Numa' bun de pus pe masa
Şniţel de curcan
Data:05.03.2010Cunoscut ca specialitate austriacă şi ungurească, şniţelul de curcan este mai puţin... articol complet
Şuncă de pui
Data:04.03.2010Apariţia şuncii reprezintă primul pas al omenirii de la conservarea cărnii la prepararea... articol complet
Păstrăv cu rozmarin, usturoi și lămâie
Data:04.03.2010O rețetă desăvârșit de simplă, de origine italiană și rafinament francez, dar ale cărei... articol complet
Curry vindaloo
Data:02.03.2010Vindaloo este numele unuia dintre cele mai iuți curry-uri inventate vreodată, atât de iute... articol complet
Ragoût de porc cu ceapă și bere
Data:01.03.2010Ragoût este denumirea franceză pentru mâncărurile gătite înăbușit, pe îndelete, adică... articol complet
Penne all’ Arrabbiata
Data:01.03.2010O minunată compoziţie vegetariană sau de post. Sosul Arrabbiata (sau arabiata cum se mai scrie... articol complet
Negresă în sos de ciocolată fierbinte
Data:28.02.2010Decadenţă la pătrat! Cum altfel ar putea fi numită ciocolata cu ciocolată, acest păcat... articol complet
Escalop de vită în sos de roşii cu capere
Data:27.02.2010Un clasic al bucătăriei italiene tradiţionale, Scaloppine di vitello al pomodoro (escalopul de... articol complet
Peşte la aburi cu limetă şi lemongrass
Data:26.02.2010Plaa krapong neung manao (biban de mare cu limetă) este o delicată reţetă thailandeză în... articol complet
Risotto picant cu ciuperci şi muguri de pin (de post)
Data:26.02.2010Un risotto vegetarian armonios, rafinat, aromat şi crocant, potrivit ca garnitură sau ca... articol complet
Budincă de orez cu mango (de post)
Data:25.02.2010Un minunat desert, simplu şi rapid de preparat. O budincă aromată şi fructată, pe bază de... articol complet
Iepure cu usturoi şi rozmarin
Data:24.02.2010Romanii au fost cei care au adus în Europa, din nordul Africii, iepurii. Şi tot ei sunt cei... articol complet
Papara (ouă jumări) perfectă
Data:22.02.2010Filmul “Julie and Julia“, în ciuda rolului excelent jucat de Meryl Strep şi... articol complet
Pui cu salvie
Data:21.02.2010O reţetă din buna familie a bucătăriei italiene, care ne arată că un piept de pui poate... articol complet
Mézes krémes – prăjitură cu foi de miere
Data:20.02.2010Sub aparenţa banală a acestei prăjituri se întrepătrund gusturi minunate şi poveşti... articol complet
Bruschetta cu roşii şi somon afumat
Data:20.02.2010Mai puţin cunoscută decât bruschetta cu roşii şi fileuri de anşoa, bruschetta cu roşii şi... articol complet
Lasagna cu spanac şi brânză
Data:19.02.2010Deşi am fi tentaţi să acordăm aproape exclusiv italienilor credit pentru inventarea lasagnei... articol complet
Tartă cu lămâie
Data:18.02.2010Tarta franceză cu lămâie este părintele neîntrecut al plăcintei cu lămâie americane. Şi... articol complet
Stracciatella – supă de pui cu “zdrenţe” de ou
Data:17.02.2010Stracciatella – din italianul straccio, rupt în bucăţi, sfâşiat – este numele... articol complet
Bamboe rendang – tocană picantă de vită
Data:16.02.2010Bamboe rendang este o tocană (sau un curry) inedită pentru gusturile europenilor. Aproape... articol complet