Se fierb tari ouăle și când se răcoresc, se decojesc și se feliază (rondele).
Se spală roșiile și se șterg cu hârtie absorbantă, după care se înjumătățesc.
Se taie chiflele la orizontală, fiecare în câte două felii. Se taie și partea rotunjită...
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.
Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se...
Ouăle se fierb tari, se răcesc, se decojesc și se taie sub formă de rondele.
Se spală roșiile și se șterg cu hârtie absorbantă.
Se curăță ceapa, se spală și se feliază subțire.
Se spală salata sub jet de apă rece, se zvântă, se taie și se pune ca prim...
Se fierb tari două ouă și când sunt gata, se răcoresc, se decojesc și se folosște numai gălbenușul.
Se spală roșiile chery, se șterg cu hârtie absorbantă și se pregătesc măslinele.
Chiflele se taie la orizontală în două bucăți. Se scobește interiorul...
Pentru blaturile din bezea se mixează mai întâi albușurile cu un praf de sare și când încep să crească în volum, se continuă mixarea și se adaugă oțetul. Se adaugă zahărul pudră în ploaie, puțin câte puțin și vanilia.
Când nu se...
Mai întâi se face blatul din bezea. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când încep să ia volum, se continuă mixarea și se adaugă oțetul. Treptat, se adaugă apoi, puțin câte puțin zahărul pudră, continuându-se mixarea, până ce bezeaua...
Se face un aluat elastic și nelipicios din: făină, sare, drojdie proaspătă, zahăr tos, apă caldă și ulei de măsline, încorporat spre sfârșitul preparării. Se frământă puțin (deoarece aluatul nu este greu) se acoperă cu un șervet curat și se dă la căldură,...
Mai întâi se face aluatul, din: făină, sare, drojdie, zahăr, apă caldă și ulei de măsline. Se încorporează bine ingredientele și aluatul se frământă puțin, până ce devine elastic și nelipicios.
Se acoperă aluatul cu un șervet curat și se dă...
Vișinele se pregătesc cu câteva ore înainte, ca să se scurgă de tot lichidul.
Nucile se sparg și se macină, din timp.
Se pisează biscuiții, nu neapărat foarte fin.
Într-o crăticioară se dizolvă zahărul în lapte, la foc mic și apoi se adaugă untul,...
Se face o cafea (eu am făcut cappuccino, în care am adăugat 1 linguriță de cafea instant) din ingredientele de mai sus și se lasă să se răcească.
Se mixează spumă zahărul tos cu gălbenușurile, se adaugă laptele. Se dă vasul la bain-marie și se amestecă întruna,...
Carnea se fasonează, se spală și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece, la foc iute, până ce se ridică spumă deasupra. Se culege spuma, se aruncă și apoi se reduce focul de la aragaz, ca să nu se tulbure supa, întrucât carnea de găină trebuie să fiarbă mai mult...
Mai întâi, cu câteva ore înainte să frământați aluatul, se clătesc măslinele, sub jet de apă și apoi se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă total de apă.
Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se...
Cartofii se spală, se fierb, iar când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc.
Cât timp fierb cartofii, se face o maioneză puțin mai acrișoară din 1-2 ouă.
Se fierb tari ouăle și când sunt gata, se răcoresc în apă rece și se decojesc....
Cum se prepara Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa
Ficățeii se fasonează, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.
Se curăță cepele, se spală, se taie și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic.
Se spală...
Se curăță copănelele de pui, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă.
Se curăță cartofii, se spală și se taie fiecare în 4-8 bucăți.
Se curăță ceapa și usturoiul și se spală.
Separat, se pisează usturoiul și se adaugă celelalte...
Se fac clătitele cu spanac și se umplu cu cremă de brânză, după rețeta:
https://www.bucataras.ro/retete/clatite-aperitiv-cu-spanac-umplute-cu-crema-de-branza-92377.html
Se înfierbântă uleiul de floarea soarelui în tigaie și se prăjesc două ouă...
Spanacul se spală în două-trei ape și apoi se opărește timp de 4 minute în apa care fierbe și în care s-au pus: 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de bicarbonat.
După acest interval de timp, se strecoară spanacul, se lasă să se răcorească și apoi se...
Legumele se curăță, se spală și se fierb la aburi, sau în mod obișnuit.
Oul se fierbe tare și după ce se răcorește, se curăță de coajă.
Când legumele au fiert, se lasă câteva minute să se răcorească și apoi se dau prin răzătoarea mare, separat.
Se...
Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, cu apă clocotită. Se acoperă oala cu un capac și se lasă fasolea astfel la înmuiat, timp de 3 ore.
După acest interval de timp, se strecoară apa (care s-a îngălbenit, între timp) și fasolea se fierbe, de două...
Preparare Reteta de bors moldovenesc, cu carne de porc dres cu bors de casa
Carnea se fasonează, se taie cubulețe și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă, apoi se dă focul la temperatură medie. Se completează cu apă caldă,...
Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce cresc în volum. Atunci se adaugă, puțin câte puțin, zahărul tos și vanilia, mixând întruna.
Se adaugă apoi coaja răzuită de portocale și nuca. Se...
