LEACURI NATURISTE
19.10.2011 / 13:31
Citeaza
De cate ori nu ne-am gandit ca ar fi mai bun un ceai sau o infuzie de plante naturale decat un pumn de pastile?
Eu incerc sa evit cat mai mult medicamentele, (nu si mersul la medic), prefer ceiurile, siropurile si tot felul de tincturi pentru familia mea.
Ce parere aveti daca am sta la taclale despre tot felul de remedii naturiste?
19.10.2011 / 21:16
Citeaza
Buna seara!!!As dori sa impart cu voi un remediu eficient pe care l-am descoperit in urma cu 2 saptamani.Mai bine spus un ceai care te ajuta sa respiri mai usor si iti desfunda nasul atunci cand esti racit!Aceast ceai din sambure de nuca a fost foarte eficient...Intr-un ibric punem 500 ml de apa si un pumn de sambure de nuca,pe care le lasam pana dau in clocot.Dupa ce s-a fiert,strecuram ceaiul(samburi se arunca)si il bem cat de fierbinte putem.Bem 2-3 cani de ceai pe zi...pe mine m-a ajutat foarte mult,sper sa va ajute si pe voi!!!
19.10.2011 / 23:13
CiteazaElena_Daria a spus:
Buna seara!!!As dori sa impart cu voi un remediu eficient pe care l-am descoperit in urma cu 2 saptamani.Mai bine spus un ceai care te ajuta sa respiri mai usor si iti desfunda nasul atunci cand esti racit!Aceast ceai din sambure de nuca a fost foarte eficient ...Intr-un ibric punem 500 ml de apa si un pumn de sambure de nuca,pe care le lasam pana dau in clocot.Dupa ce s-a fiert,strecuram ceaiul(samburi se arunca)si il bem cat de fierbinte putem.Bem 2-3 cani de ceai pe zi...pe mine m-a ajutat foarte mult,sper sa va ajute si pe voi!!!
multumim.
incercam
dena, buna ideea
20.10.2011 / 13:48
Citeaza
pentru probleme respiratorii la fel de bun si eficient este ceaiul de cimbrisor de camp si trateaza foarte bine si rinita,....siropul din ridichea neagra si ceaiul din coji de ceapa cu nuca intrega ...
Recomandari pentru tine si casa ta
Friteuza fara ulei-Cuptor cu aer cald, Air Fryer 2000W
21.10.2011 / 08:10
CiteazaElena_Daria a spus:
Buna seara!!!As dori sa impart cu voi un remediu eficient pe care l-am descoperit in urma cu 2 saptamani.Mai bine spus un ceai care te ajuta sa respiri mai usor si iti desfunda nasul atunci cand esti racit!Aceast ceai din sambure de nuca a fost foarte eficient ...Intr-un ibric punem 500 ml de apa si un pumn de sambure de nuca,pe care le lasam pana dau in clocot.Dupa ce s-a fiert,strecuram ceaiul(samburi se arunca)si il bem cat de fierbinte putem.Bem 2-3 cani de ceai pe zi...pe mine m-a ajutat foarte mult,sper sa va ajute si pe voi!!!
bine de stiut!
16.11.2011 / 18:18
Ghimbirul
Ghimbirul este un condiment aromat ce se prepara uzual impreuna cu zeama de lamaie si miere sau sare. Ajuta la calmarea durerilor de cap si, prin proprietatile sale, stimuleaza digestia, fara a irita deloc mucoasele digestive.
Actiuni: neutralizeaza toxinele, accelereaza procesele de digestie si absorbtia hranei din intestine.
Indicatii: tuse, sinuzita, guturai, stimuleaza apetitul.
In cazul durerilor musculare, se recomanda o baie cu ghimbir. Se pune ghimbir macinat intr-un saculet de panza care se fixeaza pe robinet, astfel incat apa sa curga peste planta. Aceasta baie calmeaza durerile.
Un aperitiv din miere si ghimbir va ajuta sa scapati de febra si actioneza ca un antiimflamator natural. Aveti nevoie de o radacina de ghimbir proaspat ras, zeama de la o lamaie si 2-3 linguri de miere. Se amesteca ingredientele si se ia o lingurita de 3 ori pe zi, dupa masa sau in timpul mesei. Preparatul se pastreaza la rece in borcan inchis intre 7 si 10 zile.
Ceaiul de ghimbir, ideal pentru iarna - ca si asa vine
Se da prin razatoare o bucata de ghimbir de circa un centimetru si se pune in apa care clocoteste timp de 2-3 minute. La sfarsit se pot adauga si alte plante. Se lasa la infuzat cu capacul pus inca 5-10 minute. Se consuma 1-2 cesti pe zi vara si 2-3 cesti iarna.
CiteazaAcest mesaj a fost modificat de dena
Ultima editare: 16.11.2011 18:19:32
16.11.2011 / 18:38
Citeaza
CEAIURI CARE TE SCAPA DE RACEALA
Ceaiul de busuioc
Ceaiul de busuioc este calmant, tonifiant si reconfortant pentru sistemul nervos. Are proprietati antibiotice, antimicrobiene, antitusive si expectorante si este foarte util in tratarea febrei, tusei si a durerilor de gat. Poate fi folosit si ca diuretic, antiseptic si antiinflamator si este benefic si in tratamentul disfunctiilor stomacale, insomniilor sau migrenelor. In ceaiul de busuioc mai poti adauga su putina menta si cateva cuisoare.
