publicat la 02.04.2016
publicat la 12.03.2016
publicat la 31.08.2014
Romica Jurca a zis de dimineață ceva despre tine. Cică azi ești în ceață. După amiază sunt posibile averse temporare pe strada ta. Noroc că spre seară răsare soarele.
Bucataras.ro
[email protected]
Platou Epurasha
Ficateii se spala si se tin in lapte putin timp in frigider.Batem 2 oua cu putina sare.Scoatem ficateii si-i zdrobim cu instrumentul de zdrobit cartofii.Apoi radem cascavalul.Amestecam cascavalul ras cu ficateii zdrobiti si cu ouale batute.Adaugam faina, sare si patrunjel tocat fin.Mai...
Cartofi taranesti cu carnati si muraturi
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii groase si daca sunt prea mari se injumatatesc.Se pun intr-o tava pt.cuptor si se adauga o ceapa taiata pestisori, usturoiul feliute,ardeiul bucatele mici 1 /2 ceasca ulei si 1 cescuta apa calduta sau zeama de supa.Apoi se baga tava la...
Mancarica de fasole verde
Se opareste fasolea teci in apa cu putina sare, se scurge si apoi se toaca marunt.Se curata ceapa si morcovul si se spala, se da morcovul pe razatoarea mica iar ceapa se toaca marunt cu cutitul.Se pun la calit in 4 linguri de ulei incins ceapa si morocvul, dupa ce s-au inmuiat se adauga si tecile...
Guguluf cu mere
Batem ouale si zaharul cu blenderul pana se fac o spuma groasa si-si tripleaza volumul. Apoi adaugam esenta, faina cu praful de copt cate putin in ploaie si amestecam usor cu un tel nemetalic. Apoi adaugam si merele rase (eu am avut o punga de mere rase si congelate, le-am decongelat...
Aripioare de pui in sos de ceapa cu lamaie
se spala bine aripioarele, se pun in tuci cu putij ulei si o canita de apa.Cand aproape a secat apa se mai adauga si cealalta canuta de apa si cand a secat si aceasta se mai adauga cubuletul de unt, sarea si cepele si ardeiul tocate marunt.Cand sunt gata se mai adauga zeama de lamaie...
Ciorbita din oase de vita cu legume - cum prepari cea mai delicioasa ciorba
Cum se prepara Ciorbita din oase de vita cu legume - cum prepari cea mai delicioasa ciorba Se pun la fiert oasele de vita intr-o oala mare cu apa.Se lasa sa dea in clocot, se indeparteaza spuma si cand e apa clara se adauga legumele taiate marunt, curatate de coji si spalate in...
Reteta de preparare a papanasilor cu vin
Reteta de preparare a papanasilor Se bat ouale spuma, se adauga zaharul inmuiat cu un capacel de vin Lacrima lui Ovidiu, apoi faina in ploaie, amestecata cu bicarbonatul. Branza se sfarama intre degete si se presara usor si ea. Se pune si fiola de esenta de rom....
Ficatei cu struguri in sos cu vin
Se spala ficatul si se pune in craticioara de tuci cu putin ulei si apa sa se inabuse, apoi cand lichidul a secat aproape de tot adaugam ceasca de supa si mai lasam sa se inabuse putin dupa care cand iar seaca adaugam un cubulet mic de unt.Acum ficateii nostri sunt aproape gata si adaugam ceapa...
Salata de orez cu ciuperci
Se fierbe orezul la foc mic in 2 parti apa si se lasa apoi acoperit inca putin dupa ce am oprit focul. Se curata ceapa, usturoiul si ciupercile si se calesc tocate marunt impreuna cu ardeiul rosu in 2 linguri ulei. Se scurge bine si orezul de apa daca a mai ramas si se amesteca cu caleala...
Tort Babuska -am implinit 35 de ani!!
Se separa albusurile de galbenusuri.Se bat albusrurile spuma tare si se dauga zaharul apoi se amesteca cu galbenusurile frecate cu zeama si coaja de lamaie, apoi faina amestecata cu praful de copt.Se unge o tava rotunda cu margine detasabila cu unt si se tapeteaza cu faina.Se toarna ciompozitia...
Budinca de mamaliga cu vinete
Se da vanata curatata de coaja pe razatoare si se caleste impreuna cu ceapa taiata solzisori si grauntii de usturoi taiatai feliute.Se adauga carnea intai si dupa aceea rosia tocata fara coaja, sare si piper.Se unge o tavita cu unt (eu am folosit tavita de silicon inimioara).Se bate un ou si se...
Triunghiul Bermudelor
Foarte rapid si usor de facut.Se bat feliile de pipet de pui si se aseaza pe ele feliile de branza topita cu cascaval si feliile de salam,se ruleaza, se prind cu scobitori , se dau prin ou batut, faina si iar ou batut si ultima dara prin fulgii de porumb zdrobiti bine cu ciocanul de snitele...
Ciulama de pui
Se spala bine carnea si se taie bucatele maricele care se pun la tigaia Doubletta cu unt topit , se lasa sa se inabuse si se adauga sare si piper.Se curata ceapa si se toaca marunt.Se caleste impreuna cu ardeiul tocat si mrocvul ras in tigaia tot cu unt si apoi se adauga si carnea de...
Tarte cu mure
Se bate spuma oul se adauga zaharul si apoi uleiul, esentele, iaurtul si untul topit lichid.Apoi se stinge praful de copt cu un strop de otet si se amesteca cu faina si se dauga in ploaie in compozitie.Se adauga faina pana ce se formeaza un aluat moale. Se incinge cuptorul.Aluatul se...
