publicat la 02.02.2013
publicat la 07.12.2012
publicat la 28.10.2012
Daca ai nevoie de ajutorul unei persoane specializate, fa tot posibilul si obtine-l. Depinde numai de tine daca vei incalca sau nu anumite reguli, pentru a obtine ceea ce-ti doresti.
Bucataras.ro
[email protected]
Carnati de casa
Pentru ca le-am luat gata tocate, nu a trebuit sa adaug eu grasime deloc, pentru ca aveau deja. Daca cumparati carne simpla, de porc sau vita, e nevoie sa o tocati si sa adaugati grasime proaspata. Usturoiul tocat si condimentele se adauga dupa gust, apoi se amesteca bine bine. Cu...
Omleta-sandvis
Se bat ouale. Se pune sare, apoi painea faramitata cat mai bine si legumele tocate. Se pune in tigaie si se rade cascavalul deasupra . Se prajeste intr-o tigaie antiaderenta pe ambele parti.
Sandvis cu oua in cuib la microunde
Chiflele se scobesc la mijloc, cat sa intre un ou. Se sparge oul in cuib si se sareaza. Se da la microunde pt aproximativ 5 minute, sau pana se incheaga albusul si se intareste galbenusul. Se pun pe farfurie si se rade cascaval deasupra.
Sandvis " Samy"
Cornul se taie pe orizontala si se introduce o felie mare de cascaval. Cornul se baga pt cateva minute la grill, pana se topeste cascavalul, iar cornul are un invelis crocant si tare bun.
Sandvis " Ady"
Felia se unge cu crema de branza. Ardeii si salamul se taie rotund cu ajutorul uneltei de scos cotoare la mere (oare mie de ce nu mi-a venit ideea asta?!) si se aranjaza cu mult drag peste branzica.
Sandvis cu crema de branza
Painea se unge cu crema de branza , se orneaza cu ardei si se papa. :))
Sandvis bun
Se taie cornul pe orizontala si se unge cu margarina. Se pun si celelalte ingrediente, dupa plac si gata..:))
Pizza-sandvis
Intre feliile de paine se pun ingredientele de mai sus in ordinea dorita si se dau la cuptor sau se fac pe grill, asa cum am facut eu. Se serveste stropit cu ketchup. Delicios!!!!
Sandvis Delaco simplu
Felia se unge cu unt, iar cascavalul se pune peste. Se aranjeaza frumos rondelele de castraveti si firele de ceapa ca sa stimuleze cat mai mult pofta piticului..:))
Sandvis Delaco cu carnat trandafir si mozzarella
Peste felia de paine unsa sau nu cu unt, se pune carnatul, apoi se aranjeaza dupa preferinta celelalte ingrediente. Se serveste cu pofta!
Sandvis Delaco rapid
Chifla se unge cu unt. Se pun feliutele de parizer si cascavalul feliat. Se stropeste cu ketchup si se savureaza..:))
Sandvis Delaco la grill
Chifla se taie pe orizontala si se pun ingredientele in ordinea dorita. Se asaza pe grill si se prajeste pana primeste o crusta frumoasa.
Cheesecake cu piersici - fara coacere
Biscuitii se macina la robot. Se amesteca cu untul moale si laptele. Se framanta putin cu mana si se tapeteaza cu" aluatul" obtinut o tava cu inel detasabil, acoperita cu hartie de copt (a mea are diametrul de 28 cm) Crema de branza se amesteca cu smantana in robot si se adauga...
Crema de branza de casa
Branza de vaci se mixeaza bine la robot, sau se da prin masina de tocat, apoi se adauga smantana si untul moale. Se mixeaza iar, pana devine ca o crema mai groasa, dar fina. Daca o vreti mai moale mai adaugati smantana; daca o vreti mai tare puneti mai putin decat am scris eu. Pastrati-o la...
Omleta cu cascaval si ardei
Taiem ardeii subtirel si frumos. Ouale se bat cu furculita. Se adauga sarea, apoi cascavalul ras. Se toarna omleta in tigaie antiaderenta, apoi se presara rapid bucatelele de ardei, uniform si se pune capac. Cand e coapta pe o parte, o intoarcem usurel pe cealalta. Servim cu o salata de...
Sprot in sos tomat
Pestisorii se spala bine. Persoanele care sunt mai sensibile, pot taia si capul pestisorilor. Eu nu am facut asta. I-am prajit in baie de ulei si i-am scos intr-un castron. Am calit legumele tocate marunt , la foc mic, in putin ulei. Cand au fost calite, am adaugat pasta de rosii, si am lasat...
Sos de hrean
Hreanul se spala bine si se curata. Treaba asta e mai grea. Apoi urmeaza si mai greu...:)) Macinatul hreanului. Eu l-am macinat bine la robot si am scapat mai usor. Puteti sa-l macinati cu masina de tocat sau sa-l radeti pe razatoarea mica. Daca sunteti cam stresati, cu ocazia asta va si...
