Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat nelipicios , daca mai e nevoie mai adaugam fie frisca lichida daca e prea vartoasa coca fie faina daca e prea moale. punem vasul acoperit cu folie de plastic la frigider pt 1-2 ore.
apoi punem ulei la incins ca pt gogosi si...
biscuiti labute: albusurile se bat spuma tare pe baie de aburi. untul se freaca cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
omogenizam cu o spatula cele 2 compozitii de albusuri spuma si de unt. faina o punem in ploaie si omogenizam. punem intr-un sprit si spritam pe o hartie de copt unsa in...
BLatul il gasiti la reteta : rulada cu spuma de ciocolata alba
umplutura: ciocolata o topim impreuna cu laptele dulce. crema de branza o frecam cu zaharul pudra apoi punem cae putina ciocolata topita. dam la rece vreo 30 min si apoi umplem blatul de rulada. spritam cu ciocolata alba si...
Aluat: albusurile batute spuma tare cu zaharul , adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine. faina o amestecam cu amidonul si le cernem deasupra. amestecam cu o spatula usor de sus in jos . daca facem varianta cu cacao amestecam cacaoa cu apa fierbinte si punem peste compozitia de albusuri....
Pune frisca intr-un vas pe foc si pana sa fiarba, da-o deoparte. Intr-un castronel, pune 300 g. ciocolata cu lapte(adica 3 bucati) si toarna deasupra frisca fierbinte.
Amesteci pana se dizolva bine si imparti compozitia in 2 intr-una pune ness-ul si whiscki si in cealalata coaja de...
Blatul: Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, mixand in continuare pana devin tari.
Apoi adaugam apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si amestecam cu o lingura, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile.
Apoi se adauga cate putin din faina amestecata cu cacao, omogenizand...
Se unge o tava de 25/30 cm cu putin unt si se tapeteaza cu faia.
Intr-un bol se freaca galbenusurile cu 1 pahar de zahar pana se albesc. adaugam apoi esenta , cacao si faina cernute si omogenizam apoi se toarna in tava. Albusurile le batem spuma tare adaugam si restul de zahar (1/2 pahar) si...
Toate ingredientele se omogenizeaza bine si se lasa sa se odihneasca vreo 20-30 min. Apoi intr-o tigaie teflonata sau speciala de clatite o incingem bine punem cate putin unt si apoi coca cu polonicul. Lasam sa se prajeasca pe ambele parti apoi le umplem cu ce dorim. Eu le-am umplut cu dulceata...
Ouale se bat cu zaharul bine si subtiem cu laptele. Compozitia o fierbem la foc mic pana se ingroasa . Se da la rece.
Intre timp pregatim zaharul caramel astfel: se topeste zaharul pana se obtine o culoare maronie, se stinge cu laptele pt caramel si se mai fierbe pana se topeste zaharul. Se da...
Nucile le curatam de coji, se pun intr-o tava pe care o introducem in cuptor, unde se lasa cam 10 min la foc mijlociu cu usa cuptorului deschisa. Nucile nu trebuie sa se rumeneasca ci decat sa se prajeasca f putin. Se freaca apoi intre palme ca sa pice toata coaja si o macinam.
Intr-o cratita...
Cele 10-12 linguri zahar se pun intr-o cratita si se caramelizeaza; atentie sa nu se arda, si se captuseste fundul si peretii cratitei. Se lasa la racit.
trecem la framantarea aluatului: intr.un castron se cerne faina, se pun ouale, un varf de sare si aromele.
Separat drojdia se dizolva in...
Ingredientele pt blat se omogenizeaza bine cu mixerul sau cu telul si apoi se coc in forma speciala unsa in prealabil cu putin ulei si incinsa f bine.
Crema se pune la alegere eu am folosit niste prafuri pt crema de vanilie de la patiserie, insa cel mai bine e sa preparam cremele in casa sunt...
Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana, branzica dulce, zaharul, esenta rom, stafidele, zaharul vanilat. Se ung cu unt topit, una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza si se intinde uniform pe toata foaia. Faci la fel...
Foietajul se scoate de la frigider si se lasa la temperatura camerei.
