Numa' bun de pus pe masa
Prăjitura săracului
Data:15.02.2010Numele acestei prăjituri, originară din cea mai săracă zonă a Veneţiei medievale, locuită... articol complet
Salată de spanac cu somon afumat şi avocado
Data:15.02.2010O salată modernă, proaspătă şi gustoasă, ce combină vitalitatea spanacului tânăr cu... articol complet
Welsh rarebit – delicatesă galeză
Data:14.02.2010Welsh rarebit, în traducere delicatesă galeză, este o gustare britanică tradițională, din... articol complet
Curry de pui cu muguri de bambus
Data:13.02.2010Gaeng Phed Kai Sai Nawmai este un curry thailandez din clasa curry-urilor roşii, domolit doar de... articol complet
Snert – supă olandeză de mazăre
Data:12.02.2010Specifică ţărilor nordice în general, această supă de iarnă – deşi aduce mai... articol complet
Kedgeree – pilaf englezesc cu peşte afumat
Data:11.02.2010Kedgeree este numele uneia dintre cele mai îndrăgite mâncăruri englezeşti, devenită un... articol complet
Mere în caramel
Data:11.02.2010Cine poate uita mărul cu caramel, vândut cu un aer festiv prin bâlciurile copilăriilor... articol complet
Curcan cu sos de muştar şi maghiran
Data:10.02.2010Seamănă cu un escalop. Aduce cu un stroganoff. Ar putea fi o ciulama. Câte puţin din fiecare... articol complet
Nachos – chipsuri de porumb
Data:10.02.2010Gustări nelipsite din meniurile tex-mex, nachos sunt “chipsuri” din tortilla (lipia... articol complet
Ciorbă de iepure cu frunze de viţă de vie
Data:09.02.2010Această ciorbă de iepure, de iarnă, este re şi re-inventată. Preparată iniţial cu o varză... articol complet
Orez cu tofu şi legume
Data:09.02.2010Reţeta de faţă îşi trage originile din extremul orient, din ţările în care orezul fiert... articol complet
Vitello tonnato – viţel cu ton
Data:07.02.2010Gustare rece, de vară, vitello tonnato – vedetă a antipasti italiene – are toate... articol complet
Sandviş cu cremă de brânză şi sos de ardei copt
Data:06.02.2010Un sandviş consistent şi gustos, o bucurie lacto-vegetariană pentru micul dejun sau pentru o... articol complet
Păstrăv cu ratatouille de ciuperci
Data:05.02.2010O reţetă de vară şi de munte, în care sălbăticia păstrăvului – să nu ne minţim... articol complet
Cuşcuş cu legume
Data:03.02.2010Specific Asiei Centrale, dar mai cu seamă ţărilor nord africane, intersectând arome şi... articol complet
Salată de fructe Macedonia
Data:02.02.2010Deşi numele ei ne-ar duce cu gândul provincia din nordul Greciei, salata de fructe Macedonia... articol complet
Cartofi cu muştar la cuptor
Data:01.02.2010Una dintre cele mai nobile garnituri, cartofii copţi cu muştar la cuptor, are ca origine nu... articol complet
Somon dietetic în sos de iaurt cu muştar
Data:01.02.2010Deşi – cum ar spune doctorul Alin Popescu – somonul nu e prima opţiune pentru un... articol complet
Cotlet picant de porc
Data:30.01.2010Un grătar de porc picant, în cel mai pur stil cantonez, întâlnit în sudul Chinei dar, mai... articol complet
Friptură de pui cu muştar şi cimbru
Data:29.01.2010Muştarul aromat cu cimbru şi impulsionat cu usturoi dă gustul acestei fripturi de pui, simplă... articol complet