Tocăm mărunt varza și o frecăm cu puțină sare.
Tocăm mărunt mărarul verde, morcovul îl dăm pe răzătoarea mică, iar ceapa o tăiem mărunt.
Amestecăm toate legumele, adăugăm oțetul sau zeama de lămâie.
Omogenizăm maioneza, muștarul și smântâna...
Fasolea verde se alege, se spală bine în mai multe ape reci, se scurge și se rup capetele.
Punem fasolea la fiert în apă cu sare.După ce fasolea a fiert o strecurăm şi lăsăm să se răcească de tot.
Fasolea rece o tocăm mărunt, adăugăm sare, piper, usturoi pisat şi...
Curățăm cu mare grijă ouăle pentru a nu lăsa coji.
Curățăm și spălăm ridichile și ceapa verde(ștergem ceapa de apă).
Feliem mărunt ouăle, ceapa și ridichile.
Amestecăm toate ingredientele, punem sare si piper după gust și salata e gata.
Curățăm spălăm conopida și o fierbem, la aburi sau în apă cu sare.
După ce a fiert conopida o lăsăm la răcit (conopida trebuie să fie foarte rece).
Tocăm conopida mărunt adăugăm ustuoiul pisat, sare, pieper și smântîna. Amestecăm foarte bine ingredientele...
Scurgem zeama din conservele de ton si porumb. Spalam si feliem rosia in bucati mai mici.
Curatam si spalam ceapa verde si o tocam marunt.
Amestecam tonul maruntit cu porumbul, rosia, ceapa verde tocata, maslinele feliate, sare, piper dupa gust si zeama de la o lamaie. Adaugam treptat 2...
Spalam legumele. Curatam castravetii si ii taiem cubulete. Rosiile spalate si sterse de apa le feliem, taiem fiecare felie in doua. Ceapa spalata si curatata o feliem, iar branza feta o taiem cubulete. Amestecam toate ingredientele adaugand zeama de lamaie, ulei de...
Pregatim gratarul din piept de pui (recomand sa fie facuta ,,inabusita"), aveti o varianta chiar aici: http://www.bucataras.ro/retete/pui-domnesc-33251.html Recomandarea este valabila doar pana la etapa cu mozzarela.
Coacem si curatam ardeii, puteti folosi mai multi ardei....
Coacem vinetele, le lasam sa se raceasca, presaram si putina sare peste ele astfel se vor curata mai usor.
Dupa ce am curatat vinetele de coaja ii lasam sa se scurca intr-o strecuratoare.
Tocam vinetele, adaugam rosii tocate (cu coaja sau fara), ceapa si patrunjel tocat marunt,...
Fierbem catofii in coaja. II lasam sa se raceasca si apoi ii curatam. II feliem (rondele sau cubulete). Punem putin ulei intr-un vas, punem cateii de usturoi pisati, adaugam cartofii si calim totul cateva minute.
Spalam si tocam varza. Spalam, curatam morcovii si ii razuim. Framantam...
Cartofii spalati se fierb in coaja. Dupa ce s-au fiert si racit ii curatam de coaja si ii taiem rondele.
Ouale trebuie spalate si fierte tari in apa cu sare ( abia a trecut Pastele asa ca eu am folosit oua rosii). Cand s-au racit ii taiem rondele si pe acestia....
Coacem vinetele si ardeii si le lasam sa se raceasca, presaram si putina sare peste ele astfel se vor curata mai usor.
Dupa ce am curatat vinetele si ardeii de coaja ii lasam sa se scurca intr-o strecuratoare.
Tocam vinete le si ardeii, adaugam o legatura de ceapa...
Coacem vinetele, le lasam sa se raceasca, presaram si putina sare peste ele astfel se vor curata mai usor.
Dupa ce am curatat vinetele de coaja ii lasam sa se scurca intr-o strecuratoare. Nu lasati prea mult vinetele la scurs pentru ca se oxideaza.
Tocam vinetele si adaugam...
Scurgem zeama de la conservele de peste, tocam marunt ceapa, gogosarul il taiem marunt iar masline rondele. Adaugam cascaval Delaco bucati mai mici, maioneza, sare si piper dupa gust. Amestecam toate ingredientele si-l servim cu masline si lamaie.
