anisoara

1

Bucataras
incepator

Chisinau

Bucataras din 24.01.2009

RETETE146
PRIETENI52
Retete / Mancaruri de post

Cartofi prajiti ´ aurii

In Mancaruri de post la 9 Iul 2010

Se spala cartofii si se curata de coaja. Se usuca bine cu un servetel de bucatarie. Se taie in feliute de  marimea dorita. Tigaie cu  fundul gros, este de dorit de otel, pentru ca mentine  o temperatura mai inalta si constanta, se incalzeste cu mai mult ulei la o temperatura mai...

Gazpacio

In Mancaruri de post la 22 Iun 2010

Se spala bine cu apa fierbiente legumele .E necesar de folosit pt gazpacio rosii mai carnoase. Se curata coaja la castravete, se taie codita la ardei, si totul se taie in bucati maricele  si se pun intr-un vas mare. Se  curata ceapa si se taie cuburele. In blender se adauga pe...

Coltunasi cu cartofi si jumari

In Mancaruri de post la 19 Iun 2010

Toata descrierea , cum se prepara aluatul de coltunasi si singuri coltunasii o gasiti aici http://www.bucataras.ro/retete/3469/coltunasi-sau-vareniki-cu-brinza-de-vaci.html   Eu am sa ma opresc la descrierea umpluturii din cartofi, si la prajirea jumarilor. Cartofii se curata de...

Lecio ( gustarica din ardei )

In Mancaruri de post la 18 Iun 2010

Se incalzeste o tigaie cu diametrul mai mic  cu ulei. Ardeii se spala si se curata de seminte. Se taie in felii mai mari si mai late. Ceapa se curata si se taie cuburele maricele.  Cand s-a incins uleiul se adauga bucati de ardei fara seminte si se prajesc pe o parte si alta...

Orez prajit cu sparanghel si verdeata

In Mancaruri de post la 31 Mai 2010

Se incalzeste bine tigaia cu ulei, si un catel de usturoi necuratit, taiat in doua de-a lungul. Se arunca usturoiul , si se adauga orezul la prajit , se prajeste timp de 4-5 minuta pana devine straveziu , se aduga ceapa taiata marunt  si se prajeste impreuna cu orezul. Totul se amesteca...

Ardei prajiti pentru masa festiva

In Mancaruri de post la 29 Mai 2010

Se spala bine ardeii se se sterg bine cu un prosop. Se incalzeste un ceaun cu un pahar de ulei si se adauga cca 4-5 ardei odata la prajit. Ceaunul se acopera cu capacul . Peste vreo 3-4 minute se intorc pe cealalta parte . Le prajim pe cealalta parte inca 3-4 minute . Se scot...

Morcov marinat in stil coreean

In Mancaruri de post la 28 Feb 2010

Se da prin razatoare speciala morcovul de-a lungul lui , se adauga sarea si se amesteca bine. Se lasa pa 15 minute deoparte. Apoi se presara coriandrul si piperul , se amesteca si se lasa sa se marineze inca vreo 2 minute. Departe in tigaie se prajeste pina se rumeneste o ceapa taiata...

Mancarica de bob

In Mancaruri de post la 27 Feb 2010

Se spala bine bobul sub apa curgatoare. Se toarna intr-o cratita si se umple cu  apa rece . Se lasa bobul la inmuiat- la unflat, cca 4 ore sau pe noapte. Dupa ce s-a umflat bobul , e necesar sa-l curatati de coaja. Este o procedura migaioasa, dar daca o sa rugati sa va ajute copiii, o sa...

Sarmale de post in sos de ardei dulce

In Mancaruri de post la 24 Feb 2010

Ceapa multa se taie si se prajeste cu mult ulei pina se inmoaie bine si se simte un miros de prajit, se adauga morcovul dat prin razatoare, si se mai prajeste cu ceapa inca vreo 4-5 minute . Intre timp se dizolva pasta concentrata de tomate cu apa si putin zahar, si se adauga la prajit. Se da...

Naut cu busuioc si salata de iarna

In Mancaruri de post la 21 Feb 2010

pentru Salata de iarna   avem nevoie de legume marinate sau murate.  Modul de preparare : Se spala bine nautul sub jet de apa. Se toarna boabele  intr-o cratita si se acopera cu apa . Se pune cratita la fiert la  foc mare. Cind incepe sa fiarba, se scoate toata...

Gogosari marinati umpluti cu legume

In Mancaruri de post la 2 Feb 2010

Se spala bine toate legumele si se usuca. La gogosari  se inlatura  codita si semintele.Gogosarii ramin intregi. Vinata se taie rondele si se preasara cu putina sare fiecare feliuta. se pun toate rondele de vinata intr-o farfurie si se lasa sa se scurga sucul . Se curata tot...

Fasole facaluita sau Fasolita

In Mancaruri de post la 29 Ian 2010

Fasolea alba  se spala bine in apa rece . Se pune intr-o oala si se toarna peste ea apa fierbinte, se lasa la inmuiat  4 ore. Dupa aceea se curata de coaja si se pune la fert intr-o oala cu apa  rece . La 1 parte de fasole se pun 1.5 parti de apa. Oala se pune la fiert....

Afisate 1 - 12 din 12 retete    
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]