Numa' bun de pus pe masa
Papricaş de pui cu smântână
Data:17.08.2010Papricaşul ţărănesc preparat în Ardeal, inspirat desigur din cel unguresc, se remarcă prin... articol complet
Cotlete de miel la grătar în stil thailandez
Data:16.08.2010O reţetă de cotlete de miel mai specială, în care gustul şi textura cărnii sunt învăluite... articol complet
Sandviş cu vinete la grătar şi telemea
Data:14.08.2010Un sandviş de vară, cu tot ceea ce înseamnă asta, excelent în zilele calde când gustările... articol complet
Pulpe de pui cu usturoi şi lămâie
Data:12.08.2010O reţetă simplă şi gustoasă, de o eficienţă gospodărească, ce pune în comun friptura... articol complet
Farfalle cu roşii şi busuioc
Data:12.08.2010O reţetă de paste delicios de simplă şi excesiv de sinceră în arome. farfalle-le (sau alte... articol complet
Salată turcească de pui
Data:11.08.2010O reţetă din repertoriul mereu surprinzător al bucătăriei turceşti, această salată... articol complet
Zaalouk – salată marocană de vinete
Data:10.08.2010Zaalouk este o gustare marocană tradiţională, servită la începutul mesei, caldă sau rece. O... articol complet
Piure de rubarbă
Data:10.08.2010Tulpinile roşiatice de rubarbă ascund un miez consistent, cu gust aromat proaspăt, dulce... articol complet
Macrou la grătar
Data:10.08.2010Macroul la grătar/plită (caballa a la plancha) este un peşte foarte iubit în Spania, în... articol complet
Orez prăjit cu porc şi midii
Data:09.08.2010O reteta rapidă, din buna gustoasa familie a bucătariei chinezeşti. Rapidă, uşor de făcut... articol complet
Bulion / suc de rosii
Data:09.08.2010Sucul de roşii şi forma sa concentrată, bulionul (sau pasta de tomate, în funcţie de... articol complet
Gulaş de miel
Data:09.08.2010Mai rar decât gulaşul de vită şi chiar decât cel de porc sau curcan, gulaşul din carne de... articol complet
Ciorbă de dovlecei cu afumătură
Data:08.08.2010O ciorbă ardelenească , de vară, care se regăseşte, din păcate, destul de rar în meniul... articol complet
Varză la grătar
Data:07.08.2010O apariţie surprinzătoare pe grătar, varza se transformă miraculos într-o legumă foarte... articol complet
Chateaubriand
Data:07.08.2010Păcătoşii se gândesc la femei până şi-n biserică. Tot aşa şi noi ne putem gândi -... articol complet
Salată de vinete de post
Data:05.08.2010Profitaţi din plin de roşiile proaspete şi de sezonul vinetelor pentru a face această salată... articol complet
Tortilla cu dovlecei
Data:05.08.2010Mai puţin cunoscută decât tortilla de cartofi, tortilla cu dovlecei (tortilla con calabacines)... articol complet
Pro și contra regimului vegetarian
Data:04.08.2010Vegetarian sau vegan (vegetalian)? Modă sau necesitate? Ce rol are, de fapt, carnea în... articol complet
Supă cremă de roşii cu ardei copt şi Gorgonzola
Data:04.08.2010Supa de roşii, crema de roşii cum o numesc unii mai subţiri, este o supă cremă universală... articol complet
Mujdei
Data:03.08.2010Sos de căpătâi al bucătăriei româneşti, mujdeiul este o alegorie a usturoiului, nelipsită... articol complet