Se curăță ceapa și cățeii de usturoi, se spală și se lasă întregi.
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie grosier și se pun la fiert, cu ceapa și cățeii de usturoi, în 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se...
Conopida și broccoli se desfac în buchețele și se spală sub jet de apă.
Se curăță morcovii, țelina și sfecla roșie, se spală și împreună cu buchețelele de broccoli și conopida se pun la fiert, la aburi.
Se taie cubulețe castraveții murați și se pun...
Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina albă, sarea, bicarbonatul de sodiu, zahărul, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Se adaugă ouăle, se încorporează și apoi se adaugă laptele, puțin câte puțin, până ce se dizolvă...
În prealabil, chiar cu o zi înainte, se taie cubulețe rahatul, iar nucile se rumenesc, se curăță de pielițe și apoi se taie mărunt.
Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un vârf de cuțit de sare. Când albușurile au...
Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul.
Se curăță cepele, se spală, se taie și se călesc ușor, la foc mic și în...
Vinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se lasă peste noapte într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid.
Se curăță cepele, se spală, se zvântă și se taie rondele fine.
Se curăță rodia și se scot semințele...
Se curăță cepele, se spală, se taie grosier și se călesc, la foc mic și în ulei suficient.
Se feliază kaiserul și se prăjește ușor, cu ceapa deja călită, la foc mic.
Se spală roșiile, se elimină semințele, se taie cubulețe și se adaugă în cratița cu...
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare.
Între timp se curăță ceapa verde, se spală, se zvântă și se taie rondele fine.
Când cartofii au fiert, se strecoară, se pasează fin și după ce se mai răcoresc...
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă, Se completează cu apă, când este cazul.
Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se...
Tortulet aperitiv pentru copii
Se fierb tari ouăle și când se răcoresc, se decojesc și se feliază (rondele). Se spală roșiile și se șterg cu hârtie absorbantă, după care se înjumătățesc. Se taie chiflele la orizontală, fiecare în câte două felii. Se taie și partea rotunjită...
Ciorba de legume, dreasa cu smantana si acrita cu moare
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se...
Salata cu mini mozzarella si rosii cherry
Ouăle se fierb tari, se răcesc, se decojesc și se taie sub formă de rondele. Se spală roșiile și se șterg cu hârtie absorbantă. Se curăță ceapa, se spală și se feliază subțire. Se spală salata sub jet de apă rece, se zvântă, se taie și se pune ca prim...
Chifle cu surprize
Se fierb tari două ouă și când sunt gata, se răcoresc, se decojesc și se folosște numai gălbenușul. Se spală roșiile chery, se șterg cu hârtie absorbantă și se pregătesc măslinele. Chiflele se taie la orizontală în două bucăți. Se scobește interiorul...
Desert coronita Pavlova, cu frisca si fructe - Reteta nr. 700
Pentru blaturile din bezea se mixează mai întâi albușurile cu un praf de sare și când încep să crească în volum, se continuă mixarea și se adaugă oțetul. Se adaugă zahărul pudră în ploaie, puțin câte puțin și vanilia. Când nu se...
Desert tort cu bezea, frisca si jeleu de portocale
Mai întâi se face blatul din bezea. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când încep să ia volum, se continuă mixarea și se adaugă oțetul. Treptat, se adaugă apoi, puțin câte puțin zahărul pudră, continuându-se mixarea, până ce bezeaua...
Pizza Quattro Formaggi
Se face un aluat elastic și nelipicios din: făină, sare, drojdie proaspătă, zahăr tos, apă caldă și ulei de măsline, încorporat spre sfârșitul preparării. Se frământă puțin (deoarece aluatul nu este greu) se acoperă cu un șervet curat și se dă la căldură,...
Pizza Margherita
Mai întâi se face aluatul, din: făină, sare, drojdie, zahăr, apă caldă și ulei de măsline. Se încorporează bine ingredientele și aluatul se frământă puțin, până ce devine elastic și nelipicios. Se acoperă aluatul cu un șervet curat și se dă...
Desert bilute de biscuiti, umplute cu visine
Vișinele se pregătesc cu câteva ore înainte, ca să se scurgă de tot lichidul. Nucile se sparg și se macină, din timp. Se pisează biscuiții, nu neapărat foarte fin. Într-o crăticioară se dizolvă zahărul în lapte, la foc mic și apoi se adaugă untul,...
Desert Tiramisu, la cupa
Se face o cafea (eu am făcut cappuccino, în care am adăugat 1 linguriță de cafea instant) din ingredientele de mai sus și se lasă să se răcească. Se mixează spumă zahărul tos cu gălbenușurile, se adaugă laptele. Se dă vasul la bain-marie și se amestecă întruna,...
Supa de gaina, cu galuste de gris
Carnea se fasonează, se spală și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece, la foc iute, până ce se ridică spumă deasupra. Se culege spuma, se aruncă și apoi se reduce focul de la aragaz, ca să nu se tulbure supa, întrucât carnea de găină trebuie să fiarbă mai mult...
Paine rulata, cu masline
Mai întâi, cu câteva ore înainte să frământați aluatul, se clătesc măslinele, sub jet de apă și apoi se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă total de apă. Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se...
