Am pus intr-un castron leurda si ceapa verde, spalate, taiate, cascavalul taiat cuburi, precum si felii de ou fiert.
Am potrivit gustul de sare, am asezonat cu ulei si zeama de lamaie (am amestecat cu grija...) si am decorat cu alte cateva felii de ou fiert.
Spalam leurda, o uscam intr-un prosop de bucatarie si o taiem fasii, mai groase/mai subtiri, dupa cum ne place.
Spalam ceapa verde si o taiem maruntel; o amestecam cu leurda, asezonam cu zeama de lamaie, punem si putin ulei si potrivim gustul de sare. Amestecam usor.
Servim cu crutoane....
Calesc usor (timp de cateva minute) ciupercile, impreuna cu ceapa verde taiata marunt si patrunjelul tocat, potrivesc gustul de sare si piper.
Spal frunzele de spanac, le scurg bine, le rup bucati.
Tai cascavalul cubulete; fierb ouale, tari, le curat de coaja si le tai rondele.
Pregatesc...
Am pus uleiul la incins intr-o tigaie si am adaugat, cateva secunde, usturoiul, pentru ca uleiul sa-i imprumute aroma.
Am adaugat nautul, spalat si scurs, peste ulei si am lasat tigaia pe foc, pana s-a rumenit nautul.
Am adaugat frunzele de spanac care nu trebuie tinute mult pe foc, sa...
Tocam marunt (si nu prea) ceapa, carnea si ouale decojite.
Amestecam cu grija toate ingredientele si potrivim gustul de sare si piper.
Noi am consumat-o pe felii de paine prajita.
Un deliciu!
Turnam peste cuscus apa clocotita, si acoperim timp de 5 minute. Amestecam cu o furculita, mai lasam un minut, amestecam, si tot asa, pana se separa cuscus-ul.
Intr-un bol amestecam restul ingredientelor cu cuscus-ul pregatit.
Este mai mult decat delicioasa!
Zdrobim nucile introduse intr-o punga, cu ajutorul unui sucitor. Scurgem fasolea si porumbul, le punem intr-un bol, impreuna cu nucile zdrobite.
Taiem cubulete ardeiul si castravetii; pisam usturoiul. Taiem marunt patrunjelul. Amestecam bine toate acestea cu restul ingredientelor, si cu...
Pieptul de pui se fierbe in apa sarata (puteti sa-l fierbeti cu niste legume si va alegeti astfel cu o supica ;) ); carnea fiarta se taie bucatele. Sfecla se coace, se decojeste, se da pe razatoarea mare. Ouale se fierb si se dau pe razatoare. Se rade si cascavalul, pe razatoarea mica.
Daca...
Am scurs nautul de zeama, la fel si porumbul, si tonul de ulei, le-am pus intr-un bol.
Ardeiul, spalat si curatat de seminte, l-am taiat bucatele.
Am amestecat ingredientele, (puneti si patrunjelul taiat fin), am potrivit gustul de sare si piper, am asezonat cu zeama de lamaie, am pus si...
Am tocat ceapa, nu marunt, sa se simta (ador ceapa verde!!), am feliat rosiile; am amestecat toate ingredientele intr-un bol (tonul nu l-am scurs, am folosit uleiul din conserva), am potrivit gustul de sare si piper, am stropit cu zeama de lamaie.
Spalam rosiile si le feliem; feliem branzica.
Alternam pe un platou felii de rosii si de branza, potrivim gustul de sare si piper, stropim cu putin ulei.
Presaram cu busuioc.
Taiem ceapa julienne si rosiile jumatati/sferturi (asta dupa cum aveti chef). Taiem si patrunjelul (eu am folosit si cateva frunze de busuioc). Adaugam peste legume sardinele, stropim cu putin ulei, potrivim gustul de sare si piper.
Eu am servit salata cu zucchini: am feliat dovlecelul si l-am...
Pieptul de pui l-am fiert in apa usor sarata, dupa care l-am taiat cubulete; telina (curatata, spalata) am dat-o pe razatoarea mare si am stropit-o cu putina zeama de lamaie. Am facut o maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud.
Am amestecat usor intr-un bol carnea cu telina rasa, am...
