Tocati ceapa si caliti-o in putin ulei, apoi adaugati orezul si caliti pana ce devine translucid. Puneti carnea intr-un castron si adaugati ceapa calita, oul batut si painea scursa de lapte. Potriviti de sare si piper si amestecati bine. Spalati rosiile, taiati capacul si scobiti semintele, apoi...
Tocati ceapa, morcovul, si ardeiul gras apoi caliti in putin ulei.
Adaugati carnea tocata cu putina apa, cand carnea s-a calit adaugati pasta de tomate diluata in 100-150 ml apa, un praf de sare si piper si lasati sa fiarba inca 10-15 minute.
Pentru sosul bechamel...
Cu un cutit ascutit taiati cam 1 cm din capatul subtire al pulpelor atat cat sa inlaturati zgarciul si putin din os, astfel pulpele vor capata o forma frumoasa. Indepartati pielea si crestati carnea de cateva ori. Asezati pulpele intr-un castron incapator, adaugati praful de sare si zeama...
Taiati carnea de porc in cuburi mici, tocati ceapa si morcovul apoi caliti-le in putin ulei. Cand carnea a inceput sa isi schimbe culoarea si ceapa s-a calit adaugati sucul de rosii, eu am mai adaugat si 3-4 rosii cherry (parca sucul meu de rosii era cam subtire). Potriviti de sare si piper,...
Desfaceti frunzele de varza una cate una taiati fiecare frunza pe jumatate, daca este prea mare si indepartati cotorul.
Tocati ceapa si morcovul marunt si caliti-le in putin ulei impreuna cu orezul.
Amestecati carnea cu oul, ceapa calita cu orez-ul, felia de paine si un praf de sare si...
Tocati ciupercile si firele de ceapa verde apoi caliti-le in putin ulei pana ce se evapora apa lasata de la ciuperci. Luati de pe foc si lasati sa se racoreasca.
Bateti cotletele de porc cu un ciocan de snitele sau un facalet apoi asezati in mijloc cate o lingura din ciupercile calite....
Taiati ardeiul, morcovul si ceapa in cuburi mici si caliti in putin ulei.
Adaugati ceasca de orez doua cesti de apa calduta si un praf de sare si piper apoi lasati sa fiarba pe foc mic amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Daca mai este nevoie mai adaugati putina apa....
Puneti toata carnea tocata intr-un castron incapator, adaugati condimentele apa si bicarbonatul apoi amestecati totul bine pana ce obtineti o compozitie omogena.Puneti la frigider pentru cel putin 2 ore.
Scoateti carnea din frigider luati cate o lingura din compozitie si formati...
Asezati cotletul de vita pe o suprafata de lucru plana si acoperiti cu folie alimentara.
Bateti carnea (nu foarte energic sa nu se rupa) cu un facalet sau un ciocan pentru snitele pana ce carnea se fragezeste si se subtiaza cam de 2-3 mm.
Presarati cu un praf de sare si...
Puneti carnatii pe o tava de cuptor, stropiti cu putin ulei si puneti in cuptorul incins la 190°C/375°F/gaz 5 pentru 20 de minute sau pana ce carnatii capata o culoare aurie.
Taiati cartofii in cuburi de marime potrivita si punetii la fiert in apa cu un praf de sare. Fierbeti fasolea...
Pentru paste puneti faina pe o suprafata de lucru sau intr-un castron mai adanc, faceti o adancitura in mijloc si spargeti ouale.
Presarati un praf de sare si cu ajutorul unei furculite spargeti ouale amestecandu-le cu faina usor. Framantati pana ce se incorporeaza toata faina si...
Pentru clatite amestecati oul cu laptele apoi adaugati faina si amestecati bine cu telul sa nu se formeze cocoloase.Coaceti pe foc mic si intoarceti clatita cand aceasta capata o culoare aurie. Procedati astfel pana terminati compozitia.
Feliati ciupercile, taiati ceapa...
Intindeti pulpele de pui pe o suprafata plana (cu pielea in jos) si presarati-le cu un praf de sare si piper. Asezati cate doua frunze de busuioc pe fiecare pulpa de pui.
Sfaramati usturoiul si amestecati-l cu branza de capra. Impartiti branza in 6 parti egale si asezati-le peste fiecare pulpa...
Crestati pulpa de curcan de cateva ori apoi asezati-o intr-un vas de cuptor. De jur imprejur puneti cartofii taiati cuburi, morcovul feliat, ceapa taiata in bucati mari, ciupercile taiate in 4 cateii de usturoi rosiile chery intregi si crengutele de rozmarin.
Sfaramati cubul de legume peste...