Intre timp curatam merele de coaja si le taiem cubulete mici sau se pot da pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita pe foc mic cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Le lasam la calit vreo 20-25 minute, pana se...
Foile de placinta se lasa la temperatura camerei.
Branza dulce se amesteca cu branza telemea rasa, ouale, zaharul , zaharul vanilat, esenta de rom si stafidele dupa preferinta.
Se trece la asamblare astfel: se topeste margarina si se unge tava apoi se pun foile de placinta si se ung...
Merele se curata de coaja si seminte si se lasa intregi sau jumatati -dupa preferinta
Se pun merele intr.o cratita cu cele 150 gr zahar si untul taiat cubulete.
Se dau la cuptor pana zaharul si untul se topesc si formeaza un sirop gros si merele se inmoaie.
intre timp facem aluatul de...
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul apoi adaugam , pe rand, galbenusurile si uleiul. Punem faina cernuta putin cate putin si amestecam usor cu o spatula. Impartim compozitia in doua si intr.o parte punem cacao.
Intr.o tava de chec mai mare punem hartie de copt si punem cu lingura...
Blatul:
Faina, untul, margarina, se omogenizeaza bine, dar fara sa se insiste prea mult, apoi se adauga zaharul si oul. La sfarsit adaugam apa rece si se framanta aluatul pana devine o bila legata, daca mai e nevoie se mai adauga apa rece cu lingura esalonat. apoi se pune coca intr.o folie...
Se scot foile de placinta de la rece, se lasa cateva minute la temperatura camerei. Margarina se pune la topit la foc mic.
Nucile macinate se amesteca cu 300 gr din zahar, praful de sare,zaharul vanilat, 4-5 linguri de apa recesi coaja de lamaie. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta si...
Blat:
Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat zaharul si se continua mixarea. urmeaza adaugate galbenusurile treptat. Faina se omogenizeaza cu amidonul si praful de copt apoi se trec prin sita. se adauga in compozitia de albusuri si se...
Tiramisu reţetă cu frisca
Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit.
Frisca lichida trebuie sa stea la frigider cel putin cateva ore inainte de a fi batuta cu mixerul.
Galbenusurile le frecam cu zaharul pudra si putina sare pana devin...
Se poate folosi la framantare si masina de paine.
Pentru framantare manuala se procedeaza asa: in putin lapte caldut se dizolva drojdia si se pune putina faina, se lasa la crescut. Intr.un vas se bat ouale, se adauga faina si se incepe framantarea adaugandu-se treptat laptele caldut in care...
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat cam 10 minute pana se albesc. Se adauga cate o lingura de pesmet si se omogenizeaza bine.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza in compozitia de galbenusuri. La final se amesteca coaja de portocala sau...
Salam de biscuiti reteta
Apa, zaharul si cacaoa se fierb , se adauga rahatul , stafidele (puse in prealabil la macerat in putin alcool la alegere), untul si se amesteca bine.
Dupa cateva clocote se ia de pe foc si se adauga esenta de rom si biscuitii si optional nuca de cocos.
Se...
Ingredientele de mai sus (fara fructe) se omogenizeaza foarte bine cu telul.
Intr.o tava de tarta, tapetata cu unt si faina se pune compozitia omogenizata.
Se pun deasupra fructele , spalate si taiate jumatati.
Se coace in cuptorul preincalzit, e gata cand trece testul scobitorii....
Pentru ciocolata de casa: Apa si zaharul se fierb 8 minute apoi se adauga margarina si cacao. Se amesteca cu telul pana se omogenizeaza bine si se mai fierbe putin.
Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga laptele praf, se omogenizeaza bine pana la incorporarea laptelui praf. adaugam...
Crantanele
Amestecam toate ingredientele si framantam pana obtinem un aluat nelipicios , daca mai e nevoie mai adaugam fie frisca lichida daca e prea vartoasa coca fie faina daca e prea moale. punem vasul acoperit cu folie de plastic la frigider pt 1-2 ore. apoi punem ulei la incins ca pt gogosi si...
Labute de pisica cu crema de ciocolata
biscuiti labute: albusurile se bat spuma tare pe baie de aburi. untul se freaca cu zaharul pudra si zaharul vanilat. omogenizam cu o spatula cele 2 compozitii de albusuri spuma si de unt. faina o punem in ploaie si omogenizam. punem intr-un sprit si spritam pe o hartie de copt unsa in...
