publicat la 16.10.2014
publicat la 22.09.2014
publicat la 22.09.2014
Ai trecut de vârsta la care erai sigur că în dulapul cu haine sau sub pat se ascunde un monstru, însă venirea ta acasă cu două ore mai devreme îţi poate rezerva o mare surpriză legată de acest subiect.
Bucataras.ro
[email protected]
Sote de sparanghel
Curatam sparanghelul si il punem la sotat la foc potrivit. Lasam la foc atat cat sa fie numai crocant. Punem smantana, catelul de usturoi. Cand l-am servit am mai adaugat putin sos pesto E un deliciu!Cel putin pt mine a fost :) Pofta buna!
Pasca cu orez si branza
blatul : Untul il frecam cu zaharsi putina sare.adaugam gaLbenusul si smantana. Punem si faina si praful de copt.Framantam un aluat nelipicios pe care il dam la rece 20 min Crema de branza :amestecam branza cu cascavalul.Punem zeama de lamaie,zaharul si galbenusurile Orezul il fierbem...
Rulada cu spanac
Batem ouale cu telul. Adaugam smantana si condimentele.adaugam faina si praful de copt. Dam la cuptor in tava mare a cuptorului la 180 grade timp de 10-15 min Amestecam spanacul cu branza si usturoiul Cand blatul de rulada s-a copt in rulam cu tot cu foia de copt. Dupa ce se...
Omleta impaturita
Bati ouale cu putina sare si piper. Intr-o tigaie punem un strop de ulei si turnam compozitia de oua. O intindem ca o clatita. Desupra presaram cremvustii taiati rondele. Deasupra lor punem cascavalul. Impaturim omleta si o lasam sa se faca pe ambele parti. O servim cu o felie...
Trio orez cu pulpa de pui
Pungile de orez le-am pus intr-o olita la fiert cu un sfert de ceapa,3 catei de usturoi,1 morcov si sare Dupa ce a fiert impartim orezul in 3. O parte o amestecam cu felia de sfecla rosie fata la robot O parte o amestecam cu morcovul pasat Si ultima parte o amestecam un cele 2 linguri...
Placinta cu carne "raze de soare"
Aluatul: Incalzim laptele. Punem intr-un bol faina, zahar, sare si drojdia. Laptele il turnam deasupra. Framantam pana se leaga aluatul. Punem uleiul de masline mai framantam putin si lasam la crescut jumatate de ora Amestecam toate ingredientele pt umplutura. Aluatul il impartim in 2....
Platou cu aperitive
Pregatim rulada : batem albusurile separat cu sare, adaugam galbenusurile, smantana, maslinele si faina. Dam la copt 15 minute. Cand e fierbinte rulam in foaia de copt rulada. Dupa ce se raceste derulam, punem feliile de branza topita si cabanosul intr-un colt si rulam la loc. Tarta:...
Mix de rulouri umplute cu branza
Dovlecelul si vanata le taiem pe lungime. Feliile le prajim putin doar atat cat sa se inmoaie pt a le putea rula. Pe un fileu de pangasius asezam o felie de dovlecel apoi una de sunca de curcan si rulam. Facem la fel pt toate fileurile de peste. Le asezam in picioare ca un turnulet. Feliile...
Iepure la cuptor cu orez mix
Iepurele l-am uns cu sare, piper, busuioc si bulion si l-am pus la rece 2 ore. Dupa 2 ore l-am pus in tava cu morcovul taiat rondele si 2 canite de apa si putin ulei si l-am dat la cuptor pt 100 minute. Intr-un ceaunel am pus apa la fiert si am pus canita de orez in el cu cubul de...
Peste la cuptor cu mazare si branza
Pestele se fierbe la aburi Se aseaza intr-un vas yena pe care l-am uns cu ulei de masline Se bat la mixer ouale cu branza si smantana, se adauga mazarea si se amesteca cu lingura Se toarna aceasta compozitie peste peste si se da la cuptor pana se rumeneste E super buna Ca...
Sufleu de dovlecei
Se prepara mai intai sosul. Se topeste untul,se adauga faina si se pune laptele. Se lasa la racit Se da dovlecelul pe razatoare si se pune la calit pana nu mai e zeama in tigaie Se adauga peste sosul racit galbenusurile de la oua apoi dovlecelul. Se adauga si branza Separat se bat...
Pizza pufoasa,sanatoasa si bogata
Se framanta din faina,tarate,apa si drojdie un aluat moale dar nelipicios Se lasa jumatate de ora la crescut.apoi se intinde o foaie din aluat intr-o tava mare. Ungem foaia cu sosul bolognese, punem ciupercile, apoi carnea, brocoli, ceapa, porumbul, dovlecelul ras pe razatoarea mare si...
Rulada multicolora
Foaia de rulada se prepara astfel: Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu putina sare. Galbenusurile le frecam cu ulei, adaugam smantana, faina si praful de copt, apoi adaugam albusurile spuma. Impartim compozitia in 3: in una punem ardeiul rosu tocat la robot marunt, in...