Condimentati carnea cu un praf de sare si piper, curatati cartofii si taiatii cuburi mai mari, taiati ceapa si ardeiul in 6, sfaramati cateii de usturoi cu latul unui cutit, si feliati dovlecelul. Turnati uleiul intr-o tava incapatoare apoi asezati carnea in centrul si puneti legumele si...
Se spala ficatul si rinichii si se pun la fiert in apa cu un praf de sare.
Cand acestea s-au fiert se scurge apa si se lasa sa se raceasca putin. Tocati ceapa verde mararul si patrunjelul si se pune la calit impreuna cu organele taiate marunt.
Cand ceapa sa calit...
Se pune puiul la fiert in apa cu un praf de sare.
In timp ce puiul se fierbe faceti taiteii: puneti faina intr-un bol si spargeti oul, adaugati un praf de sare.
Faceti coca din oul si faina, apoi presarati faina pe o suprafata plana si intindeti aluatul foarte subtire.
Rulati coca...
Se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu putina sare.
Se taie morcovul rondele si se toaca ceapa marunt.
Se pune carnea tocata la prajit in putin ulei si cand aceasta isi schimba culoarea adaugati ceapa, morcovul si un praf de sare si piper(puteti adauga si...
Se pune afumatura la prajit in putin ulei.
Cand carnea a inceput sa se rumeneasca se adauga ceapa taiata marunt si morcovul dat prin razatoare.
Intre timp tocati varza marunt.
Puneti varza in cratita peste ceapa calita si adaugati apa cat sa acopere totul. Potriviti de sare acoperiti cu...
Se spala legumele sub un jet de apa rece, apoi taiati ceapa uscata si cea verde marunt, morcovii cubulete si ardeii fasii. Puneti o cratita cu putin ulei la incins si adaugati legumele sa se caleasca. Cand ceapa a inceput sa devina transparenta adaugati ciupercile taiate...
Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si nu ii puteam umple. A fost pentru prima oara cand i-am gatit logodnicului meu aceasta reteta si acum a devenit mancarea lui preferata.
Se iau ardeii, se scot cotoarele si se curata de seminte,...
Se spala carnea sub un jet de apa rece si se taie in bucati potrivite.
Se taie legumele in cuburi (puteti pune si ciuperci), si se pun intr-un vas termorezistent impreuna cu carnea si un praf de sare si piper. Se dizolva cubul de porc intr-o cana cu apa calduta si se toarna peste legume....
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei incins.
Apoi se adauga ardeiul taiat marunt si ciupercile taiate felii. Se adauga faina si se amesteca bine
Cand ceapa este calita se adauga puiul taiat bucati. Adaugati sare si piper dupa gust.
Intre timp opariti rosiile in apa...
Se taie sunca, ceapa si ardeiul si se pun la prajit intr-o cratita cu uleiul incins.
Separat se bat ouale cu laptele si un praf de sare si piper.
Cand ceapa si sunca s-au calit adaugati maslinele feliate, amestecati totul bine si mai lasati pe foc pentru inca 2-3 minute.
Apoi adaugati...
Puneti carnea tocata, usturoiul pisat, oul sare si piper intr-un castron.
Se scurge painea si se pune peste carnea tocata. Amestecati totul pana se omogenizeaza.
Apoi puneti putina faina intr-o farfurie, se ia putina carne cu ajutorul unei linguri, se tavaleste prin faina si se...
Se curata cartofii si morcovii, se taie cartofii in cuburi, morcovii si fasolea verde in fasii. Se sareaza si pipereaza carnea.
Se toarna uleiul intr-o tava de cuptor si se pune la cuptor sa se incinga pentru 10 minute, apoi se aseaza cartofii taiati pe marginea tavii.
In mijloc asezati...
Se pune carnea de carnati intr-un castron si se amesteca pana se leaga.
Presarati faina pe o suprafata neteda si intindeti foaia de aluat.
Se presara putina faina si peste aluat, apoi se ia o parte din carne, se aseaza la un capat al aluatului si se ruleaza pana capata forma unui carnat....
Rosii Umplute
Tocati ceapa si caliti-o in putin ulei, apoi adaugati orezul si caliti pana ce devine translucid. Puneti carnea intr-un castron si adaugati ceapa calita, oul batut si painea scursa de lapte. Potriviti de sare si piper si amestecati bine. Spalati rosiile, taiati capacul si scobiti semintele, apoi...
Moussaka
Tocati ceapa, morcovul, si ardeiul gras apoi caliti in putin ulei. Adaugati carnea tocata cu putina apa, cand carnea s-a calit adaugati pasta de tomate diluata in 100-150 ml apa, un praf de sare si piper si lasati sa fiarba inca 10-15 minute. Pentru sosul bechamel...
