . Preparam sosul amestecand sucul de rosi cu piperul ,melasa ,mierea si cimbrul apoi masam carnea si o asezam in tava in...
Branza aromata
Incep prin a spune ca este o nebunie aceasta branza la salate, are un gust deosebit. Nu am scris cantitatile pentru ca nu este nevoie, fiecare pune cat are Incepem prin a taia branza de capra cubulete mici ca pentru o salata. Dupa ce am taiat branza incepem prin a o aseza in borcan sau o...
Iaurt de casa
Amestecam iaurtul cu laptele rece apoi il distribuim in borcane dupa care punem capacele si le asezam in interiorul aparatului. Punem capacul mare si le lasam fara sa le miscam timp de 8 ore ,este foarte important sa nu se miste aparatull .Cand iaurtul este gata Se pot face diverse...
Salata marocana cu calamar
Incepem prin a fierbe orezul cu putina sare ,pana cand este gata orezul ne ocupam de calamar il taiem cubulete mici si in prajim putin cu 2 linguri de ulei de masline apoi il scoatem pe servetel si il lasam sa se raceasca . Cand orezul este fiert in soatem din apa si il lasam sa se...
Ton cu legume trase la tigaie
Pregatim pestele ,il condimentam cu sarea ,piper si praful de usturoi si il punem pe gratar sau la tigaie cu putin unt cat sa nu se lipeasca ; intre timp taiem toate legumele fasii cam cat un deget de gros si le asezam in tigaie cu uleiul de masline mestecand intruna in ele sa...
Tort Snickers
Pregatim mai intai blatul astfel-batem albusurile spuma dupa care adaugam zaharul treptat ,nuca si faina cu praful de copt. Punem blatul la cuptor timp de 30-45 min. Intre timp pregatim caramelul astfel -topim cele 8 linguri de zahar fara a se arde, apoi punem peste ele margarina dar nu...
Tort Padurea Neagra
Facem mai intai blatul amestecand albusurile de ou cu putina sare. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul. iar la sfasit praful de copt si faina. Punem la cuptor timp de 30-45 minute intr-o forma de silicon rotunda. Cand blatul s-a racit il taiem in 2 astfel incat sa avem 3 foi, pe care...
Salata de paste
Punem pastele la fiert ,eu am folosit o combinaite de paste ,faceti cu ce aveti prin casa ,adaugam sare in apa si le lasam sa fiarba conform indicatiilor de pe punga . Carnea de curcan fiarta o taiem cubulete .Cand pastele sunt fierte le strecuram si le trecem printr-un jet de apa rece...
Clatite banatene
Pregatim crema pentru a umple clatitele din ricota, fructele confiate, iaurt , ou si cele 3 linguri de zahar. Umplem clatitele cu crema de branza apoi ungem o tava mai inalta cu unt apoi asezam clatitele , pregatim budinca din lapte , zahar si praf si o turnam peste clatite iar la...
Bomboane de ciocolata cu cafea
Topim ciocolata sa fie cat mai fluida apoi adaugam uleiul si il incorporam ca la maioneza putin cate putin iar la sfarsit aduagam esenta de cafea .Turnam cicolata in forma de silicon care a fost bagata inainte cu jumatate de ora la frigider apoi dupa ce am pus ciocolata in forma o punem iar la...
Bezele
Batem albusurile spuma cu praful de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul lingura cu lingura si batem in continuare albusurile pana devin lucioase .Cand albusurile sunt tari si lucioase adaugam zeama de lamaie si esenta de vanilie cu o paleta incorporand de sus in jos .Punem bezeau...
Salata de icre
Fierbem grisul dupa care il lasam sa se raceasca.Tocam ceapa marunt si o frecam cu sare pentru a fi mai gustoasa. Cand s-a racit grisul il punem intr-un bol cu ceapa si icrele, le amestecam cu mixerul sau la mana, apoi treptat adaugam ulei ca la maioneza, treptat, treptat. La sfarsit adaugam...
Tortul Ginutelor
Pregatim mai intai blatul de cacao astfel:batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul,galbenusurile ,uleiul iar la sfarsit praful de copt,faina si zaharul vaniliat. Punem blatul la copt timp de 30 de min apoi il lasam sa se raceasca si ne ocupam de bezea . Blat de...
Salata by Joly
Spalam rosioarele si le taiem in patru, rupem cu mana sau le taiem cu un cutit de ceramica frunzele de salata, taiem si bulgarasii de mozzarella in 2 sau 3 bucati, dupa placul fiecarei gospodine, adaugam si patrunjelul tocat dar nu foarte marunt. La sfarsit adaugam sare, otet si ulei de masline...
CHOUX A LA CREME -varianta rapida
Pregatim cojile ,le taiem capacelele ,intre timp punem laptele la fiert dupa care adaugam zaharul iar cand a incput sa fiarba adaugam budinca care a fost amestecata cu 5 linguri de lapte ,mai lasam sa fiarba circa 2-3 min pana incepe sa se ingroasa apoi asa calda luam cu o lingurita si umplem...
Paste cu cartofi
Curatam cartofii si ii taiem cubulete, dupa care ii punem la fiert in supa impreuna cu ceapa care a fost taiata solzisor. Le lasam sa fiarba 15 minute din momentul in care a inceput sa fiarba. Intre timp fierbem si pastele al dente, prosciutto il facem felii subtiri, taiem mozzarella cubulete,...
Cartofi trasi la tigaie
Curatam cartofii si ii taiem cubulete ,ii punem la fiert 10-15 minute cu putina sare. Cand au trecut minutele ii scurgem si ii punem intr-o tigaie cu uleiul, rozmarinul ,delicatul,praful de usturoi si le lasam pe foc, amestecand din cand in cand pana prind o crusta .
Inghetata de pepene galben
Intr-un blender adaugam cubuletele de pepene galben si frisca lichida ,le pasam bine si le amestecam dupa care batem aceasta compozitie bine cu mixerul pana devine ca o crema consistenta ,daca mai are nevoie de zahar putem adauga dupa gustul fiecarei gospodine iar la sfarsit adaugam zeama de...
Salata de rosii cu mozzarella
Spalam rosiile ,ardeiul ,ceapa care a fost curatata si castravetele curatat de coaja le taiem felii sau cubulete dupa cum doreste fiecare gospodina ,taiem si mozzarella in jumatate dupa care le amestecam bine ,adaugam sare si uleiul de masline .Este buna chiar si seara pentru a nu manca ceva greu...