Xandrinne

4

Bucataras
grozav

Suceava

Bucataras din 24.02.2010

RETETE135
PRIETENI158
Retete

Chiftelute de legume

In Mancaruri de legume la 24 Aug 2011

Pentru inceput am dat pe razatoarea mare cartofii (spalati si curatati de coaja), am tocat marunt ceapa, am dat pe razatoarea mica morcovul, telina, usturoiul si pastarnacul pe care le-am amestecat intr-un bol. Am pus si patrunjelul tocat. Am adaugat 2 linguri de faina (daca e nevoie mai puneti o...

Floare de cais

In Prajituri la 23 Aug 2011

Mai intai am pregatit blatul . Albusurile le-am batut spuma cu zaharul si praful de sare. Am adaugat mai apoi galbenusurile, unul cate unul si faina, impreuna cu budinca si praful de copt, in ploaie. Faina (cernuta) am incorporat-o usor, amestecand cu lingura de lemn, de jos in sus. Am turnat...

Salata cu telina si piept de pui

In Salate la 21 Aug 2011

Pieptul  de pui l-am fiert in apa usor sarata, dupa care l-am taiat cubulete; telina (curatata, spalata) am dat-o pe razatoarea mare si am stropit-o cu putina zeama de lamaie. Am facut o maioneza dintr-un galbenus fiert si unul crud. Am amestecat usor intr-un bol carnea cu telina rasa, am...

Chiftele de porumb

In Aperitive / Garnituri la 21 Aug 2011

Galbenusurile se amesteca cu sarea, zaharul, piperul, porumbul si faina, dupa care se adauga albusurile batute spuma. Se ia cu lingura din compozitie si se toarna in tigaie, prajindu-se chiftelele pe ambele parti in ulei incins. Se scot pe servetele care sa absoarba surplusul de ulei....

Lapte condensat

In Dulciuri la 21 Aug 2011

Toate ingredientele le-am bagat in blender si am mixat cateva minute la viteza maxima (eu am mai adaugat 1 lingura de lapte praf, si am mixat inca putin pana mi s-a parut ok consistenta). Am pus apoi laptele condensat in borcane pe care le-am etichetat (Laura spune ca stau bine la rece 2...

Lemon drizzle cake

In Prajituri la 19 Aug 2011

Preparare Lemon drizzle cake Am mixat zaharul cu untul pana compozitia a devenit cremoasa; am incorporat pe rand ouale si am omogenizat dupa fiecare.   Am adaugat coaja rasa de lamaie si am amestecat in continuare. Faina amestecata cu praful de copt si cu macul am incorporat-o in...

Oua "Primavera"

In Aperitive / Garnituri la 18 Aug 2011

Cum se prepara reteta de Oua "Primavera" Am taiat ouale si am scos galbenusurile.  Am ras ridichile, am tocat ceapa si am dat cascavalul pe razatoare (cea cu ochiuri mici). Toate acestea le-am amestecat cu galbenusurile zdrobite cu furculita; am adaugat sare si piper, dupa...

Prajitura cu ciocolata si piersici

In Prajituri la 17 Aug 2011

Eu mi-am notat constiincios reteta de prajitura cu ciocolata si piersici si apoi am facut-o dupa capul meu; varianta pe scurt ar fi ca se amesteca faina cu cacaua si praful de copt intr-un bol, apoi se adauga restul ingredientelor si se mixeaza 2 minute. Eu am procedat altfel. Mai intai...

Chec cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 17 Aug 2011

Cum se prepara reteta de chec cu ciuperci Puteti folosi ciuperci proaspete sau conservate. Eu am folosit proaspete. Le-am taiat marunt si nu prea :) Asa, cat sa se simta. Cascavalul, dat pe razatoare, l-am amestecat bine cu faina (cele 3 linguri). Am separat cele 3 oua. Galbenusurile...

Sarlota cu zmeura si ciocolata

In Prajituri la 15 Aug 2011

Preparare Sarlota cu zmeura si ciocolata Mai intai am spalat zmeura, cu atentie, si am pus-o la scurs. Am amestecat galbenusurile cu zaharul, 150 de grame de zahar, din cantitatea totala, bine de tot, dupa care am turnat treptat laptele (doar 500 g); am omogenizat si am pus amestecul pe...

Gem de zmeura

In Dulceata / Gem la 15 Aug 2011

Preparare gem de zmeura : Dupa ce am cules zmeura , am spalat-o usor, cu miscari delicate; nu am lasat jetul de apa sa curga direct ci am scufundat-o intr-un castron cu apa. Apoi am lasat-o in apa, circa 30 de minute. Am scos-o intr-o strecuratoare. Am presarat zmeura cu zahar si am...

Tort cu mousse de piersici

In Torturi la 14 Aug 2011

Preparare tort cu mousse de piersici Piersicile le-am "blenduit" (impreuna cu niste zmeura si cateva frunzulite de menta). Am hidratat gelatina timp de 10 minute. Piureul de piersici l-am pus putin la fiert impreuna cu zaharul. Am adaugat gelatina hidratata si am luat...

Prajitura cu pepene galben

In Prajituri la 11 Aug 2011

Prajitura cu pepene galben se prepara foarte usor si rapid. Mai intai am blenduit pulpa de pepene. Ouale le-am mixat cu zaharul, cu sarea si vanilia, bine, pana si-au schimbat (ouale) culoarea si si-au marit volumul. Am incorporat, pe rand, pulpa de fruct, uleiul si la urma, faina...

Burger de pui

In Aperitive / Garnituri la 10 Aug 2011

Cum se prepara reteta de burger de pui : Ceapa si usturoiul le-am dat pe razatoarea cu ochiuri mici, verdeata am tocat-o. Am amestecat toate ingredientele. Am omogenizat compozitia, am potrivit gustul de sare, piper, si am format burgerii (mie mi-au iesit 9 burgeri, potriviti ca marime;...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 6 Aug 2011

Am spalat caisele si le-am desfacut; le-am asezat intr-o cratita, alternand straturile de fructe cu cele de zahar. Le-am lasat cateva ore, sa-si lase siropul. Le-am pus apoi la fiert la foc mic (am pus si o tablita pe ochiul aragazului), timp de 25-30 de minute. Mai apoi am pus putin in...

Afisate 121 - 135 din 135 retete    

Postari recente

publicat la 08.12.2022

Reteta de placinta cu ton

publicat la 28.01.2021

Supa crema de cartof dulce

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

O zi oarecare, liniştită şi fără evenimente speciale. Înveţi să acorzi mai multă atenţie semnelor pe care scrie “Atenţie, cad pietre!”

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]