Se spala caisele in mai multe ape ,
-in lipsa separatorului de coaja ce se atasaza la masina de tocat se poate folosi cutitului econom cu care vom curata pielita caiselor (sau scufundate cateva secunde in apa clocotita si trecute prin jet de apa rece ) ,se scot samburii ,se pun intr-o...
Mixam bine zaharul cu ouale si putina sare, pana cand compozitia -si dubleaza volumul
-adaugam rand pe rand uleiul ,iaurtul , si zeama de lamaie,mixam dupa fiecare
-cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in copozitia de mai sus
-adaugam ciocolata tocata bucatele mai...
Tai rosii, castraveti, ardei gras, in bucati mai mari, taraneste,intr-un castron
-ceapa se taie solzisori subtiri
-branza se taie in cubulete si se adauga si ea alaturi de celelalte legume ,adaugam si cateva masline
-se face un dressing din ulei de masline, sare, piper, zeama...
Intr-un bol se pune făină, zahăr, praf de copt,bicarbonat de sodiu, sare si scortisoara ,se amesteca pana se ccombina , apoi se adaugă uleiul (reteta originala contine unt).Se amesteca pana până când compozitia capata aspectul de pesmetul grosier. Se adauga nucile prajite...
Se intinde foaia de aluat foietaj (dezghetat in prealabil) pe masa de lucru presarata cu faina si se pune in formele de tarta unse cu unt si tapetate cu faina
Se trece cu merdeneaua peste margini, astfel incat sa indepartam surplusul in mod uniform.
Radem sau pisam...
Cum se prepara Reteta veche de prajitura simpla cu branza si foi de casa
Compozitia de branza
Branza se amesteca cu oul, se adauga zaharul dupa gust, zahar vanilat, coaja de lamaie si iaurt cat sa subtieze putin compozitia.
Aluatul
Într-un castron se bate oul cu...
Se aseaza o foaie de placinta pe masa de lucru ,se unge cu ulei ,se acopera cu alta foaie .Se aseaza dovleacul ras pe 3/4 din suprafata foii de placinta se presara zahar tos (aproximativ 2 linguri),se unge capatul foii unde nu am pus dovleac ,cu ulei ,se pliaza capetele si se ruleaza...
Desfaceti cu grija foile de placinta,asezati pe o suprafata curata o foaie ,ungeti cu unt/ulei asezati deasupra alta foaie ,radeti branza telemea pe 3/4 din suprafata ,ungeti capatul neacoperit cu telemea, cu ulei ,indoiti capetele ,rulati strans
-asezati ruloul obtinut in tava de copt unsa cu...
-mixam bine oul cu zaharul si un praf de sare ,adaugam laptele si uleiul
-bicarbonatul il stingem cu cateva picaturi de zeama de lamaie sau otet
-praful de copt il adaugam in faina si cernem
-adaugam bicarbonatul de sodiu si faina,
-adaugam capsunele spalate si curatate ,omogenizam...
Intr-un castron se cerne faina cu praf de copt , bicarbonat de sodiu și sare .
În alt castron se bat ouale cu zaharul si sarea pana se omogenizeaza . Se adauga treptat iaurtul si uleiul, se continuă mixarea până când amestecul este...
Într-un castron mare, amestecati oul cu iaurtul, uleiul, și esenta de vanilie.
Într-un alt castron mai mare, se amesteca faina cu zaharul, praful de copt, bicarbonat de sodiu, și sare. Cu o spatulă de cauciuc sau cu un tel se combina ingredientele umede în...
-se bate untul cu zaharul pana devine pufos
-se adauga galbenusul de ou si se amesteca pana se combina
-se adauga faina si sarea si se framanta bine
-daca aluatul este prea moale se da la rece
-se formeaza mici bilute pe care le vom trece prin albus de ou usor batut si prin nuca...
-vanata si dovlecelul se taie feliute subtiri si se pun pe gratar sa se rumeneasca putin
-in putin ulei se caleste usor usturoiul (atentie doar cateva secunde) se adauga rosia tocata si sucul de rosii
-se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga busuiocul uscat si se mai tine cateva minute...
