Numa' bun de pus pe masa
Salata shirazi
Data:27.05.2010Salata răcoroasă a orientului încins, shirazi este o clasică a bucătăriei iraniene, cu... articol complet
Limonadă cu căpşuni şi mentă
Data:27.05.2010O invenţie pe cât de simplă pe atât de spectaculoasă, ce transformă limonada de zi cu zi... articol complet
Supă chinezească acră-iute cu urechi de lemn
Data:27.05.2010În tradiţia culinară orientală supele nu se servesc la începutul mesei, ca în occident, ci... articol complet
Kafta libaneză
Data:26.05.2010Kafta sau kofta este denumirea unor preparate arabe din carne tocată sau tăiată mărunt,... articol complet
Baharat (Bokharat) – “7 piperuri”
Data:26.05.2010Baharat (numit în unele ţări din Orientul Apropiat şi bokharat), supranumit 7 condimente (la... articol complet
Salată de cartofi noi cu iaurt si hrean
Data:25.05.2010O salată de cartofi cu un aer primăvăratec, poaspătă şi relativ uşoară. Preparaţi-o... articol complet
Tocană africană de miel
Data:25.05.2010Picantă şi aromată, densă şi consistentă, această tocană se regăseşte, cu câteva... articol complet
Ras el hanout
Data:25.05.2010Ras el hanout (ortografiat şi ca Rass el hanout) este un mix de condimente specific... articol complet
Salată thailandeză de pește cu limetă
Data:24.05.2010Denumită în thailandeză Pla-Neung-Manao, această salată este perfectă pentru zilele... articol complet
Mojar cu pistil
Data:24.05.2010Mojarul (cunoscut tradiţional sub numele de piuă sau piuliță) cu pistil (numit şi... articol complet
Untul de arahide
Data:24.05.2010Aflat în topul alimentelor favorite printre copiii americani, untul de arahide este o pastă... articol complet
Frigănele cu cremă de brânză dulce și căpşuni
Data:23.05.2010Un mic dejun deosebit, născut din explorările ultimelor decenii, în care bucătarii au... articol complet
Inelul de bucătărie
Data:23.05.2010Inelul de bucătărie (sau inelul pentru mâncare) este un cerc metalic, confecţionat din inox... articol complet
Supă cremă de mazăre cu ţelină
Data:22.05.2010O supă cremă fină şi catifelată ale cărei arome tulbură în mod plăcut bolta palatină.... articol complet
Harissa (Harrissa)
Data:22.05.2010Harissa (scrisă uneori şi harrissa) este unul dintre cele mai iuţi sosuri pe bază de ardei... articol complet
Salata Caesar
Data:21.05.2010Reţetă cult a secolului XX, salata Caesar (Cezar) se regăseşte pe meniurile tututor... articol complet
Curcuma (turmeric)
Data:20.05.2010Origine: Plantă cultivată de mai bine de 200 de ani, curcuma, cunoscută şi sub numele de... articol complet
Dovlecei cu usturoi şi lămâie
Data:20.05.2010O salată-garnitură din buna tradiţie a bucătăriei italiene, îmbrăcată într-un dressing... articol complet
Îngheţată de cireşe
Data:20.05.2010Fructele şi, în special cireşele, se pretează în orice tip de îngheţată, pentru că se... articol complet
Berea îngrașă. Da sau nu?
Data:19.05.2010Iată o întrebare destul de frecventă, mai ales pentru împătimiții consumului de bere.... articol complet