Pregatim gratarul din piept de pui, de preferat un gratar inabusit. Condimentam carnea: busuioc, maghiran, curry, sare, piper. Batem pieptul de pui, il condimentam si il inabusim in putina apa, dupa care aruncam zeama lasata de carne si punem ulei de masline.
Razuim morcovii, taiem castravetii...
Fierbem ouale in apa cu sare, le lasam la racit. Tocam marunt ceapa si patrunjelul verde. Cand ouale s-au racit, le tocam marunt.
Amestecam ingredientele (ceapa, patrunjelul, maioneza si mustar), adaugam sare si piper dupa gust.
Coacem vinetele, le lasam sa se raceasca, presaram si putina sare peste ele astfel se vor curata mai usor.
Dupa ce am curatat vinetele de coaja ii lasam sa se scurca intr-o strecuratoare.
Tocam vinetele, adaugam usturoiul pisat, smantana, maioneza, ulei, sare si piper.
Pregatim gratarul din piept de pui (carnea trebuie condimentata: piper, sare, curry, cilly, busuioc, oregano, maghiran, praf de usturoi), iar feliutele de bacon le prajim, apoi le vom taia bucatele.
Taiem rosiile feliute, oaule - rondele, ceapa - marunt.
Pregatim dressingul: amestecam toate...
Tocam varza, o pregatim cu sare, otet, ulei, apa si-o lasam 10 minute, apoi o stoarcem de zeama, adaugam mararul tocat, porumbul, piper, maioneza. Amestecam ingredientele si servim cu feliute proaspete de rosii.
Salata Coleslaw
Tocăm mărunt varza și o frecăm cu puțină sare. Tocăm mărunt mărarul verde, morcovul îl dăm pe răzătoarea mică, iar ceapa o tăiem mărunt. Amestecăm toate legumele, adăugăm oțetul sau zeama de lămâie. Omogenizăm maioneza, muștarul și smântâna...
Salata de fasole pastai
Fasolea verde se alege, se spală bine în mai multe ape reci, se scurge și se rup capetele. Punem fasolea la fiert în apă cu sare.După ce fasolea a fiert o strecurăm şi lăsăm să se răcească de tot. Fasolea rece o tocăm mărunt, adăugăm sare, piper, usturoi pisat şi...
Salată de vinete cu ciuperci
Tocăm vinetele, mărunţim ciupercile, adăugăm maioneză, sare şi piper, după gust.
Salată de ridichi cu ouă
Curățăm cu mare grijă ouăle pentru a nu lăsa coji. Curățăm și spălăm ridichile și ceapa verde(ștergem ceapa de apă). Feliem mărunt ouăle, ceapa și ridichile. Amestecăm toate ingredientele, punem sare si piper după gust și salata e gata.
Salată de conopidă cu usturoi
Curățăm spălăm conopida și o fierbem, la aburi sau în apă cu sare. După ce a fiert conopida o lăsăm la răcit (conopida trebuie să fie foarte rece). Tocăm conopida mărunt adăugăm ustuoiul pisat, sare, pieper și smântîna. Amestecăm foarte bine ingredientele...
Salata de ton cu rosii
Scurgem zeama din conservele de ton si porumb. Spalam si feliem rosia in bucati mai mici. Curatam si spalam ceapa verde si o tocam marunt. Amestecam tonul maruntit cu porumbul, rosia, ceapa verde tocata, maslinele feliate, sare, piper dupa gust si zeama de la o lamaie. Adaugam treptat 2...
Salata greceasca
Spalam legumele. Curatam castravetii si ii taiem cubulete. Rosiile spalate si sterse de apa le feliem, taiem fiecare felie in doua. Ceapa spalata si curatata o feliem, iar branza feta o taiem cubulete. Amestecam toate ingredientele adaugand zeama de lamaie, ulei de...
Salata turceasca
Pregatim gratarul din piept de pui (recomand sa fie facuta ,,inabusita"), aveti o varianta chiar aici: http://www.bucataras.ro/retete/pui-domnesc-33251.html Recomandarea este valabila doar pana la etapa cu mozzarela. Coacem si curatam ardeii, puteti folosi mai multi ardei....