Pui Tandoori
Cu un cutit ascutit taiati cam 1 cm din capatul subtire al pulpelor atat cat sa inlaturati zgarciul si putin din os, astfel pulpele vor capata o forma frumoasa. Indepartati pielea si crestati carnea de cateva ori. Asezati pulpele intr-un castron incapator, adaugati praful de sare si zeama...
Tocanita de porc
Taiati carnea de porc in cuburi mici, tocati ceapa si morcovul apoi caliti-le in putin ulei. Cand carnea a inceput sa isi schimbe culoarea si ceapa s-a calit adaugati sucul de rosii, eu am mai adaugat si 3-4 rosii cherry (parca sucul meu de rosii era cam subtire). Potriviti de sare si piper,...
Sarmale
Desfaceti frunzele de varza una cate una taiati fiecare frunza pe jumatate, daca este prea mare si indepartati cotorul. Tocati ceapa si morcovul marunt si caliti-le in putin ulei impreuna cu orezul. Amestecati carnea cu oul, ceapa calita cu orez-ul, felia de paine si un praf de sare si...
Rulouri de porc cu ciuperci
Tocati ciupercile si firele de ceapa verde apoi caliti-le in putin ulei pana ce se evapora apa lasata de la ciuperci. Luati de pe foc si lasati sa se racoreasca. Bateti cotletele de porc cu un ciocan de snitele sau un facalet apoi asezati in mijloc cate o lingura din ciupercile calite....
Pilaf cu ciuperci si aripioare de pui la cuptor
Taiati ardeiul, morcovul si ceapa in cuburi mici si caliti in putin ulei. Adaugati ceasca de orez doua cesti de apa calduta si un praf de sare si piper apoi lasati sa fiarba pe foc mic amestecand din cand in cand sa nu se prinda. Daca mai este nevoie mai adaugati putina apa....
Mici deliciosi
Puneti toata carnea tocata intr-un castron incapator, adaugati condimentele apa si bicarbonatul apoi amestecati totul bine pana ce obtineti o compozitie omogena.Puneti la frigider pentru cel putin 2 ore. Scoateti carnea din frigider luati cate o lingura din compozitie si formati...
Snitel De Vita Cu Piure De Cartofi Ca La Mama
Asezati cotletul de vita pe o suprafata de lucru plana si acoperiti cu folie alimentara. Bateti carnea (nu foarte energic sa nu se rupa) cu un facalet sau un ciocan pentru snitele pana ce carnea se fragezeste si se subtiaza cam de 2-3 mm. Presarati cu un praf de sare si...
Carnati cu piure si gravy de ceapa (Sausage and Mash)
Puneti carnatii pe o tava de cuptor, stropiti cu putin ulei si puneti in cuptorul incins la 190°C/375°F/gaz 5 pentru 20 de minute sau pana ce carnatii capata o culoare aurie. Taiati cartofii in cuburi de marime potrivita si punetii la fiert in apa cu un praf de sare. Fierbeti fasolea...
Lasagna cu paste de casa si sos Bechamel
Pentru paste puneti faina pe o suprafata de lucru sau intr-un castron mai adanc, faceti o adancitura in mijloc si spargeti ouale. Presarati un praf de sare si cu ajutorul unei furculite spargeti ouale amestecandu-le cu faina usor. Framantati pana ce se incorporeaza toata faina si...
Clatite cu pui si ciuperci in sos Bechamel
Pentru clatite amestecati oul cu laptele apoi adaugati faina si amestecati bine cu telul sa nu se formeze cocoloase.Coaceti pe foc mic si intoarceti clatita cand aceasta capata o culoare aurie. Procedati astfel pana terminati compozitia. Feliati ciupercile, taiati ceapa...
Rulouri de pui cu branza de capra si wedges din cartofi dulci
Intindeti pulpele de pui pe o suprafata plana (cu pielea in jos) si presarati-le cu un praf de sare si piper. Asezati cate doua frunze de busuioc pe fiecare pulpa de pui. Sfaramati usturoiul si amestecati-l cu branza de capra. Impartiti branza in 6 parti egale si asezati-le peste fiecare pulpa...
Curcan la cuptor cu legume
Crestati pulpa de curcan de cateva ori apoi asezati-o intr-un vas de cuptor. De jur imprejur puneti cartofii taiati cuburi, morcovul feliat, ceapa taiata in bucati mari, ciupercile taiate in 4 cateii de usturoi rosiile chery intregi si crengutele de rozmarin. Sfaramati cubul de legume peste...
