ionela2682

1

Bucataras
incepator

constanta

Bucataras din 03.02.2010

RETETE360
PRIETENI204
Retete

Nectar din caise

In Sirop / Compot la 11 Iul 2013

Se spala caisele in mai multe ape , -in lipsa separatorului de coaja ce se atasaza la masina de tocat se poate folosi  cutitului econom cu care vom curata pielita caiselor (sau scufundate cateva secunde in apa clocotita si trecute prin jet de apa rece ) ,se scot samburii ,se pun intr-o...

Chec cu iaurt si ciocolata

In Dulciuri la 26 Iun 2013

Mixam bine zaharul cu ouale si putina sare, pana cand compozitia -si dubleaza volumul -adaugam rand pe rand uleiul ,iaurtul , si zeama de lamaie,mixam dupa fiecare -cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in copozitia de mai sus -adaugam ciocolata tocata bucatele mai...

Salata de vara

In Salate la 26 Iun 2013

Tai rosii, castraveti, ardei gras, in bucati mai mari, taraneste,intr-un castron -ceapa se taie solzisori subtiri -branza se taie in cubulete si se adauga si ea alaturi de celelalte legume ,adaugam si cateva masline -se face un dressing  din  ulei de masline, sare, piper, zeama...

Chec cu nuci si stafide

In Dulciuri la 12 Iun 2013

Intr-un bol se pune făină, zahăr, praf de copt,bicarbonat de sodiu, sare si scortisoara ,se amesteca pana se ccombina , apoi se adaugă uleiul (reteta originala contine unt).Se amesteca pana până când compozitia capata aspectul de  pesmetul grosier. Se adauga nucile prajite...

Mini tarte cu branza

In Dulciuri la 8 Iun 2013

Se intinde foaia de aluat foietaj (dezghetat in prealabil) pe masa de lucru presarata cu faina  si se pune in formele  de tarta unse cu unt si tapetate cu faina  Se trece cu merdeneaua peste margini, astfel incat sa indepartam surplusul in mod uniform. Radem sau pisam...

Reteta veche de prajitura simpla cu branza si foi de casa

In Prajituri la 3 Iun 2013

Cum se prepara  Reteta veche de prajitura simpla cu branza si foi de casa Compozitia de branza Branza se amesteca cu oul, se adauga zaharul dupa gust, zahar vanilat, coaja de lamaie si iaurt cat sa subtieze putin compozitia. Aluatul Într-un castron se bate oul cu...

Placinta cu dovleac

In Dulciuri la 31 Mai 2013

Se aseaza o foaie de placinta pe masa de lucru ,se unge cu ulei ,se acopera cu alta foaie .Se aseaza  dovleacul ras pe   3/4 din suprafata foii de placinta se presara zahar tos (aproximativ 2 linguri),se unge capatul foii unde nu am pus dovleac ,cu ulei ,se pliaza capetele si se ruleaza...

Rulouri cu telemea si chimen

In Dulciuri la 31 Mai 2013

Desfaceti cu grija foile de placinta,asezati pe o suprafata curata o foaie ,ungeti cu unt/ulei asezati deasupra alta foaie ,radeti branza telemea pe 3/4 din suprafata ,ungeti capatul neacoperit cu telemea, cu ulei ,indoiti capetele ,rulati strans -asezati ruloul obtinut in tava de copt unsa cu...

Mini tarte cu capsune

In Prajituri la 30 Mai 2013

-mixam bine oul cu zaharul si un praf de sare ,adaugam laptele si uleiul -bicarbonatul il stingem cu cateva picaturi de zeama de lamaie sau otet -praful de copt il adaugam in faina si cernem -adaugam bicarbonatul de sodiu si faina, -adaugam capsunele spalate si curatate ,omogenizam...

Chec marmorat

In Dulciuri la 25 Mai 2013

Intr-un castron se cerne faina cu praf de copt , bicarbonat de sodiu și sare . În alt castron se bat ouale cu zaharul si sarea pana se omogenizeaza . Se adauga treptat iaurtul si uleiul, se continuă mixarea până când amestecul este...

