Numa' bun de pus pe masa
Souvlaki – frigărui greceşti
Data:26.03.2010Souvlaki, frigăruile greceşti din carne de porc, vită, miel şi, mai rar, peşte spadă,... articol complet
Ciorbă de salată cu pui şi iaurt
Data:25.03.2010O ciorbiţă uşoară, primăvăratică, în care puiul zburdă prin salată în supa cu suflet... articol complet
Raţă pe varză
Data:24.03.2010Raţa (sau bobocul de raţă pe varză) este un preparat elegant al bucătăriei boiereşti... articol complet
Supă cremă de păstârnac cu Gorgonzola
Data:23.03.2010O supă cremă cu adevărat deosebită. Concepută pentru un experiment, această supă epatează... articol complet
Papară cu somon afumat
Data:22.03.2010O combinaţie clasică din repertoriul francez: papară (sau ouă jumări) cu somon afumat.... articol complet
Brioşe cu ciocolată
Data:20.03.2010O reţetă de brioşe simplă şi rapidă, fără ouă şi bătăi de cap, venită tocmai din... articol complet
Tiramisu cu banane şi căpşuni
Data:19.03.2010Italienii tradiţionalişti strâmbă din nas când aud de tiramisu cu fructe, a cărui singură... articol complet
Vită Stroganoff
Data:18.03.2010Vita Stroganoff (sau Stroganov, în originalul rusesc) a apărut la mijlocul secolului XIX... articol complet
Kati tészta (prăjitura Kati)
Data:16.03.2010Kati tészta sau Kati neni tészta (prajitura lui tanti Kati), supranumită şi prăjitura cu... articol complet
Ruladă de curcan cu ciuperci
Data:15.03.2010Pieptul de curcan, prin textura dar mai ales prin dimensiunile sale, se pretează de minune... articol complet
Pasta primavera
Data:14.03.2010O compoziţie proaspătă şi vegetariană, pastele primavera (primăvară, în italiană) au... articol complet
Muesli elveţian
Data:14.03.2010Müsli sau muesli este originar din Elveţia unde, în 1900, doctorul Maximilian Bircher-Benner... articol complet
Navarin de miel
Data:13.03.2010Navarin-ul de miel este o tocăniţă clasică franţuzească, al cărei nume este dat de navet... articol complet
Clătite cu ciocolată şi cremă de vanilie
Data:12.03.2010Simple, versatile, elegante, eficiente, clătitele rămân prinţesele modeste ale deserturilor.... articol complet
Borş de curcan
Data:11.03.2010Ca mai toate păsările mari şi tari, curcanul – mai exact carnea sa – îşi... articol complet
Pui unguresc la cuptor
Data:10.03.2010Un pui românesc, desigur, însă gătit cu condimente specifice bucătăriei şi gusturilor... articol complet
Peşte Dugléré
Data:09.03.2010Peştele Dugléré are o origine controversată. Apărută la începutul secolului XX, disputată... articol complet
Supă cremă de păstârnac
Data:07.03.2010O raritate în bucătăria lumii, supa cremă de păstârnac covârşeşte simţurile prin... articol complet
Ouă en cocotte în pâine
Data:07.03.2010Un mod inedit de gătire şi prezentare a clasicelor ouă en cocotte, ouăle în pâine... articol complet
Tartă cu ricotta (brânză dulce)
Data:06.03.2010Desert rustic italian, binecuvântare a zilelor de duminică, tarta cu brânză dulce se... articol complet