Rulada cu ciocolata cu lapte
BLatul il gasiti la reteta : rulada cu spuma de ciocolata alba umplutura: ciocolata o topim impreuna cu laptele dulce. crema de branza o frecam cu zaharul pudra apoi punem cae putina ciocolata topita. dam la rece vreo 30 min si apoi umplem blatul de rulada. spritam cu ciocolata alba si...
Rulada cu spuma de ciocolata alba
Aluat: albusurile batute spuma tare cu zaharul , adaugam galbenusurile pe rand si mixam bine. faina o amestecam cu amidonul si le cernem deasupra. amestecam cu o spatula usor de sus in jos . daca facem varianta cu cacao amestecam cacaoa cu apa fierbinte si punem peste compozitia de albusuri....
Bomboane ciocolatoase
Pune frisca intr-un vas pe foc si pana sa fiarba, da-o deoparte. Intr-un castronel, pune 300 g. ciocolata cu lapte(adica 3 bucati) si toarna deasupra frisca fierbinte. Amesteci pana se dizolva bine si imparti compozitia in 2 intr-una pune ness-ul si whiscki si in cealalata coaja de...
Tort Amandina
Blatul: Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, mixand in continuare pana devin tari. Apoi adaugam apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si amestecam cu o lingura, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile. Apoi se adauga cate putin din faina amestecata cu cacao, omogenizand...
Prajitura cu cocos si ciocolata
Se unge o tava de 25/30 cm cu putin unt si se tapeteaza cu faia. Intr-un bol se freaca galbenusurile cu 1 pahar de zahar pana se albesc. adaugam apoi esenta , cacao si faina cernute si omogenizam apoi se toarna in tava. Albusurile le batem spuma tare adaugam si restul de zahar (1/2 pahar) si...
Clatite cu diverse umpluturi
Toate ingredientele se omogenizeaza bine si se lasa sa se odihneasca vreo 20-30 min. Apoi intr-o tigaie teflonata sau speciala de clatite o incingem bine punem cate putin unt si apoi coca cu polonicul. Lasam sa se prajeasca pe ambele parti apoi le umplem cu ce dorim. Eu le-am umplut cu dulceata...
Inghetata Caramel
Ouale se bat cu zaharul bine si subtiem cu laptele. Compozitia o fierbem la foc mic pana se ingroasa . Se da la rece. Intre timp pregatim zaharul caramel astfel: se topeste zaharul pana se obtine o culoare maronie, se stinge cu laptele pt caramel si se mai fierbe pana se topeste zaharul. Se da...
Alvita cu miere
Nucile le curatam de coji, se pun intr-o tava pe care o introducem in cuptor, unde se lasa cam 10 min la foc mijlociu cu usa cuptorului deschisa. Nucile nu trebuie sa se rumeneasca ci decat sa se prajeasca f putin. Se freaca apoi intre palme ca sa pice toata coaja si o macinam. Intr-o cratita...
Cozonac Rosenkranz
Cele 10-12 linguri zahar se pun intr-o cratita si se caramelizeaza; atentie sa nu se arda, si se captuseste fundul si peretii cratitei. Se lasa la racit. trecem la framantarea aluatului: intr.un castron se cerne faina, se pun ouale, un varf de sare si aromele. Separat drojdia se dizolva in...
Faguri
Ingredientele pt blat se omogenizeaza bine cu mixerul sau cu telul si apoi se coc in forma speciala unsa in prealabil cu putin ulei si incinsa f bine. Crema se pune la alegere eu am folosit niste prafuri pt crema de vanilie de la patiserie, insa cel mai bine e sa preparam cremele in casa sunt...
Placinta dobrogeana modificata
Branza rasa se amesteca cu 300 g de smantana, branzica dulce, zaharul, esenta rom, stafidele, zaharul vanilat. Se ung cu unt topit, una cate una, doua sau trei foi de placinta, care se suprapun si deasupra se pune o parte din amestecul de branza si se intinde uniform pe toata foaia. Faci la fel...