-se spala bine rosia
-crenvustiul se taie in bicatele de cca 1 1,5 cm
-se inteapa pe o scobitoare o bucatica de crenvusti iar in capatul fiecareia adaugam cate o bucata Miez de lapte
-se introduc in rosia spalata si uscata
-maslinele se inteapa si ele in cate o scobitoare si se...
Se spala bine pulpele de pui si se sterg cu un servet de hartie
-se ung cu un amestec de usturoi pisat ulei ,sare si piper , se pun in tava si se dau la cuptor
-se intorc pe ambele parti sa se rumeneasac frumos
-Cartofii se curata se taie se trec si ei prin si ei printr-un amestec...
Blatul
-in albusurile batute spuma tare impreuna cu zaharul adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,faina amestecata cu cacaoa si omogenizam usor comopzitia
-turnam in tava de copt compozitia obtinuta si dam la cuptor pana trece testul scobitorii.
-scoatem si lasam sa se raceasca...
Decongelam aluatul foietaj . taiem in fasii lungi de 6-7 cm si late de 2 cm. Fiecare crenvust va fi infasurat in aluat si pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
-se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos.
-se pot presara deasupra ,mac sau susan.
Se decongeleaza aluatul foietaj la temperatura camerei
-branza telemea se rade ,se adauga oul si zaharul vanilat ,se amesteca toate ingredientele
-compozitia obtinuta se untinde uniform pe toata suprafata alatului,, se preara chimen,se ruleaza strans,se taie felioare subtiri de...
Se da sfecla pe razatoare. Se presara cu sare, usturoi strivit si suc de lamaie. Se amesteca usor.
Se adauga iaurtul, mararul si usturoiul tocat si uleiul de masline si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga sare dupa gust.
Se taie cuburi potrivite ca marime dovleceii. Se toaca ceapa marunt.
Se incinge uleiul si se calesc pana se inmoaie.
Se adauga faina, se amesteca pana se absoarbe in ulei si se prajeste maxim 1 minut.
Se adauga apa ,sare si piper
Se pune capacul ...
Se unge pe toata suprafata lipiei cu ketkup,se asaza dupa bunul plac feliile de rosii,ardeiul,maslinele si salamul pe intreaga suprafata ,se da la cuptor pentru 8-9minute.
Se scoate ,se rade cascavalul ,se introduce din nou si se tine panala topirea acestuia.1-2 minute.
Se serveste calda....
Se fierbe soia in apa cu sare aproximativ 10 minute, se lasa sa se scurga bine.
Intre timp morcovul, ceapa si usturoiul se toaca marunt (se pot da pe razatoarea fina). Cartoful se paseaza bine. Soia se ia din strecuratoare si se stoarce bine sa iasa cat mai multa apa. Se amesteca cu restul...
Punem pe gratar feliile de vanata si tinem pana se inmoaie
-calim ceapa in putin ulei,adaugam bulionul si tinem pana se inmoaie ceapa.
Asezam pe o farfurie ceapa calita ,asezam alternativ feliile de vanata cu cascaval,deasupra asezam un cub Felie de lapte,bagam la cuptorul cu...
Ingredientele de mai sus sunt pentru 1 budinca
Pregatim budinca conform retetei de aici: http://www.bucataras.ro/retete/budinca-de-vanilie-22774.html
Turnam in forme individuale cat inca este fierbinte si lasam sa se raceasca
Rasturnam pe o farfurie adaugam cate o lingura de...
Radem telemeaua ,adaugam mararul,ardeiul rosu tocat marunt,adaugam smantana cat sa lege compozitia,piperam si adaugam putina boia dulce,aomgenizam bine
-scobim cu o lingura rosiile ,umplem cu compozitia de branza ,adaugam in varful fiecareia cate o bucatica de Miez de lapte ,decoram cu...
Mai intai preparam budinca :
-400 ml lapte +50 g zahar se vor pune la fiert...foc mic sa nu se prinda
-2 oua +1 galbenus se bat putin cu 50 g zahar,se adauga amidonulsi restul de lapte
-peste aceasta compozitie turnam in fir subtire laptele fiert,amestecand cu telul continuu
-se...
