Melcișorii se pun la fiert într-o oală cu multă apă fierbinte, sărată.
Între timp, se răzuie telemeaua și cașcavalul și se bat bine cele 3 ouă.
Când pastele sunt aproape fierte, se strecoară, se clătesc de două ori în apă rece și se lasă puțin la...
Șunca presată se taie cubulețe.
Se curăță, se spală în două-trei ape și se feliază ciupercuțele, după care se călesc în ulei, la foc mic. Când apa lăsată de ciupercuțe a scăzut, se adaugă șunca presată și se călește și ea puțin, cu ciupercuțele....
Se rade mozzarella, iar telemeaua se taie în cubulețe mici sau se răzuie.
Se unge cu unt o tavă din ceramică și restul de unt se taie în bucățele mici.
Cele două ouă se bat bine cu puțină sare.
Se pun farfallele la fiert în apă clocotită cu sare. Când...
Se rad fin telemeaua și mozzarella.
Șunca de porc se taie în formele dorite (dar de dimensiuni mici).
Se bate bine 1 ou și se adaugă sare și smântâna.
Tăițeii de casă se fierb, se clătesc și se strecoară de apă, după care se amestecă pe rând, cu...
Se face un aluat consistent și elastic din făină, ouă, sare și apă.
Se porționează aluatul în funcție de mărimea planșetei pe care veți întinde foile. Se ia o bucată de aluat și se întinde bine cu sucitorul, pe planșeta presărată cu făină....
Melcisori cu telemea, la cuptor
Melcișorii se pun la fiert într-o oală cu multă apă fierbinte, sărată. Între timp, se răzuie telemeaua și cașcavalul și se bat bine cele 3 ouă. Când pastele sunt aproape fierte, se strecoară, se clătesc de două ori în apă rece și se lasă puțin la...
Spaghete milaneze
Șunca presată se taie cubulețe. Se curăță, se spală în două-trei ape și se feliază ciupercuțele, după care se călesc în ulei, la foc mic. Când apa lăsată de ciupercuțe a scăzut, se adaugă șunca presată și se călește și ea puțin, cu ciupercuțele....
Farfalle cu unt si branzeturi la cuptor
Se rade mozzarella, iar telemeaua se taie în cubulețe mici sau se răzuie. Se unge cu unt o tavă din ceramică și restul de unt se taie în bucățele mici. Cele două ouă se bat bine cu puțină sare. Se pun farfallele la fiert în apă clocotită cu sare. Când...
Paste gratinate, cu sunca si telemea
Se rad fin telemeaua și mozzarella. Șunca de porc se taie în formele dorite (dar de dimensiuni mici). Se bate bine 1 ou și se adaugă sare și smântâna. Tăițeii de casă se fierb, se clătesc și se strecoară de apă, după care se amestecă pe rând, cu...
Taitei de casa
Se face un aluat consistent și elastic din făină, ouă, sare și apă. Se porționează aluatul în funcție de mărimea planșetei pe care veți întinde foile. Se ia o bucată de aluat și se întinde bine cu sucitorul, pe planșeta presărată cu făină....