dobrezaira

1

Bucataras
incepator

stefanesti-arges

Bucataras din 16.08.2012

RETETE38
PRIETENI117
Retete

Crap prajit cu piure de spanac

In Crap / Caras la 14 Dec 2012

Pestele il saram, il tavalim prin faina si il prajim in ulei incins. Intre timp pregatim garnitura. Spanacul curatat de tije si spalat il oparim in apa cu sare. Calim 2 linguri de ulei cu o lingura de faina, apoi punem spanacul tocat la blender. Adaugam smantana, sare si piper dupa gust, eu am...

Tort Cremsnit

In Torturi la 11 Dec 2012

Mai intai eu am facut choux a la creme. Am pus untul cu apa la fiert, cand a clocotit si untul s-a topit am turnat toata faina si am amestecat pe foc pana s-a omogenizat. Am dat la rece si cand coca a devenit usor calduta am adaugat ouale unul cate unul amestecand dupa fiecare pana la...

Placinta impletita cu mere

In Dulciuri la 24 Noi 2012

Se incalzeste laptele impreuna cu untura pana aceasta s-a topit. Separat amestecam oul cu sarea, zaharul si coaja de lamaie. Punem laptele peste ou si le turnam impreuna in vasul cu faina. Presaram drojdia si framantam bine pana devine aluatul neted. Adaugam cele doua linguri cu ulei si...

Salata cu pui si oua de prepelita

In Salate la 24 Noi 2012

Mai intai punem pieptul taiat felii la frigare in tigaia grill pe aragaz. Ouale de prepelita le fierbem pentru 4 minute. Legumele curatate si spalate le taiem felii, iar salata fasii si asezonam intr-un bol cu sare, ulei si zeama de lamaie. Deasupra salatei asezam pieptul de pui fript taiat...

Prajitura cu nuca de cocos

In Prajituri la 23 Noi 2012

Pentru blat am mixat untul cu zaharul,ouale si laptele. Am adaugat faina amestecata cu praful de copt si cacao . Compozitia rezultata am intins-o cu lingura in tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor pentru 20-25 de minute. Intre timp am facut siropul si crema. Pentru sirop am...

Rondele de novac prajite

In Peste la 23 Noi 2012

Pestele se curata de solzi, se taie rondele si se presara cu sare. Intr-un vas mai larg punem faina si trecem rondele prin ea. Incingem uleiul in tigaie si prajim la foc potrivit bucatile de peste pe ambele parti. Servim cu mujdei de usturoi si garnitura de cartofi in cazul meu, altfel merge si...

Chifle pufoase

In Piine la 23 Noi 2012

Am amestecat oul intreg cu sarea si zaharul, apoi am pus laptele cald in care am dizolvat drojdia. Compozitia aceasta am turnat-o intr-un vas peste faina si am framantat pana s-a incorporat toata faina. Am adaugat untul topit, am mai framantat putin sa intre untul in aluat si am dat la cald,...

Ciuperci umplute

In Aperitive / Garnituri la 16 Noi 2012

Se spala ciupercile bine cu apa rece, se scot piciorusele pe care le tocam marunt si impreuna cu ceapa taiata solzisori si morcovul ras marunt le calim cu untul intr-o tigaie. Umplem ciupercile cu aceasta compozitie calita, le asezam intr-o tava si le bagam la cuptor pentru 40-50 minute pentru ca...

Macrou pe pat de legume

In Peste la 16 Noi 2012

Am curatat pestele de mate, i-am taiat capul si coada. L-am taiat in doua pe lung si i-am dat cu sare. Separat am curatat legumele, le-am taiat felii, am sarat si piperat si le-am pus intr-un vas de yena uns cu putin ulei. Peste ele am asezat pestele, am presarat feliutele de usturoi, maslinele,...

Salata orientala de post

In Mancaruri de post la 16 Noi 2012

Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi potrivite. Ii punem intr-un vas peste care adaugam toate legumele taiate feliute, asezonam cu sare, ulei si otet, sau lamaie cine prefera. In doua boluri asezam salata cu o lingura, pe margine adaugam salata verde taiata fasii si ornam cu masline....