Muffins cu capsune

In Prajituri la 25 Mai 2013

Într-un castron mare, amestecati oul cu iaurtul, uleiul, și esenta de vanilie. Într-un alt castron mai  mare, se amesteca faina cu zaharul, praful de copt, bicarbonat de sodiu, și sare. Cu o spatulă de cauciuc  sau cu un tel se combina ingredientele umede în...

Fursecuri cu nuca si gem

In Dulciuri la 9 Mai 2013

-se bate untul cu zaharul pana devine pufos -se adauga galbenusul de ou si se amesteca pana se combina -se adauga faina si sarea  si se framanta bine -daca aluatul este prea moale se da la rece -se formeaza mici bilute pe care le vom trece prin albus de ou usor batut si prin nuca...

Legume la gratar in sos de rosii

In Mancaruri de post la 22 Apr 2013

-vanata si dovlecelul se taie feliute subtiri si se pun pe gratar sa se rumeneasca putin -in putin ulei se caleste usor usturoiul (atentie doar cateva secunde) se adauga rosia tocata si sucul de rosii -se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga busuiocul uscat si se mai tine cateva minute...

Copacel aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2013

-se spala bine rosia -crenvustiul se taie in bicatele de cca 1 1,5 cm -se inteapa pe o scobitoare o bucatica de crenvusti iar in capatul fiecareia adaugam cate o bucata Miez de lapte -se introduc in rosia spalata si uscata -maslinele se inteapa si ele in cate o scobitoare si se...

Pulpe de pui cu cartofi si rozmarin la cuptor

In Pui la 22 Apr 2013

Se spala bine pulpele de pui si se sterg cu un servet de hartie -se ung cu un amestec de usturoi pisat ulei ,sare si piper , se pun in tava si se dau la cuptor -se intorc  pe ambele parti sa se rumeneasac frumos -Cartofii se curata se taie se trec si ei prin si ei printr-un amestec...

Prajitura Boema

In Prajituri la 22 Apr 2013

Blatul -in albusurile batute spuma tare impreuna cu zaharul adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,faina amestecata cu cacaoa si omogenizam usor comopzitia -turnam in tava de copt compozitia obtinuta si dam la cuptor pana trece testul scobitorii. -scoatem si lasam sa se raceasca...

Crenvusti in aluat foietaj

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2013

Decongelam aluatul foietaj . taiem in fasii lungi de 6-7 cm si late de 2 cm. Fiecare crenvust va fi infasurat in aluat si pus intr-o tava  tapetata cu hartie  de copt. -se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos. -se pot  presara deasupra ,mac sau susan.

Melcisori cu branza si chimen

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2013

Se decongeleaza aluatul foietaj la temperatura camerei -branza telemea se rade ,se adauga oul  si  zaharul vanilat ,se amesteca toate ingredientele -compozitia obtinuta se untinde uniform pe toata suprafata alatului,, se preara chimen,se ruleaza strans,se taie felioare subtiri de...

Tzatziki cu sfecla rosie

In Salate la 19 Apr 2013

Se da sfecla pe razatoare. Se presara cu sare, usturoi strivit si suc de lamaie. Se amesteca usor. Se adauga iaurtul, mararul si usturoiul tocat si uleiul de masline si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga sare dupa gust.

Dovlecei a " la grec

In Mancaruri de post la 19 Apr 2013

Se   taie cuburi potrivite ca marime dovleceii. Se toaca ceapa marunt. Se incinge uleiul si se calesc  pana se inmoaie. Se adauga faina, se amesteca pana se absoarbe in ulei si se prajeste maxim 1 minut. Se adauga apa ,sare si piper Se pune capacul ...

Pizza pe blat de lipie

In Pizza la 19 Apr 2013

Se unge pe toata suprafata lipiei cu ketkup,se asaza dupa bunul plac feliile de rosii,ardeiul,maslinele si salamul pe intreaga suprafata ,se da la cuptor pentru 8-9minute. Se scoate ,se rade cascavalul ,se introduce din nou si se tine panala topirea acestuia.1-2 minute. Se serveste calda....