Ceaiul de soc
Florile de soc au proprietati diuretice, laxative si antinevralgice si provoaca transpiratie abundenta, ajutand astfel la scaderea temperaturii. Ceaiul de soc este util in tratarea racelilor, gripelor si bronsitelor. Impiedica curgerea nasului si a ochilor si este recomandat a fi consumat la debutul racelii.
Ceaiul de maghiran
Maghiranul este o planta bogata in vitaminele C si A si uleiuri volatile. Stimuleaza digestia, ajuta la eliminarea gazelor, mareste pofta de mancare si combate insomniile. Are proprietati tonice, calmante si expectorante si este util in tratarea gastritelor, anorexiei, circulatiei periferice defectuoase, durerilor musculare, gripelor si racelilor. In cazul racelilor stimuleaza transpiratia si elimina toxinele din organism.
Ceaiul de macese
Ceaiul de macese previne infectiile respiratorii si racelile si stimuleaza apetitul. Este bogat in vitamina C care intareste imunitatea organismului. Contine substante active care au un efect de decongestionare si eliberare a cailor respiratorii. Ajuta la imbunatatirea rapida a starii de sanatate a organismului.
16.11.2011 / 19:11
Citeaza
PENTRU TUSE
CEAI DE FRUNZE DE GUTUI
Nu stiu sa va spun ce substante are ,cum actioneaza, etc. Stiu de el din tinerete de la o batranica dintr-un sat din Maramures unde am ajuns racit si cu o tuse de speriat. Ea mi-a facut primul ceai si mi-a dat cateva frunze. A avut un efect nemaipomenit. De atunci familia mea asa se trateaza de tuse. Copiii de cand erau mici noi cei mari (fumatori inraiti) si toti cei care au incercat le-a facut bine.
Frunzele se culeg toamna septembrie-octombrie si se usuca la umbra. Cand sunt uscate se pun in punga de hartie si se pastraza si doi ani.
Ceaiul se face punand 3-4 frunze in apa clocotita (un ibric de 600ml) si fierband 3-4 minute. Se stinge focul, se acopera ibricul cu o farfurioara si se lasa 30 minute cel putin, dupa care se poate bea.
Se bea caldut nu este neaparat nevoie sa fie fierbinte.
Merita sa incercati daca aveti nevoie este miraculos.
Sper sa va fie de folos.
16.11.2011 / 22:42
CiteazaBucataras a spus:
cum cu nuca intreaga? cu tot cu coaja?
Cu tot cu coaja se pune nuca.E foarte bun ceaiul la gust si foarte eficient in raceli si tuse.
18.11.2011 / 22:51
Citeaza
Pentru raceala eu stiu asa ...la 500ml apa se sparg 4-5 nuci se adauga frunzele de la 1 ceapa uscata si se fierb 10 min,se acopera ibricul ,se bea neindulcit cate 1-2 cani pe zi.
Pt dureri in gat : intr-o cana de lapte cald adaugam o lingura de miere si un ou crud....stiu ca suna scarbos ..dar sincer da rezultat ..!
19.11.2011 / 08:59
Citeazadena a spus:
Ghimbirul Ghimbirul este un condiment aromat ce se prepara uzual impreuna cu zeama de lamaie si miere sau sare. Ajuta la calmarea durerilor de cap si, prin proprietatile sale, stimuleaza digestia, fara a irita deloc mucoasele digestive. Actiuni : neutralizeaza toxinele, accelereaza procesele de digestie si absorbtia hranei din intestine. Indicatii : tuse, sinuzita, guturai, stimuleaza apetitul. In cazul durerilor musculare, se recomanda o baie cu ghimbir. Se pune ghimbir macinat intr-un saculet de panza care se fixeaza pe robinet, astfel incat apa sa curga peste planta. Aceasta baie calmeaza durerile. Un aperitiv din miere si ghimbir va ajuta sa scapati de febra si actioneza ca un antiimflamator natural. Aveti nevoie de o radacina de ghimbir proaspat ras, zeama de la o lamaie si 2-3 linguri de miere. Se amesteca ingredientele si se ia o lingurita de 3 ori pe zi, dupa masa sau in timpul mesei. Preparatul se pastreaza la rece in borcan inchis intre 7 si 10 zile. Ceaiul de ghimbir, ideal pentru iarna - ca si asa vine Se da prin razatoare o bucata de ghimbir de circa un centimetru si se pune in apa care clocoteste timp de 2-3 minute. La sfarsit se pot adauga si alte plante. Se lasa la infuzat cu capacul pus inca 5-10 minute. Se consuma 1-2 cesti pe zi vara si 2-3 cesti iarna.
Ghimbirul,stiam,creste tensiunea.
19.11.2011 / 12:39
Citeaza
e foarte bun ghimbirul, si eu folosesc si la gripe si pentru digestie si pur si simplu pt gust, imi place mult :)