Salata de vinete colorate
Coacem vinetele, le lasam sa se raceasca, presaram si putina sare peste ele astfel se vor curata mai usor. Dupa ce am curatat vinetele de coaja ii lasam sa se scurca intr-o strecuratoare. Tocam vinetele, adaugam rosii tocate (cu coaja sau fara), ceapa si patrunjel tocat marunt,...
Salata de varza si cartofi
Fierbem catofii in coaja. II lasam sa se raceasca si apoi ii curatam. II feliem (rondele sau cubulete). Punem putin ulei intr-un vas, punem cateii de usturoi pisati, adaugam cartofii si calim totul cateva minute. Spalam si tocam varza. Spalam, curatam morcovii si ii razuim. Framantam...
Salata de cartofi cu oua
Cartofii spalati se fierb in coaja. Dupa ce s-au fiert si racit ii curatam de coaja si ii taiem rondele. Ouale trebuie spalate si fierte tari in apa cu sare ( abia a trecut Pastele asa ca eu am folosit oua rosii). Cand s-au racit ii taiem rondele si pe acestia....
Salata de vinete, cu ardei copti
Coacem vinetele si ardeii si le lasam sa se raceasca, presaram si putina sare peste ele astfel se vor curata mai usor. Dupa ce am curatat vinetele si ardeii de coaja ii lasam sa se scurca intr-o strecuratoare. Tocam vinete le si ardeii, adaugam o legatura de ceapa...
Salata de vinete cu smantana si usturoi
Coacem vinetele, le lasam sa se raceasca, presaram si putina sare peste ele astfel se vor curata mai usor. Dupa ce am curatat vinetele de coaja ii lasam sa se scurca intr-o strecuratoare. Nu lasati prea mult vinetele la scurs pentru ca se oxideaza. Tocam vinetele si adaugam...
Salata de ton cu cascaval Delaco
Scurgem zeama de la conservele de peste, tocam marunt ceapa, gogosarul il taiem marunt iar masline rondele. Adaugam cascaval Delaco bucati mai mici, maioneza, sare si piper dupa gust. Amestecam toate ingredientele si-l servim cu masline si lamaie.
Salata de pui
Pregatim gratarul din piept de pui, de preferat un gratar inabusit. Condimentam carnea: busuioc, maghiran, curry, sare, piper. Batem pieptul de pui, il condimentam si il inabusim in putina apa, dupa care aruncam zeama lasata de carne si punem ulei de masline. Razuim morcovii, taiem castravetii...
Salata de cartofi
Fierbem cartofii in coaja, ii curatam si taiem cubulete. Adaugam ceapa taiata rondele, uleiul, otetul si putina apa. Saram si piperam dupa gust.
Salata de oua
Fierbem ouale in apa cu sare, le lasam la racit. Tocam marunt ceapa si patrunjelul verde. Cand ouale s-au racit, le tocam marunt. Amestecam ingredientele (ceapa, patrunjelul, maioneza si mustar), adaugam sare si piper dupa gust.
Salata de vinete cu usturoi
Coacem vinetele, le lasam sa se raceasca, presaram si putina sare peste ele astfel se vor curata mai usor. Dupa ce am curatat vinetele de coaja ii lasam sa se scurca intr-o strecuratoare. Tocam vinetele, adaugam usturoiul pisat, smantana, maioneza, ulei, sare si piper.
Salata Cezar
Pregatim gratarul din piept de pui (carnea trebuie condimentata: piper, sare, curry, cilly, busuioc, oregano, maghiran, praf de usturoi), iar feliutele de bacon le prajim, apoi le vom taia bucatele. Taiem rosiile feliute, oaule - rondele, ceapa - marunt. Pregatim dressingul: amestecam toate...
Salata Columb
Tocam varza, o pregatim cu sare, otet, ulei, apa si-o lasam 10 minute, apoi o stoarcem de zeama, adaugam mararul tocat, porumbul, piper, maioneza. Amestecam ingredientele si servim cu feliute proaspete de rosii.