Cornuri pufoase cu nuci si ciocolata

In Dulciuri la 15 Noi 2012

Batem ouale cu zaharul, adaugam laptele cald in care dizolvam drojdia. Le turnam in ligheanul in care am cernut faina, adaugam sarea, aromele si framantam pana incorporam toata faina. Incingem uleiul si punem cate putin peste aluatul pe care il framantam in continuare. Acoperim si lasam la...

Crema de zahar ars

In Dulciuri la 15 Noi 2012

Mai intai am caramelizat cele 10 linguri de zahar intr-un ibric, apoi am turnat caramelul in doua tavi de cozonac si am tapetat cu acesta marginile tavilor. Dam la rece. Intre timp am batut ouale, de data aceasta intregi, cu zaharul din cana, pana a devenit spuma, am adaugat laptele cald si...

Piept de pui simplu si rapid

In Pui la 15 Noi 2012

Am pus cartofii curatati de coaja si taiati cuburi la fiert in apa cu sare. Intre timp am pregatit salata: am taiat feliute toate legumele, le-am asezonat cu sare, ulei si otet. In tigaia grill incinsa am asezat pieptul de pui taiat feliute subtiri. Eu am pus sarea si piperul la sfarsit....

Trandafir cu mac

In Prajituri la 30 Oct 2012

Aluatul l-am facut la masina de paine astfel: am topit untul, am adaugat laptele si zaharul si am tinut pe foc pana a ajuns la temperatura suportabila pe mana. Ouale se bat cu sarea, iar peste ele adaugam laptele cald, coaja de lamaie si vanilia. Punem in masina astfel: intai lichidul, apoi...

Alba ca Zapada fina

In Prajituri la 30 Oct 2012

Pentru foi amestecam toate ingredientele intr-un castron ( amoniacul l-am stins intr-o lingura de otet) si framantam pana se incorporeaza toata faina si rezulta o coca buna de intins. Facem 4 foi pe care le coacem pe dosul tavii (28x20 cm). Crema : Se pune pe foc laptele cu zaharul si faina,...

Sandvis Gargarita

In Sandvisuri la 26 Oct 2012

Ungem felia de paine cu branzica fina de la Delaco, eu asta am avut, dar mergea mai bine cascaval, punem felia de parizer decupata cu 6 cerculete. Acestea le umplem cu cerculete facute din rosie, ii facem piciorusele si capsorul din masline. Pofta buna!

Sandvis usor

In Sandvisuri la 26 Oct 2012

Taiem chifla pe din doua, ungem ambele parti cu crema de branza, asezam pe prima jumatate cubulete de branza si betisoare de castravete sub forma de raze, iar in mijloc o feliuta de rosie. Pe cealalta jumatate presaram salata taiata fideluta. Le unim si papam. Foarte gustos.

Sandvis delicios

In Sandvisuri la 26 Oct 2012

Felia de paine am taiat-o pe jumatate. Pe una dintre ele am asezat frunza de salata, apoi chiftelele, branza topita si la urma rosia. I-am pus capacul ( cealalta felie de paine) si l-am savurat cu placere. Chiar a fost delicios.

Sandvis pufos

In Sandvisuri la 24 Oct 2012

Am taiat chifla pe din doua, am uns fiecare parte cu branzica pufoasa de la Delaco si am ornat cu rosii si castraveti. Simplu, delicios si hranitor.

Tarta cu mere (1)

In Prajituri la 24 Oct 2012

Amestecam margarina cu zaharul, oul si sarea pana devine o crema, punem faina toata o data si framantam repede pana devine un aluat nelicpicios. Il dam la frigider pentru 20-30 minute. Intre timp curatam merele, le taiem felii potrivite si le asezam intr-o tigaie antiaderenta. Presaram zaharul...

Sandvis cu muschiulet si "Ceva foarte fin"

In Sandvisuri la 23 Oct 2012

Am taiat chiflele pe din doua, le-am uns cu Ceva fin de la Delaco, am asezat pe fiecare cate doua feliute de muschi, le-am pus caciula si le-am mancat. La mine au fost de pranz, la foamea mea au mers super.

