Numa' bun de pus pe masa
Cremă de brânză cu ardei copt
Data:12.06.2010Născută din dragostea grecilor pentru brânzeturi, crema de brânză (numită de greci şi... articol complet
Salată de quinoa cu grepfrut şi stafide
Data:11.06.2010O salată proaspătă şi săţioasă, în care consistenţa acestor cereale minune se... articol complet
Quinoa
Data:11.06.2010Quinoa este numele unei cereale arhaice, originare din America de Sud, unde creşte la mari... articol complet
Paste cu hribi
Data:10.06.2010Una dintre capodoperele bucătăriei italiene, pastele cu hribi – de regulă papardelle sau... articol complet
Insalata Caprese
Data:10.06.2010Culoarea, gustul şi esenţa Italiei sunt cuprinse în această salată devăvârşită prin... articol complet
Ajo blanco
Data:09.06.2010Ajo blanco, tradus prin “usturoi alb”, o supă rece, răcoroasă, pe bază de lapte... articol complet
Sparanghel flamand
Data:08.06.2010Sparanghelul (asparagus) este pentru majoritatea Românilor o ciudăţenie sau, în cel mai bun... articol complet
Săptămâna gastronomică în Franța
Data:08.06.2010În săptămâna 7-13 iunie, restaurantele din Franța se alătură inițiativei Tous au... articol complet
Ras asfour cu vită
Data:08.06.2010Gustare caldă apreciată în restaurantele libaneze din România, ras asfour, tradus prin... articol complet
Tort cu ciocolată, mascarpone şi vişine
Data:07.06.2010Un cheesecake de vară, lamentabil de simplu (preparat fără coacere), jenant de gustos şi... articol complet
Bruschetta cu roşii, busuioc şi anşoa
Data:06.06.2010O clasică a gustărilor italiene, bruschetta debordează de simplitate şi bun gust. O felie de... articol complet
Supă cremă de cartof dulce cu ghimbir şi limetă
Data:04.06.2010O supă de o rară prospeţime, în care textura catifelată a cartofului dulce se combină... articol complet
Salată de rucola cu căpşuni şi migdale
Data:03.06.2010O salată de o prospeţime copleşitoare, gata pentru a fi consumată ca atare sau alături de un... articol complet
Somon în vin roşu cu cimbru
Data:02.06.2010O combinaţie aparent suprinzătoare de peşte şi vin roşu. Numai că somonul nu e un peşte... articol complet
Ciorbă de gâscă dreasă cu zeamă de varză
Data:01.06.2010O fiertură deosebită din buna familie a ciorbei de potroace. Născută prin preajma nunţilor,... articol complet
Şalău bonne femme
Data:31.05.2010O reţetă de clasică, poate de modă veche, dar de un rafinament nealterat de trecerea... articol complet
Cartofi duchesse
Data:31.05.2010Dovadă a rafinamentului exprimat de bucătăria franceză, cartofii duchesse (ducesă) sunt o... articol complet
Arayes kafta
Data:29.05.2010Arayes kafta este o gustare libaneză, caldă, extraordinară: o plăcinţică friptă iute la... articol complet
Tăieţei chinezeşti prăjiţi cu vită
Data:28.05.2010Chow mein (chǎo-miàn sau chow mien) este numele tăieţeilor prăjiţi chinezeşti. Asociaţi... articol complet
Garam masala
Data:28.05.2010Prin cartierele indiene, din Bombay, Londra sau Singapore, mirosul de garam masala trădează la... articol complet