Se toaca marunt ceapa si usturoiul.
Se amesteca cu miezul de paine, carnea si condimentele. (Se poate adauga un ou la acest amestec, eu nu am mai pus.)
Se bat ouale si se pun intr-un bol.
Se formeaza chiftelele si se trec prin ou, pesmet si iar ou si susan.
Apoi se pun in uleiul...
Se pun legumele in wok, eventual cu putin ulei. Se lasa cateva minute sa se soteze. Apoi se adauga apa calda peste ele cat sa le acopere. Se zdrobeste usturoiul, se da pe razatoarea mica ghimbirul curatat de coaja si se adauga spre final.
Carnea se portioneaza in fasii de cca 2 cm. Se...
Se incinge cuptorul la 190°C.
Se da pe razatoarea mica ghimbirul. Se toaca marunt usturoiul sau se piseaza. Se stoarce lamaia. Toate acestea se pun intr-un bol si se adauga verdeturile, condimentele si uleiul de masline.
Pulpele de pui se aseaza intr-o tava sau intr-un vas...
Se toaca ceapa si se caleste putin pana devine sticloasa.
Apoi se adauga apa, fasolea si putina vegeta.
Cand fasolea este aproape gata se adauga pasta de tomate.
La final se adauga usturoiul tocat marunt si verdeturile. Apoi se stinge focul.
Separat carnea se taie bucatele...
Se prajeste carnea pana isi schimba culoarea si se rumeneste putin. Apoi se scoate si se pune in tava.
Se taie feniculul in sferturi si se pune la prajit putin pana se inmoaie usor Apoi se pune pe langa carnea din tava. Se condimenteaza.
Se da la cuptor aproximativ 30-45 de minute. Se...
Se soteaza carnea pana se rumeneste putin.
Se scoate carnea si se adauga usturoiul tocat, ardeiul taiat fideluta si bambusul, se calesc pana se inmoaie putin.
Se adauga carnea si se adauga supa sau apa + vegeta calda.
Se fierbe pana scade apa.
Se poate adauga putin sos pentru...
Se portioneaza ficatul de porc, de preferat bucatele mai mici ca sa se patrunda si sa se faca mai repede.
Se pun bucatile de ficat in lapte si se lasa minim 30 de minute.
Se pune uleiul la incins in tigaie si se adauga bucatile de ficat.
Se prajeste ficatul pe ambele parti cam 5 minute...
Am inceput cu piureul, se poate incepe cu gulasul sau le faceti in paralel.
Am pus la fiert in apa cu sare cartofii si morvovii.
I-am descojit cand erau inca calzi.I-am zdrobit.
Am incalzit laptele si l-am pus fierbinte.Am amestecat bine.
Carnea am spalat-o, am sters-o, am...
Cum se prepara Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca
Carnea spalata si portionata sterge prin tamponare cu un prosop de bucatarie.
Se incinge tigaia si se pun cateva picaturi de ulei.
Se pune carnea in tigaie la foc mic si se amesteca din cand in cand pana cand scade...
Se incinge cuptorul la 200 °C.
Se taie marunt ceapa si usturoiul si se amesteca bine cu carnea tocata, pesmetul, sarea, piperul, delicatul si oul batut.
Se unge o tava cu putin ulei de masline.
Se formeaza chiftele si se aseaza in tava.
Se dau la cuptor pentru 15-20 de minute,...
Se incalzeste cuptorul la 200°C.
Se spala puiul si se strege cu un servetel.
Se taie marunt un catel de usturoi.
Se stoarce zeama de la lamai.
Se curata si se rade ghimbirul pe razatoarea mica.
Se pun intr-un bol si se amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul,...
Pieptul de pui se curata de pielite si se taie in bucati mici.
Ghimbirul se curata de coaja se da pe razatoarea mica, usturoiul se toaca, se rade coaja de lamaie pe razatoarea mica si se stoarce lamaia.
Se adauga mierea si se amesteca toate ingredientele, se freaca bine carnea cu aceste...
Am incins cuptorul la 220 ° C.
Am curatat si taiat legumele cubulete.
Am facut cateva crestaturi in carne si am frecat-o cu sare, piper, amestec de condimente, cimbru si usturoi zdrobit.
Am pus carnea si legumele intr-un vas termorezistent.
Am adaugat peste carne otet, ulei...
Se condimenteaza carnea.
Se curata morcovii si ceapa, se spala. Ceapa se taie marunt. Morcovii se dau pe razatoare. Zucchini se spala. Se poate lasa cu coaja. Se taie cubulete mici.
Se pune la incins tigaia cu o lingura de ulei. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana devine...
Bucatelele de carne, ceapa tocata marunt si morcovul taiat rondele se pun in uleiul incins.
Se lasa cateva minute si se adauga apa fiarta cat sa-I acopere.
Se adauga rosiile rase si se lasa sa fiarba in continuare.
Separat se taie ciupercile feliute si se pun in putin ulei incins si se...
Se spala carnea, se sterge prin tamponare si se portioneaza in bucati de 0,5-1 cm.
Urmeaza sa le condimentam cu sare, piper si usturoiul zdrobit.
Se pune o folie deasupra si se bate usor cu ciocanul de snitele sau cu fundul unei cratite, avand grija sa nu se zdrobeasca carnea.
Pesmetul...
Chiftele cu susan
Se toaca marunt ceapa si usturoiul. Se amesteca cu miezul de paine, carnea si condimentele. (Se poate adauga un ou la acest amestec, eu nu am mai pus.) Se bat ouale si se pun intr-un bol. Se formeaza chiftelele si se trec prin ou, pesmet si iar ou si susan. Apoi se pun in uleiul...