Salata de oua
Cartofii se spală, se fierb, iar când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc. Cât timp fierb cartofii, se face o maioneză puțin mai acrișoară din 1-2 ouă. Se fierb tari ouăle și când sunt gata, se răcoresc în apă rece și se decojesc....
Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa
Cum se prepara Tocanita de ficatei de pui, cu mamaliguta, reteta savuroasa Ficățeii se fasonează, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță cepele, se spală, se taie și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic. Se spală...
Copanele de pui cu cartofi in sos picant, la punga
Se curăță copănelele de pui, se spală și se pun în strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță cartofii, se spală și se taie fiecare în 4-8 bucăți. Se curăță ceapa și usturoiul și se spală. Separat, se pisează usturoiul și se adaugă celelalte...
Mic dejun cald, cu ochiuri in clatite cu spanac
Se fac clătitele cu spanac și se umplu cu cremă de brânză, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/clatite-aperitiv-cu-spanac-umplute-cu-crema-de-branza-92377.html Se înfierbântă uleiul de floarea soarelui în tigaie și se prăjesc două ouă...
Aperitiv clatite cu spanac, umplute cu crema de branza
Spanacul se spală în două-trei ape și apoi se opărește timp de 4 minute în apa care fierbe și în care s-au pus: 1/2 linguriță de sare și 1/2 linguriță de bicarbonat. După acest interval de timp, se strecoară spanacul, se lasă să se răcorească și apoi se...
Salata Movilita
Legumele se curăță, se spală și se fierb la aburi, sau în mod obișnuit. Oul se fierbe tare și după ce se răcorește, se curăță de coajă. Când legumele au fiert, se lasă câteva minute să se răcorească și apoi se dau prin răzătoarea mare, separat. Se...
Fasole alba uscata, cu mini carnati chorizo
Fasolea se alege, se spală și se pune la înmuiat, cu apă clocotită. Se acoperă oala cu un capac și se lasă fasolea astfel la înmuiat, timp de 3 ore. După acest interval de timp, se strecoară apa (care s-a îngălbenit, între timp) și fasolea se fierbe, de două...
Reteta de bors moldovenesc, cu carne de porc, dres cu bors de casa
Preparare Reteta de bors moldovenesc, cu carne de porc dres cu bors de casa Carnea se fasonează, se taie cubulețe și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă, apoi se dă focul la temperatură medie. Se completează cu apă caldă,...
Desert prajitura cu visine si blat cu nuca
Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează cu un praf de sare extrafină, până ce cresc în volum. Atunci se adaugă, puțin câte puțin, zahărul tos și vanilia, mixând întruna. Se adaugă apoi coaja răzuită de portocale și nuca. Se...
Supa de legume, cu taitei si oua posate
Se curăță ceapa și cățeii de usturoi, se spală și se lasă întregi. Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie grosier și se pun la fiert, cu ceapa și cățeii de usturoi, în 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se...
Salata Coronita
Conopida și broccoli se desfac în buchețele și se spală sub jet de apă. Se curăță morcovii, țelina și sfecla roșie, se spală și împreună cu buchețelele de broccoli și conopida se pun la fiert, la aburi. Se taie cubulețe castraveții murați și se pun...
Desert Cusma lui Guguta, din clatite si frisca
Pentru clătite, se amestecă mai întâi ingredientele solide: făina albă, sarea, bicarbonatul de sodiu, zahărul, vanilia și coaja răzuită de lămâie. Se adaugă ouăle, se încorporează și apoi se adaugă laptele, puțin câte puțin, până ce se dizolvă...
Desert prajitura Mozaic
În prealabil, chiar cu o zi înainte, se taie cubulețe rahatul, iar nucile se rumenesc, se curăță de pielițe și apoi se taie mărunt. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un vârf de cuțit de sare. Când albușurile au...
Ciorba de conopida, broccoli si afumatura
Se curăță rădăcinoasele, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se curăță cepele, se spală, se taie și se călesc ușor, la foc mic și în...
Salata fina de vinete, cu maioneza, ceapa verde si rodie
Vinetele se scot din congelator cu o seară înainte și se lasă peste noapte într-o strecurătoare, ca să se decongeleze natural și să se scurgă de lichid. Se curăță cepele, se spală, se zvântă și se taie rondele fine. Se curăță rodia și se scot semințele...
Mancare de mazare cu afumatura
Se curăță cepele, se spală, se taie grosier și se călesc, la foc mic și în ulei suficient. Se feliază kaiserul și se prăjește ușor, cu ceapa deja călită, la foc mic. Se spală roșiile, se elimină semințele, se taie cubulețe și se adaugă în cratița cu...
Clatite aperitiv, cu cartofi si ceapa verde
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert, în apă rece cu sare. Între timp se curăță ceapa verde, se spală, se zvântă și se taie rondele fine. Când cartofii au fiert, se strecoară, se pasează fin și după ce se mai răcoresc...
Supa de rosii, cu telemea si crutoane aromatizate
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă, Se completează cu apă, când este cazul. Se curăță ceapa, se spală, se taie mărunt și se...