anca_rm

6

Bucataras
Chef

oradea

Bucataras din 16.07.2013

RETETE586
PRIETENI317
Retete / Aperitive / Garnituri

Briose aperitiv cu dovleac

In Aperitive / Garnituri la 31 Oct 2013

Dovleacul il curatam de coaja si seminte si il razuim . Intr-o tigaie punem 2 linguri de ulei la incins si calim dovleacul , pana cand se inmoaie . Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Intr-un bol batem ouale pana cand se face putina spuma deasupra si adaugam pe rand amestecand in...

Conopida la cuptor cu mozzarela si mac

In Aperitive / Garnituri la 29 Oct 2013

Conopida o desfacem buchetele si o tinem in apa rece cam o jumate de ora. O punem la fiert in apa cu sare pana cand se inmoaie mai mult de jumate . O strecuram si o lasam sa stea pana cand pregatim ceea ce ne trebuie. Pregatim o tava in care punem bucatele de unt Intr-un bol punem...

Briose cu branza sarata si ghimbir

In Aperitive / Garnituri la 18 Oct 2013

 Ouale se bat spuma cu putina sare, Se adauga iaurtul ( se poate folosi iaurt grecest , eu am folosit  sana ) si se amesteca bine, apoi faina si praful de copt. Razuim ghimbirul, avem nevoie de o bucata cam cat degetul mare . La sfarsit se adauga ghimbirul, 1 lingura seminte...

Rulada de pui cu spanac

In Aperitive / Garnituri la 17 Oct 2013

Bucata de piept de pui o spalam putin in apa rece , o uscam cu un servet si o punem pe o tabla de lemn . Cu un cutit bine ascutit o taiem transversal , dar nu chiar pana in capatul bucatii , in asa fel incat sa se tina o parte de cealalta . O batem cu batatorul de snitele , pana obtinem o...

Blinii cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 16 Oct 2013

Amestecam cele doua tipuri de faina . Intr-un alt vas separam galbenusul de albus .  Incalzim laptele putin si dizolvam in el drojdia . In mijlocul amestecului de faina facem o groapa mica unde punem galbenusrile , sarea, laptele cu drojdia si untul topit . Amestecam bine , acoperim...

Branza marinata

In Aperitive / Garnituri la 15 Oct 2013

1. Brânza se taie bucăţi de 2-3 cm. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie solzişori. Usturoiul se curăţă, se toacă sau se pisează cu puţină sare.Eu pun usturoiul taiat rondele mici. 2. Într-un vas care se poate acoperi se aşază în straturi succesive ceapa...

Salata de surimi cu porumb dulce

In Aperitive / Garnituri la 23 Sep 2013

 Pregatim ingredientele : -surimi ii scoatem din folia in care sunt impachetate batoanele si il lasam la decongelat - porumbul il punem intr-un strecurator si il dam sub un jet de apa -ouale le punem la fiert  (le firbem 5 minute ) -usturoiul il curatam si zdrobim...

Saleuri cu branza - reteta de la Gaby

In Aperitive / Garnituri la 17 Sep 2013

Untul la temperatura camerei il punem intr-un vas impreuna cu faina , branza de vaci scursa bine si cascavalul razuit si sarea . Amestecam bine toate ingredinetele pana cand obtinem un aluat usor lipicios . In functie de cat de scursa este branza, si de cata apa are...

Bruschete cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 22 Aug 2013

Pregatim ciupercile : Desfacem conserva si o scurgem de zeama (daca sunt ciuperci crude atunci le curatam sau spalam si le taiem ) , le lasam la stors intr-o strecuratoare . Usturoiul il curatam si tocam marunt . Intr-o tigaie punem la incins untul cu 1 lingura...

Tofu in crusta crocanta

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2013

Branza tofu o scoatem din cutie si o taiem bucati , mai groase (cam cat e grosimea unui deget). Dam bucatile rezultate prin faina , oul batut si fulgi de porumb sfarmati . Punem la incins intr-o tigaie ulei si punem bucatile de tofu. Le lasam sa se rumeneasca bine (cam 2 minute pe-o parte ,...

Liptauer in frunze de andive cu somon afumat (pasta de branza de vaci)

In Aperitive / Garnituri la 19 Aug 2013

Branza de vaci se zdrobeste cu o furculita bine , se adauga smantana si branza sarata . Ardeiul se taie cubulete si se pune si el peste branza. Ceapa o razuim pe razatoarea mica . Mai putem adauga dupa dorinta frunze de patrunjel , marar , usturoi Le amestecam bine pe toate si o dam...

Legume la cuptor ( TURNUL BABEL )

In Aperitive / Garnituri la 13 Aug 2013

Curatam dovleacul si vanata , le taiem rondele si le punem putin cu sare. Pregatim o tava si punem putin ulei , si vom asambla totul astfel : o felie dovleac , una vanata , inca una de dovleac . Deasupra se pune o feliuta de rosie . Punem tava la cuptor pana se fac legumele , cand sunt aprope...

Bulete de branza in stil spaniol

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2013

Punem uleiul la incins intr-o tigaie si adaugam faina ,omogenizam bine . Adaugam laptele si ametecam in asa fel incat sa nu se formeze gogoloase , amestecam pana cand aluatul se leaga si se  gateste faina ( gustam sa nu aiba gust de faina cruda , daca are mai lasam putin pe foc ),...

Vinete pane cu usturoi

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2013

Vinetele le spalam si le stergem , le taiem pe lung cam de un deget grosime . Le presarm cu sare si le lasam sa stea asa catva timp ( cand sunt gata lasa un suc ) . Intr-un castron batem ouale cu putina sare . Pregatim o tigaie in care sa prajim vinetele , punem ulei . Vinetele le dam...

Chiftele din carne de vita cu multe legume la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2013

Carnea se toaca , legumele la fel si se pun intr-un castron mai inalt ( ca sa putem sa amestecam bine ) . Adaugam oul , sare , piper si pesmetul . Amestecam bine si lasam putin sa se odihneasca . Pregatim o tava in care punem hartie de copt , si pornim cuptorul Formam chiftelele ( de...

Piept de pui imbracat in bere

In Aperitive / Garnituri la 29 Iul 2013

Pieptul de pui il spalam cu apa rece si il taiem fasii subtiri ( cam de un deget grosime ) . Intr-un castron punem pieptul de pui, sare si piper dupa gust si zeama de lamaie si il lasam la macerat cat timp va permiteti . Facem crusta de bere astfel: oul il batem cu putina sare , adaugam...

Afisate 61 - 76 din 76 retete    

Postari recente

publicat la 12.05.2021

Drob de miel

publicat la 12.05.2021

Friptura de miel

Horosmopul tau de astazi:

Rac

O zi prielnică pentru experimente incredibile. De la încercarea de a curăţa un cartof enorm cu o mufă USB până la aceea de a fierbe o pulpă de vacă întreagă în ibricul de cafea, un întreg univers extrem îţi va ocupa ore întregi.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]