Calim ceapa si ardeul taiatmarunt in uleiul incins. Cand se inmoaie ceapa, adaugam usturoiul strivit si mai calim 1 minut.
Adaugam bulionul ,condimentam cu sare ,piper si boiaua de ardei dulce,
Fierbem totul la foc mediu pentru 10 minute.
Se sparg ouale in sosul de rosii. Se pune...
Se curata castravetii si ceapa si se taie rondele. Se toaca mararul si se amesteca cu castravetii. Se presara sare (tineti cont ca telemeaua e sarata) si piper dupa gust peste ele.
Se adauga uleiul de masline peste ceapa marinata. Se toarna ceapa peste castraveti si se amesteca.
Se...
-sfaramam biscuitii cat mai fin
-frecam untul si zaharul pudra ,adaugam cacaoa si nuca macinata fin,aromam compozitia cu esenta de rom dupa gust
- amestecam bine
Cu mainile umede formam din compozitia obtinuta mici bilute pe care le trecem prin pudra de cacao sau zahar pudra.
-lasam...
Cantitatile si ingrediente folosite sunt in functie de marimea baghetei si de gustul fiecaruia
Se rade branza cat mai fin,
Se adauga salamul,ardeiul rosu,mararul toate tocate cat mai marunt ,se adauga smantana cat sa lege compozitia ,1- 2 linguri ,
Se omogenizeaza intreaga compozitie...
Nectar din caise
Se spala caisele in mai multe ape , -in lipsa separatorului de coaja ce se atasaza la masina de tocat se poate folosi cutitului econom cu care vom curata pielita caiselor (sau scufundate cateva secunde in apa clocotita si trecute prin jet de apa rece ) ,se scot samburii ,se pun intr-o...
Chec cu iaurt si ciocolata
Mixam bine zaharul cu ouale si putina sare, pana cand compozitia -si dubleaza volumul -adaugam rand pe rand uleiul ,iaurtul , si zeama de lamaie,mixam dupa fiecare -cernem faina impreuna cu praful de copt si o adaugam in copozitia de mai sus -adaugam ciocolata tocata bucatele mai...
Salata de vara
Tai rosii, castraveti, ardei gras, in bucati mai mari, taraneste,intr-un castron -ceapa se taie solzisori subtiri -branza se taie in cubulete si se adauga si ea alaturi de celelalte legume ,adaugam si cateva masline -se face un dressing din ulei de masline, sare, piper, zeama...
Chec cu nuci si stafide
Intr-un bol se pune făină, zahăr, praf de copt,bicarbonat de sodiu, sare si scortisoara ,se amesteca pana se ccombina , apoi se adaugă uleiul (reteta originala contine unt).Se amesteca pana până când compozitia capata aspectul de pesmetul grosier. Se adauga nucile prajite...
Mini tarte cu branza
Se intinde foaia de aluat foietaj (dezghetat in prealabil) pe masa de lucru presarata cu faina si se pune in formele de tarta unse cu unt si tapetate cu faina Se trece cu merdeneaua peste margini, astfel incat sa indepartam surplusul in mod uniform. Radem sau pisam...
Reteta veche de prajitura simpla cu branza si foi de casa
Cum se prepara Reteta veche de prajitura simpla cu branza si foi de casa Compozitia de branza Branza se amesteca cu oul, se adauga zaharul dupa gust, zahar vanilat, coaja de lamaie si iaurt cat sa subtieze putin compozitia. Aluatul Într-un castron se bate oul cu...
Placinta cu dovleac
Se aseaza o foaie de placinta pe masa de lucru ,se unge cu ulei ,se acopera cu alta foaie .Se aseaza dovleacul ras pe 3/4 din suprafata foii de placinta se presara zahar tos (aproximativ 2 linguri),se unge capatul foii unde nu am pus dovleac ,cu ulei ,se pliaza capetele si se ruleaza...