Salata de leurda, cu oua
Am pus intr-un castron leurda si ceapa verde, spalate, taiate, cascavalul taiat cuburi, precum si felii de ou fiert. Am potrivit gustul de sare, am asezonat cu ulei si zeama de lamaie (am amestecat cu grija...) si am decorat cu alte cateva felii de ou fiert.
Salata de leurda
Spalam leurda, o uscam intr-un prosop de bucatarie si o taiem fasii, mai groase/mai subtiri, dupa cum ne place. Spalam ceapa verde si o taiem maruntel; o amestecam cu leurda, asezonam cu zeama de lamaie, punem si putin ulei si potrivim gustul de sare. Amestecam usor. Servim cu crutoane....
Salata cu spanac si ciuperci
Calesc usor (timp de cateva minute) ciupercile, impreuna cu ceapa verde taiata marunt si patrunjelul tocat, potrivesc gustul de sare si piper. Spal frunzele de spanac, le scurg bine, le rup bucati. Tai cascavalul cubulete; fierb ouale, tari, le curat de coaja si le tai rondele. Pregatesc...
Salata calda cu naut si spanac
Am pus uleiul la incins intr-o tigaie si am adaugat, cateva secunde, usturoiul, pentru ca uleiul sa-i imprumute aroma. Am adaugat nautul, spalat si scurs, peste ulei si am lasat tigaia pe foc, pana s-a rumenit nautul. Am adaugat frunzele de spanac care nu trebuie tinute mult pe foc, sa...
Salata de oua
Tocam marunt (si nu prea) ceapa, carnea si ouale decojite. Amestecam cu grija toate ingredientele si potrivim gustul de sare si piper. Noi am consumat-o pe felii de paine prajita. Un deliciu!
Salata cu cuscus
Turnam peste cuscus apa clocotita, si acoperim timp de 5 minute. Amestecam cu o furculita, mai lasam un minut, amestecam, si tot asa, pana se separa cuscus-ul. Intr-un bol amestecam restul ingredientelor cu cuscus-ul pregatit. Este mai mult decat delicioasa!
Salata Mazurka
Zdrobim nucile introduse intr-o punga, cu ajutorul unui sucitor. Scurgem fasolea si porumbul, le punem intr-un bol, impreuna cu nucile zdrobite. Taiem cubulete ardeiul si castravetii; pisam usturoiul. Taiem marunt patrunjelul. Amestecam bine toate acestea cu restul ingredientelor, si cu...
Salata in straturi
Pieptul de pui se fierbe in apa sarata (puteti sa-l fierbeti cu niste legume si va alegeti astfel cu o supica ;) ); carnea fiarta se taie bucatele. Sfecla se coace, se decojeste, se da pe razatoarea mare. Ouale se fierb si se dau pe razatoare. Se rade si cascavalul, pe razatoarea mica. Daca...
Salata cu ton si naut
Am scurs nautul de zeama, la fel si porumbul, si tonul de ulei, le-am pus intr-un bol. Ardeiul, spalat si curatat de seminte, l-am taiat bucatele. Am amestecat ingredientele, (puneti si patrunjelul taiat fin), am potrivit gustul de sare si piper, am asezonat cu zeama de lamaie, am pus si...
Salata cu ton
Am tocat ceapa, nu marunt, sa se simta (ador ceapa verde!!), am feliat rosiile; am amestecat toate ingredientele intr-un bol (tonul nu l-am scurs, am folosit uleiul din conserva), am potrivit gustul de sare si piper, am stropit cu zeama de lamaie.
Salata cu miez de lapte
Spalam rosiile si le feliem; feliem branzica. Alternam pe un platou felii de rosii si de branza, potrivim gustul de sare si piper, stropim cu putin ulei. Presaram cu busuioc.
Salata cu sardine si rosii
Taiem ceapa julienne si rosiile jumatati/sferturi (asta dupa cum aveti chef). Taiem si patrunjelul (eu am folosit si cateva frunze de busuioc). Adaugam peste legume sardinele, stropim cu putin ulei, potrivim gustul de sare si piper. Eu am servit salata cu zucchini: am feliat dovlecelul si l-am...
Salata cu telina si piept de pui
Pieptul de pui l-am fiert in apa usor sarata, dupa care l-am taiat cubulete; telina (curatata, spalata) am dat-o pe razatoarea mare si am stropit-o cu putina zeama de lamaie. Am facut o maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud. Am amestecat usor intr-un bol carnea cu telina rasa, am...