Fursecuri cu nuca semiluna
Untul moale se bate spuma cu oul si apoi se incorporeaza cate putin din faina amestecata cu zaharul pudra si ultima data se adauga si nuca macinata.se da aluatul format la rece cam 30 minute, apoi intindem o foaie pe masa pudrata cu faina si decupam semilune cu o forma de minitarta ondulata(eu...
Chinese food la mine acasa
Se curata de coji legumele si se spala, se taie bastonase subtiri si se pregatesc separat, morcovii si telina se pun al aburi pe o sita deasupra unei cratite cu apa clocotita.Restul de legume se pun intr-un wok incins cu putin ulei de susan. Dupa ce s-au inmuiat morcovii si telina...
Vaza cu floricele
Se dau pe razatoare branza, cascavalul si untul si se amesteca cu faina.Se face un aluat din ele si se da la rece.Atentie, la inceput par niste faramite pur si simplu dar presandu-le cu degetele se vor lipi datorita untului si incet incet cu multa rabdare se face aluatul.Se da la rece macar o...
Picate
Am amestecat oul batut cu iaurtul si cu marul ras cu biscuite ramas de la fete , am dat cu un praf de scortisoara si am adaugat putina faina.Am incins putin unt(sau ulei ) in tigaia Doubletta si am picat cu lingura mici mogaldete pe care le-am rumenit rapid pe ambele parti.Se servesc caldute sau...
Macaroane dulci cu nuca si miere
Se fierbe apa cu putina sare si cand clocoteste se adauga melcisorii.Se acopera oala si se da focul mic.Se lasa cam 1 minute maxim si se scot, se curg si se trec rapid sub jet de apa rece.Se dau deoparte si se face amestecul de branza rasa cu 2 oua batute si cu mierea.Se adauga si esenta de...
Waterlilly
Se curata vinetele copate de coji si se scurg bine dupa care se paseaza.Se pregateste maioneza dintr-un galbenus fiert si pasat si unul crud.Se adauga sare si apoi ulei cat cuprinde.Maioneaza se adauga in vinete.Tocam marunt ceapa mica si usturoiul si le adaugam in salata de vinete.Apoi curatam...
Pestisori din mamaliga pane
Se taie cu forma de plastic de pestisor din felia de mamaliga rece.Se da apoi prin oul batut si amestecat cu faina si branza rasa.Se prajeste apoi in ulei incins sau daca vreti puteti sa le puneti in cuptor pe hartie de copt. Se rumenesc pe ambele parti. Se servesc caldute sau reci.
Mini tarte cu prune
Aluatul de tarte se face amestecand intai 1 galbenus cu 70 g zahar , 1 pliculet de zahar vanilat si 125 g unt usor topit.Se adauga faina cu 1/2 din praful de copt.Se omogenizeaza totul bine si se da putin la rece timp in care incalzim cuptorul si pregatim formele de tarte ce trebuie unse putin cu...
Briose cu dovleac
Se coace dovelacul si se scoate miezul.Jumatate din el se paseaza ca un piure, se adauga mierea si praful de scortisoara, iaurtul si apoi 3 galbenusuri.Separat batem albusurile spuma atre cu un parf de sare.Omogenizam apoi amestecul de galbenusuri cu albusurile si la final adaugam...
Placinta cu creveti
Se scot crevetii, se scurg si se maruntesc. Se sfarama branza si se amesteca cu un ou batut, cu crevetii taiati marunt.Se adauga o jumaatte de iaurt simplu cremosso.Se lasa putin la rece. Intre timp pregatim foile pe care le-am decongelat din timp. Ungem tava cu unt si o tapetam cu faina...
Prajiturica Maria
Se fac 2 blaturi dreptunghiulare care se vor taia in 2 fiecare obtinand in final 4 foi. Se bat ouale cu zaharul si esenta la viteza mare 10 minute, se adauga apoi faina cu praful de copt si cacaua si se incorporeaza cu grija.Apoi ungem o tava dreptunghiulara cu unt si turnam compozitia si...
Painea Soacrei
Se pregateste faina din timp, se cerne bine intr-o capistere de lemn si se aduce in camera sa se incalzeasca putin.Se face o groapa in mijloc si se incropeste o maia din drojdie , sare si apa calduta.Se framanta bine si se lasa acoerit cu un stergar sa se umfle.Cand s-a dospit bine se ia cu...
PETITE
Se decongelaza patratelele de aluat si se decupeaza cu gura unui paharel discuri ce se coc pur si simplu pe hartie de copt intr-o tava la cuptor.Apoi se scot si ele fiind foarte umflate se desprind foarte usor si cu mana sau folositi un cutit pentru a le sectiona pe mijloc, exact ca pe niste...
Tocan a la Gorj
Pentru a face Tocan iti trebuie o dispozitie buna, aer curat sa-l tragi in plamani si iarba verde sa-ti limpezesti ochii, apoi un ceaun din mosi strabuni si ingredientele delicioase, mielul sa fie proaspat taiat si vinul rece scos in ulcea de pamant. Iata cum se pegateste acesta reteta:...
Borcanasul cu orez
Se fierbe orezul in apa cu sare. Separat, se fierb si morcovii in apa fara sare si cand s-au inmuiat se fac piure cu pasatorul. Apoi se scurge bine orezul de apa si se amesteca cu 2-3 linguri din piureul de morcovi. Se pune intr-o craticioara un pic de ulei si se caleste putin de tot ceapa...
Ciulama de ciuperci
Se curata si se spala legumele si ciupercile.Se toca marunt totul si apoi se pun la incins intr-o tigaie 2 linguri ulei.Se pun la calit ciupercile, ceapa si usturoiul impreuna.Cand s-au inmuiat bine se adauga vinul alb.Se lasa sa se evapore si sa se mai inchege putin sosul.Apoi se da deoparte....