Rulouri cu telemea si chimen
Desfaceti cu grija foile de placinta,asezati pe o suprafata curata o foaie ,ungeti cu unt/ulei asezati deasupra alta foaie ,radeti branza telemea pe 3/4 din suprafata ,ungeti capatul neacoperit cu telemea, cu ulei ,indoiti capetele ,rulati strans -asezati ruloul obtinut in tava de copt unsa cu...
Mini tarte cu capsune
-mixam bine oul cu zaharul si un praf de sare ,adaugam laptele si uleiul -bicarbonatul il stingem cu cateva picaturi de zeama de lamaie sau otet -praful de copt il adaugam in faina si cernem -adaugam bicarbonatul de sodiu si faina, -adaugam capsunele spalate si curatate ,omogenizam...
Chec marmorat
Intr-un castron se cerne faina cu praf de copt , bicarbonat de sodiu și sare . În alt castron se bat ouale cu zaharul si sarea pana se omogenizeaza . Se adauga treptat iaurtul si uleiul, se continuă mixarea până când amestecul este...
Muffins cu capsune
Într-un castron mare, amestecati oul cu iaurtul, uleiul, și esenta de vanilie. Într-un alt castron mai mare, se amesteca faina cu zaharul, praful de copt, bicarbonat de sodiu, și sare. Cu o spatulă de cauciuc sau cu un tel se combina ingredientele umede în...
Fursecuri cu nuca si gem
-se bate untul cu zaharul pana devine pufos -se adauga galbenusul de ou si se amesteca pana se combina -se adauga faina si sarea si se framanta bine -daca aluatul este prea moale se da la rece -se formeaza mici bilute pe care le vom trece prin albus de ou usor batut si prin nuca...
Legume la gratar in sos de rosii
-vanata si dovlecelul se taie feliute subtiri si se pun pe gratar sa se rumeneasca putin -in putin ulei se caleste usor usturoiul (atentie doar cateva secunde) se adauga rosia tocata si sucul de rosii -se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga busuiocul uscat si se mai tine cateva minute...
Copacel aperitiv
-se spala bine rosia -crenvustiul se taie in bicatele de cca 1 1,5 cm -se inteapa pe o scobitoare o bucatica de crenvusti iar in capatul fiecareia adaugam cate o bucata Miez de lapte -se introduc in rosia spalata si uscata -maslinele se inteapa si ele in cate o scobitoare si se...
Pulpe de pui cu cartofi si rozmarin la cuptor
Se spala bine pulpele de pui si se sterg cu un servet de hartie -se ung cu un amestec de usturoi pisat ulei ,sare si piper , se pun in tava si se dau la cuptor -se intorc pe ambele parti sa se rumeneasac frumos -Cartofii se curata se taie se trec si ei prin si ei printr-un amestec...
Prajitura Boema
Blatul -in albusurile batute spuma tare impreuna cu zaharul adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul,faina amestecata cu cacaoa si omogenizam usor comopzitia -turnam in tava de copt compozitia obtinuta si dam la cuptor pana trece testul scobitorii. -scoatem si lasam sa se raceasca...
Crenvusti in aluat foietaj
Decongelam aluatul foietaj . taiem in fasii lungi de 6-7 cm si late de 2 cm. Fiecare crenvust va fi infasurat in aluat si pus intr-o tava tapetata cu hartie de copt. -se ung cu ou si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos. -se pot presara deasupra ,mac sau susan.
Melcisori cu branza si chimen
Se decongeleaza aluatul foietaj la temperatura camerei -branza telemea se rade ,se adauga oul si zaharul vanilat ,se amesteca toate ingredientele -compozitia obtinuta se untinde uniform pe toata suprafata alatului,, se preara chimen,se ruleaza strans,se taie felioare subtiri de...
Tzatziki cu sfecla rosie
Se da sfecla pe razatoare. Se presara cu sare, usturoi strivit si suc de lamaie. Se amesteca usor. Se adauga iaurtul, mararul si usturoiul tocat si uleiul de masline si se amesteca pana la omogenizare. Se adauga sare dupa gust.