Musaca de cartofi si ciuperci
Prima data facem sosul: punem pe foc untul, dupa ce s-a topit adaugam faina, apoi laptele. Amestecam sa nu faca cocoloase. Mai lasam 5 minute pe foc sosul apoi il dam deoparte Tocam ceapa. Dam morcovul pe razatoare. Punem carnea tocata intr-un bol si o amestecam cu ceapa, morcovul, usturoi si...
Aripioare in bulion cu spanac in foietaj
Aripioarele le condimentam, le lasam la rece 1 ora. Coacem pachetelele de spanac 10-15 minute la cuptor la 200 grade Punem intr-o tava aripioarele si deasupra si sucul de rosii si dam la cuptor pana se rumenesc Se servesc impreuna! Delicios!
Tort diplomat
Se bat ouale cu zahar.Se adauga laptele.Aceasta compozitie se pune pe baie de aburi si se amesteca incontinuu pana devine o crema groasa (aproape ca o maioneza).Trebuie amestecat incontinuu pt a nu se branzi.Dupa ce se leaga crema o dam la racit Se bate frisca cu zahar. Dupa ce s-a racit...
Aperitiv colorat
Facem prima data blatul verde .Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le amestecam cu ulei si adaugam spanacul.Punem si smantana,faina si praful de copt. Batem albusurile spuma dupa care le adaugam peste compozitia cu spanac dar avem grija sa amestecam cu lingura de lemn Intindem...
Rulada din foietaj cu branza si carnat
Amestecam intr-n bol branza de vaca si cu crema de branza cu marar. Adaugam sarea si mararul. Intindem aluatul de foietaj, punem peste el compozitia cu branza si peste branza intinsa punem carnatii taiati rondele Rulam ca o rulada si dam la cuptor 40 minute Se serveste si ca aperitiv...
Briose pufoase cu visine din aluat de pandispan
Separam albusurile de galbenusuri Batem albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam si zaharul dar si zaharul vanilat Separat batem galbenusurile cu ulei si punem aceasta compozitie peste compozitia cu albusuri. Adaugam faina si praful de copt. Punem in forme de briose 3/4 de...
Orez cu ciocanele si sos de ciuperci
Se fierb ciocanelele in apa cu sare.In aceeasi apa punem la fiert punguta cu orez. Intr-o tigaie punem la calit ceapa si usturoiul,adaugam si ciupercile si le calim bine. Adaugam smantana si mararul.Dam gust cu sare si piper. Se servesc impreuna orezul fiert si sosul de ciuperci cu...
Ratatouille la cuptor
Taiem legumele rondele. Intr-o tigaie punem uleiul la incins.Adaugam ceapa tocata si usturoiul.Le calim la foc mic,apoi adaugam rosiile si bulionul,lasam sa fiarba si apoi dam sosul la racit Turnam peste legumele asezate in vasul yena si dam totul la cuptor pt 40 min E delicios!
Tarta cu piept de pui si mazare
Se bat ouale impreuna cu branza si smantana. Se adauga mazarea si se amesteca dar cu lingura pt a nu se zdrobi boabele. Se caleste pieptul de pui si separat se calesc si ciupercile. Intindem foietajul in tava.Peste el punem pieptul de pui si ciupercile.Deasupra turnam compozitia de...
Tarta cu branza si visine
Luam formele de tarta si le ungem cu margarina. Din aluatul de foietaj decupam rotunduri si le punem in forme.le coacem 10min la foc moderat. Intre timp pregatim umplutura pt tarte. Ouale,branza,smantana,esenta,zaharul le mixam. Visinele le scoatem pe un servet sa se scurga de zeama....
Salata Boeuf
Se fierb cartofii si morcovii. Se curata,se taie cat de marunt posibil sau dupa preferinta. Adaugam mazarea din conserva, castravetii taiati tot marunt,la fel si sunca Punem toate ingredientele intr-un bol,punem maioneza,sare piper. Pofta buna!
Ciorba de fasole
intr-o oala punem 2 litri de apa si lasam sa fiarba. Ceapa o tocam.Telina si morcovul le dam pe razatoarea mica.Ardeiul il taiem cubulete. Adaugam legumele in oala.Cand legumele sunt fierte adaugam fasolele din conserve. Intr-un bol punem smantana,sosul bolognese si condimentele si le...
Turtite de peste cu sote de ardei mix
Pentru inceput dam feliile de paine prin blender. Punem fileurile de peste la prajit dar fara ulei si le lasam pana iese toata apa din ele Dam prin blender si mararul,ceapa,usturoiul si cateva boabe de porumb Cand pestele s-a racit il pisam cu furculita cat de marunt posibil...
Salata de cartofi cu sos tartar
Se fierb cartofii. Se lasa la racit apoi se curata si se taie cubulete. Morcovul il curatam si il dam pe razatoarea mica. Ceapa o taiem marunt Punem toate ingredientele intr-un bol le amestecam potrivim de sare si servim cu orice fel de carne dorim Pofta buna
Rulada cu branza
Blatul: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma. Adaugam zaharul, adaugam galbenusurile, uleiul, faina si apoi praful de copt. Se da la cuptor pt 15 min la 180 grade Scoatem tava din cuptor si dezlipim blatul usor fara a se rupe. Pe foaia de copt pe care am copt blatul...