Gulas de porc cu legume la wok si orez
Se pun legumele in wok, eventual cu putin ulei. Se lasa cateva minute sa se soteze. Apoi se adauga apa calda peste ele cat sa le acopere. Se zdrobeste usturoiul, se da pe razatoarea mica ghimbirul curatat de coaja si se adauga spre final. Carnea se portioneaza in fasii de cca 2 cm. Se...
Pulpe de pui intregi cu cartofi natur
Se incinge cuptorul la 190°C. Se da pe razatoarea mica ghimbirul. Se toaca marunt usturoiul sau se piseaza. Se stoarce lamaia. Toate acestea se pun intr-un bol si se adauga verdeturile, condimentele si uleiul de masline. Pulpele de pui se aseaza intr-o tava sau intr-un vas...
Gulas de porc cu fasole galbena pastai
Se toaca ceapa si se caleste putin pana devine sticloasa. Apoi se adauga apa, fasolea si putina vegeta. Cand fasolea este aproape gata se adauga pasta de tomate. La final se adauga usturoiul tocat marunt si verdeturile. Apoi se stinge focul. Separat carnea se taie bucatele...
Piept de pui cu fenicul la cuptor
Se prajeste carnea pana isi schimba culoarea si se rumeneste putin. Apoi se scoate si se pune in tava. Se taie feniculul in sferturi si se pune la prajit putin pana se inmoaie usor Apoi se pune pe langa carnea din tava. Se condimenteaza. Se da la cuptor aproximativ 30-45 de minute. Se...
Piept de pui cu bambus
Se soteaza carnea pana se rumeneste putin. Se scoate carnea si se adauga usturoiul tocat, ardeiul taiat fideluta si bambusul, se calesc pana se inmoaie putin. Se adauga carnea si se adauga supa sau apa + vegeta calda. Se fierbe pana scade apa. Se poate adauga putin sos pentru...
Ficat de porc neinecacios cu sos
Se portioneaza ficatul de porc, de preferat bucatele mai mici ca sa se patrunda si sa se faca mai repede. Se pun bucatile de ficat in lapte si se lasa minim 30 de minute. Se pune uleiul la incins in tigaie si se adauga bucatile de ficat. Se prajeste ficatul pe ambele parti cam 5 minute...
Gulas de vita cu piure pufos de cartofi si morcovi
Am inceput cu piureul, se poate incepe cu gulasul sau le faceti in paralel. Am pus la fiert in apa cu sare cartofii si morvovii. I-am descojit cand erau inca calzi.I-am zdrobit. Am incalzit laptele si l-am pus fierbinte.Am amestecat bine. Carnea am spalat-o, am sters-o, am...
Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca
Cum se prepara Ciulama de porc cu mamaliga reteta traditionala romaneasca Carnea spalata si portionata sterge prin tamponare cu un prosop de bucatarie. Se incinge tigaia si se pun cateva picaturi de ulei. Se pune carnea in tigaie la foc mic si se amesteca din cand in cand pana cand scade...
Chiftele la cuptor
Se incinge cuptorul la 200 °C. Se taie marunt ceapa si usturoiul si se amesteca bine cu carnea tocata, pesmetul, sarea, piperul, delicatul si oul batut. Se unge o tava cu putin ulei de masline. Se formeaza chiftele si se aseaza in tava. Se dau la cuptor pentru 15-20 de minute,...
Pui intreg aromat cu cartofi la cuptor
Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se spala puiul si se strege cu un servetel. Se taie marunt un catel de usturoi. Se stoarce zeama de la lamai. Se curata si se rade ghimbirul pe razatoarea mica. Se pun intr-un bol si se amesteca uleiul de masline, zeama de lamaie, usturoiul,...
Piept de pui cu ghimbir, miere si lamaie
Pieptul de pui se curata de pielite si se taie in bucati mici. Ghimbirul se curata de coaja se da pe razatoarea mica, usturoiul se toaca, se rade coaja de lamaie pe razatoarea mica si se stoarce lamaia. Se adauga mierea si se amesteca toate ingredientele, se freaca bine carnea cu aceste...
Friptura de porc cu legume la cuptor
Am incins cuptorul la 220 ° C. Am curatat si taiat legumele cubulete. Am facut cateva crestaturi in carne si am frecat-o cu sare, piper, amestec de condimente, cimbru si usturoi zdrobit. Am pus carnea si legumele intr-un vas termorezistent. Am adaugat peste carne otet, ulei...
Musaca de zucchini (dovlecei) cu carne tocata la cuptor
Se condimenteaza carnea. Se curata morcovii si ceapa, se spala. Ceapa se taie marunt. Morcovii se dau pe razatoare. Zucchini se spala. Se poate lasa cu coaja. Se taie cubulete mici. Se pune la incins tigaia cu o lingura de ulei. Se adauga carnea tocata si se prajeste pana devine...
Tocanita de ciuperci cu carne de porc
Bucatelele de carne, ceapa tocata marunt si morcovul taiat rondele se pun in uleiul incins. Se lasa cateva minute si se adauga apa fiarta cat sa-I acopere. Se adauga rosiile rase si se lasa sa fiarba in continuare. Separat se taie ciupercile feliute si se pun in putin ulei incins si se...
Snitel vienez
Se spala carnea, se sterge prin tamponare si se portioneaza in bucati de 0,5-1 cm. Urmeaza sa le condimentam cu sare, piper si usturoiul zdrobit. Se pune o folie deasupra si se bate usor cu ciocanul de snitele sau cu fundul unei cratite, avand grija sa nu se zdrobeasca carnea. Pesmetul...