publicat la 16.09.2021
publicat la 16.09.2021
publicat la 24.01.2021
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Cum pastram tartufo?
Borcanul se spala foarte bine si se lasa sa se usuce. Bucatiile se curata foarte bine si se lasa sa se usuce. Se pot pune in bucati de hartie, intr-un borcan, dar trebuie verificat mereu ca hartia sa fie uscata. Se pot de altfel si congela in bucati de hartie. Eu am folosit alta...
Sfecla rosie in otet
Sfecla se curata de coaja si se taie cuburi sau fiecare cum doreste. Se pun in borcane curate, spalate si uscate in cuptor. Intre sfecla se pun si feliile de hrean, boabele de mustar si piper. Intr-o cratita se pune otetul, apa, zaharul, sarea si foile de dafin la fiert. Cand da in...
Zacusca de fasole
Fasolea se lasa peste noapte in apa,iar a doua zi se pune la fiert,se schimba cele trei ape si se lasa pana fierbe bine. Ceapa se taie bucati si se pune in robotul de bucatarie,se paseaza marunt. Ardeii kapia se coc pe gratar,se curata de pielite si de samburi si se pun tot in robotul de...
Zacusca de vinete 2
Ceapa se toaca marunt si se pune iintr-o cratita mare impreuna cu uleiul la fiert.Se acopera cu un capac,se amesteca din cand in cand,se fierbe cam o ora jumatate. Vinetele,ardeii kapia si gogosarii se coc pe gratar,se curata de coaja si se dau prin masina de tocat. Se pun intr-o oala...
Detoxifiant de sfecla
Sfecla se curata de coaja si se taie bucati.Morcovul il curatam si il taiem rondele. Ingredientele se pun in robotul de bucatarie,se adauga sarea si piperul.Se mixeaza totul bine,daca pasta este prea groasa se mai adauga apa. Rezultatul ar trebui sa fie un suc,mie mi-a iesit o pasta...
Dulceata de ardei iute
Ardeii se pun intr-un vas cu apa rece, se spala bine si se incepe curatarea lor de nervuri si seminte. Se taie in bucati mai mici si se pun in robotul de bucatarie (al meu nu marunteste asa de bine). Intr-o oala se pune otetul impreuna cu zaharul pe foc. Cand se formeaza un sirop se adauga...
Pasta de leustean
Se curata frunzele de pe firul de leustean si se pun intr-un castron mare cu apa. Se clatesc bine si se baga in robotul de bucatarie,impreuna cu sarea si 2 linguri de ulei de masline. Se mixeaza bine,pana devine totul o pasta.Se umple borcanul(iese un borcanel de 250 g cred ca e).Deasupra...
Telemea in ulei de masline
Telemeaua de vaca se taie cuburi potrivite(nu foarte mici),se pun intr-un castron,se adauga condimentele deasupra,dupa care le punem intr-un borcan. Se toarna ulei de masline,boabele de piper,si restul de condimente care le-am enumerat mai sus. Se infileteaza bine,se lasa la macerat timp de...
Castraveti in otet
Se clatesc castravetii sub jet de apa rece. Pe fundul borcanului se pun 2-3 foi de dafin, se aseaza castravetii, punem rondele de ceapa si morcov, adaugam boabe de mustar si piper, deasupra punem frunzele de marar. Intr-o oala se pun 2 l apa, 1 l de otet, sarea si zaharul si se pune pe foc....
Gogonele murate
Se spala gogonelele sub jet de apa rece. Se aseaza intr-un bidon de plastic de 5 l. Intre ele se pun rondele de ceapa si fasii de morcov, de hrean si feliute de telina si feliute de usturoi. Deasupra punem si frunzele de telina. Intr-o oala se pun 3 l jumatate de apa, adaugam 3 linguri si...
Zacusca
Ceapa se curata si se da toata prin robotul de bucatarie,o maruntim bine si o punem intr-o oala cu 1 litru de ulei si o lasam la foc mic timp de 1 ora jumate.Intre timp se coc vinetele,ardeii kapia si gogosarii.Ardeii kapia si gogosarii se pun intr-o oala,punem sare si se acopera cu un capac.Se...
Mure la congelator
Dintr-un kilogram de mure ies cam 3-4 pungute.Se spala bine cu apa rece, care sunt stricate se arunca si se lasa intr-o sita la uscat cateva ore, dupa care cu o lingura se pune in pungi cate 2-300 de grame (fiecare cat doreste) si se baga la congelator.
Tarhon in otet
Tarhonul se taie fasii medii(nici prea mici,nici mari,se mai marunteste cand se pune la mancare).Se pune intr-un castron,se pune sare si se lasa 3-4 ore.Se pune intr-un borcan tarhonul si se umple cu otet,se inchide bine si se lasa la rece