Sandvis cu cascaval si salam

In Sandvisuri la 20 Oct 2012

Sandvis clasic: pui felia de paine, apoi salamul si cascavalul, acoperi cu cealalta felie de paine, iar deasupra mot cu rosia si ardeiul. Eu le-am decupat cu o forma cerc, pentru efect, intra mai bine. Pofta buna!

Sandvis cu branza topita

In Sandvisuri la 19 Oct 2012

Feliile de graham le-am uns cu cate o jumatate de cub de branza topita (mi-ar fi placut cu crema de branza dar era lipsa la magazin), iar peste am pus felii de rosii si felii taiate din triunghiurile de branza. Am rupt doua frunze mici de busuioc din vaza si gata, am mancat cu pofta.

Minisandvisuri cu cascaval si sunca

In Sandvisuri la 19 Oct 2012

Taiem painea, cascavalul, parizerul patratele de 3 x 3 cm si le suprapunem cum dorim. Deasupra asezam legume: felii de rosii, de castraveti, de ardei, dupa gust. Le putem prinde cu o scobitoare sau ungem painea cu unt. Simplu si gustos. Pofta buna.

Monstri sandvis

In Sandvisuri la 19 Oct 2012

Decupam din felia de paine doua cercuri cu acelasi diametru ca cel al salamului. La fel procedam si cu feliile de branza topita Apetito. Peste cercul din paine il asezam pe cel din branza, iar deasupra pe cel din salam din care decupam un triunghi. Ochii ii facem din feliute mici de castravete,...

Sandvis Hello Kitty

In Sandvisuri la 19 Oct 2012

Cele doua felii de paine la taiem pe jumatate si cu un pahar cu gura mai larga decupam cercuri cu cate doua urechiuse. Ungem feliile de paine cu unt si peste ele asezam feliile de cascaval Apetito de la Delaco, cate una pentru fiecare. Taiem maslina feliute, mai apoi patratele si facem ochii....

Pizza cu pui

In Pizza la 3 Oct 2012

Blatul l-am facut dupa instructiunile Ubulikai: drojdia am amestecat-o cu apa calda, separat intr-un bol am amestecat apa rece cu sarea, zaharul si uleiul si le-am turnat alternativ peste faina, amestecand cu o lingura. Framantam putin la sfarsit, daca este nevoie (in functie de faina ) mai...

Ciorba de burta "falsa"

In Ciorbe la 2 Oct 2012

Fierbem ciolanele in 4 litri apa cu sare . Dupa ce am luat spuma adaugam ceapa, morcovul si ardeiul taiate pe jumatate. Cand se desprine soriciul de pe os strecuram zeama si o punem la fiert impreuna cu soriciul taiat fasii. Batem ouale cu 2 linguri de otet si smantana si punem peste ele zeama...

Cum se face sucul de rosii

In Bulion la 2 Oct 2012

Cum se face sucul de rosii. Rosiile le trecem prin separator si pulpa rezultata o punem la fiert la foc mare ca sa isi pastreze culoarea. Cand a scazut cam 1/4 din cantitatea initiala este gata. Adaugam sarea si zaharul, mai asteptam cateva clocote si gata. Dupa preferinta se poate condimenta...

Zarzavat pentru ciorba

In Conserve la 2 Oct 2012

Toate legumele le spalam, le curatam si le dam prin masina de tocat carne. Compozitia rezultata o punem intr-un tuci sau oala mare si o punem pe foc la fiert pana se inmoaie morcovul. Adaugam sare dupa gust si dupa preferinta, patrunjel sau telina verde. O turnam in sticle sau borcane cu capac si...

Afisate 1 - 30 din 38 retete    

Postari recente

publicat la 14.12.2012

Crap prajit cu piure de spanac

publicat la 11.12.2012

Tort Cremsnit

publicat la 24.11.2012

Placinta impletita cu mere

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]