Branza de vaci -moduri diferite de a face branzica de casa
1. Laptele, daca e proaspat, se pune pe foc amestecandu-l bine cu cateva linguri de iaurt, sau zeama de lamaie sau tabletute de calciu - perfecta daca faceti branzica pt copii. Se lasa pana laptele se infierbanta cam la 60-70 de grade. Nu il lasati pana fierbe!!! In acest timp, veti observa ca...
Snack crocant din naut
Nautul se fierbe. Condimentele se amesteca toate. Puneti cat vreti din fiecare, dupa gust si preferinta. Eu pun mult chilli..:)) Stropiti nautul cu ulei, apoi combinati-l cu condimentele. Puneti-l in tava, rasfirat. Dati la cuptor la 180 grade, Mai scuturati din cand in cand tava, ca sa se...
Ciorba de linte cu afumatura
Ceapa, morcoviul si ardeiul se toaca, afumatura se taie marunt si se calesc toate la f oc mic in putin ulei de masline. Se adauga pasta de rosii si chilli , iar apoi se umple oala cu apa. Cand fierbe, se adauga lintea si condimentele. Dupa ce lintea e fiarta, opriti focul si adaugati...
Ravioli de casa - umplute cu ciupeci
Ciupercile se prajesc la foc mic in ulei, in tigaie antiaderenta. Cand sunt gata se condimenteaza si se adauga patrunjel tocat si usturoiul tocat. Se amesteca bine si se lasa la racit. Ouale se bat cu furculita. Se adauga faina, apoi se framanta bine. Va rezulta un aluat tare. Se intind foi...
Zacusca de dovlecei si vinete
Gogosarii si vinetele se coc si se curata, apoi se toaca. Ardeii si ceapa se toaca grosier. Gogosarii si ardeii se pun la calit, la foc mic, in 200 ml ulei. Ceapa in 200 ml, separat. Dupa vreo ora, cand sunt caliti deja, ii punem intr-o oala mare impreuna si adaugam dovleceii rasi si vinetele...
Gem de mere si pepene galben
Eu am curatat merele de cotor si le-am mixat cu tot cu coaja in robot. Pepenele, fara coaja si seminte. Am adaugat zaharul si am pus sa fiarba la foc moderat, amestecand din cand in cand. Am fiert cam 2 ore. Pentru ca eu am vrut sa aiba o consistenta mai groasa, am adaugat la sfarsit un pliculet...
Gogosari murati la rece
Gogosarii se curata de seminte si se taie in 4. Restul ingredientelor se amesteca bine pana se topeste zaharul si se adauga peste gogosari, amestecand din nou. Se lasa de pe o zi pe alta la macerat, invartind din cand in cand lingura printre ei. Veti observa ca a doua zi au lasat zeama...
Cea mai simpla si cremoasa inghetata
Bananele se baga pentru cateva ore in congelator cu tot cu coaja. Se scot si se lasa 5 minute pe masa. Se decojesc si se mixeaza cu robotul sau blenderul. Va rezulta o inghetata grozava!
Cuburi de gheata cu verdeata - pt iarna
Daca aveti un robot de bucatarie, treaba e gata in 3 minute. Daca nu aveti, atunci le tocati ff marunt si fin cu cutitul. Puteti pune separat ficare verdeata sau imbina 2-3 care stiti ca merg perfect impreuna la ciorbite, tocanite, sosuri, etc. Ca verdeata, aveti de unde alege: patrunjel frunze,...
Zacusca de ciuperci
Gogosarii se coc, apoi li se ia pielita. Ardeii si ceapa se curata. Mie la zacusca imi place sa simt legumele in parte, asa ca le toc mai grosier. Eu am facut treaba asta foarte bine cu robotul si am terminat rapid rapid. De obicei, robotul toaca ff marunt, ca un fel de pasta, dar eu am smecheria...
Pasta de tomate
Rosiile se spala bine bine. Se taie partea in care a fost codita si apoi se taie in doua. fiecare rosie. Se dau la robot pe putere maxima,pana nu ramane urma de pielita. Chiar nu ramane. Apoi le fierbeti pana scad la consistenta dorita de voi. Eu le-am lasat vreo 2 ore.
Ciorba de cartofi cu ciolan afumat
Ceapa si morcovii tocati se calesc in putin ulei (preferabil de masline). Se adauga si ciolanul afumat, taiat bucatele. Cand ceapa si morcovul sunt calite, se pun cartofii taiati cubulete potrivite. Se amesteca din cand in cand, iar daca incepe sa se lege de fundul oalei, stingeti cu o cana de...
Pizza-omleta
Se taie marunt salamul. Ouale se bat si apoi se adauga condimentele si salamul. Se amesteca toate si se prajeste "pizza" in tigaie antiaderenta unsa cu ulei. Puneti capacul pana se prajeste, astfel ea va fi mai pufoasa. Intoarceti-o apoi si prajiti-o si pe cealalata parte. Tot...