Chiftelute din soia Inedit

In Mancaruri de post la 18 Apr 2013

Se fierbe soia in apa cu sare aproximativ 10 minute, se lasa sa se scurga bine. Intre timp morcovul, ceapa si usturoiul se toaca marunt (se pot da pe razatoarea fina). Cartoful se paseaza bine. Soia se ia din strecuratoare si se stoarce bine sa iasa cat mai multa apa. Se amesteca cu restul...

Vinete cu cascaval si Miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2013

Punem pe gratar feliile de vanata si tinem pana  se inmoaie -calim ceapa in putin ulei,adaugam bulionul si tinem pana se inmoaie ceapa. Asezam pe o farfurie ceapa calita ,asezam alternativ feliile de vanata cu cascaval,deasupra asezam un cub Felie de lapte,bagam la cuptorul cu...

Budinca de vanilie cu Miez de lapte

In Dulciuri la 18 Apr 2013

 Ingredientele de mai sus sunt pentru 1 budinca Pregatim budinca conform retetei de aici: http://www.bucataras.ro/retete/budinca-de-vanilie-22774.html Turnam in forme individuale cat inca este fierbinte si lasam sa se raceasca Rasturnam pe o farfurie adaugam cate o lingura de...

Rosii cu Miez de lapte

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2013

Radem telemeaua ,adaugam mararul,ardeiul rosu tocat marunt,adaugam smantana cat sa lege compozitia,piperam si adaugam putina boia dulce,aomgenizam bine -scobim cu o lingura rosiile ,umplem cu compozitia de branza ,adaugam in varful fiecareia cate o bucatica de Miez de lapte ,decoram cu...

Prajitura cu biscuiti si budinca de vanilie

In Prajituri la 18 Apr 2013

Mai intai preparam budinca : -400 ml lapte +50 g zahar se vor pune la fiert...foc mic sa nu se prinda -2 oua +1 galbenus se bat putin cu 50 g zahar,se adauga amidonulsi restul de lapte -peste aceasta compozitie turnam in fir subtire laptele fiert,amestecand cu telul continuu -se...

Oua in sos de rosii

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2013

Calim ceapa si ardeul taiatmarunt in uleiul incins. Cand se inmoaie ceapa, adaugam usturoiul strivit si mai calim 1 minut. Adaugam bulionul ,condimentam cu sare ,piper si boiaua de ardei dulce, Fierbem totul la foc mediu pentru 10 minute. Se sparg ouale in sosul de rosii. Se pune...

Salata de castraveti cu telemea

In Salate la 18 Apr 2013

Se curata castravetii si ceapa si se taie rondele. Se toaca mararul si se amesteca cu castravetii. Se presara sare (tineti cont ca telemeaua e sarata) si piper dupa gust peste ele. Se adauga uleiul de masline peste ceapa marinata. Se toarna ceapa peste castraveti si se amesteca. Se...

Bombite cu rom

In Dulciuri la 18 Apr 2013

-sfaramam biscuitii cat mai fin -frecam untul si zaharul pudra ,adaugam cacaoa si nuca macinata fin,aromam compozitia cu esenta de rom dupa gust - amestecam bine Cu mainile umede formam din compozitia obtinuta mici bilute pe care le trecem prin pudra de cacao sau zahar pudra. -lasam...

Bagheta umpluta

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2013

Cantitatile si ingrediente folosite sunt in functie de marimea baghetei si de gustul fiecaruia Se rade branza cat mai fin, Se adauga salamul,ardeiul rosu,mararul toate tocate cat mai marunt ,se adauga smantana cat sa lege compozitia ,1- 2 linguri , Se omogenizeaza intreaga compozitie...

Afisate 1 - 30 din 360 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2016

Bia -2 ani

publicat la 29.07.2014

Bia...botez!

publicat la 09.05.2014

BIANCA _ELENA

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu te gândesti cu nostalgie la perioada anilor ’90, deoarece atunci a fost ultima data când ai umblat dezbracat în public.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]