Despre paine
Postat de: carmenvlad in AlimenteAm auzit pareri pro sau contra consumarii painii. Dar nu trebuie sa uitam ca painea este un aliment de baza in bucataria romaneasca si atunci sa dam painii ce este al painii: dragostea si...Citeste continuarea
Atentie la modul in care traim !
Postat de: lia in Bucataras hai huiAceasta poezie deosebita sta scrisa la intrarea in biserica de la Sadinca, jud.Sibiu, loc unde s-au pus bazele unei mici manastiri, condusa de parintele - calugar David. Atat de frumoasa, pe cat...Citeste continuarea
Cum sa gatim mancarea chinezeasca perfecta
Postat de: AndreeaJ in TipsuriDe multe ori mi s-a intamplat sa caut pe net diferite lucruri si sa dau peste retete chinezesti. Aproape fiecare blog culinar contine cel putin cate o reteta chinezeasca. Asta pentru ca mancarea...Citeste continuarea
Super-foto: piata de peste din Cadiz
Postat de: Catalin in Bucataras hai huiImagini de exceptie din piata de peste din CadizCiteste continuarea
Cum sa faci acasa painici "japoneze",rumene si delicioase?
Postat de: lauralaurentiu in TehniciMa intrebam de mica, atunci cand imi cumparam cate-o japoneza de la brutarie si-o infulecam pe nerasuflate, de ce s-o fi numind astfel? Ceva mai tarziu mi-am format impresia ca numele le este dat...Citeste continuarea
De prin lume adunate si-napoi la lume date
Postat de: Irina in Cu de toatePrintre miile de articole despre alimentatia sanatoasa am gasit ceva foarte interesant si anume asemanarea dintre anumite legume, fructe si organe ale corpului uman.Citeste continuarea
Cine moare cate putin - Pablo Neruda
Postat de: Irina in Cu de toateAm citit ceva frumos si am vrut sa impartasesc cu voi.Citeste continuarea
Conversia unitatilor de masura ale bucatariei internationale
Postat de: LUK in TipsuriCum mai am obiceiul sa citesc si retete ale altor tari gasesc de cele mai multe ori cantitatile scrise in alte unitati de masura decat grame/mililitrii..asa ca am gasit pe culinar.ro(caruia ii...Citeste continuarea
Plantele care purifică aerul din casă
Postat de: lia in Cu de toateUn articol pentru toate/toti bucatarasii care iubesc plantele verzi si florile in general.Citeste continuarea
10 motive pentru care imi place www.Bucataras.ro
Postat de: Sylvia in Cu de toateIncep prin a recunoaste ca titlu este inspirat din noua metoda de apreciere a retetelor introdusa de curand, pe cat de simpla, pe atat de frumoasa si prietenoasa imi place :)!Citeste continuarea
“New Evolution” – cea mai de succes noua dieta a momentului
Postat de: Cristi_Roman in Cu de toateStiti ca nu vorbesc foarte des despre diete, fiindca am propria dieta, daca pot spune asa, adica un manunchi de reguli si obisnuinte pe care mi le-am facut de aproape doi ani si care m-au ajutat,...Citeste continuarea
Happy Home Recipe sau Reteta pentru un Camin Fericit
Postat de: mitinita in Cu de toateCu mult drag,de la mine pentru voi toti.Citeste continuarea
Cum sa ridici temperatura camerei fara sa renunti la vechile perdele
Postat de: Ina in Cu de toateO metoda simpla si de efect.Citeste continuarea
De ce?
Postat de: carmenvlad in Bucataras in orasFrunzaresc paginile acestui site de aproape un an de zile. Sunt uimita de multitudinea de retete si de bogatia de sfaturi descrise aici, de forma familiara si de dragostea pentru gatit a tuturor...Citeste continuarea
Cheile Bicazului
Postat de: Ina in Bucataras hai huiSa ne reamintim ca avem o tara .... MINUNATA . ( Pacat ca-i locuita :)) :)) )Citeste continuarea
Premiul cel mai activ bucataras revine
Postat de: Bucataras in ConcursDragii mei, incepind de luni, 10 ianuarie, vom incepe din nou sa acordam premii pentru cel mai activ bucataras!Citeste continuarea
Condiment Cajun
Postat de: mitinita in CondimenteSe foloseste la condimentat carnea ,popcornul,cartofii pai si mancarea cajun.Citeste continuarea
Viva Espania !!! Minunta lume Tapas!!!
Postat de: vanilla in Bucataras hai huiTapas este numele dat unei largi palete de aperitive specific bucătăriei spaniole. Pot fi reci sau calde, cu carne sau vegetarian … cert este ca impresionează toate. Spanioli au dezvoltat...Citeste continuarea
Pensiunea Iris -premiul meu de Revelion, o cina romantica!
Postat de: burdulea56 in Bucataras in orasAnul acesta, chiar in primele ceasuri, mi-a suras norocul! La tombola revelionul am castigat marele premiu al tombolei ,,O cina romantica,,.Citeste continuarea
Vinul rosu contine resveratrol
Postat de: lovelife in BauturiImi aduc aminte ca atunci cand mergeam la bunici la masa, bunicii mei spuneau „un pahar de vin rosu la masa, tine medicul la distanta”, la acea varsta nu nu prea intelegeam ce vor sa spuna si...Citeste continuarea
Istoria pantofului cu toc pana in zilele noastre....''unu-i 38,masura d-voastra,iar perechea este.... nr.37''
Postat de: corina241 in Cu de toateUnitati de masura in bucatarie
Postat de: miha in TipsuriUn "tabel" practic in bucatarie pentru atunci cand nu aveti un cantar la indemana...Citeste continuarea
Reteta pentru un an bun
Postat de: mitinita in Cu de toateMeritul pentru aceasta reteta nu-mi apartine,l-am primit via email.Dar e o reteta buna!Citeste continuarea
Kefirul
Postat de: mitinita in Cu de toateMaruntica mea aproape ca vomita de la lapte. Nu-i place si pace. Cu alte produse lactate nu avem probleme,dar cu laptele nu se impaca sub nici o forma. Kefirul a rezolvat problema,de vreme ce il...Citeste continuarea
Drojdia de bere
Postat de: medioto59 in AlimenteAm primit un e-mail si mi-am zis ca este bine sa il impartasesc si voua pentru ca mi se pare interesant de stiut.Citeste continuarea
Calator pe Valea Ierii
Postat de: diaconta in Bucataras hai huiAcum ,in miez de iarna,m-am gandit sa ne incalzim sufletele colindand prin locuri minunate. Promisesem cu ceva vreme in urma ca am sa scriu un articol despre acest loc de poveste...Citeste continuarea
Hai hui prin Maramures (2)
Postat de: diaconta in Bucataras hai huiDupa o noapte de distractie cu mult prea multa mancare,am ales sa-mi petrec prima zi a noului an colindand din nou prin frumosul meu Maramures . Vremea a fost superba,zapada exact cat e nevoie...Citeste continuarea
Cum gatim si ce mancam in 2011
Postat de: Cristi_Roman in Cu de toate2010 se duce, s-a dus, si odata cu el se incheie un an plin de lucruri si incercari culinare noi pe care majoritatea dintre noi le-am facut. Si nu e rau deloc. E bine. Insa anul 2011, departe de...Citeste continuarea
Seara in care m-am simtit mindru ca sint roman!
Postat de: Bucataras in Cu de toateIntr-o seara de decembrie, mai precis pe 30 ale lunii, o mare artista mi-a readus un sentiment pierdut ...Citeste continuarea