Spalam limba de vita in cateva ape.
Punem o oala la fiert cu apa rece, sare si doua linguri de otet .
Cand apa incepe sa fiarba adaugam limba de vita in oala .
Eliminam spuma care rezulta cu ajutorul paletei...
Se taie cu un cutit in dreptul cotorului fiecare ardei, se scot semintele si pe urma se spala.
Se spala ceapa dupa ce s-a curat si pe urma se toaca marunt.
Se face o compozitie din carnea tocata, orezul care in prealabil a fost spalat si lasat la inmuiat, piperul, sarea, patrunjelul...
Se ia pieptul de pui, se spala si se taie ca pentru snitel.
Se bat bucatile de carne, usor ca pentru snitel pe amandoua partile.
Se pun in tigaia de teflon bucatile taiate de piept de pui, una langa alta si se adauga foarte putina apa si se da la foc potrivit. Se...
Se portioneaza carnea, se spala si se pune in tigaia incalzita (fara sa punem ulei).
Se adauga apa, astfel incat sa acopere bine carnea. Focul va fi potrivit, nici incet, nici tare. Punem capacul peste carne si asteptam sa se partunda carnea si apa sa se evapore. Intoarcem friptura pe cealalta...
Se spala pieptul de pui si se taie in bucati potrivite.
Se curate ceapa, se spala si se taie in rondele.
Se taie usturoiul in feliute subtiri.
Se pune uleiul in tigaie (oala), ceapa si se lasa ceapa usor la aurit.
Cand ceapa e aurita, se pun...
Marinarea puiului :
Punem lamaia, uleiul de masline si sarea intr-un castronel. Cu o furculita batem putin aceasta compozitie pentru a se omogeniza.
Adaugam bucatile de pui si le punem in frigider pentru o ora.
Gatirea puiului:...
Mod de preparare chiftele
Din carnea tocata si celelalte ingrediente se formeaza un amestec omogen din care se modeleaza chiftelele mici si rotunde.
Aceste chiftele se prajesc in ulei pana se rumenesc pe toate partile.
Chiftelele prajite se pun intr-un vas....
Mancarica rece cu limba si masline
Spalam limba de vita in cateva ape. Punem o oala la fiert cu apa rece, sare si doua linguri de otet . Cand apa incepe sa fiarba adaugam limba de vita in oala . Eliminam spuma care rezulta cu ajutorul paletei...
Ardei umpluti cu carne tocata
Se taie cu un cutit in dreptul cotorului fiecare ardei, se scot semintele si pe urma se spala. Se spala ceapa dupa ce s-a curat si pe urma se toaca marunt. Se face o compozitie din carnea tocata, orezul care in prealabil a fost spalat si lasat la inmuiat, piperul, sarea, patrunjelul...
Piept de pui cu ananas
Se ia pieptul de pui, se spala si se taie ca pentru snitel. Se bat bucatile de carne, usor ca pentru snitel pe amandoua partile. Se pun in tigaia de teflon bucatile taiate de piept de pui, una langa alta si se adauga foarte putina apa si se da la foc potrivit. Se...
Friptura de porc la tigaie si garnitura de napi prajiti
Se portioneaza carnea, se spala si se pune in tigaia incalzita (fara sa punem ulei). Se adauga apa, astfel incat sa acopere bine carnea. Focul va fi potrivit, nici incet, nici tare. Punem capacul peste carne si asteptam sa se partunda carnea si apa sa se evapore. Intoarcem friptura pe cealalta...
Ciulama cu piept de pui
Se spala pieptul de pui si se taie in bucati potrivite. Se curate ceapa, se spala si se taie in rondele. Se taie usturoiul in feliute subtiri. Se pune uleiul in tigaie (oala), ceapa si se lasa ceapa usor la aurit. Cand ceapa e aurita, se pun...
Pui cu orez
Marinarea puiului : Punem lamaia, uleiul de masline si sarea intr-un castronel. Cu o furculita batem putin aceasta compozitie pentru a se omogeniza. Adaugam bucatile de pui si le punem in frigider pentru o ora. Gatirea puiului:...
Chiftele cu ceapa marinata si maioneza
Mod de preparare chiftele Din carnea tocata si celelalte ingrediente se formeaza un amestec omogen din care se modeleaza chiftelele mici si rotunde. Aceste chiftele se prajesc in ulei pana se rumenesc pe toate partile. Chiftelele prajite se pun intr-un vas....