Dovlecei a " la grec
Se taie cuburi potrivite ca marime dovleceii. Se toaca ceapa marunt. Se incinge uleiul si se calesc pana se inmoaie. Se adauga faina, se amesteca pana se absoarbe in ulei si se prajeste maxim 1 minut. Se adauga apa ,sare si piper Se pune capacul ...
Pizza pe blat de lipie
Se unge pe toata suprafata lipiei cu ketkup,se asaza dupa bunul plac feliile de rosii,ardeiul,maslinele si salamul pe intreaga suprafata ,se da la cuptor pentru 8-9minute. Se scoate ,se rade cascavalul ,se introduce din nou si se tine panala topirea acestuia.1-2 minute. Se serveste calda....
Chiftelute din soia Inedit
Se fierbe soia in apa cu sare aproximativ 10 minute, se lasa sa se scurga bine. Intre timp morcovul, ceapa si usturoiul se toaca marunt (se pot da pe razatoarea fina). Cartoful se paseaza bine. Soia se ia din strecuratoare si se stoarce bine sa iasa cat mai multa apa. Se amesteca cu restul...
Vinete cu cascaval si Miez de lapte
Punem pe gratar feliile de vanata si tinem pana se inmoaie -calim ceapa in putin ulei,adaugam bulionul si tinem pana se inmoaie ceapa. Asezam pe o farfurie ceapa calita ,asezam alternativ feliile de vanata cu cascaval,deasupra asezam un cub Felie de lapte,bagam la cuptorul cu...
Budinca de vanilie cu Miez de lapte
Ingredientele de mai sus sunt pentru 1 budinca Pregatim budinca conform retetei de aici: http://www.bucataras.ro/retete/budinca-de-vanilie-22774.html Turnam in forme individuale cat inca este fierbinte si lasam sa se raceasca Rasturnam pe o farfurie adaugam cate o lingura de...
Rosii cu Miez de lapte
Radem telemeaua ,adaugam mararul,ardeiul rosu tocat marunt,adaugam smantana cat sa lege compozitia,piperam si adaugam putina boia dulce,aomgenizam bine -scobim cu o lingura rosiile ,umplem cu compozitia de branza ,adaugam in varful fiecareia cate o bucatica de Miez de lapte ,decoram cu...
Prajitura cu biscuiti si budinca de vanilie
Mai intai preparam budinca : -400 ml lapte +50 g zahar se vor pune la fiert...foc mic sa nu se prinda -2 oua +1 galbenus se bat putin cu 50 g zahar,se adauga amidonulsi restul de lapte -peste aceasta compozitie turnam in fir subtire laptele fiert,amestecand cu telul continuu -se...
Oua in sos de rosii
Calim ceapa si ardeul taiatmarunt in uleiul incins. Cand se inmoaie ceapa, adaugam usturoiul strivit si mai calim 1 minut. Adaugam bulionul ,condimentam cu sare ,piper si boiaua de ardei dulce, Fierbem totul la foc mediu pentru 10 minute. Se sparg ouale in sosul de rosii. Se pune...
Salata de castraveti cu telemea
Se curata castravetii si ceapa si se taie rondele. Se toaca mararul si se amesteca cu castravetii. Se presara sare (tineti cont ca telemeaua e sarata) si piper dupa gust peste ele. Se adauga uleiul de masline peste ceapa marinata. Se toarna ceapa peste castraveti si se amesteca. Se...
Bombite cu rom
-sfaramam biscuitii cat mai fin -frecam untul si zaharul pudra ,adaugam cacaoa si nuca macinata fin,aromam compozitia cu esenta de rom dupa gust - amestecam bine Cu mainile umede formam din compozitia obtinuta mici bilute pe care le trecem prin pudra de cacao sau zahar pudra. -lasam...
Bagheta umpluta
Cantitatile si ingrediente folosite sunt in functie de marimea baghetei si de gustul fiecaruia Se rade branza cat mai fin, Se adauga salamul,ardeiul rosu,mararul toate tocate cat mai marunt ,se adauga smantana cat sa lege compozitia ,1- 2 linguri , Se omogenizeaza intreaga compozitie...