Strudel cu mere
Foietajul se scoate de la frigider si se lasa la temperatura camerei. Intre timp curatam merele de coaja si le taiem cubulete mici sau se pot da pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita pe foc mic cu zaharul, zaharul vanilat si scortisoara. Le lasam la calit vreo 20-25 minute, pana se...
Placinta cu branza dulce-sarata
Foile de placinta se lasa la temperatura camerei. Branza dulce se amesteca cu branza telemea rasa, ouale, zaharul , zaharul vanilat, esenta de rom si stafidele dupa preferinta. Se trece la asamblare astfel: se topeste margarina si se unge tava apoi se pun foile de placinta si se ung...
Tort de mere
Merele se curata de coaja si seminte si se lasa intregi sau jumatati -dupa preferinta Se pun merele intr.o cratita cu cele 150 gr zahar si untul taiat cubulete. Se dau la cuptor pana zaharul si untul se topesc si formeaza un sirop gros si merele se inmoaie. intre timp facem aluatul de...
Pandispan tigrat
Albusurile se bat spuma tare cu zaharul apoi adaugam , pe rand, galbenusurile si uleiul. Punem faina cernuta putin cate putin si amestecam usor cu o spatula. Impartim compozitia in doua si intr.o parte punem cacao. Intr.o tava de chec mai mare punem hartie de copt si punem cu lingura...
Tarta cu crema ganache si dulceata de portocale amare
Blatul: Faina, untul, margarina, se omogenizeaza bine, dar fara sa se insiste prea mult, apoi se adauga zaharul si oul. La sfarsit adaugam apa rece si se framanta aluatul pana devine o bila legata, daca mai e nevoie se mai adauga apa rece cu lingura esalonat. apoi se pune coca intr.o folie...
Baclava
Se scot foile de placinta de la rece, se lasa cateva minute la temperatura camerei. Margarina se pune la topit la foc mic. Nucile macinate se amesteca cu 300 gr din zahar, praful de sare,zaharul vanilat, 4-5 linguri de apa recesi coaja de lamaie. Se amesteca bine pana se formeaza o pasta si...
Prajitura cu visine si frisca
Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat zaharul si se continua mixarea. urmeaza adaugate galbenusurile treptat. Faina se omogenizeaza cu amidonul si praful de copt apoi se trec prin sita. se adauga in compozitia de albusuri si se...
Tiramisu reţetă cu frisca
Tiramisu reţetă cu frisca Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca lichida trebuie sa stea la frigider cel putin cateva ore inainte de a fi batuta cu mixerul. Galbenusurile le frecam cu zaharul pudra si putina sare pana devin...
Cozonac briosa
Se poate folosi la framantare si masina de paine. Pentru framantare manuala se procedeaza asa: in putin lapte caldut se dizolva drojdia si se pune putina faina, se lasa la crescut. Intr.un vas se bat ouale, se adauga faina si se incepe framantarea adaugandu-se treptat laptele caldut in care...
Savarine
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat cam 10 minute pana se albesc. Se adauga cate o lingura de pesmet si se omogenizeaza bine. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se incorporeaza in compozitia de galbenusuri. La final se amesteca coaja de portocala sau...
Salam de biscuiti reteta
Salam de biscuiti reteta Apa, zaharul si cacaoa se fierb , se adauga rahatul , stafidele (puse in prealabil la macerat in putin alcool la alegere), untul si se amesteca bine. Dupa cateva clocote se ia de pe foc si se adauga esenta de rom si biscuitii si optional nuca de cocos. Se...
Prajitura cu fructe
Ingredientele de mai sus (fara fructe) se omogenizeaza foarte bine cu telul. Intr.o tava de tarta, tapetata cu unt si faina se pune compozitia omogenizata. Se pun deasupra fructele , spalate si taiate jumatati. Se coace in cuptorul preincalzit, e gata cand trece testul scobitorii....
Ciocolata de casa cu umplutura de bomboane Raffaello
Pentru ciocolata de casa: Apa si zaharul se fierb 8 minute apoi se adauga margarina si cacao. Se amesteca cu telul pana se omogenizeaza bine si se mai fierbe putin. Se lasa sa se racoreasca putin si se adauga laptele praf, se omogenizeaza bine pana la incorporarea laptelui praf. adaugam...