Numa' bun de pus pe masa
Tocană ţărănească de iepure – reţetă italiană
Data:18.04.2010Romanii au fost primii care au gustat din carnea iepurilor aduşi din nordul Africii. Şi tot ei... articol complet
“Salată” caldă de ficăţei cu ceapă
Data:18.04.2010O pseudo-salată, o gustare caldă foarte simplă şi uşor de realizat. Asocierii clasice dintre... articol complet
Pita grecească
Data:16.04.2010Aflată la jumătatea drumului dintre o lipie şi o turtă, pita grecească are aura sacră a... articol complet
Fettuccine cu urzici şi ciuperci de pădure
Data:15.04.2010Paste cu ciuperci de pădure (hribi, ghebe, etc) şi urzici tinere, completate de usturoi şi... articol complet
Salată de vinete – reţetă grecească
Data:14.04.2010Melitzanosalata este numele dat de greci salatei lor de vinete. Diferită faţă de salata... articol complet
Shake din iaurt cu căpşuni
Data:13.04.2010La interesecţia dintre băuturile indiene pe bază de iaurt şi fructe (lassi) şi cele... articol complet
Supă thailandeză cu creveţi – Tom Yum Goong/Kung
Data:12.04.2010Bucătăria thailandeză abundă în arome diverse și proaspete, pe care le combină într-un... articol complet
Salată de ardei copt
Data:11.04.2010Una dintre cele mai faine salate care populează mesele românilor (deşi e o reţetă care se... articol complet
Soutzoukakia – chiftele marinate în stil grecesc
Data:09.04.2010Apropierea (nedorită) a grecilor de turci le-a dat celor dintâi frustrări istorice şi acces... articol complet
Calcan cu unt şi vin alb
Data:08.04.2010Cel mai valoros peşte al Mării Negre, calcanul, în cea mai potrivită asociere franceză: cu... articol complet
Vită cu ghimbir la tigaie (stir-fry thailandez)
Data:08.04.2010Un stir-fry de vită definitoriu pentru bucătăria thailandeză, mai echilibrat, mai colorat şi... articol complet
Borş cu verdeţuri de primăvară
Data:07.04.2010Emblematică ciorbă a primăverii din Bucovina, gătită cu borş de-adevăratelea – de... articol complet
Miel la proţap
Data:06.04.2010Existenţa Paştelor în Grecia e condiţionată de două aspecte: existenţa miracolului... articol complet
Tocăniţă de porc cu ardei copt
Data:06.04.2010O mâncare deosebită, inspirată din bucătăria tradiţională spaniolă unde se găteşte cu... articol complet
Chec cu ananas
Data:01.04.2010O prăjitură simplă şi eficientă. Un pounds cake sau quatre-quarts, copt cuminte pe un pat... articol complet
Ravioli cu brânză în sos de roşii cu capere
Data:31.03.2010Ravioli umpluţi cu brânză, eliberaţi într-un sos de roşii aromat cu capere şi busuioc,... articol complet
Piure de cartofi cu ștevie
Data:30.03.2010Primăvara e plină de bucurii și de verdețuri: leurdă, ștevie, lăptuci, spanac, lobodă,... articol complet
Salată cu ridichi şi telemea de capră
Data:29.03.2010O salată veselă, de primăvară, căreia castraveţii şi ridichile timpurii îi asigură... articol complet
Risotto cu urzici
Data:29.03.2010Un fusion româno-italian, în care tradiţia pilafului cu urzici se întâlneşte cu... articol complet
Gulaş de căprioară cu cartofi noi
Data:28.03.2010gulaşul de căprioară cu cartofi noi este mai aromat şi mai dens decât clasicul gulaş de... articol complet