Cartofii i-am curatat si taiat felii, apoi i-am pus la fiert in apa cu sare pentru cca 10 minute.
Cand au fost gata i-am scurs si i-am lasat putin sa se racoreasca. Intr-un castron am batut ouale cu putin sare si ardeiul macinat, apoi am adaugat smantana, si am amestecat cu o...
Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5 minute pe fiecare parte. I-am scos, si i-am tinut intr-un vas la cald. In acelasi ulei am calit cateva minute ceapa verde taiata rondele, am adaugat rosiile, mazarea si brocolli si le-am lasat cateva...
Pestele l-am curatat si spalat foarte bine, apoi l-am sters cu servete de hartie. Am facut un amestec de condimente, din: sare, piper alb, delikat si boia dulce, cu care am „uns” pestele si pe interior si pe exterior. L-am lasat cca 4-5 ore la frigider.
Intr-o tava am pus legume...
Salau l-am curatat (cea mai grea parte.. care s-a lasat cu "sechele", salaul avand niste innotatoare foarte ascutite), l-am spalat in mai multe ape, l-am transat si i-am dat putina sare gronjoasa.
Dupa cca jumatate de ora, am spalat de sare si am dat bucatile de peste prin malai,...
Pastravul l-am curatat si spalat bine, apoi l-am sters cu servete de bucatarie. I-am dat sare si l-am lasat cca 1 ora sa-si i-a sare. L-am spalat si sters din nou. Am sarat si piperat interiorul fiecarei bucati de peste, apoi am pus bucati de unt in interiorul si exteriorul lui. Am pus in folie...
Pestele l-am curatat, spalat si transat, apoi l-am dat cu sare din abundenta si l-am lasat sa se odihneasca.
Legumele le-am spalat, sters si pus pe gratarul incins. Patrunjelul l-am tocat marunt si l-am pus in putina apa. Cand rosiile si ardeii s-au copt le-am curatat de coaja si le-am tocat...
Bucatile de peste condimentate le-am pus intr-o punga speciala ptr cuptor, iar cartofii condimentati si ei in alta punga, intepand pungile din loc in loc cu o scobitoare. Am asezat punga cu cartofi intr-o tava si am bagat la cuptor, iar dupa cca 15 minute am adaugat si punga cu pestele. Am mai...
Pestele l-am decapitat, curatat, spalat bine, apoi l-am portionat. O parte a mers la ciorbita, iar peste restul bucatilor am presarat sare mare si am lasat cateva ore la rece.
Cand le-am scos, am spalat bucatile de peste, si le-am condimentat cu condimente ptr peste.
Ceapa, morcovul,...
Icrele le-am pregatit in casa dupa reteta de aici , dar puteti folosi si icre de cumparat.
Tonul l-am lasat sa se scurga bine cateva minute.
Am amestecat icrele cu tonul scurs, si am mixat cateva minute. Cantitatea de icre trebuie sa fie aceeasi cu cea de ton.
Daca doriti mai puteti pune...
Pentru inceput am condimentat peste cu condiment special pentru peste si piper. L-am dat la rece pentru 2-3 ore.
Intre timp am pregatit o tava in care am pus ulei de masline. Am adaugat ardeii taiati pe lung, ceapa julien, iar cateii de usturoi intregi. Pe patul de legume am pus pestele, in...
Mai întâi am spălat bine-bine şi în multe ape, peştele filetat deja. Apoi, am pregătit o pastă din cimbru, piper alb, condiment pentru peşte si ulei de măsline.
Am uns fiecare bucată de peşte, apoi am acoperit vasul cu folie alimentară şi am dat la frigider ptr 1...
Budinca de cartofi cu peste afumat
Cartofii i-am curatat si taiat felii, apoi i-am pus la fiert in apa cu sare pentru cca 10 minute. Cand au fost gata i-am scurs si i-am lasat putin sa se racoreasca. Intr-un castron am batut ouale cu putin sare si ardeiul macinat, apoi am adaugat smantana, si am amestecat cu o...
Pastrav pe pat de legume picante
Pastravii i-am spalat si uscat, apoi i-am dat prin faina si i-am prajit in ulei, cate 5 minute pe fiecare parte. I-am scos, si i-am tinut intr-un vas la cald. In acelasi ulei am calit cateva minute ceapa verde taiata rondele, am adaugat rosiile, mazarea si brocolli si le-am lasat cateva...
Crap de Dunare la cuptor
Pestele l-am curatat si spalat foarte bine, apoi l-am sters cu servete de hartie. Am facut un amestec de condimente, din: sare, piper alb, delikat si boia dulce, cu care am „uns” pestele si pe interior si pe exterior. L-am lasat cca 4-5 ore la frigider. Intr-o tava am pus legume...
Salau prajit
Salau l-am curatat (cea mai grea parte.. care s-a lasat cu "sechele", salaul avand niste innotatoare foarte ascutite), l-am spalat in mai multe ape, l-am transat si i-am dat putina sare gronjoasa. Dupa cca jumatate de ora, am spalat de sare si am dat bucatile de peste prin malai,...
Pastrav in folie la cuptor
Pastravul l-am curatat si spalat bine, apoi l-am sters cu servete de bucatarie. I-am dat sare si l-am lasat cca 1 ora sa-si i-a sare. L-am spalat si sters din nou. Am sarat si piperat interiorul fiecarei bucati de peste, apoi am pus bucati de unt in interiorul si exteriorul lui. Am pus in folie...
Saramura de crap la gratar
Pestele l-am curatat, spalat si transat, apoi l-am dat cu sare din abundenta si l-am lasat sa se odihneasca. Legumele le-am spalat, sters si pus pe gratarul incins. Patrunjelul l-am tocat marunt si l-am pus in putina apa. Cand rosiile si ardeii s-au copt le-am curatat de coaja si le-am tocat...
Crap cu cartofi noi in punga, la cuptor
Bucatile de peste condimentate le-am pus intr-o punga speciala ptr cuptor, iar cartofii condimentati si ei in alta punga, intepand pungile din loc in loc cu o scobitoare. Am asezat punga cu cartofi intr-o tava si am bagat la cuptor, iar dupa cca 15 minute am adaugat si punga cu pestele. Am mai...
Somn cu legume la cuptor
Pestele l-am decapitat, curatat, spalat bine, apoi l-am portionat. O parte a mers la ciorbita, iar peste restul bucatilor am presarat sare mare si am lasat cateva ore la rece. Cand le-am scos, am spalat bucatile de peste, si le-am condimentat cu condimente ptr peste. Ceapa, morcovul,...
Salata de icre cu ton
Icrele le-am pregatit in casa dupa reteta de aici , dar puteti folosi si icre de cumparat. Tonul l-am lasat sa se scurga bine cateva minute. Am amestecat icrele cu tonul scurs, si am mixat cateva minute. Cantitatea de icre trebuie sa fie aceeasi cu cea de ton. Daca doriti mai puteti pune...
Crap la cuptor
Pentru inceput am condimentat peste cu condiment special pentru peste si piper. L-am dat la rece pentru 2-3 ore. Intre timp am pregatit o tava in care am pus ulei de masline. Am adaugat ardeii taiati pe lung, ceapa julien, iar cateii de usturoi intregi. Pe patul de legume am pus pestele, in...
Somon cu legume la cuptor
Mai întâi am spălat bine-bine şi în multe ape, peştele filetat deja. Apoi, am pregătit o pastă din cimbru, piper alb, condiment pentru peşte si ulei de măsline. Am uns fiecare bucată de peşte, apoi am acoperit vasul cu folie alimentară şi am dat la frigider ptr 1...