Consumate proaspete sau sub forma de compot, dulceata,sirop, suc,in tarte, visinele sunt fructe de sezon de care este bine sa profitam. Sunt bogate in apa,zaharuri,saruri minerale( potasiu,fier, fosfor, calciu, magneziu, cupru, zinc),vitamine(A,B1,B2,B9,C,E,PP)si caroten si au 59kcal/kg.
Visinele ajuta la detoxifierea organismului, in special a rinichilor, si sunt indicate in curele de slabire. Ele scad nivelul colesterolului rau, al trigliceridelor, al acidului uric din sange, dar si riscul aparitiei diabetului. Aceste fructe acrisoare previn aparitia gutei si a efectelor stresului la nivel celular, stabilizeaza ritmul cardiac si contribuie la sanatatea pielii.
Diabeticii, pletoricii, cardiacii si obezii isi pot ameliora sanatatea daca tin o cura cu visine( se consuma o jumatate de kilogram de fructe timp de uau-doua zile pe saptamana, fara a se manca altceva). In plus, aceste fructe pot fi de un real ajutor si in afectiuni ale stomacului si cailor respiratorii, contribuie la ameliorarea constipatiei, au rolul de a reface fibrele musculare, ajuta organismul sa se relaxeze si au efect antiinflamator si analgezic.
Sucul de visine, obtinut prin pasarea fructelor, are un efect asemanator cu unele cu unele medicamente antiinflmatorii nestoroidiene, fiind recomandat in afectiuni inflamatorii insotite de durere , precum artrita, guta , dureri musculare, dureri de spate, stari febrile, boli vasculare, bronsite, astm, indispozitii psihice si insomnie.
Atentie!
300g de visine mancate in fiecare zi, pot reduce grasimea de pe abdomen.