Sunday Roast Englezesc
Condimentati carnea cu un praf de sare si piper, curatati cartofii si taiatii cuburi mai mari, taiati ceapa si ardeiul in 6, sfaramati cateii de usturoi cu latul unui cutit, si feliati dovlecelul. Turnati uleiul intr-o tava incapatoare apoi asezati carnea in centrul si puneti legumele si...
Drob
Se spala ficatul si rinichii si se pun la fiert in apa cu un praf de sare. Cand acestea s-au fiert se scurge apa si se lasa sa se raceasca putin. Tocati ceapa verde mararul si patrunjelul si se pune la calit impreuna cu organele taiate marunt. Cand ceapa sa calit...
Supa de pui cu taitei de casa
Se pune puiul la fiert in apa cu un praf de sare. In timp ce puiul se fierbe faceti taiteii: puneti faina intr-un bol si spargeti oul, adaugati un praf de sare. Faceti coca din oul si faina, apoi presarati faina pe o suprafata plana si intindeti aluatul foarte subtire. Rulati coca...
Cottage Pie
Se curata cartofii de coaja, se taie cuburi si se pun la fiert in apa cu putina sare. Se taie morcovul rondele si se toaca ceapa marunt. Se pune carnea tocata la prajit in putin ulei si cand aceasta isi schimba culoarea adaugati ceapa, morcovul si un praf de sare si piper(puteti adauga si...
Varza calita cu afumatura
Se pune afumatura la prajit in putin ulei. Cand carnea a inceput sa se rumeneasca se adauga ceapa taiata marunt si morcovul dat prin razatoare. Intre timp tocati varza marunt. Puneti varza in cratita peste ceapa calita si adaugati apa cat sa acopere totul. Potriviti de sare acoperiti cu...
Orez cu pui si legume
Se spala legumele sub un jet de apa rece, apoi taiati ceapa uscata si cea verde marunt, morcovii cubulete si ardeii fasii. Puneti o cratita cu putin ulei la incins si adaugati legumele sa se caleasca. Cand ceapa a inceput sa devina transparenta adaugati ciupercile taiate...
Ardei Umpluti
Pentru aceasta reteta eu am folosit 4 ardei kapia pe care i-am taiat in 3 caci erau foarte mari si nu ii puteam umple. A fost pentru prima oara cand i-am gatit logodnicului meu aceasta reteta si acum a devenit mancarea lui preferata. Se iau ardeii, se scot cotoarele si se curata de seminte,...
Porc Cu Legume La Cuptor
Se spala carnea sub un jet de apa rece si se taie in bucati potrivite. Se taie legumele in cuburi (puteti pune si ciuperci), si se pun intr-un vas termorezistent impreuna cu carnea si un praf de sare si piper. Se dizolva cubul de porc intr-o cana cu apa calduta si se toarna peste legume....
Ostropel de pui à la Ana
Se toaca ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei incins. Apoi se adauga ardeiul taiat marunt si ciupercile taiate felii. Se adauga faina si se amesteca bine Cand ceapa este calita se adauga puiul taiat bucati. Adaugati sare si piper dupa gust. Intre timp opariti rosiile in apa...
Omleta Cu Sunca
Se taie sunca, ceapa si ardeiul si se pun la prajit intr-o cratita cu uleiul incins. Separat se bat ouale cu laptele si un praf de sare si piper. Cand ceapa si sunca s-au calit adaugati maslinele feliate, amestecati totul bine si mai lasati pe foc pentru inca 2-3 minute. Apoi adaugati...
Chiftele Marinate
Puneti carnea tocata, usturoiul pisat, oul sare si piper intr-un castron. Se scurge painea si se pune peste carnea tocata. Amestecati totul pana se omogenizeaza. Apoi puneti putina faina intr-o farfurie, se ia putina carne cu ajutorul unei linguri, se tavaleste prin faina si se...
Friptura De Porc La Cuptor Cu Cartofi
Se curata cartofii si morcovii, se taie cartofii in cuburi, morcovii si fasolea verde in fasii. Se sareaza si pipereaza carnea. Se toarna uleiul intr-o tava de cuptor si se pune la cuptor sa se incinga pentru 10 minute, apoi se aseaza cartofii taiati pe marginea tavii. In mijloc asezati...
Carnati In Foietaj
Se pune carnea de carnati intr-un castron si se amesteca pana se leaga. Presarati faina pe o suprafata neteda si intindeti foaia de aluat. Se presara putina faina si peste aluat, apoi se ia o parte din carne, se aseaza la un capat al aluatului si se ruleaza pana capata forma unui carnat....